תגובות לסקירה: מבט ראשון: HDTV אלחוטי מישראל - AMIMON
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46371
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לסקירה.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
רק תיקון קטן,
אין שום קשר ישיר בין הטכנולוגיה של AMIMON לתקן 802.11N .
הטכנולוגיה מושתתת על MIMO ועל OFDM כמו הרבה מאוד תקני תקשורת ובינהם 802.11N אבל כאן מתחיל ונגמר הקשר. מדובר על תקן עצמאי לחלוטין.
הטכנולוגיה מושתתת על MIMO ועל OFDM כמו הרבה מאוד תקני תקשורת ובינהם 802.11N אבל כאן מתחיל ונגמר הקשר. מדובר על תקן עצמאי לחלוטין.
אני אמנם לא הייתי בביקור אצל amimon, אבל אם אני מבין נכון, ומתוך הכתבה והשיחה שלי עם עופר אני מעריך ש-amimon משתמשים ב-MiMo או beam forming מעל גבי 11n.
אני לא חושב שהם פיתחו phy חדש ועצמאי לחלוטין, להיפך, לדעתי הם משתמשים ב-phy + mac מן המוכן, ורק הוסיפו RFICs, וכמובן מנגנון שליטה.
אני לא רואה שום הגיון בלפתח PHY מאפס, ועם כל הכבוד ל-amimon, יש מעט מאוד חברות בעולם שאכן הצליחו במשימה הלא-פשוטה הזו.
דרך אגב, האסטרטגיה של לקחת phy+mac ולהוסיף לו יכולות לא חדשה, wavion את זה עם 802.11a/b/g, וכך גם goNetworks (שנמכרה לפני כתשעה חודשים ל-nextWave).
שתי החברות הנ"ל לקחו phy+mac של 802.11 והוסיפו לו יכולות בדמות bean forming.
אגב, wavion משתמשים ביותר מ-phy+mac אחד, אלא בארבעה וכך היא יכולה לבצע גם SDMA (שידור/קליטה ל/מ כמה תחנות בו זמנית על אותו תדר).
אני לא חושב שהם פיתחו phy חדש ועצמאי לחלוטין, להיפך, לדעתי הם משתמשים ב-phy + mac מן המוכן, ורק הוסיפו RFICs, וכמובן מנגנון שליטה.
אני לא רואה שום הגיון בלפתח PHY מאפס, ועם כל הכבוד ל-amimon, יש מעט מאוד חברות בעולם שאכן הצליחו במשימה הלא-פשוטה הזו.
דרך אגב, האסטרטגיה של לקחת phy+mac ולהוסיף לו יכולות לא חדשה, wavion את זה עם 802.11a/b/g, וכך גם goNetworks (שנמכרה לפני כתשעה חודשים ל-nextWave).
שתי החברות הנ"ל לקחו phy+mac של 802.11 והוסיפו לו יכולות בדמות bean forming.
אגב, wavion משתמשים ביותר מ-phy+mac אחד, אלא בארבעה וכך היא יכולה לבצע גם SDMA (שידור/קליטה ל/מ כמה תחנות בו זמנית על אותו תדר).
You are never fully dressed without a smile
- opv
- חבר מביא חבר

ממה שאני יודע, הם פיתחו PHY מאפס.
תקן 802.11N לא מתקרב לקצבים שדרושים כדי להעביר וידאו פרוס.
802.11N מספיק לשידור HD דחוס ברמה של MPEG או H264 ודורש מפענח בצד השני, לכן הוא מתאים לסטרימרים.
כדי להחליף כבל HDMI יש צורך בשידור של וידאו פרוס, עד כדי דחיסה קלה שהם מבצעים, זה אתגר שונה לגמרי.
802.11N מספיק לשידור HD דחוס ברמה של MPEG או H264 ודורש מפענח בצד השני, לכן הוא מתאים לסטרימרים.
כדי להחליף כבל HDMI יש צורך בשידור של וידאו פרוס, עד כדי דחיסה קלה שהם מבצעים, זה אתגר שונה לגמרי.
אם הם אכן פיתחו phy מאפס - אני מוריד את הכובע.
יחד עם זאת, אם אני לוקח phy סטנדרטי של 11N, ומפעיל עליו mimo בקונסטלציה כזו או אחרת אני יכול להכפיל ואף לרבע את קיבולת הערוץ.
