נגני Pioneer לדורותיהם
-
eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני בודק עכשיו דגמי פיוניר לנגני DVD
החברה הזאת הוציאה דגם כמעט בכל המספרים בין 100 ל 999
לא ברור בכלל מה המשמעות של כל ספרה בשילוש הקדוש הזה
ומעבר לזה יש גם דגמים שיש להם אותיות שונות בסוף...
מישהו מוכן להאיר את עיני ולהסביר לי איזה דגם הכי מתקדם ומה ההבדל בינו לבין הדגם שלפניו ?
החברה הזאת הוציאה דגם כמעט בכל המספרים בין 100 ל 999
לא ברור בכלל מה המשמעות של כל ספרה בשילוש הקדוש הזה
ומעבר לזה יש גם דגמים שיש להם אותיות שונות בסוף...
מישהו מוכן להאיר את עיני ולהסביר לי איזה דגם הכי מתקדם ומה ההבדל בינו לבין הדגם שלפניו ?
איתן,
לPIONEER תמיד הייתה מדיניות משונה מאוד בעיניין דגמי הDVD PLAYER
מבחינתם יש שלושה אזורי הפצה עיקריים:אמריקה(שלא רלוונטית לעינייננו), אירופה ואסיה.
למרות שאסיה כמעט כולה(מלבד הפיליפינים שהיא מובלעת אמריקנית בכל הנוגע לחשמל
ותדרי רדיו וטלויזיה) היא תואמת אירופה יש שנים מדיניות עקבית משונה מאוד לייצר דגמים שהם כמעט או לגמרי זהים ולמתג אותם במספור שונה.
נכון לעכשיו המתקדם ביותר הוא הDV-989 החדש דנדש לאירופה.
לPIONEER תמיד הייתה מדיניות משונה מאוד בעיניין דגמי הDVD PLAYER
מבחינתם יש שלושה אזורי הפצה עיקריים:אמריקה(שלא רלוונטית לעינייננו), אירופה ואסיה.
למרות שאסיה כמעט כולה(מלבד הפיליפינים שהיא מובלעת אמריקנית בכל הנוגע לחשמל
ותדרי רדיו וטלויזיה) היא תואמת אירופה יש שנים מדיניות עקבית משונה מאוד לייצר דגמים שהם כמעט או לגמרי זהים ולמתג אותם במספור שונה.
נכון לעכשיו המתקדם ביותר הוא הDV-989 החדש דנדש לאירופה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
RSil,
יש הרבה מאוד סיבות למתג מספרים שונים לאיזורים שונים (גם אם טכנית הם זהים - מה שלא נכון). גירסאות למזרח בד"כ חייבות להיות תואמות PAL/NTSC (מה שלא היה נכון לגירסאות האירופאיות). כמו כן, הם זולות יותר (ולכן ה-TRANSPORT פעמים רבות עשוי יותר פלאסטי). הצבעים שונים (במזרח אוהבים מאוד צבע זהב/ברונזה) וגם נושא ה-MULTIZONE שונה לחלוטין.
יש גם דברים נוספים, פיצ'רים כמו קריאוקי (ובעבר תמיכה ב-SVCD שנפוץ מאוד במזרח ובעצם נכנס לאירופה זמן רב אחרי סין).
יש הרבה מאוד סיבות למתג מספרים שונים לאיזורים שונים (גם אם טכנית הם זהים - מה שלא נכון). גירסאות למזרח בד"כ חייבות להיות תואמות PAL/NTSC (מה שלא היה נכון לגירסאות האירופאיות). כמו כן, הם זולות יותר (ולכן ה-TRANSPORT פעמים רבות עשוי יותר פלאסטי). הצבעים שונים (במזרח אוהבים מאוד צבע זהב/ברונזה) וגם נושא ה-MULTIZONE שונה לחלוטין.
יש גם דברים נוספים, פיצ'רים כמו קריאוקי (ובעבר תמיכה ב-SVCD שנפוץ מאוד במזרח ובעצם נכנס לאירופה זמן רב אחרי סין).
