ממיר למחשב או לטלוויזיה?
1. האם כדאי לחבר את הממיר למחשב ואז לטלוויזיה או ישירות לטלוויזיה?
2. האם עיבוד התמונה של המחשב עדיף על הטלוויזיה?
3. אם המחשב מקבל PAL והמחשב מוציא PAL לטלוויזיה שתומכת ב- NR.
אז אני רואה SD בלי Upscale והתמונה אמורה להיות מדויקת לא?
2. האם עיבוד התמונה של המחשב עדיף על הטלוויזיה?
3. אם המחשב מקבל PAL והמחשב מוציא PAL לטלוויזיה שתומכת ב- NR.
אז אני רואה SD בלי Upscale והתמונה אמורה להיות מדויקת לא?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
1. אני חיברתי גם וגם (ישירות מהממיר לטלוויזיה + מהממיר למחשב ומהמחשב לטלוויזיה), ואז נהנים מכל העולמות.
2. תלוי בטלוויזיה... עד שלא תנסה לא תדע...
3. לא הבנתי מה הקשר בין NR לשידור PAL. המחשב, ולמעשה גם הטלוויזיה מסוג פלזמה או LCD בחיבור ישיר מהממיר, תמיד יעשו Upscale מרזולוציה של סיגנל של PAL (כ-500 שורות) לרזולוציה הטבעית או זו המוגדרת במחשב (כמובן שמומלץ לטבעית).
2. תלוי בטלוויזיה... עד שלא תנסה לא תדע...
3. לא הבנתי מה הקשר בין NR לשידור PAL. המחשב, ולמעשה גם הטלוויזיה מסוג פלזמה או LCD בחיבור ישיר מהממיר, תמיד יעשו Upscale מרזולוציה של סיגנל של PAL (כ-500 שורות) לרזולוציה הטבעית או זו המוגדרת במחשב (כמובן שמומלץ לטבעית).
אני אישית חושב שהכי נוח זה לבקש מHOT או מYES להביא ממיר אחד קטן, שיהיה מאחורי הטלויזיה עם הIR BLASTER מחובר אליו והוא יהיה מחובר למחשב וממנו יקליטו, ועוד ממיר רגיל שיהיה של הטלויזיה הרגילה. ככה לא חייבים לראות טלויזיה דרך המחשב, וגם אפשר לראות משהו בזמן שמקליטים משהו אחר.
pixies לגבי 3
אם אתה מגדיר כך שהמחשב יוציא רזולוציה קרובה או זהה לPAL או כפולה של PAL והמסך מציג NR (אם הבנתי נכון מציג את מה שהמחשב נותן לו pixel ל Pixel) אז איכות ה- SD אמורה להשתפר מאשר לגרום לטלוויזיה לבצע Upscale למה שהיא רוצה
יש משהו במה שאני אומר?
אם אתה מגדיר כך שהמחשב יוציא רזולוציה קרובה או זהה לPAL או כפולה של PAL והמסך מציג NR (אם הבנתי נכון מציג את מה שהמחשב נותן לו pixel ל Pixel) אז איכות ה- SD אמורה להשתפר מאשר לגרום לטלוויזיה לבצע Upscale למה שהיא רוצה
יש משהו במה שאני אומר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לא ממש נכון. PAL זהו סיגנל אנלוגי לחלוטין, ולכן אין כל כך משמעות אם זוהי כפולה או לא של מספר השורות.
דווקה DEINTRLACING במחשב הוא ברמה גבוהה מאוד בכרטיסי המסך החדשים, אם אכן מצליחים להפעיל את זה עם האצת חומרה. זה רלוונטי רק למי שקולט את השידורים בצורה דיגיטלית (כרטיס DVB-S למשל). ברגע שקולטים עם כרטיס אנלוגי האיכות נופלת עקב הקידוד מחדש ל MPEG2 שנעשה.