מחשב אחד עם שני מסכים שונים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

חיברתי שני מסכים בחיבורי DVI, מסך LCD "19 יחס: 4/3 ברזולוציה 1280X1024 ומסך פלזמה "42 יחס: 16/9 ברזולוציה 1024X768. כפי שניתן לראות לכל מסך רזולוציה שונה ויחס גובה/רוחב שונה.

נכנסתי ל"לוח הבקרה של NVIDIA" ובפונקציה "צגים מרובים תצוגות" בחרתי ב "מוגדרים כבלתי תלויים זה בזה (dualview)" במצב זה אכן ניתן להגדיר לכל צג את הרזולוציה שלו בנפרד אך לא מתקבלת תמונה זהה בשני הצגים! ב LCD אני רואה הכל כמו שצריך אך במסך הפלזמה רואים רק את תמונת הרקע בשולחן העבודה בלבד, בלי האייקונים ובלי כלום, פשוט תמונה סטטית!

אם במקום לבחור בפונקציה "מוגדרים כבלתי תלויים זה בזה (dualview)" אני בוחר ב "תמונה זהה בשני הצגים (שכפול)" אז אכן מתקבלת תמונה זהה אך לא ניתן להגדיר בנפרד לכל מסך את הרזולוציה שלו!
לבסוף הגדרתי את הרזולוציה 1024X768 וכך בפלזמה רואים כמו שצריך אך בפורמט 4/3 ולכן התמונה מעוותת בכך שהיא מתוחה לצדדים, וב LCD רואים אייקונים גדולים ובאיכות פחות טובה מאשר הייתי מגדיר לה את הרזולוציה בטבעית של המסך (1280X1024).

המטרה: לראות תמונה זהה על שני המסכים אך להגדיר לכל מסך את הרזולוציה שלו, היחס, הגדרות צבעים ובהירות וכו'...
באופציית ה- "dualview" זה אפשרי אך בפלזמה מקבלים תמונה סטטית, מה עושים?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

מה שאתה מתאר היא ההתנהגות הצפויה מהדרייברים וזה גם מוסבר בעזרה של לוח הבקרה של NVIDIA.

במצב של שכפול תוצג תמונה זהה בשני המסכים והם צריכים להיות בעלי רזולוציה זהה.

במצב של dualview אתה מקבל שני שולחנות עבודה נפרדים בעלי רזולוציה נפרדת והסיבה שאתה רואה רק שולחן עבודה ריק במסך השני היא בגלל שלא בחרת מה להציב שם - זה שולחן עבודה נוסף!

אבל לגופו של עניין מה שאתה מבקש הוא מבחינת Nvidia לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה וכרגע זה לא נתמך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

OK, לאחר שניסיתי את כל הנסיונות על הגדרות הכרטיס מסך כבר התחלתי להבין בעצמי שכנראה Nvidia לא איפשרו את זה.

השאלה היא האם יש תוכנה כזו שיודעת לממש את האופציה הזאת.
מצאתי את התוכנה UltraMon, הנה קישור: http://www.realtimesoft.com/ultramon/

מישהו מכיר?
נערך לאחרונה על ידי kfirkb ב 04/01/2008 13:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

רגע, גם אני נתקל בזה כל הזמן.
ככה אני מבין את המצב נכון לעכשיו:
1. Clone שאפשר לבצע רק בשני מסכים בעלי אותה רזולוציה, אחרת יהיה שיבוש לפחות באחד מהם.
2. Extended Desktop שבו כל אחד יכול להיות ברזולוציה אחרת, אבל זה מצב לא נוח בעליל שצריך לגרור אליו חלונות שרוצים להציג...
אני צודק?

מה קורה ב ATI עם הסיפור הזה? ב 2600 לדוגמא?

maozd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

Extended desktop

שליחה #5 

אני משתמש במוד Extended Desktop במחשב שלי, כרטיס ASUS x1300 שאליו מחובר מסך ראשי ב DVI ומסך נוסף (של הילד) בחיבור VGA רגיל. עובד נחמד, ניתן להגדיר רזולוציה שונה לכל מסך, אבל הבעייה שלי היא :
כיצד להגדיר היכן יפתח חלון תצוגה (וידאו או משחק) , באיזה מסך
למשל משחק של הילד, עולה אוטו' במסך שלי ולא ניתן לגרור אותו (משחק של קומפי)

רעיונות ?

מישל_מ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 301
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

במצב EXT החלונות ייפתחו מן הסתם במסך שבוא נמצא השולחן המקורי...המסך השני הוא בסך הכל הארכה של המסך הראשון ולא יותר...
לא ניתן כיום עם הדרייברים של כרטיסי המסך האלו לבצע דברים כמו שאתם רוצים...

maozd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

Extended desktop

שליחה #7 

אני משתמש במוד Extended Desktop במחשב שלי, כרטיס ASUS x1300 שאליו מחובר מסך ראשי ב DVI ומסך נוסף (של הילד) בחיבור VGA רגיל. עובד נחמד, ניתן להגדיר רזולוציה שונה לכל מסך, אבל הבעייה שלי היא :
כיצד להגדיר היכן יפתח חלון תצוגה (וידאו או משחק) , באיזה מסך
למשל משחק של הילד, עולה אוטו' במסך שלי ולא ניתן לגרור אותו (משחק של קומפי)

רעיונות ?

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295

שליחה #8 

אני בקרוב מקבל מפצל HDMI של קרמר, אשים עליו מתאמי DVI ואדווח מה התוצאה מכרטיס NVIDIA ו ATI למסך מחשב ולפלאזמה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”