תגובות לביקורת: Shootout מקרני 1080Pמספר 2

מקרנים קידמיים - Front Projector.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46443
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

תודה על הסקירה המענינת!
קראתי בשקיקה! :-)
שאלה שקפצה לי בעודי קורא את הטקסט:

אמרתם שלאפסון תמונה לא פאנצ'ית, ואח"כ ציינתם שלמיצו 6000 יש קונטראסט פחות טוב מלאפסון.
פה בילבלתם אותי.
פאנץ' זה קונטרסט במילון שלי.
אז איך למיצו יש תמונה מדהימה אבל אם קונט' פחות טוב מהאפסון שזכה בציון נמוך באספקט הזה?

ושאלה שנייה, שוב, נגזרת מדבריכם, אם לא כיוונתם את המקרנים, אז יכול להיות שהאפסון היה מרוויח מכיול,
אפילו בסיסי, כמו קונטרסט ורוויה?
או שכן כיוונתם קונטרסט, והוא פשוט כזה גרוע שגם אחרי כיוון הוא אפרפר?

תודה

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

איתי_הגיתי

בהירות וקונטרסט כן כוילו בצורה זהה לכל המקרנים. מה שלא בוצע זה כיול מקצועי. התמונה של האפסון הייתה מאוד דהוייה, לא קולנועית, ובאופן כללי מאכזבת מאוד. היו לי המון ציפיות מהמקרן הזה, אבל מבחינתי הוא האכזבה הגדולה של אותו ערב

vigen
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

סקירה מעניינת ומסקרנת.
האם יהיה המשך עם בדיקה של ae2000 ?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

נהנתי מאוד (Y)

מי השתתף ואיפה זה בוצע?
HiFiMusic IL

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
יצירת קשר:

שליחה #6 

vigen,

רצינו מאוד לבדוק את המקרן וגם את הסוני VPL-VW60 (הפנינה החדשה), אבל היבואנים העדיפו לא לתת לנו. אם הם ישנו את דעתם נשמח לבצע גם עליהם בדיקה

aloni,

כמו שרשמתי, זה בוצע אצל מרטין בבית. השתתפו אנוכי, עפר, מרטין, זיו ועוד מספר חברים

vigen
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מוזר. זה לא גם אינטרס של היבואנים שתפרסמו בדיקה של המוצר?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

זה לא האינטרסט של אחמיניג'אד שיהיה שלום איזורי?
:lol:

vigen
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

גם....
אבל המוצר זוכה לפרסום ותפוצה גבוהים בהשקעה נמוכה.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

אולי היבואן חושש מביקורת.

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692

שליחה #11 

vigen כתב:מוזר. זה לא גם אינטרס של היבואנים שתפרסמו בדיקה של המוצר?
...
רק אם המוצר מקבל ביקורות טובות, אם הבקורות לא טובות אז היבואן שם לעצמו רגל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

ולמה לא קוראים לאנשים שגרים קרוב?

שליחה #12 

לפחות הייתי מביא עוד מקרן לבדיקה - אמנם 720P.

זו סתם הצעה לפעם הבאה - להודיע שעומד להיות SHOOTOUT של משהו
ואז שאנשים יציעו איזה ציוד הם יכולים להביא - ולבוף תחליטו אייזה ציוד אתם מוכנים לבדוק
אני בטוח שככה אנשים נוספים ילמדו מכם, וגם תאספו מידע על עוד ציוד

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46443
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #13 

lawpower,
אין שום קשר למיקום. לכבוד המפגש הנ"ל התאספו אנשים מרחבי הארץ כאשר גם המקרנים עצמם גמעו לא מעט מרחק.
לגבי הכרזה על shootout's עתידיים, ייתכן ובאמת נעקוב אחר ההמלצה שלך, אך רק במידה ויהיה לנו מקום מרווח מספיק ונושא המפגש יצדיק כמות אנשים גדולה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #14 

היה מקרן 720P בבדיקה...

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #15 

ביקורת יפה. כל הכבוד על ההשקעה.

כעת לגבי ה- TW2000:

ראשית, אני רוצה לציין שה- Dreamvision DreamBee ממנו התלהבו המשתתפים, הוא לא אחר מאשר ה- JVC RS1 המצויין, באריזת פלסטיק שונה.

אני מודע לכך שהייתה קיימת תמימות דעים בין משתתפי ה Shootout שה- TW2000 הציג תמונה דהויה וחסרת חיים, בעלת קונטרסט נמוך, אשר מבחינה זו רחוקה שנות אור ממה שהציג ה- Dreamvision. ראוי לציין שה- TW2000 היה המקרן הראשון שנבדק, כך שהתמונה שהוא הציג הייתה מאכזבת גם בפני עצמו, ללא השוואה למשהו אחר.

בכדי לאזן את התמונה שהתקבלה לגבי ה TW2000, ברצוני לצטט מתוך הבלוג של ארט מ Projectorreviews, שלדעת רבים נחשב כאחד ממבקרי המקרנים הטובים ביותר כיום.

ארט הוא בעלים של ה JVC RS1 (מחזיק אותו כבר שנה), וצפה בימים האחרונים ב TW2000 באותו חדר הקרנה. אלו תגובותיו הראשוניות (ביקורת מעמיקה תפורסם בשבוע הבא):

[left]
I had hoped the Epson Home Cinema 1080UB would arrive a week or two ago, so I could complete the review prior to leaving for The CES show on 1/7/08. Alas, it finally arrived late on the 3rd. I’ve already logged a number of hours on the 1080UB, and I’ll say to start, it is most impressive.

