ביקורת על יכולות הוידאו ברסיבר Onkyo 605

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

אחרי שסוף סוף קיבלתי את הרסיבר אונקיו 605 וחיברתי את כל המכשירים לרסיבר יצאתי לי לבדיקה לגבי יכולות הוידאו (upconversion) של המכשיר ולהלן מסקנות דוח הביניים
הכניסות ברסיבר הם:
-חיבור DVD בקומפוננט
-חיבור יס מקס בקומפוננט (דרך טרנסקודר)
-חיבור HTPC ב HDMI (כולל אודיו)

יציאות ברסיבר הם:
-יציאת HDMI מהרסיבר שמתחבר למסך FULL-HD מדגם סמסונג 46M81

שימו לב שמתבצע upconversion בכניסות הקומפוננט ליציאת ה HDMI מ 576i ל 576p (כלומר deinterlacing)

להלן מסקנות ראשוניות,

נתחיל בדברים הטובים :[/u]
-היתרון הכי גדול בחיבור הזה הוא שהוידאו הרבה יותר טוב (וזה באמת מורגש !!) מחיבורי ה DVD וה-יס מקס.
כנראה שפעולת ה deinterlacing ברסיבר נעשית בצורה טובה מאוד !!

-יתרון נוסף זה חיסכון בחיבורים למסך, במילים אחרות במקום שאני השתמש ב 2 כניסות קומפוננט וכניסת HDMI במסך יש לי צורך רק בחיבור HDMI אחד ויחיד
בנוסף אני מעביר אודיו מה HTPC לרסיבר דרך כבל ה HDMI (גם פה גיליתי בעייה באודיו AC3/DTS שקשורה לדריבר בכרטיסי מסך ATI 2600 על מערכת ויסטה ראו שרשור:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=)

הבעיות והחסרונות :[/u]
-בצפייה דרך יס קורא לפעמים הוידאו יוצא מסינכרון !! (תמונה משתגעת) וכדי לחזור לסינכרון אני צריך לעבור ולחזור לכניסה אחרת ברסיבר
(ישנה אפשרות שהבעייה היא לא ברסיבר אלא דווקא במסך שלי שאולי קיימת אצלו בעייה בקבלת אות 576p למרות שזה לא נראה סביר)
אני עדין מנסה לשחק בהגדרות ברסיבר (אפשרתי Enable Lip Sync) כדי לראות האם אפשר לפתור את זה לפני שאני מגיע לתמיכה הטכנית של Onkyo

-בעייה נוספת ומוזרה עוד יותר זה הפסקה בניגון סרט DVD בתוכנת PowerDVD (דיסק מקורי שמנוגן דרך ה DVD במחשב) והודעה שאני מקבל: "Error 0106 - Your Monitor is a HDCP Repeater and is prohibited from playing protected content"
כבר חשבתי שאולי זה משהו שקשור לגירסת ה PowerDVD אבל שאני מחבר את המחשב ישרות למסך דרך חיבור ה HDMI הכל עובד !!
אין לי מושג מה הסיבה לזה.
רק לציין שניגון של חומר HD מהמחשב דרך הרסיבר נעשה בצורה תקינה וטובה

-בעיה ידועה ולא קשורה לרסיבר היא שהגדרות המסך לשידור DVD, יס ו HTPC הם שונות אך מכיוון שכולם ממותגות לכניסת HDMI אחת צריך לשנות אותם במעברים מאחד לשני
(הפתרון לזה הוא כנראה לחבר חיבור קומפוננט בין הרסיבר למסך מה שימתג לי את ה DVD וה-יס מקס ליציאת הקומפוננט ולא ה HDMI אבל אז צריך לראות האם איכות התמונה לא נפגעת)

-בעייה נוספת ופשוטה יותר היא שבחיבור ל HTPC אני צריך להגדיר את המסך שיעבור מעבודה ב 16:9 לעבודה ב JustScan (כלומר Native Rate)
הפתרון די פשוט למי שיש שלט אונברסלי שיכול לעשות את העבודה הזאת בקלות (אני משתמש ב Harmony 555 שאין לי מושג מה הייתי עושה בלעדיו)

-עוד בעייה קלה שיש לי היא בקליטת שידורי רדיו FM דרך האנטנה שמסופקת עם המכשיר

זהו לעכשיו
כמו ששמתם לב בכלל לא הגעתי לנושא האודיו כולל כיול, הגדרות ואכויות
אך זה יגיע בהמשך

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

יפה מאוד

אני לא מבין בזה יותר מידי, אבל ראיתי שיצא עדכון קושחה לרסיבר, אולי זה מתקן חלק מהבעיות שציינת...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #3 

כבר שמתי לב לעידכון הזה, להלן השינויים שנעשו בעדכון:

[left]A firmware update for the TX-SR605 is now available through Onkyo’s Independent Regional Service Centers. This update will address the product’s ability to decode the Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution and Master Audio bit stream signals when products incorporating this capability become available in the market.

