אהלן,
אני מחפש מקלדת + עכבר ל HTPC שלי וכנראה שאני אלך על המקלדת החדשה של מיקרוסופט.
הבעיה היא, שראיתי שהיא באה בלי מקלט למחשב..
ראיתי שהשלט של מיקרוסופט בא עם מקלט..
עכשיו קודם כל, המקלט מתאים למקלדת נכון? האם יש פתרון אחר חוץ מלקנות את השלט+המקלט?
כמו כן מה הכוונה ב ir blaster? לפי מה שהצלתי להבין מחיפוש בפורום, הכוונה היא למקלט שיכול גם לשדר IR, וכך להחליף למשל ערוצים בממיר YES..
ולכן רציתי לדעת האם המקלט של מיקרוסופט הוא IR BLASTER? כמו כן, מזה ה 2 שיש בד"כ ב IR BLASTER?
תודה!
IRBLASTER ו Microsoft remote, keyboard
ועוד משהו שעכשיו חשבתי עליו,
איך המחשב ידע שהמקלדת מחוברת בכלל דרך המשדר?
כלומר אם ב BIOS או בהתקנת מ"ה או משהו בסגנון, המקלדת לא תעבוד, לא?
אז בהנחה שאני צודק, האם צריכה להיות תוכנה מותקנת שמתאמת בין המשדר למקלדת? האם היא כבר מותקנת ב XP? רק ב XP MCE?
ושוב, נגיד שהכל נכון, אז תמיד חייבת להיות מקלדת + עכבר מחוברים למחשב בלי שום קשר, כי אם אני לא טועה, המחשב בכלל לא מאתחל בלי מקלדת מחוברת לא? (אולי יש איזה פתרון שה PS2 של המקלדת והעכבר מחוברים למשדר? לפי מה שאני זוכר, הוא מחובר רק ב USB בודד..)
איך המחשב ידע שהמקלדת מחוברת בכלל דרך המשדר?
כלומר אם ב BIOS או בהתקנת מ"ה או משהו בסגנון, המקלדת לא תעבוד, לא?
אז בהנחה שאני צודק, האם צריכה להיות תוכנה מותקנת שמתאמת בין המשדר למקלדת? האם היא כבר מותקנת ב XP? רק ב XP MCE?
ושוב, נגיד שהכל נכון, אז תמיד חייבת להיות מקלדת + עכבר מחוברים למחשב בלי שום קשר, כי אם אני לא טועה, המחשב בכלל לא מאתחל בלי מקלדת מחוברת לא? (אולי יש איזה פתרון שה PS2 של המקלדת והעכבר מחוברים למשדר? לפי מה שאני זוכר, הוא מחובר רק ב USB בודד..)
spacedude - טעות, המקלת עובדת באמצעות IR ולא BT (אמנם IR, אך משדר מקלט חזק מהרגיל כך שעובדת מצוין גם ממרחק).
boim - בתשובה לשאלותייך:
אכן, אתה זקוק למשדר/מקלט שמגיע עם השלט ל MCE כדי שהמקלדת תעבוד. אתה זקוק גם לעדכון ל MCE אותו ניתן להוריד מ Windows Update שנקרא “Update Rollup 1 for eHome Infrared Receiver for Windows XP Media Center Edition”.
השלט ל MCE מגיע עם משדר/מקלט ושני IR Blasters שמתחברים אליו, אותם ניתן לחבר לשני מפענחים שונים (YES/HOT) ולאחר קנפוג MCE לשלוט בעזרת השלט של MCE או בעזרת התוכנה על המפענחים.
המקלדת מיודעת ספציפית ל MCE (ולכן דורשת את עדכון התוכנה שמותאם לה) ולא באה להחליף מקלדת רגילה, רק כתוספת. ניתן להגדיר ב BIOS שהמחשב לא יעצר כאשר לא נמצאת מקלדת וכך לעקוף את הבעיה, אך זה לא רצוי.
boim - בתשובה לשאלותייך:
אכן, אתה זקוק למשדר/מקלט שמגיע עם השלט ל MCE כדי שהמקלדת תעבוד. אתה זקוק גם לעדכון ל MCE אותו ניתן להוריד מ Windows Update שנקרא “Update Rollup 1 for eHome Infrared Receiver for Windows XP Media Center Edition”.
השלט ל MCE מגיע עם משדר/מקלט ושני IR Blasters שמתחברים אליו, אותם ניתן לחבר לשני מפענחים שונים (YES/HOT) ולאחר קנפוג MCE לשלוט בעזרת השלט של MCE או בעזרת התוכנה על המפענחים.
המקלדת מיודעת ספציפית ל MCE (ולכן דורשת את עדכון התוכנה שמותאם לה) ולא באה להחליף מקלדת רגילה, רק כתוספת. ניתן להגדיר ב BIOS שהמחשב לא יעצר כאשר לא נמצאת מקלדת וכך לעקוף את הבעיה, אך זה לא רצוי.