עופר,
שכחת שגם יפן כלולה באיזור 2 מה שבהחלט מחייב תאימות PAL וNTSC גם לאיזור 2.
בנוגע לשאלה של איתן, אני חושב שהמדיניות של PIONEER היא אווילית, בזבזנית ובהכרח לא מועילה להם משום בחינה.
אגב, מהניסיון של השנים האחרונות החלוקה לאזורי קידוד היא ממש לא רלוונטית ולא בגלל אפשרות הורדת הקבצים מהאינטרנט, אלא בגלל מדיניות ההפצה של האולפנים בהוליווד
לכל האזורים מחוץ לREGION 1 (ואולי גם 6--סין)נעשית בדרך-כלל במקביל, כך שגם כאן החלוקה לאזורים 2,3,4 ואפילו 5(רוסיה)היא די מטומטמת.
שכחת שגם יפן כלולה באיזור 2 מה שבהחלט מחייב תאימות PAL וNTSC גם לאיזור 2.
בנוגע לשאלה של איתן, אני חושב שהמדיניות של PIONEER היא אווילית, בזבזנית ובהכרח לא מועילה להם משום בחינה.
אגב, מהניסיון של השנים האחרונות החלוקה לאזורי קידוד היא ממש לא רלוונטית ולא בגלל אפשרות הורדת הקבצים מהאינטרנט, אלא בגלל מדיניות ההפצה של האולפנים בהוליווד
לכל האזורים מחוץ לREGION 1 (ואולי גם 6--סין)נעשית בדרך-כלל במקביל, כך שגם כאן החלוקה לאזורים 2,3,4 ואפילו 5(רוסיה)היא די מטומטמת.
-
eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
זה לא מיקר את העסק אם אתה מוציא גרסה לכל אזור ?
את העניין של הצבעים והמתח השונה אני מבין אבל שאר הפיצ'רים
בכל אופן מה שיש לנו בארץ בקשר לפיוניר הנגנים החדשים שכוללים divx זה 585 ו 383
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... 10&catid=6
יציאות ה 585:

מה שאומר שיש לו מפענח DTS וDD
יודע לקרוא SACD ו DVDA
האם ה 585 שווה עלות של בערך פי 2 מה 383 ?
את העניין של הצבעים והמתח השונה אני מבין אבל שאר הפיצ'רים
בכל אופן מה שיש לנו בארץ בקשר לפיוניר הנגנים החדשים שכוללים divx זה 585 ו 383
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... 10&catid=6
יציאות ה 585:

מה שאומר שיש לו מפענח DTS וDD
יודע לקרוא SACD ו DVDA
האם ה 585 שווה עלות של בערך פי 2 מה 383 ?
איתן,
כמו שכתבתי בתגובה הקודמת חלוקת האזורים היא היום אנכרוניסטית, מה גם שלחברות יש מעגל מובנה בנגן לנטרל למעשה את החלוקה.
DD וDTS בפורמט 6.1 הם הסטנדרד מאז ומתמיד. בגלל שיקולים מסחריים התחילה הפצת מערכות קולנוע-ביתי בתחילה בפורמט 5.1. אחר כך עברו ל6.1 והיום מפתים עם פורמט 7.1, פורמט שכמעט נפסל על-הסף רק לפני כשלוש שנים.
YAMAHA כבר היגיעה לפורמט 9.1 וDENON הישיגה אותה עם פורמט 10.1.
כמו שכתבתי בתגובה הקודמת חלוקת האזורים היא היום אנכרוניסטית, מה גם שלחברות יש מעגל מובנה בנגן לנטרל למעשה את החלוקה.
DD וDTS בפורמט 6.1 הם הסטנדרד מאז ומתמיד. בגלל שיקולים מסחריים התחילה הפצת מערכות קולנוע-ביתי בתחילה בפורמט 5.1. אחר כך עברו ל6.1 והיום מפתים עם פורמט 7.1, פורמט שכמעט נפסל על-הסף רק לפני כשלוש שנים.
