אבא שלי עשה לי היום הפתעה וקנה לי את הLG LC43 הרכבתי אותה,ואז באה מטרתי העיקרית: חיבור למחשב!
ובגלל זה יש לי כמה שאלות בקשר לזה:
1)כאשר חיברתי את הטלוויזיה בכבל VGA TO VGA זה לא עבד לי כייון שהיה אות רק מהכרטיס מסך לטלוויזיה ומהמחשב לא היה,אז הלכתי היום לחנות אלקטרוניקה וביקשתי מפצל VGA המוכר אמר שיכול להיות שלא יראו טוב את שני אמצעי התצוגה כיוון הערבוב בין המעבד תמונה של הטלוויזיה לבין הכרטיס מסך של המחשב,הוא אמר לי שמה שיווצר זה תמונה לא חדה ולכן הוא המליץ לי מפצל VGA אקטיבי(בתנאי כמובן שהפסיבי יציג תמונה מטושטשת).קניתי את הפסיבי ואמרתי לו שאני אחזור ביום ראשון אם יווצרו בעיות,ולהלן התוצאות חברתי את הטלוויזיה עם המחשב ונוצרה תמונה מטושטשת במחשב וחדה בטלוויזיה,אז השאלה שלי היא למה נוצר הטשטוש הזה?,מזה מפצל VGA אקטיבי והאם הוא נחוץ לי(כדאי לקנות אותו או שאני אסתפק ברגיל)?
2)האם לטלוויזיה הזאתי יש NR לפחות בVGA (שזה מה שנראה לי כי מאחורה רשום RGB PC וזהו חיבור VGA),מה הוא עושה ולמה אני צריך אותו בחיבור למחשב?
3)האם ברגע שאני מחבר את הטלוויזיה למחשב ורואה סרטים דרך המחשב המעבד תמונה של הטלוויזיה מתבטל? וזה יציג אותה איכות כמו של המחשב או שזה יציג איכות יותר טובה כמובן אבל בלי המעבד תמונה של הטלוויזיה(כלומר שיפור בצבעים נטו),כי ברגע שנכנסתי לערוצי הטלוויזיה בממיר זה נתן לי להכנס להגדרות של מעבד התמונה ולשנות ניגודיות,בהירות וכו',אבל ברגע שזה היה במצב של מחשב זה אפילו לא נתן לי לכוון אותו!,למה זה ככה? אני מרגיש כאילו בלי המעבד תמונה הזה אני אאבד המון פרטים על המסך...
4)לגבי איכות הכבלים והכרטיס מסך-יש לי כרטיס מסך ישן עם חיבור VGA וTV OUT שהוא RCA אז השאלה שלי היא ברגע שאני מחבר כבל ספציפי בכרטיס מסך הזה(במקרה שלי VGA TO VGA),ולידו יהיה עוד מחשב עם כרטיס מסך יותר משוכלל יהיה שיפור באיכות התמונה?(אני מדבר רק על סרטים נטו!,לא על משחקים וכו' ,כי זה ברור מאליו),מה שאני רוצה לדעת זה אם אני צריך לשדרג אותו כשהמטרה היא רק צפיית סרטים דרכו ,ודבר שני האם גם איכות הכבלים משפיעים?,דרך אגב הכרטיס הוא GE FORCE FX 5200
5)למה קרוה מצבים שזה לא מזהה לי בכלל את הטלוויזיה כלומר רואים איך שהמחשב עולה ואז בווינדוס הוא רושם "אין אות",שיחקתי עם ההגרות שעה! עד שהצלחתחי לראות אות!(את האמת אני אפילו לא יודע מה עשיתי מרוב המשחק בהגדרות...
6)איזה כבל הכי איכותי מהמהממיר לטלוויזיה,יש לי ממיר של הוט..
7) על איזה רזולוציה אני אמור להיות כדי לראות במצב אופטימלי והכי מפורט?,יש לציין שיש לי מסך CRT של LG והוא מחובר כמו שאמרתי דרך מפצל בכרטיס מסך אל הטלוויזיה יש לציין התדר רענון של המסך גבוה מן הטלוויזה אני מאמין,או שאני טועה אולי?,אם כבר מדברים על רזולוציה,הרזולוציה היא עכשיו 1360X768 והטלוויזיה היא 1366X768 יש אפשרות להעלות קצת דרך הווינדוס כי אין רזולוציהבדומה לזאת של הטלוויזיה,יש לציין שכאשר אני שם את הרזולוציה הנ"ל במסך מחשב לא רואים טוב בכלל(כמו שאמרתי מטושטש) אבל בטלוויזיה רגיל,אבל אני מאמין שאפשר ליותר יפה!
דרך אגב אל תדברו איתי על הזליגות אור וכו' אני קראתי ושמעתי על זה בפורום אני רוצה שנתעסק בנושא שרשמתי נטו!,רואים בה אחלה! אבל אני רוצה שתעזרו לי שזה יהיה יותר מזה!,סליחה על כמות השאלות המרובה אני פשוט די בור בזה ורציתי שתחדדו לי את השכל,ואל תפנו אותי ל..."תקרא את זה" וכו' תענו לי במילים שלכם שיהיה לי הכי מובן,כמו שאומרים "קצר וקולע".
תודה רבה מקרב לב!
ציון