היות ו-MP3 הינו צורת הקלטה דיגיטלית רציתי לדעת האם בחיבור מקורות שונים לאותה מערכת יהיה הבדל בהשמעת שירי MP3 בין המקורות השונים (לדוגמא: נגן CD, נגן IPOD, נגן IRIVER, נגן DVD וכד')
תודה
האם יש הבדל בהשמעה של שירי MP3 בין נגנים שונים?
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- Shtirlitz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4976
קצת דיוק: לא ניתן לדעת איך נעשתה ההקלטה (המקורית). ההמרה זה כבר משהו אחר לחלוטין.MP3 הינו צורת הקלטה דיגיטלית...
[/quote]יהיה הבדל בהשמעת שירי MP3 בין המקורות השונים (לדוגמא: נגן CD, נגן IPOD, נגן IRIVER, נגן DVD וכד')
בחיבור דיגיטלי הרסיבר עושה את הפענוח, ואילו בחיבור אנלוגי המקור עושה את הפענוח.
לכל מכשיר מעבדי A/D/A שונים ונשמעים בהתאם לרמת הDAC.
עדיין אין תחליף למבחן האוזן....
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
האמת היא שאני לא ממש מצליח להבין איך אפשר בכלל להבחין . הרי הפורמאט הזה הוא ממילא פשרה (ראה את הSACD ולמה הוא נוצר) , ובפורמאט המלא מדובר על 1411 סב"ש , אז אני יכול להבין שDAC שעולה 10K$ אולי ימצא מספיק חומר להוציא איכות גבוהה יותר מDAC של 1K$ . אבל אם יש לך MP3 עם 192 סב"ש שזה עשירית האיכות כמה כבר הDAC היקר יכול להועיל לאיכות שהחסרת ? מהיכן בדיוק הוא "ימלא" אותה ?
חוץ מזה שעד כמה שאני מבין לרוב האנשים ששומעים MP3 אין את ההבחנה בין WAV לMP3 , אז איך בדיוק הם מבחינים באיכויות של DAC? שההבדלים בו קטנים עוד יותר
חוץ מזה שעד כמה שאני מבין לרוב האנשים ששומעים MP3 אין את ההבחנה בין WAV לMP3 , אז איך בדיוק הם מבחינים באיכויות של DAC? שההבדלים בו קטנים עוד יותר
- Shtirlitz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4976
לא התכוונתי DAC חיצוני אלא מובנה בתוך המקור.
תכלס אתה צודק, לא ניתן "למלא חורים" שנוצרו ע"י המרה ל-MP3 .
בזמנו ניסיתי למצוא הבדלים בין דיסק MP3 בנגן נייד וב-DVD, כששניהם בחיבור אנלוגי.
התוצאה הייתה לטובת ה-DVD, אבל בהבדל זניח, כשההבדל היה נשמע ממש טוב בווליום גבוה, בעיקר ברעשי רקע והפרעות בהקלטה.
ההשוואה נעשתה ע"י מיתוג בין כניסות DVD ו-CD ברסיבר, כשאותו הדיסק מנוגן בו זמנית בשני המקומות.
תכלס אתה צודק, לא ניתן "למלא חורים" שנוצרו ע"י המרה ל-MP3 .
בזמנו ניסיתי למצוא הבדלים בין דיסק MP3 בנגן נייד וב-DVD, כששניהם בחיבור אנלוגי.
התוצאה הייתה לטובת ה-DVD, אבל בהבדל זניח, כשההבדל היה נשמע ממש טוב בווליום גבוה, בעיקר ברעשי רקע והפרעות בהקלטה.
ההשוואה נעשתה ע"י מיתוג בין כניסות DVD ו-CD ברסיבר, כשאותו הדיסק מנוגן בו זמנית בשני המקומות.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
קצת סדר בנושא.
1. מפענחי DAC טובים (יקרים) בדרך כלל ממירים אות PCM בלבד, הפענוח MP3 -> PCM מתרחש בנגן (אישית לא ראיתי אף DAC יקר שממיר ישירות מ-MP3).
2. ללא קשר ל- MP3 - השפעת DAC על המרת PCM לאות אנלוגי היא רבה. יש לזכור שבהקלטה דיגיטאלית בקצב הדגימה של 44KHz מחזור שלם של תנודה יכול להיות מיוצג ע"י 2 דגימות בלבד (עבור תדירויות גבוהות). DAC צריך לשחזר ("לנחש") את התנודה שהייתה בהקלטה לפי המספר הדגימות המצומצם הזה (לכן SACD נשמע טבעי יותר – שם יש יותר דגימות למחזור!). אוטנטיות הפענוח תלויה באלגוריתם שמיושם ב-DAC ובאיכות הרכיבים האלקטרוניים.
לא הזדמן לי (לצערי) לשמוע DAC שעולה 10000$, אבל DAC-ים שעלותם עד 1000$ ו-DAC-ים מובנים ב-CDP עד 15K שקל בהחלט נשמעים שונה.
3. יש לזכור שקיימים MP3 ב- bit rate שונה (ובין היתר, lossless).
1. מפענחי DAC טובים (יקרים) בדרך כלל ממירים אות PCM בלבד, הפענוח MP3 -> PCM מתרחש בנגן (אישית לא ראיתי אף DAC יקר שממיר ישירות מ-MP3).
