hauppauge PVR 150 - איכות ירודה בצפייה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
incognito פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
לאחרונה קניתי HTPC, ושוטטתי הרבה בפורומים פה ונוספים כדי לבחור כרטיס טלויזיה, משהו שלא היה לי ניסיון איתו עד עתה.
ראיתי שהרוב ממליצים על הכרטיס הזה וקניתי אותו (ערכת MCE).
אני חייב לציין שאיכות התמונה שהוא מוציא ממש ירודה בהשוואה למה שאני מקבל מהממיר וגם בהשוואה למה שהוידאו בן ה 8 שנים שלי מוציא.
ניסיתי לחבר אותו בשתי הצורות האפשריות : דרך הטיונר וגם דרך כניסת הקומפוסיט שלו. בשתיהן התוצאה זהה - תמונה לא מפוקסת דיו, אובדן פרטים ו"מריחות" תמונה כתוצאה מדחיסה.
ההגדרות הקלטה הן על הכי טובות, וגם בצפייה ישירה ולא הקלטה האיכות זהה - ירודה!
יש לי VMC , וכרטיס GIGBYTE 2400XT, וכשאני רואה מ DVD ומקורות "אחרים" רואים מצויין.

שתי שאלות לי אליכם :wink: :
1. מישהו מכיר דרך לשפר את איכות התמונה ב PVR 150
2. מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס אחר בעל איכות תמונה טובה יותר, האיכות ב PVR150 בקושי נסבלת כרגע (אני פשוט רגיש לדברים האלו, אם אני אתן לחברה שלי לראות את זה היא לא תראה הבדל בין זה לממיר...)
עריכה: ראיתי למכירה את הכרטיס הזה: למישהו יש מושג לגבי איכות התמונה שלו ?
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/ove ... nameid=351

תודה לכל העוזרים!
נערך לאחרונה על ידי incognito ב 04/01/2008 18:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול לקרא את הסקירות על הכרטיסים השונים - שיש פה באתר.
אם אתה מצפה לשינוי דרמטי באיכות עם כרטיס אחר - אז אל...אתה רק תתאכזב.

אני מציע לך לחבר את הממיר בחיבור SVIDEO - האיכות טובה יותר.
מעבר לכך, עם איזה דיקודר של MPEG2 אתה עובד? יכול להיות שאתה צריך לשנות שם הגדרות כדי להגיע לאיכות טובה יותר.

כעיקרון - ההבדל באיכות קיים - אבל לא בצורה מאד משמעותית - לפחות לא לפי מה שאתה מתאר.

אורן.

incognito פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי,
תודה על התשובה המהירה.
אין לי ציאת SVIDEO מהממיר, יש לי רק SCART וקומפוזיט.
בכל אופן, זה לא ישנה את האיכות כנראה, כי אני רואה מצויין דרך הקומפוזיט אם זה ישירות לטלויזיה ואם זה עובר דרך הוידאו, עדיין רואים מעולה.
חוץ מזה, חשוב לי שיראו גם מהטיונר טוב, כי כך אני יכול להקליט מערוץ אחד, ולצפות בטלויזיה בערוץ אחר.
(הממיר זה ADB 7200C).
לא ראיתי כאן סקירות על כרטיס אחר שמומלץ יותר מה PVR150.
בנוגע למקודד MPEG2, אתה מדבר על זה שמובנה בכרטיס כדי לדחוס ? אם כן - לא ראיתי שום הגדרות לך, זה מקודד חומרה מובנה בכרטיס...
אם התכוונת לפיענוח MPEG2 - אני מניח שהדבר נעשה עם הדיקודר המובנה של הויסטה. (ולא נראה לי שהבעיה בו, כי כמו שאמרתי בתכנים אחרים אין בעיה לצפות מצויין...)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4 

1. תבדוק אם הממיר יכול להוציא SVIDEO דרך ה-SCART - אז צריך כמובן כבל SCART->SVIDEO.
2. אם אתה לקוח של HOT - אתה אכן יכול לקלוט ערוצים אנלוגיים. לקוח של YES לא יכול לקלוט ישירות דרך כניסת הטיונר בכרטיס.
3. יש את ה-M785 של AVER MEDIA...איכותם די מקבילה.
4. אני מדבר על פורס MPEG ולא מקודד (שהוא בתוך הכרטיס...). למשל PURE VIDEO של NVIDIA או אחרים. לדעתי לא מגיע עם הויסטה פורס MPEG ואם יש לך סימן שהתקנת "משהו" וכדאי לבדוק מה...

