הצגת מחשב על LCD/PLASMA ועניין הרזולוציה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
eitanrn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
שם מלא: eitanrn
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שאלה זאת יושבת לי על הראש כבר הרבה זמן :

נניח שברשותי LCD או PLASMA 42" עם רזולוציה 768 על 1360
ואני מעוניין לראות סרטי DIVX שבד"כ הרזולוציה שלהם היא בערך 640 על 340

האם אתם מגדירים רזולוציה NATIVE של הטלויזיה ואז מקרינים את הסרט על מסך מלא (מן הסתם) ואז עד כמה שאני מבין ה BSPLAYER או דומיו ימתח את התמונה על מקסימום מסך בצורה הפשוטה ביותר

או שמא עדיף להגדיר רזולוציה של 640 על 340 ולתת למסך עצמו להשתמש במעבד שלו על מנת למתוח את התמונה ל NATIVE בדיוק כמו שהוא עושה עם TV אן DVD

אשמח לשמוע דעתכם בנושא והמלצות....הרי אני מני שמעבד מתקדם על LCD או PLASMA הוא יותר מתוחכם מאשר ה ZOOM של ה BSPLAYER

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה #2 

ראשית, לא תוכל כנראה להגדיר רזולוציה 640x340.

מעבר לכך, מי שעושה את המתיחה זה הכרטיס מסך בד"כ, אלא עם הגדרת אחרת. התוכנה (BSPLAYER למשל) רק אומר לו איך לעשות את זה (לאיזה מימדים וכו').
אם זה כרטיס מסך חדש סביר להניח שזה יותר איכותי מהמעבד שיש לך ב PLASMA או ב LCD (כמו שתמיד אומרים שעדיף DVD עם UPSCALE טוב מאשר לתת למסך לעשות את זה, גם כאן המקרה זהה).

eitanrn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

למה אי אפשר להגדיר רזולוציה נמוכה יותר ? לתת למסך לקבל את הרזולוציה כמו שהוא
מקבל אותה מהטלויזיה ואז להתמודד איתה.

אתה רוצה להגיד לי שיש כרטיסי מסך או תוכנות שעושות UPSCALE יותר טוב מאשר מעבדים
של מסכים הכי מתקדמים שיש ? שחברות משקיעות בהם מליוני דולרים רק בשביל לעשות UPSCALE טוב יותר ?

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

הם כנראה לא משקיעות בזה יותר מידי (חוץ מאולי המסכים היקרים באמת).
למה להם להשקיע אם כל נגן DVD נורמלי היום מגיע עם HDMI וכבר עושה UPSCALE בעצמו, או למשל (לא בארץ) להרבה אנשים יש כבר ממיר HD שכבר עושה את ה UPSCALE?

eitanrn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אז למעשה אם אני יצפה בסרט DIVX סטנדרטי על PLASMA או LCD ב HDREAY אני יראה רע ???

מישהו ניסה לצפות בסרטי DIVX במסכים כאלו ?

eitanrn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

עןד שאלה - למה אני לא יכול להגדיר איזה רזולוציה שבא לי ?? (עד המקסימים של ה NATIVE)?
הרי במסך מחשב שלי היום אני יכול להגדיר איזה רזולוציה שבא לי....

אז למה אני לא יכול להגיד רזולוציה נמוכה יותר מה NTAIVE ולתת למסך להגדיל את התמונה
בדיוק כמו שהוא עושה ל DVD או TV ?

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

לא אמרתי שתראה רע, כל מה שאמרתי זה שהמחשב/נגן DVD כנראה יראה את זה פחות רע (עם הוא עושה את ה UPSCALE) מאשר לתת למסך שלך לעשות את זה. DIVX זה רזולוציה נמוכה, אין מה לעשות, טוב מאוד אתה לא תראה.

לגבי השאלה השנייה. במסך מחשב שלך אתה לא יכול להגדיר איזה רזולוציה שבא לך. אתה יכול להגדיר איזה רזולוציה שהמסך תומך בה. אני בספק למשל אם אתה יכול להגדיר 640 על 340.

אם אתה רוצה אתה יכול להגדיר את המחשב להוציא 720x576 או 720x480 (שזה מה שה DVD/ממירTV שלך כנראה מוציא), ואז המסך יעשה את העיבוד כמו שאתה רוצה (בהנחה שהכרטיס מסך וגם המסך תומכים ברזולוציה הזאת)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”