שלום לכולם, אני חדש בתחום
אני בדרך לקניית מפרט ל-HTPC ויש לי התלבטות קשה ביותר בבחירת הלוח.
אני מעוניין בפיתרון עם כרטיס מסך onboard לכן בחרתי ב-chipsets האלה.
מדובר על הלוחות הללו:
1. GA-G33M-S2H
2. GA-G33M-DS2R
3. GA-73UM-S2H
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... ,2600,2534
ההתחבטות היא כזאת:
לוח 3 הוא בעל כרטיס מובנה של nvidia שלפי תחושת הבטן שלי טוב יותר מה-3100 של intel, אך יש לו רק שני סלוטים לזיכרון (תמיכה עד 4 GB) ו-3 חיבורי sata עם raid
לוח 1 בעל 4 sata (טוב בשבילי) 4 חריצי זיכרון אך בלי raid חומרה
לוח 2 עם 6 sata כולל raid, זיכרון-4 אך בלי יציאת hdmi מובנית.
בנוסף לוח 1 Features full rate lossless Blu-ray/ HD DVD audio (זה חשוב?)
השאלה שלי היא כמה חשובה יציאת HDMI האם אפשר להסתפק ב-dvi עם מתאם?
האם יש חשיבות לעבודה ב-RAID ב-HTPC האם יספיק HD אחד גדול? נראה לי גם שאפשרות הרחבת ה-storage די חשובה ב-HTPC
הכסף לא שיקול כרגע
אם מישהו יוכל לעזור לי מנסיונו או מהידע שלו אני אשמח.
תודה[/url]
Intel G33 מול Nforce 630i
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
שים לב, ל-DS2R, לוח מספר 2, אין DVI, יש לו רק VGA! ולכן הייתי ישר מוציא אותו מהרשימה.
אם RAID לא חשוב לך (האמת שלא נראה לי שזה כזה שימושי ל-HTPC) אז לך על הלוח הראשון. ה-X3100 החדש של אינטל די חזק ואפילו יריץ לך משחקים בינוניים לא רע. הוא חזק יותר מה-X1250 של ATI, למשל.
בנימה אישית, הייתי ממליץ ללכת בכלל על מערכת מבוססת מעבד AMD. תקבל שם מבחר נאה של לוחות שכוללים RAID, HDMI, צ'יפסט גרפי סביר מאוד ותמורה טובה יותר בעד הכסף. אם יש לך קצת סבלנות, בקרוב AMD ו-ATI יוציאו צ'יפסט חדש, 780G, הכולל קידוד H.264 בחומרה בכרטיס מסך מובנה על לוח האם!
אם RAID לא חשוב לך (האמת שלא נראה לי שזה כזה שימושי ל-HTPC) אז לך על הלוח הראשון. ה-X3100 החדש של אינטל די חזק ואפילו יריץ לך משחקים בינוניים לא רע. הוא חזק יותר מה-X1250 של ATI, למשל.
בנימה אישית, הייתי ממליץ ללכת בכלל על מערכת מבוססת מעבד AMD. תקבל שם מבחר נאה של לוחות שכוללים RAID, HDMI, צ'יפסט גרפי סביר מאוד ותמורה טובה יותר בעד הכסף. אם יש לך קצת סבלנות, בקרוב AMD ו-ATI יוציאו צ'יפסט חדש, 780G, הכולל קידוד H.264 בחומרה בכרטיס מסך מובנה על לוח האם!