אורן.

incognito פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שוב, תודה על העזרה (Y)
1. לא חושב שזה יעזור.. אמרתי, הוידאו הישן שלי מקבל קומפוזיט גם מהממיר ורואים איתו מצוין. קומפוזיט ו SVIDEO דיי דומים באיכות , והארטיפקטים שאני רואה לא נובעים מאף אחד מהם, אלא מהכרטיס טלויזיה בוודאות.
2. אחת הסיבות שאני לא עוזב את הוט... :)
3. ראית את ההודעה שערכתי למעלה ? הפנתי לכרטיס חדש יחסית, שלפחות על הנייר נראה מאוד מבטיח... מעניין אם מישהו התנסה בו כבר ..
4 . התקנתי חבילת מקודדים שאני משתמש בה כבר שנים ואני מרוצה מאוד - KLITE. אגב, גם לפני ההתקנה היה לויסטה מקודד, וראו אותו דבר. אני בטוח שזה הכרטיס ולא המקודדים.

עשיתי ניסוי - חיברתי בפיירוייר ממיר מקומפוזיט לדיגיטלי של קנופוס (איכותי ביותר, וגם יקר...) איתו רואים מצוין.. אני בטוח שהבעיה היא בכרטיס.

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

incognito כתב:שוב, תודה על העזרה (Y)
1. לא חושב שזה יעזור.. אמרתי, הוידאו הישן שלי מקבל קומפוזיט גם מהממיר ורואים איתו מצוין. קומפוזיט ו SVIDEO דיי דומים באיכות , והארטיפקטים שאני רואה לא נובעים מאף אחד מהם, אלא מהכרטיס טלויזיה בוודאות.
2. אחת הסיבות שאני לא עוזב את הוט... :)
3. ראית את ההודעה שערכתי למעלה ? הפנתי לכרטיס חדש יחסית, שלפחות על הנייר נראה מאוד מבטיח... מעניין אם מישהו התנסה בו כבר ..
4 . התקנתי חבילת מקודדים שאני משתמש בה כבר שנים ואני מרוצה מאוד - KLITE. אגב, גם לפני ההתקנה היה לויסטה מקודד, וראו אותו דבר. אני בטוח שזה הכרטיס ולא המקודדים.

עשיתי ניסוי - חיברתי בפיירוייר ממיר מקומפוזיט לדיגיטלי של קנופוס (איכותי ביותר, וגם יקר...) איתו רואים מצוין.. אני בטוח שהבעיה היא בכרטיס.
...
נמ,
נערך. עכשיו קראתי שוב שאמרת שחיברת מקומפוזיט, ואם אני זוכר נכון זה גם אנלוגי, אז ההסבר שהיה כאן לא תקף (:

incognito פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

סתם ליידע אותכם, מצאתי כלי שאמור לאפשר TWEAKING לכל מיני מאפיינים של הכרטיס, עוד לא היה לי זמן לנסות הרבה אפשרויות , אבל נראה שאולי כן אפשר לשפר את האיכות מעט:
http://www.cask-of-amontillado.com/pvr_tweak.html

יש שם כל מיני אפשרויות של כיווני פילטרים, חידוד וכו', שווה לנסות למי שגם לא מבסוט מהאיכות...

יש גם מדריכון נוסף איך להפטר מבעיות המריחה של הדחיסה:
http://forums.snapstream.com/vb/showthread.php?t=22630

שוב, עוד לא הספקתי לנסות, אעדכן בהמשך.

