שאלת טמפרטורות
התקנתי תוכנה לניטור הטמפרטורות במחשב שלי, וגיליתי תופעה מוזרה (ומדאיגה).
הטמפרטורה של המעבד, לוח האם ואחד הדיסקים הקשיחים (Seagate 500GB) נעה בסביבות ה 30 מעלות, אבל הטמפרטורה של כרטיס המסך ושל הדיסק הקשיח השני (WD 250GB) נעה בין 65 מעלות במנוחה ל 75 מעלות במאמץ.
המפרט של המחשב:
מעבד AMD Athlon 3000+ 64bit
מאוורר זלמן למעבד
לוח אסוס A8N-E S-939
זכרון 1 ג'יגה
2 ההארד דיסקים שציינתי
כרטיס מסך 7600GS
ספק TT 470W
מארז thermaltake bach שבא עם 3 מאווררים, פרט לאלו של הספק והמעבד
חשוב לציין שהמארז יושב בסלון, בתוך ארון עם דלת מזכוכית.
אני צודק בהנחה שלי שהטמפרטורות האלה לא נורמליות? ואם כן, מה אפשר לעשות?
הטמפרטורה של המעבד, לוח האם ואחד הדיסקים הקשיחים (Seagate 500GB) נעה בסביבות ה 30 מעלות, אבל הטמפרטורה של כרטיס המסך ושל הדיסק הקשיח השני (WD 250GB) נעה בין 65 מעלות במנוחה ל 75 מעלות במאמץ.
המפרט של המחשב:
מעבד AMD Athlon 3000+ 64bit
מאוורר זלמן למעבד
לוח אסוס A8N-E S-939
זכרון 1 ג'יגה
2 ההארד דיסקים שציינתי
כרטיס מסך 7600GS
ספק TT 470W
מארז thermaltake bach שבא עם 3 מאווררים, פרט לאלו של הספק והמעבד
חשוב לציין שהמארז יושב בסלון, בתוך ארון עם דלת מזכוכית.
אני צודק בהנחה שלי שהטמפרטורות האלה לא נורמליות? ואם כן, מה אפשר לעשות?
המארז שוכב, ככה שאין פה עניין של עליון או תחתון. במארז הזה יש מעין "כלוב" שבו מותקנים ההארד דיסקים, וכל אחד מהדיסקים צמוד לדופן הנגדית של הכלוב, ככה שיש ביניהם מרווח די גדול.
בדיסקים האלה יש איזשהו קירור פנימי (שאולי משהו בו נדפק), או שהם סומכים על המאווררים של המארז לצורך קירור?
בדיסקים האלה יש איזשהו קירור פנימי (שאולי משהו בו נדפק), או שהם סומכים על המאווררים של המארז לצורך קירור?
הדיסק הקשיח מסתמך על פיזור החום העצמי שלו..קירור פאסיבי ..rangur כתב:המארז שוכב, ככה שאין פה עניין של עליון או תחתון. במארז הזה יש מעין "כלוב" שבו מותקנים ההארד דיסקים, וכל אחד מהדיסקים צמוד לדופן הנגדית של הכלוב, ככה שיש ביניהם מרווח די גדול.
בדיסקים האלה יש איזשהו קירור פנימי (שאולי משהו בו נדפק), או שהם סומכים על המאווררים של המארז לצורך קירור?...
תמיד טוב שיש מאוורר שמכניס אויר לכלוב של הדיסקים הקשיחים