At CEDIA in September, the look I had at the pre-production of the Pro Cinema 1080UB (I think it was the pro version - months ago), impressed me. Claimin a 50,000:1 contrast spec, this Epson, even considering it uses a dynamic iris, it has led me to hope that the Home Cinema 1080UB will prove to have the best black level and shadow detail performance yet, from any LCD projector. (And possibly challenge the best of the DLP’s and, dare I say, the JVC LCoS projectors?)

I haven’t measured, or calibrated the grayscale balance, as I had to finish off the last review, which just happened to be the Home Cinema 720, but while I’ve been writing up the HC720, I’ve been watching the Home Cinema 1080UB!

And so far - Wow would be a good word. Black levels are definitely VERY good. Last night my family watched The Departed, which just arrived from Netflix (in Blu-ray format). Plenty of dark in that movie, and the UB performed excellently.

After the movie ended, and the rest of the family called it a night, I put on some segments of The Departed, again, and switched back and forth between the HC1080UB, and my RS1, in my theater room. Unfortunately in that room, I can’t switch quickly, since, if I leave the JVC on (mounted up high), it still sends a small amount of light to the screen, which of course would affect the UB’s image. Since I have to shut the projector down, it takes at least 5 minutes after power up, before the image is relatively stable, in brightness, etc.

But, I digress. The important point is that the black levels in the letterbox areas, is actually very close between the two. My JVC seems to be a little brighter with both in best modes, and to have a bit lower gamma overall, but the Epson may well prove to be competitive with the RS1, if not as good at black levels and shadow detail, at least fairly close, and defintely more horsepower in brightnest mode[/left].

לא צריך להיות חד אבחנה בכדי לזהות הבדלים קיצוניים בין הדיעה של ארט (שנתמכת ע"י הדיעה של עשרות אנשים אחרים שצפו ב TW2000) לבין הדיעה של משתתפי ה Shootout הנוכחי (דיעה שהיא תקדים עולמי). השאלה היא מהו מקור ההבדל ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

זו הייתה בדיחה המיקום

שליחה #16 

אני גר 3 דקות מכפר סבא - הקנאה גמרה אותי ... 8O

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #17 

חבל שלא הודעתם מראש הייתי מביא את הפנסוניק שעד אתמול היה עדיין בקרטון.
אתמול צוות המתקינים של סאונד וויז'ן הגיע לביתי ב 9:30 בבוקר ועבדו עד השעה 16:30
ההתקנה כללה
מקרן פנסוניק AE-2000U
מסך מתיחה חשמלי "117 Adeo Tensio שהוחלף זמנית במסך ידני אחרי שהותקן והתגלה שהוא בפורמט סינמסקופ.
רסיבר ימאהה 3800
רמקולים ועוד מספר דברים.
עד שאחד המתקינים נסע להחליף את המסך הקרנו על הקיר שצבוע בגוון בז', התמונה היתה פשוט מדהימה, המתקין לא האמין איזו תמונה המקרן מוציא מ DVD.
רציתי לרכוש את המיצובישי 1100/3100 ואפילו הרגשתי קצת פיספוס כי מאוד אהבתי את התמונה בהם, אבל אחריי שראיתי את הפנסוניק אני אומר בבטחה שהתמונה הרבה הרבה יותר יפה וזה שיש לו עוצמת הארה של 1500 מוסיפה לו המון.
יש במקרן המון פיצ'רים שבאחד מהם ניתן לעצור את התמונה לבחור חלק מסויים בה ולפצלה כך שאפשר לראות את אותה התמונה ואת ההבדל בשינוי אחד ליד השני .
לגבי החזרים מהקירות, אין לי קירות קרובים בצדדים והריצפה כהה ההחזר היחיד זה מהתקרה כך שזה לא נורא בכלל.

תמונות בקרוב..

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
יצירת קשר:

שליחה #18 

noam23,

חבל שלא הגעת (למרות שהוזמנת). המקרן הזה הכי סיקרן אותי, וכמו שאתה יודע, הוא והסוני היו המועמדים שלי למקרן הבא . אני באתי לבדוק אותו בהתלהבות גדולה, אבל אתה לא יכול לתאר את האכזבה. לצערי שחורים זה לא הכל בשביל להציג תמונה פאנצ'ית וקולנועית (והמקרן הצליח בסצנות קשות), אבל משהו ממש בסיסי חסר בו, לא הייתה סצינה אחת בו אמרתי (לא רק אני) WOW. ממה שראיתי (ולא רק ב shootout), פאנלי ה D-ILA מבחינתי, נותנים היום את התמונה הכי קולנועית.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

אולי העותק שניתן לכם לא היה תקין?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #20 

איתי_הגיתי כתב:אולי העותק שניתן לכם לא היה תקין?
...
לוגית, זה אפשרי, יחד עם המון "אולי"-ים אחרים.
אבל אז אין טעם לעשות לא shootout ולא לבחון מקרנים בחנויות. בעצם, לא נשאר בכלל על מה להסתמך.
יש את השיטה שלקרוא הרבה סקירות ולעשות סטטיסטיקה (מפורשת או אינטיאוטיבית) על כולן. כך, בעצם גם אני בחרתי מקרן בזמנו. גם לשיטה זו יש את הבאגים שלה. היא נתונה למניפולציות ישירות או עקיפות על דעת הקהל.

האם יש איזה שיטת בחירת מקרן (או הרבה מוצרים אחרים), שהיא מעשית ושנותנת לך ביטחון גבוה יותר? כנראה שלא.

ב-shootout הזה לפחות היה מצב שהתוצאות (בקשר לאפסון) היו נגד מה שאנשים קיוו לראות., כך שלפחות זה לא מקרה של דעות קדומות שאנשים באים איתם מראש.
משה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”