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #8 

shmil_y
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

לי יש גם כן את הממיר של הוט ואת אותו כרטיס טלוויזיה.
אני מחבר אותו מציאת ה-SCART של הממיר - לכרטיס טלוויזיה ב S-video.
רואים בסדר גמור. אולי באמת עם ה-TOOL שהמליצו פה אפשר לשפר את זה במעט, אני אנסה בקרוב...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #10 

oshapir כתב: 4. אני מדבר על פורס MPEG ולא מקודד (שהוא בתוך הכרטיס...). למשל PURE VIDEO של NVIDIA או אחרים. לדעתי לא מגיע עם הויסטה פורס MPEG ואם יש לך סימן שהתקנת "משהו" וכדאי לבדוק מה...
...
למעשה כן מגיע עם ויסטה פורס MPEG של מיקרוסופט (טוב, לא בדיוק של מיקרוסופט אבל בחסותה). הוא לא כל כך רע בפני עצמו אבל זה של cyberlink עדיף.
HiFiMusic IL

omer15
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

לאחר הרבה נסיונות ועצות שקיבלתי מהרבה אנשים, את התמונה הטובה ביותר קיבלתי בעזרת המקודד של WINDVD. למעשה שהתקנתי את CYBERLINK ראיתי אפילו פחות טוב....

אני מניח כי התשובה שאתה מחפש אינה נכונה אבסלוטית ולכן עליך להתנסות בכמה מקודדים עד שתגיע לתוצאות הרצויות לך...

incognito פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

עדכון:
לקח קצת זמן עד שהתפנתי לטפל שוב בנושא...
בכל מקרה, האיכות השתפרה ממש במעט לאחר החלפת מקודדים/מחשק עם ההגדרות של הכרטיס.
עברתי למדיה פורטל וזנחתי את ה VCE, בעיקר בגלל שלא יכולתי להגדיר גם שימוש בטיונר וגם בכניסה RCA מהממיר, אבל על זה אני פותח נושא חדש.

בכל אופן - במדיה פורטל ראו טיפה יותר טוב בגלל שיש לו אפשרות לבטל את הפילטרים של ה PVR150, ומישום מה זה עזר קצת.

בכל מקרה, אני עדיין מחפש כרטיס טוב יותר, אז אם מישהו מכיר כרטיס שהוא ב-פירוש- (ועדיף מנסיון אישי) טוב יותר, אני אשמח לשמוע עליו. (אני מימלא רוצה את היכולת להשתמש בשני כרטיסים.
שוב, תודה לכל העוזרים![/b]

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #13 

לפני שאתה מחליף כרטיס חבר דרך s-video !
תוודא שהממיר מוגדר לעבוד עם s-video.

מכשיר הוידאו פחות רגיש מהמחשב ולכן רואים מצוין - זה לא מעיד הרבה על המחשב.

incognito פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

לא יעזור.
יש לי יציאת SVIDEO בלפטופ. חיברתי את הלפטופ אל ה150 ואל הטלויזיה ישירות, כשאני מציג סרט באיכות גבוהה... בחיבור ישיר לטלויזיה ראו טוב, בחיבור ל150 ראו תמונה יותר מטושטשת ויותר מריחות.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

באיזה BIT RATE אתה מקליט? אולי כדאי להעלות אותו ל-4 או אפילו 6 ג"ב לשעה.

אורן.

rgb31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 602
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

איך מגבירים את ה BIT RATE בהקלטה ב VMC ?

incognito פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

יש לך אפשרות להגדיר את האיכות בSETTINGS.
אני לא בבית כרגע, אז אני לא יכול לתת לך במדויק את שם התפריט, אבל אם אני זוכר נכון, אתה לא יכול לקבוע ממש את הBITRATE אלא רק לקבוע באיזו איכות אתה רוצה להקליט - BEST, BETTER, NORMAL וכו'...

חוץ מזה, אתה יכול להשתמש בכלי חיצוני : Hauppauge Tweak Tool
http://www.cask-of-amontillado.com/pvr_tweak.html

שם יש לך הגדרות של BITRATE, אני לא יודע בוודאות האם VCE מתחשב בהגדרות האלו או עוקף אותן עם הגדרות משלו.
נערך לאחרונה על ידי incognito ב 22/01/2008 18:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

incognito פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

oshapir כתב:באיזה BIT RATE אתה מקליט? אולי כדאי להעלות אותו ל-4 או אפילו 6 ג"ב לשעה.

אורן.
...
העלתי אותו ל7500 , לא עזר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”