This update affects only a limited number of early production TX-SR605 units. Onkyo has included this update in all later production models.To determine if your unit is one of the few affected units please enter the 10 digit product serial number below.[/left]

ראשית העדכון מדבר רק על פענוח של ערוצי אודיו (ששם אין לי בעייה) ולא קשור ליכולות הוידאו של המכשיר
שנית הם מדברים על מכשירים שנרכשו לפני די הרבה זמן והמכשיר שלי נרכש לפני שבוע לכן אני מניח שהעדכון הזה לא רלוונטי לגבי
ושלישית בשביל הסקרנות אני אבדוק בערב האם המכשיר שלי דורש עדכון (לפי בדיקה של המספר הסידורי שלו)

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

היות ויש לך את המגבר מול העינים ואתה מתמצא, אולי תוכל לענות לי פהhttp://www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... ic&t=47432

תודה!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46412
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5082 פעמים

שליחה #5 

לא מזמן אחד החברים טען כי הרסיבר משנה לגמרי את התמונה כאשר מעבירים את חיבור ה HDMI דרכו ולא ישירות למסך. נשמעה גם טענה כי זוהי בעיה ידועה שכבר דווחה בפורומים שונים.
האם נתקלת?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

ziv_r כתב:לא מזמן אחד החברים טען כי הרסיבר משנה לגמרי את התמונה כאשר מעבירים את חיבור ה HDMI דרכו ולא ישירות למסך. נשמעה גם טענה כי זוהי בעיה ידועה שכבר דווחה בפורומים שונים.
האם נתקלת?
...
דווקא לא,
כלומר כאשר אני מחבר לרסיבר ב HDMI (אצלי זה ה HTPC) ומוציא HDMI מהרסיבר למסך
התמונה למיטב ראייתי נשארת אותו הדבר. לא זיהיתי שום עיבוד או שינוי בתמונה.
אני עוד יצפה בכמה סרטים בסופ"ש כדי לאשר סופית את זה

מה שכן יכול להיות שקרה אצלו זה שהוא הגדיר את המסך בעבודה ב NR דרך חיבור ה HDMI (נניח משתמש ב HTPC) ואז הוא מיתג כניסה אחרת (נגיד component)
ליציאת ה HDMI (הרסיבר יבצע upconversion).
מה שקורה בדר"כ זה שמסך הטלוויזיה אוטומטית עובר לעבודה ב 16:9 ואז במידה ואתה חוזר ל HDMI אתה נשאר ב 16:9 ולא ב NR (אצלי זה נקרא במסך Just Scan) ואז התמונה באמת משתנה עד שמגדירים שוב במסך NR

עוד דבר נוסף שיכול להיות שקרה הוא שנעשה שימוש בתפריט מוחבא שמאפשר לעשות upscaling ברסיבר הזה ל 720p. הבעייה היא שאז בעצם הכל הופך ל 720p כולל כניסות ה HDMI !! ולכן במידה ואתה דוחף לו 1080i/1080p המכשיר יוציא 720p (במקרה זה מבצע עיבוד תמונה) לא ניסיתי להשתמש בתפריט הזה מכיוון שהמסך שלי הוא FULL-HD והדבר האחרון שאני צריך זה להכניס לו 720p במקום 1080p

דבר נוסף שגילתי (אני לא יודע אם זה יעניין מישהו) הוא שהמכשיר יבצע באות שנכנס בכניסות הקומפוננט ויצא דרך ה HDMI פעולה של downconverts משידור 1080 ל 720p
(זה פחות רלוונטי כי כמובן עדיף לעבוד עם HDMI ולא עם קומפוננט)

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

אתה רק יכול לאמר אם זה מוציא 6.1 או 7.1? כי במפרט כתוב אחרת...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

staticx כתב:אתה רק יכול לאמר אם זה מוציא 6.1 או 7.1? כי במפרט כתוב אחרת...
...
זה מוציא 7.1 (בנוסף ל חמישה הרגילים יש עוד שניים Surround back left and right)
שעובדים בשידור Dolby Digital EX, DTS-ES,Matrix, and DTS-ES
אני אישית כרגע חיברתי 5.1 בעתיד שיהיה תוכן רלוונטי אני אחבר שניים נוספים

staticx,
אל חשש ראיתי את השאלות ששאלת
ואני אענה לך היום מאוחר יותר (Y)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46412
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5082 פעמים

שליחה #9 

osherov,
שאלתי זאת ונענתי בשלילה.
אני מקווה באמת כי הבעיה היא רק נקודתית, קשה לי להאמין ששוחרר רסיבר עם כזאת תקלה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

danlior כתב: ובכן ניסיתי כמה פתרונות לרבות את הרסיבר אונקיו 605 ובכולם התמונה שיצאה אחרי הניתוב נפלה באיכותה מאשר המקור (חיבור ישיר למסך), במקרה של האונקיו התמונה הוחשכה מעט כאילו הסיגנל איבד מעוצמתו.
...
אני חד משמעי יכול להגיד שאני לא נתקל בתופעה כזאת
אין שום החשכה הוא שינוי באות הוידאו בחיבור דרך כניסה ויציאה של ה HDMI