2. ללא קשר ל- MP3 - השפעת DAC על המרת PCM לאות אנלוגי היא רבה. יש לזכור שבהקלטה דיגיטאלית בקצב הדגימה של 44KHz מחזור שלם של תנודה יכול להיות מיוצג ע"י 2 דגימות בלבד (עבור תדירויות גבוהות). DAC צריך לשחזר ("לנחש") את התנודה שהייתה בהקלטה לפי המספר הדגימות המצומצם הזה (לכן SACD נשמע טבעי יותר – שם יש יותר דגימות למחזור!). אוטנטיות הפענוח תלויה באלגוריתם שמיושם ב-DAC ובאיכות הרכיבים האלקטרוניים.
לא הזדמן לי (לצערי) לשמוע DAC שעולה 10000$, אבל DAC-ים שעלותם עד 1000$ ו-DAC-ים מובנים ב-CDP עד 15K שקל בהחלט נשמעים שונה.
3. יש לזכור שקיימים MP3 ב- bit rate שונה (ובין היתר, lossless).
ויטלי
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
ויטאלי , אפילו באייפוד ווידאו יש הבדל תהומי בין WAV ובין MP3 320 , וחבר שלך מהאתר של המחשבים שביקר כאן , אמר לי על AAC , אז המרתי לAAC ע"י פובאר ברזולציה הכי גבוהה (זה יצא קובץ טיפה יותר גדול ) ושמעתי הבדל קליל , ההבדל היה בגבוהים שנשמעו יותר חיים . עכשיו היות ואני אנטי טבעי למבחנים , תוכל לומר שזו תופעה פסיכו אקוסטית שלי (למרות שהיות ולא ידעתי איזה שיר מתנגן (האייפוד היה מתחת לבגדים ) אז זה כמעט עיוור
FLAC וWAV לא יכולתי להשוות אבל אפל לוסלסס וWAV נשמעים זהה , אני מניח שDAC ירצה לקבל קובץ WAV ולא קובץ FLAC אלא אם כן פובאר ממיר את הקובץ בעת ההשמעה
דרך אגב איזה CDP השווית ולאיזה DAC ומה יצא יותר טוב ?
FLAC וWAV לא יכולתי להשוות אבל אפל לוסלסס וWAV נשמעים זהה , אני מניח שDAC ירצה לקבל קובץ WAV ולא קובץ FLAC אלא אם כן פובאר ממיר את הקובץ בעת ההשמעה
דרך אגב איזה CDP השווית ולאיזה DAC ומה יצא יותר טוב ?
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
יכול להיות, לא התכוונתי ש- MP3 lossless נשמע כמו המקור שלו (פשוט לא יודע - אני בכלל כמעט ולא שומע פורמטים דחוסים, אולי לפעמים כמוסיקת רקע לעבודות ביתtruejoker כתב:ויטאלי , אפילו באייפוד ווידאו יש הבדל תהומי בין WAV ובין MP3 320 , וחבר שלך מהאתר של המחשבים שביקר כאן , אמר לי על AAC , אז המרתי לAAC ע"י פובאר ברזולציה הכי גבוהה (זה יצא קובץ טיפה יותר גדול ) ושמעתי הבדל קליל , ההבדל היה בגבוהים שנשמעו יותר חיים . עכשיו היות ואני אנטי טבעי למבחנים , תוכל לומר שזו תופעה פסיכו אקוסטית שלי (למרות שהיות ולא ידעתי איזה שיר מתנגן (האייפוד היה מתחת לבגדים ) אז זה כמעט עיוור...
השוואה הייתה בין המכשירים הבאים -דרך אגב איזה CDP השווית ולאיזה DAC ומה יצא יותר טוב ?...
CDP:
DVD Pioneer 757 Ai (שפעם שימש אותי כ-CDP)
NAD (לא זוכר את הדגם, משהו מה"אמצע")
Rotel 06
Musical Fidelity A5
DAC:
Musical Fidelity X-DACV3
Stello DA100
כל ההשוואות בוצעו באותו הסטאפ (מגבר Musical Fidelity A5 ורמקולים B&W805S ).
לטעמי, בסטאפ שציינתי הכי טוב נשמע CDP Musical Fidelity A5. פסלתי אותו בכלל הבעיות המכניות המעצבנות (מתקשה לקרוא דיסקים עם הגנה – נתקע וננעל). בנוסף, בגלל הפגמים האקוסטיים של הסלון שלי אני חייב לשרשר דיגיטאלית מערכת RC, ו-MF5 לא מאפשר לעשות זאת.
מקום שני (די קרוב) - Stello DA100.
כל האחרים נשמעו פחות טוב עם הבדלים מינוריים ביניהם (אבל ההבדלים כן היו).
האמת שההשוואה הזו היא לא נקייה ב-100%, כי אצל חלק מהנגנים מהרשימה אין up scaling ו/או reclocking, ואצל האחרים דווקא אי-אפשר לבטל up scaling/reclocking. ודווקא הפונקציות האלה (up scaling/ reclocking) הן שעושות את ההבדל העיקרי בין ה-DAC-ים (מבחינת "אוטנטיות" של סאונד).
ויטלי