שלום לכולם.
בבעלותי מקרן Optoma H31.
למי שלא מכיר את המקרן הכניסות האפשריות הן: קומפוזיט,DVI, SVIDEO, קומפוננט.
ההתלבטות היא באופן החיבור של המכשירים השונים שאני מעוניין לחבר למקרן.
(DVD, מחשב, ממיר YES)
אז זה הכיוון שלי:
1. DVI
את המחשב אני מעוניין לחבר ל-כניסת הDVI (אם כי עדיין לא רכשתי כבל מתאים - צריך כ-15 מטר) יתכן ובשל מגבלת המרחק אני אאלץ להעביר VGA במקום DVI? (בערכת המקרן קיבלתי ממיר DVI2VGA (מיותר לציין שמכרטיס המסך אני יכול להוציא VGA או DVI.. או SVIDEO)
2. COMPONENT
כניסה זו חדשה לי שכן עד היום נתקלתי בה רק במכשיר הDVD ולכן זו גם האופציה היחידה שאני יכול להשתמש בה (ממה שקראתי הבנתי שקומפוננט עדיף על SVIDEO, שגם קיים בDVD).
3. SVIDEO
כניסה זו עדיפה על חיבור הקומפוזיט (שנשאר) ואותה הייתי רוצה ל"שדך" איכשהו לממיר YES (מהסוג הישן/הרגיל) ובו אין לי SVIDEO אבל יש לי SCART. האם נכון לחבר מיציאת הSCART של הממיר (דרך מתאם SCART-SVIDEO) אל כניסת הSVIDEO שבמקרן? או שצורת המרה זו תיתן איכות שחיבור הקומפוזיט הרגיל יכול לתת בלי ההמרה מהSCART?
מה דעתכם? אני בדרך הנכונה או שלמישהו יש רעיון טוב יותר?
אני מזכיר שהקבלים שיחברו בין המקרן למכשירים צריכים להיות באורך של כ-15 מטר לפחות וזה בטח נתון שמשפיע .
חיבורים למקרן באופן אופטימלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין תודה.
בקשר להצעתך בשימוש בטראנסקודר - זה בהנחה שאני משתמש בכניסת קומפוננט במקרן ולא בSVIDEO?
ומה לגבי עניין הDVI-VGA?
האם עדיף כבל DVI באורך 15 מ' או 2 כבלים קצרים יותר מחוברים בBOOSTER או משהו כזה? או אולי למרחקים כאלה עדיף בכלל VGA רגיל?
בקשר להצעתך בשימוש בטראנסקודר - זה בהנחה שאני משתמש בכניסת קומפוננט במקרן ולא בSVIDEO?
ומה לגבי עניין הDVI-VGA?
האם עדיף כבל DVI באורך 15 מ' או 2 כבלים קצרים יותר מחוברים בBOOSTER או משהו כזה? או אולי למרחקים כאלה עדיף בכלל VGA רגיל?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קודם נבחין בין DVI ל-VGA.
DVI זה מידע דיגיטלי - כלומר, עובד או לא עובד. מעבר לזה זה גם אומר שאתה חוסך המרה מדיגיטאלי לאנלוגי ומאנלוגי לדיגיטלי.
VGA זה סוג של RGB, ליתר דיוק RGBHV. זה אומר שהמידע אנלוגי ולכן יש פה שתי המרות מיותרות.
אני עובד עם כבל VGA (כי אין לי כניסת DVI במקרן) באורך של 15 מטר ואין שום בעיות (זה כבל תעשייתי מסוכך). כבל DVI באורך כזה יהיה לא זול, אלטרנטיבה אחרת היא באמת להשתמש בשני כבלים ו-REPEATER באמצע.
לקרמר אלקטרוניקה יש מוצרים כאלו ולחברי האתר יש הנחות קבועות אצלם.
הם צפויים להיות בתערוכה.
DVI זה מידע דיגיטלי - כלומר, עובד או לא עובד. מעבר לזה זה גם אומר שאתה חוסך המרה מדיגיטאלי לאנלוגי ומאנלוגי לדיגיטלי.
VGA זה סוג של RGB, ליתר דיוק RGBHV. זה אומר שהמידע אנלוגי ולכן יש פה שתי המרות מיותרות.
אני עובד עם כבל VGA (כי אין לי כניסת DVI במקרן) באורך של 15 מטר ואין שום בעיות (זה כבל תעשייתי מסוכך). כבל DVI באורך כזה יהיה לא זול, אלטרנטיבה אחרת היא באמת להשתמש בשני כבלים ו-REPEATER באמצע.
לקרמר אלקטרוניקה יש מוצרים כאלו ולחברי האתר יש הנחות קבועות אצלם.
הם צפויים להיות בתערוכה.