YAMAHA כבר היגיעה לפורמט 9.1 וDENON הישיגה אותה עם פורמט 10.1.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
MartinHSabag כתב:eytan99, כשאתה אומר "שווה" השאלה היא מה אתה צריך.
אם DVD-A ו-SACD חשובים לך, אז ה-383 פשוט לא עונה על הצרכים.
מפענח DD הוא סטנדרד ומפענח DTS הוא מיותר, שכן כל רסיבר יכלול כזה.[
/quote]לא הבנתי בעיניין הDTS. מה מיותר??...
dts וגם דולבי דיגיטאל - המפענחים שיש בדיוידי מיותרים שכן רובנו הרי מחברים את הדיוידי לרסיבר בעזרת קבל קואקסאלי או אופטי והרסיבר עושה את הפענוח.
המפענחים ברסיסר איכותיים יותר מבדיוידי-בדקתי את זה על פיוניר 656 כאשר פעם אחת חברתי דרך הקואקסאלי ואז הרסיבר מפענח ופעם דרך יציאת ה 5.1 של הדיוידי ואז הפענוח בדיוידי-די רע דרך אגב.
המפענחים ברסיסר איכותיים יותר מבדיוידי-בדקתי את זה על פיוניר 656 כאשר פעם אחת חברתי דרך הקואקסאלי ואז הרסיבר מפענח ופעם דרך יציאת ה 5.1 של הדיוידי ואז הפענוח בדיוידי-די רע דרך אגב.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

RSil,
לא שכחתי - יש להם מודלים משלהם נפרדים לחלוטין מכל מקום אחר (אל תשכח - זה השוק הגדול ביותר בעולם לאלקטרוניקה!).
eytan99,
זה לא ממש מייקר פשוט בגלל שההבדלים לא נורא גדולים. כמעט בכל תחום יש דברים דומים.
למשל פלאזמות - יש לשוק האמריקאי והיפאני גירסאו שונות, כמו גם לשוק בניו-זילנד ואוסטרליה. הדרישות בין המקומות השונים דומות, אך לא זהות.
לא שכחתי - יש להם מודלים משלהם נפרדים לחלוטין מכל מקום אחר (אל תשכח - זה השוק הגדול ביותר בעולם לאלקטרוניקה!).
eytan99,
זה לא ממש מייקר פשוט בגלל שההבדלים לא נורא גדולים. כמעט בכל תחום יש דברים דומים.
למשל פלאזמות - יש לשוק האמריקאי והיפאני גירסאו שונות, כמו גם לשוק בניו-זילנד ואוסטרליה. הדרישות בין המקומות השונים דומות, אך לא זהות.
עופר, ראשית אתה צודק:יפן היא אכן שוק סגור לעולם החיצון החל בחשמל(100V ייחודי ליפן)והמשך במוצרים שהם כמעט כולם בלעדיים רק לשוק היפני.
אני עדיין חושב שPIONEER נוקטים במדיניות שהיא בשורה התחתונה מטומטמת(במידה מסויימת גם SONY עושה את זה).לגבי הפורמטים של הדיסקים הטימטום ממש בולט:PIONNER
כוללת אופציית VCD לדגמים האירופים שהפורמט הזה ממש לא רלוונטי מבחינת היקלטות הפורמט בשוק שבאירופה הוא כישלון קולוסאלי וניקלט היטב רק באסיה.
אני עדיין חושב שהחלוקה לשישה אזורי קידוד היא מזמן אנכרוניסטית ואפילו TOSHIBA
כנראה כבר הגיעה למסקנה בכל הנוגע לHD-DVD.
אני עדיין חושב שPIONEER נוקטים במדיניות שהיא בשורה התחתונה מטומטמת(במידה מסויימת גם SONY עושה את זה).לגבי הפורמטים של הדיסקים הטימטום ממש בולט:PIONNER
כוללת אופציית VCD לדגמים האירופים שהפורמט הזה ממש לא רלוונטי מבחינת היקלטות הפורמט בשוק שבאירופה הוא כישלון קולוסאלי וניקלט היטב רק באסיה.
