חיבור כבל RCA פשוט במקום כבל דיגיטלי בין DVD למגבר
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
במערכת הק"ב שלי בסלון, ה DVD מחובר בכבל RCA פשוט יחסית (אבל מוזהב) למגבר כחיבור דיגיטלי. האם ישנה בעיה בחיבור הזה, האותות עוברים ויש סאונד תקין והשילוב הזה עובד כבר 4.5 שנים בלי בעיה.
האם יש בעיה עם ההתנגדויות של הכבלים או שהמצב יכול להישאר על כנו ללא בעיה?
במערכת הק"ב שלי בסלון, ה DVD מחובר בכבל RCA פשוט יחסית (אבל מוזהב) למגבר כחיבור דיגיטלי. האם ישנה בעיה בחיבור הזה, האותות עוברים ויש סאונד תקין והשילוב הזה עובד כבר 4.5 שנים בלי בעיה.
האם יש בעיה עם ההתנגדויות של הכבלים או שהמצב יכול להישאר על כנו ללא בעיה?
לא מתקנים מה שלא מקולקל :-)
בגדול - כבל COAX יישפר במקצת את איכות הסאונד (בעיקר יקטין את ההפרעות וההשראות על הכבל) - אבל.. האפשרות לשמוע את ההבדל מצויה בעוד מרכיבים כגון:
מגבר,רמקולים,אוזני אדם,הפחתת רעשי סביבה וכו..
מבחינת נזק - שום נזק לא ייגרם כנראה .. במיוחד ש4.5 שנים לא קרה
תמשיך להנות
מגבר,רמקולים,אוזני אדם,הפחתת רעשי סביבה וכו..
מבחינת נזק - שום נזק לא ייגרם כנראה .. במיוחד ש4.5 שנים לא קרה
תמשיך להנות
יש לי שאלה בעניין שמעניינת אותי...
אם המידע היה אנלוגי, אני מאוד מבין מה המשמעות של איכות הכבל. אבל אם המידע דיגיטלי (לא משנה אם זה הקול בcoax, או תמונה ב-dvi/hdmi), זה לא רק שהשאלה היא אם המידע עובר עם או בלי שגיאות?
או שהמידע תמיד עובר עם מידה מסוימת של שגיאות והשאלה היא רק "כמה שגיאות" ומה היכולת של הרסיבר לטפל בתיקון שלהן?
תודה רבה,
דני
אם המידע היה אנלוגי, אני מאוד מבין מה המשמעות של איכות הכבל. אבל אם המידע דיגיטלי (לא משנה אם זה הקול בcoax, או תמונה ב-dvi/hdmi), זה לא רק שהשאלה היא אם המידע עובר עם או בלי שגיאות?
או שהמידע תמיד עובר עם מידה מסוימת של שגיאות והשאלה היא רק "כמה שגיאות" ומה היכולת של הרסיבר לטפל בתיקון שלהן?
תודה רבה,
דני
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
איך אני יודע או קובע מה ההתנגדות של הכבל, מלבד מדידה ע"י ציוד מקצועי?
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
OK.
שתי תשובות. נתחיל בסרג'יו. א. באמת מה שלא מקולקל לא מתקנים. בעקרון העכבה של כבל COAX היא 75אוהם. סוג של תקן.
אם זה עובד ואתה מרוצה אז סבבה.
לדני. יש ועוד איך בעיית השארה, ואף חמורה מאנלוגי.
א. מידע זה יעבור עם שגיאות וזאת עקב זה שגם אם המערכת הייתה סגורה לגמריי , רק אם הCLOCK של המקור הוא אותו אחד כמו של המכשיר המקבל, כאשר יש בו תיקון זמן ההעברה והמרחק, אז זה יהיה מושלם בעקרון. זה כבר התיקון הראשוני.
לאחר מכן מה שקורה הוא שהמידע מועבר דיגיטלי הוא בעצם מועבר כסדרה של פולסים חשמליים. כאשר נכנס לרצף הזה איזושהיא השראה היא משבשת בעצם לממיר הD/A את העבודה, הוא מחכה נגיד לקבל 00110010 ומקבל פתרום 100110010 .
עכשיו הוא צריך להבין מה לעזזל הוא עושה עם זה... לדוגמא.
בעקרון ההשראה האנלוגית היא מאוד פשוטה, היא בעצם תדר מסויים בעוצמה X שרוכב לו על אסופה אחרת של תדרים בעוצמה Y.
אם הוא מספיק חלש אז גם אם הוא יוגבר עם שאר התדרים אז יש סיכוי טוב שלא נשמע אותו. הבעיה היא כאשר שומעים במערכת מאוד מאוד שקופה ושקטה, ושומעים הקלטה עם המון שקט , אז יש הגברה של משהו לעומת שקט. ואז זה יוצר בעיה.
שתי תשובות. נתחיל בסרג'יו. א. באמת מה שלא מקולקל לא מתקנים. בעקרון העכבה של כבל COAX היא 75אוהם. סוג של תקן.
אם זה עובד ואתה מרוצה אז סבבה.
לדני. יש ועוד איך בעיית השארה, ואף חמורה מאנלוגי.
א. מידע זה יעבור עם שגיאות וזאת עקב זה שגם אם המערכת הייתה סגורה לגמריי , רק אם הCLOCK של המקור הוא אותו אחד כמו של המכשיר המקבל, כאשר יש בו תיקון זמן ההעברה והמרחק, אז זה יהיה מושלם בעקרון. זה כבר התיקון הראשוני.
לאחר מכן מה שקורה הוא שהמידע מועבר דיגיטלי הוא בעצם מועבר כסדרה של פולסים חשמליים. כאשר נכנס לרצף הזה איזושהיא השראה היא משבשת בעצם לממיר הD/A את העבודה, הוא מחכה נגיד לקבל 00110010 ומקבל פתרום 100110010 .
עכשיו הוא צריך להבין מה לעזזל הוא עושה עם זה... לדוגמא.
בעקרון ההשראה האנלוגית היא מאוד פשוטה, היא בעצם תדר מסויים בעוצמה X שרוכב לו על אסופה אחרת של תדרים בעוצמה Y.
אם הוא מספיק חלש אז גם אם הוא יוגבר עם שאר התדרים אז יש סיכוי טוב שלא נשמע אותו. הבעיה היא כאשר שומעים במערכת מאוד מאוד שקופה ושקטה, ושומעים הקלטה עם המון שקט , אז יש הגברה של משהו לעומת שקט. ואז זה יוצר בעיה.
נערך לאחרונה על ידי אורי_ו ב 07/01/2008 1:31, נערך פעם 1 בסך הכל.