בעיה רצינית ב HTPC חדש
-
almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 286
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קניתי HTPC מארז ANTEC FUSION, מחובר למסך LCD דרך כרטיס מסך 8600GTS. מערכת ויסטה אולטימייט.
חודשיים הכל עבד חלק.
עכשיו פתאום המחשב כאילו נכבה לכמה שניות, המסך LCD נהיה כחול (כאילו כלום לא מחובר אליו), אחרי כמה שניות שוב התמונה חוזרת והמחשב כאילו "מתעורר" למסך כניסה, ואז אני צריך ללחוץ על שם המשתמש כדי לחזור לווינדוס.
זה קורא בתדירויות שונות ובימים האחרונים יותר. ממש מוזר.
יש למישהו כיוון?
חודשיים הכל עבד חלק.
עכשיו פתאום המחשב כאילו נכבה לכמה שניות, המסך LCD נהיה כחול (כאילו כלום לא מחובר אליו), אחרי כמה שניות שוב התמונה חוזרת והמחשב כאילו "מתעורר" למסך כניסה, ואז אני צריך ללחוץ על שם המשתמש כדי לחזור לווינדוס.
זה קורא בתדירויות שונות ובימים האחרונים יותר. ממש מוזר.
יש למישהו כיוון?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תבדוק בקונטרול פאנל בהגדרות חסכון באנרגיה שהמחשב לא עובר אחרי תקופה מסויימת למצב שינה.
-
almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

בדקתי את זה, הכל מסומן על "אף פעם".
עוד רעיונות?
עוד רעיונות?
-
almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

מישהו? בבקשה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הכי סביר זה בעיה עם זכרונות או ספק כוח.
קודם כל פתח את היומנים של המחשב מכלי הניהול ובדוק ביומני המערכת והיישומים שלא נרשמו תקלות חריגות.
אח"כ פתח את המארז, בדוק שהזכרונות יושבים טוב - אפילו תחליף מיקום ביניהם כדי להיות בטוח - בדוק שהמאוורר (אם יש) של כרטיס המסך עובד, שאין יותר מידי אבק ושערות שסותמים את פתחי האוורור ואת המקרר של המעבד הראשי. בקיצור, בצע טפ"ש למחשב.
בדוק אם לכרטיס המסך יש מחבר לקבלת מתח נפרד מהספק. אם יש אז בדוק שהוא יושב טוב ואם יש לך אפשרות לחבר מחבר אחר אז עשה זאת. הייתי גם מציע לך להחזיק ספק מתח חלופי בבית כי מניסיוני תקלות בספקים תמיד קורות בשישבת.
קודם כל פתח את היומנים של המחשב מכלי הניהול ובדוק ביומני המערכת והיישומים שלא נרשמו תקלות חריגות.
אח"כ פתח את המארז, בדוק שהזכרונות יושבים טוב - אפילו תחליף מיקום ביניהם כדי להיות בטוח - בדוק שהמאוורר (אם יש) של כרטיס המסך עובד, שאין יותר מידי אבק ושערות שסותמים את פתחי האוורור ואת המקרר של המעבד הראשי. בקיצור, בצע טפ"ש למחשב.
בדוק אם לכרטיס המסך יש מחבר לקבלת מתח נפרד מהספק. אם יש אז בדוק שהוא יושב טוב ואם יש לך אפשרות לחבר מחבר אחר אז עשה זאת. הייתי גם מציע לך להחזיק ספק מתח חלופי בבית כי מניסיוני תקלות בספקים תמיד קורות בשישבת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

אוקיי... אני מחר יוציא את המחשב מהארון, יפתח, ועם השואב אבק יעשה טיפול 10,000.
-
almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

נמצא הפיתרון לבעיה
בכל מקרה הבעיה היית שהמחשב היה נכנס למצב שינה ברצף אחד אחרי השני בלי שהייתי נוגע במשהו (כנראה עוד באג של ויסטה או משהו).
אז פשוט ביטלתי בלוח הבקרה לחלוטין את מצב השינה. בנתיים ראיתי זה עזר.. גם ככה אני לא משתמש במצב שינה אף פעם.
אז פשוט ביטלתי בלוח הבקרה לחלוטין את מצב השינה. בנתיים ראיתי זה עזר.. גם ככה אני לא משתמש במצב שינה אף פעם.