עזרה בשדרוג חיבור המחשב למסך...+מספר שאלות בנוגע להקמת HTPC
אהלן, ככה לאחר שהשתדרגתי השבוע למסך LCD 32 Sharp WD1E אני מעוניין להעלות קצת ברמה את המחשב שמחובר לטלווזיה וזקוק קצת לעזרה.
המפרט של המחשב:
מעבד אינטל pentium D 2.8ghz
זכרון פנימי 256 מגה
הארד דיסק 40 גיגה, אפשרי לחבר עוד.
כרטיס מסך geforce 5200 FX.
2 שאלות עיקריות:
1. כרגע המחשב מחובר VGA TO VGA, מכיוון שבכרטיס הנוכחי אין יציאת DVI. האם במפרט הנוכחי (מלבד הכרטיס מסך) אוכל לנגן ברמה שהטלווזיה יודעת להציג (1080P אם אני לא מתבלבל)? והבעיה היחידה זה הכרטיס מסך?
2. אם כן, איזה כרטיס בתקציב זעום (עד 300 ש"ח) אתם ממליצים לקחת?
שאלה נוספת,שיניתי את הרולוציה של המסך מ1024X768 למקסימלית שהיא 1360X768, ברזולוציה הזו שאני צופה לדוגמא ב"נמלטים" התמונה של הפרק מתפרשת רק על חצי מהמסך בערך (אוכל לצלם תמונה, אבל אני משער שזה לא קריטי), לעומת סרטים שגם ברזולוציה המקסימלית מתפרשים על כל המסך.
למה זה? דווקא הנמלטים אמור להיוות קידוד איכותי יותר לא? (זה ריפ מ HDTV)
תודה רבה!
תוספת:
ככה, בעקבות שיטוט בפורום, קיבלתי חשק להפוך את המחשב לHTPC (בינוני) כהלכתו...
1.מה שחסר לי עבור זה רק כרטיס לכידה פשוט (כדוגמת PVR 150)?
2.האם המחשב שמצויין בראש השרשור יוכל להקליט כראוי תוכניות?
3. המחשב ישמש לי רק עבור הקלטת התכנים? את הצפייה אני יעשה ישירות מהממיר לטלוויזיה? (ברשותי הממיר החדש, יחסית, עם שתי יציאות סקרט).
4.רק בשביל להיות סגור, הקלטת תכני HD תיהיה בלתי אפשרית עם הPVR 150 נכון?
5. סנכרון הקלטות מראש- כיצד זה מתבצע? התוכנות שמנהלות את המערכת יודעות להעביר לערוץ הרצוי בממיר? או שבדומה לDVD מקליט צריך להשאיר את הממיר על הערוץ המיועד להקלטה?
זהו לכרגע, תודה רבה!
המפרט של המחשב:
מעבד אינטל pentium D 2.8ghz
זכרון פנימי 256 מגה
הארד דיסק 40 גיגה, אפשרי לחבר עוד.
כרטיס מסך geforce 5200 FX.
2 שאלות עיקריות:
1. כרגע המחשב מחובר VGA TO VGA, מכיוון שבכרטיס הנוכחי אין יציאת DVI. האם במפרט הנוכחי (מלבד הכרטיס מסך) אוכל לנגן ברמה שהטלווזיה יודעת להציג (1080P אם אני לא מתבלבל)? והבעיה היחידה זה הכרטיס מסך?
2. אם כן, איזה כרטיס בתקציב זעום (עד 300 ש"ח) אתם ממליצים לקחת?
שאלה נוספת,שיניתי את הרולוציה של המסך מ1024X768 למקסימלית שהיא 1360X768, ברזולוציה הזו שאני צופה לדוגמא ב"נמלטים" התמונה של הפרק מתפרשת רק על חצי מהמסך בערך (אוכל לצלם תמונה, אבל אני משער שזה לא קריטי), לעומת סרטים שגם ברזולוציה המקסימלית מתפרשים על כל המסך.
למה זה? דווקא הנמלטים אמור להיוות קידוד איכותי יותר לא? (זה ריפ מ HDTV)
תודה רבה!
תוספת:
3. המחשב ישמש לי רק עבור הקלטת התכנים? את הצפייה אני יעשה ישירות מהממיר לטלוויזיה? (ברשותי הממיר החדש, יחסית, עם שתי יציאות סקרט).
5. סנכרון הקלטות מראש- כיצד זה מתבצע? התוכנות שמנהלות את המערכת יודעות להעביר לערוץ הרצוי בממיר? או שבדומה לDVD מקליט צריך להשאיר את הממיר על הערוץ המיועד להקלטה?
זהו לכרגע, תודה רבה!
נערך לאחרונה על ידי orshock ב 04/01/2008 1:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תודה על התגובה המהירה.
לגבי הזום, עדיף לי להגדיר אותו ברזולוציה המקסימלית ולמתוח בתוכנה, מאשר להגדיר את הרזולוציה הנמוכה יותר?
אם אפשר הסבר קצרצר מה ההבדל בין הקידודים, למה סרט ישן יותר אוטומטית באותו נגן מתפרש על הכל, וקידוד חדש יותר לא.
מבחינת המפרט של המחשב, אני רואה פה אנשים שמשדרגים מחשבים חזקים מהטרנטה שלי, מה זה אומר לגבי הגבול של האיכות שאוכל לנגן עם המפרט הקיים (הזכרון פנימי הדל וכו').
תודה!
לגבי הזום, עדיף לי להגדיר אותו ברזולוציה המקסימלית ולמתוח בתוכנה, מאשר להגדיר את הרזולוציה הנמוכה יותר?
אם אפשר הסבר קצרצר מה ההבדל בין הקידודים, למה סרט ישן יותר אוטומטית באותו נגן מתפרש על הכל, וקידוד חדש יותר לא.
מבחינת המפרט של המחשב, אני רואה פה אנשים שמשדרגים מחשבים חזקים מהטרנטה שלי, מה זה אומר לגבי הגבול של האיכות שאוכל לנגן עם המפרט הקיים (הזכרון פנימי הדל וכו').
תודה!
זהו לכרגע, תודה רבה!
זהו לכרגע, תודה רבה!