הכניסות ברסיבר הם:
-חיבור DVD בקומפוננט
-חיבור יס מקס בקומפוננט (דרך טרנסקודר)
-חיבור HTPC ב HDMI (כולל אודיו)
יציאות ברסיבר הם:
-יציאת HDMI מהרסיבר שמתחבר למסך FULL-HD מדגם סמסונג 46M81
שימו לב שמתבצע upconversion בכניסות הקומפוננט ליציאת ה HDMI מ 576i ל 576p (כלומר deinterlacing)
להלן מסקנות ראשוניות,
נתחיל בדברים הטובים
-היתרון הכי גדול בחיבור הזה הוא שהוידאו הרבה יותר טוב (וזה באמת מורגש !!) מחיבורי ה DVD וה-יס מקס.
כנראה שפעולת ה deinterlacing ברסיבר נעשית בצורה טובה מאוד !!
-יתרון נוסף זה חיסכון בחיבורים למסך, במילים אחרות במקום שאני השתמש ב 2 כניסות קומפוננט וכניסת HDMI במסך יש לי צורך רק בחיבור HDMI אחד ויחיד
בנוסף אני מעביר אודיו מה HTPC לרסיבר דרך כבל ה HDMI (גם פה גיליתי בעייה באודיו AC3/DTS שקשורה לדריבר בכרטיסי מסך ATI 2600 על מערכת ויסטה ראו שרשור:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=)
הבעיות והחסרונות
-בצפייה דרך יס קורא לפעמים הוידאו יוצא מסינכרון !! (תמונה משתגעת) וכדי לחזור לסינכרון אני צריך לעבור ולחזור לכניסה אחרת ברסיבר
(ישנה אפשרות שהבעייה היא לא ברסיבר אלא דווקא במסך שלי שאולי קיימת אצלו בעייה בקבלת אות 576p למרות שזה לא נראה סביר)
אני עדין מנסה לשחק בהגדרות ברסיבר (אפשרתי Enable Lip Sync) כדי לראות האם אפשר לפתור את זה לפני שאני מגיע לתמיכה הטכנית של Onkyo
-בעייה נוספת ומוזרה עוד יותר זה הפסקה בניגון סרט DVD בתוכנת PowerDVD (דיסק מקורי שמנוגן דרך ה DVD במחשב) והודעה שאני מקבל: "Error 0106 - Your Monitor is a HDCP Repeater and is prohibited from playing protected content"
כבר חשבתי שאולי זה משהו שקשור לגירסת ה PowerDVD אבל שאני מחבר את המחשב ישרות למסך דרך חיבור ה HDMI הכל עובד !!
אין לי מושג מה הסיבה לזה.
רק לציין שניגון של חומר HD מהמחשב דרך הרסיבר נעשה בצורה תקינה וטובה
-בעיה ידועה ולא קשורה לרסיבר היא שהגדרות המסך לשידור DVD, יס ו HTPC הם שונות אך מכיוון שכולם ממותגות לכניסת HDMI אחת צריך לשנות אותם במעברים מאחד לשני
(הפתרון לזה הוא כנראה לחבר חיבור קומפוננט בין הרסיבר למסך מה שימתג לי את ה DVD וה-יס מקס ליציאת הקומפוננט ולא ה HDMI אבל אז צריך לראות האם איכות התמונה לא נפגעת)
-בעייה נוספת ופשוטה יותר היא שבחיבור ל HTPC אני צריך להגדיר את המסך שיעבור מעבודה ב 16:9 לעבודה ב JustScan (כלומר Native Rate)
הפתרון די פשוט למי שיש שלט אונברסלי שיכול לעשות את העבודה הזאת בקלות (אני משתמש ב Harmony 555 שאין לי מושג מה הייתי עושה בלעדיו)
-עוד בעייה קלה שיש לי היא בקליטת שידורי רדיו FM דרך האנטנה שמסופקת עם המכשיר
זהו לעכשיו
כמו ששמתם לב בכלל לא הגעתי לנושא האודיו כולל כיול, הגדרות ואכויות
אך זה יגיע בהמשך