אגב בגלל כל הדברים שתיארתי לגבי בעיות בהמרה מקומפוננט ל HDMI ובעיות בהגדרת המסך בכל מיתוג שכזה (HTPC, DVD, Yes Max) החלטתי להוסיף חיבור אנלוגי נוסף בין הרסיבר למסך (קומפוננט) ועכשיו ה DVD וה Yes Max נכנסים למסך דרך ה קומפוננט וה HTPC נכנס דרך ה HDMI. עדכנתי את שלט ה Harmony בשינויים אלה והכל עד עכשיו עובד יפה מאוד (אני עוד מנסה להבין האם הרסיבר עושה deinterlacing מ 576i ל 576p גם ביציאת הקומפוננט)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #11 

danlior כתב:

ובכן ניסיתי כמה פתרונות לרבות את הרסיבר אונקיו 605 ובכולם התמונה שיצאה אחרי הניתוב נפלה באיכותה מאשר המקור (חיבור ישיר למסך), במקרה של האונקיו התמונה הוחשכה מעט כאילו הסיגנל איבד מעוצמתו.

אני חד משמעי יכול להגיד שאני לא נתקל בתופעה כזאת
אין שום החשכה הוא שינוי באות הוידאו בחיבור דרך כניסה ויציאה של ה HDMI
...
אני באמת שמח לשמוע זאת. כמו שכתבתי, קיבלתי את אחד החתיכות הראשונות שהגיעו לארץ ולכן יכול להיות שהבעיה נפתרה עם עדכון תכנה שכבר הגיע מובנה אצלך.

גם כתבתי שאני לא היחיד שהתלונן על כך ושקראתי הרבה תלונות מחו"ל על אותה הבעיה. מקווה שהבעיה תוקנה ושלא מדובר בחוסר רגישות לנושא ממך (טעם אישי). שוב, לא מדובר באיבוד איכות כי אם בתמונה יותר חשוכה עם פחות ברק. אם מלכתחילה אתה לא אוהב תמונה בהירה עם ברק והקונטרסט אצלך על האמצע, אז מן הסתם לא תבחין בכך.

דרך אגב, בניתוב של HDMI הבעיה היתה מינורית. הבעיה הכי הורגשה שהכנסתי לו אות פרוגרסיבי דרך הקומפוננט והוצאתי דרך ה-HDMI. האם ניסית זאת?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

danlior כתב:
דרך אגב, בניתוב של HDMI הבעיה היתה מינורית. הבעיה הכי הורגשה שהכנסתי לו אות פרוגרסיבי דרך הקומפוננט והוצאתי דרך ה-HDMI. האם ניסית זאת?
...
אתה מדבר על שני דברים שונים:

-במידה ואתה מנתב כניסת HDMI (קיימים שניים כאלה) ליציאת HDMI מתבצע ניתוב בלי עיבוד תמונה בכלל ומכיוון שהנתונים עוברים בצורה דיגיטלית אין שום שינוי באיכות (אלא אם יש באג ברסיבר ואז פשוט התמונה לא תראה בכלל או שתהיה משובשת מאוד)

-אתה מדבר על פעולת upconversion בו אתה מכניס אות בערוץ אחד (קומפוננט אנלוגי) הרסיבר ממיר ומוציא ביציאה HDMI דיגיטלית. במקרה זה הרסיבר ,כנראה ,מבצע גם עיבוד תמונה בנוסף עם צריך ל deinterlacing (לא מבצע upscaling)
כאן הכן יכולות להיות התופעות אליהן אתה מדבר.
אני ממש לא נתקלתי בהן (אני די דקדקן בפרטים האלה) וליהפך לטעמי התמונה היא טובה יותר מזאת שקיבלתי בחיבור קומפוננט למסך ללא הרסיבר (כנראה בגלל פעולת הdeinterlacing).
אין לי דרך לבדוק אות פרוגרסיבי דרך קומפוננט כי היחידי שיודע להוציא אצלי אות כזה זה ה DVD והוא עושה את זה בצורה ממש גרועה. ככה שאי אפשר לבדוק את זה.

אחרי כל הנאמר אני חוזר ואומר שקיימת בעיה אחרת והיא
בצפייה בקומפוננט דרך יס קורה לפעמים שהוידאו יוצא מסנכרון !! (תמונה משתגעת) וכדי לחזור לסנכרון אני צריך לעבור ולחזור לכניסה אחרת ברסיבר
כתוצאה מהבעיה הזאת הוספתי חיבור קומפוננט בין הרסיבר למסך הטלוויזיה ועכשיו אני משתמש רק בשרותי המיתוג ולא בשרותי ה upconversion של הרסיבר (ואין לי שום בעייה בשידור)

*אני חייב לומר ששידור הטלויזיה דרך חיבור ה HDMI הוא טוב יותר !! משידור הטלוויזיה דרך חיבור הקומפוננט (מה שכנראה אומר שהרסיבר לא עושה ה deinterlacing במיתוג הזה)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”