אני עדיין חושב שהחלוקה לשישה אזורי קידוד היא מזמן אנכרוניסטית ואפילו TOSHIBA
כנראה כבר הגיעה למסקנה בכל הנוגע לHD-DVD.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

RSil,
החלוקה הזו הכרחית בגלל החוזה שלהם עם ה-DVD CONSORTIUM. הם מחוייבים לכך גם אם זה אנכרוניסטי ואם כולם, פחות או יותר (פרט לארה"ב) כבר MULTIZONE. זה נראה דבילי, אבל כאשר אתה מחוייב חוקית לחוזה, אין הרבה ברירות.
יתרון בולט אחד ב-HD DVD הוא העלמות של נושא הZONES אחת ולתמיד...
החלוקה הזו הכרחית בגלל החוזה שלהם עם ה-DVD CONSORTIUM. הם מחוייבים לכך גם אם זה אנכרוניסטי ואם כולם, פחות או יותר (פרט לארה"ב) כבר MULTIZONE. זה נראה דבילי, אבל כאשר אתה מחוייב חוקית לחוזה, אין הרבה ברירות.
יתרון בולט אחד ב-HD DVD הוא העלמות של נושא הZONES אחת ולתמיד...
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אני לא חושב שמפענח בד.ו.ד מיותר, לבת שלי יש עשרות דיסקים ד.ו.ד (סבא טוביה, טיף וטףkobbi כתב:dts וגם דולבי דיגיטאל - המפענחים שיש בדיוידי מיותרים שכן רובנו הרי מחברים את הדיוידי לרסיבר בעזרת קבל קואקסאלי או אופטי והרסיבר עושה את הפענוח.
המפענחים ברסיסר איכותיים יותר מבדיוידי-בדקתי את זה על פיוניר 656 כאשר פעם אחת חברתי דרך הקואקסאלי ואז הרסיבר מפענח ופעם דרך יציאת ה 5.1 של הדיוידי ואז הפענוח בדיוידי-די רע דרך אגב....
, קופיקו והרשימה ארוכה) חלקם מוקלט בדולבי 2.0 וחלקם PCM , בגלל הממיר הפנימי בד.ו.ד יש אפשרות לחבר את הטלווזיה ישירות לנגן, ואין צורך להדליק את הרסיבר.
וכאן אנו ממשיכים וויכוח עתיק עם מרטין ועפר, הם בעד להשתמש במערכת במקום ברמקולים המובנים בטלווזיה.
שמוליק ו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
עופר, לפי מה שמסתמן HD-DVD לא יגיע אלינו(לצרכנים). נקווה שהBLU-RAY ייצא לשוק
ללא קידוד עכשיו כשהיו"ר-המנכ"ל HOWARD STRINGER הוא רכש מאמריקה.
(היו"ר של SONY)
אגב, אם מדברים על SONY, הם יצרו דגמים זהים בתכונות ובמפרט עם קיטלוג ניפרד
לאמריקה ולאירופה של CD PLAYER בין 1983 ל1997.
אם אני אחזור לשאלה המקורית של איתן,
עד כמה שאני מבין, ב-dvd של פיוניר המספר בדרך-כלל מורכב משלוש ספרות בתצורה XYX (הראשונה והשלישית חוזרות על עצמן).
ה-X מייצג סדרות ברמות שונות - ככל שהמספר גבוה יותר הוא מכוון יותר ל-High-end.
ה-Y מייצג דורות - מספר גבוה יותר אומר מכשיר חדש יותר.
אני מניח שיש יוצאי-דופן ואולי אני בכלל טועה אבל זה מה שאני הבנתי
ניר
עד כמה שאני מבין, ב-dvd של פיוניר המספר בדרך-כלל מורכב משלוש ספרות בתצורה XYX (הראשונה והשלישית חוזרות על עצמן).
ה-X מייצג סדרות ברמות שונות - ככל שהמספר גבוה יותר הוא מכוון יותר ל-High-end.
ה-Y מייצג דורות - מספר גבוה יותר אומר מכשיר חדש יותר.
אני מניח שיש יוצאי-דופן ואולי אני בכלל טועה אבל זה מה שאני הבנתי
ניר