במידה ומדובר במערכת PtMP אני יכול לבצע SDMA ובכך להכפיל ולרבע את קיבולת הערוץ (ההפרדה נעשית במרחב, ולא במישור התדר או הזמן).
דרך אגב, עצם זה שבכתבה הם מזכירים רוחבי סרט של 20MHz ו-40MHz דווקא כן מצביע לי על זיקה ל-N.
יש הרבה הגיון בלהשתמש בצ'יפ סט סטנדרטי, אשר יגיע ל-mass production. זו הדרך היחידה להורדת מחירים.
לסיכום - על מנת לדעת בוודאות - צריך להיפגש איתם, או להחזיק ביד board שלהם...
יחד עם זאת, אם אני לוקח phy סטנדרטי של 11N, ומפעיל עליו mimo בקונסטלציה כזו או אחרת אני יכול להכפיל ואף לרבע את קיבולת הערוץ.
במידה ומדובר במערכת PtMP אני יכול לבצע SDMA ובכך להכפיל ולרבע את קיבולת הערוץ (ההפרדה נעשית במרחב, ולא במישור התדר או הזמן).
דרך אגב, עצם זה שבכתבה הם מזכירים רוחבי סרט של 20MHz ו-40MHz דווקא כן מצביע לי על זיקה ל-N.
יש הרבה הגיון בלהשתמש בצ'יפ סט סטנדרטי, אשר יגיע ל-mass production. זו הדרך היחידה להורדת מחירים.
לסיכום - על מנת לדעת בוודאות - צריך להיפגש איתם, או להחזיק ביד board שלהם...
- opv
- חבר מביא חבר

השימוש ברוחב 20/40 הוא כדי לא להתעסק עם FCC
ישנן כבר הגדרות ומגבלות לתדרים ולרוחבי הסרט ובהן צריך לעמוד.
אני יודע בוודאות שהם בונים תקן עצמאי ולדעתי באתגר טכנולוגי כ"כ גדול, פיתוח מאפס מאפשר המון דרגות חופש וגמישות ודווקא חוסך זמן.
תקן 802.11N לא תוכנן לבעיה הזאת ופתרונות מבוססי N תמיד יהיו מאולצים לעומת פתרון יחודי. גם אם תוסיף אנטנות קליטה ושידור לN עדיין תצתרך להגדיר סכמות שידור וקליטה חדשות לקצבים האלו, תצתרך להתמודד עם LATENCY מובנה בתקן ה802.11 , בקיצור , זה לא זה...
אני יודע בוודאות שהם בונים תקן עצמאי ולדעתי באתגר טכנולוגי כ"כ גדול, פיתוח מאפס מאפשר המון דרגות חופש וגמישות ודווקא חוסך זמן.
תקן 802.11N לא תוכנן לבעיה הזאת ופתרונות מבוססי N תמיד יהיו מאולצים לעומת פתרון יחודי. גם אם תוסיף אנטנות קליטה ושידור לN עדיין תצתרך להגדיר סכמות שידור וקליטה חדשות לקצבים האלו, תצתרך להתמודד עם LATENCY מובנה בתקן ה802.11 , בקיצור , זה לא זה...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
תיקנתי את המידע שהיה לא ברור (ניסוחים פרובלמטיים טיפה מבחינה טכנית).
Shed,
לפי מה שהבנתי יש כאן כמה אלמנטים:
1. הם אכן משתמשים ב-BEAM FORMING ובטכנולוגיות MIMO אחרות.
2. הם אכן מכפילים פי 4 את הקיבולת של ערוץ 802.11N
3. הם אכן מעבירים וידאו פרוס (שים לב להדגמת ה-A-B, אם היה כיווץ מעורב שם אז אחד מהשניים היה מתעכב אחרי השני בשניה או שתיים מינימום...)
4. יש להם כמה טכנולוגיות מעניינות, בין היתר שיטת ההעברה של הנתונים שהיא LOSSY, אבל ללא COMPRESSION! כלומר, היא מסוגלת להעביר רמות שונות של מידע כאשר ככל שהמידע פחות חשוב, כך יש סיכוי גדול יותר שהוא יאבד בדרך. כלומר, אם הכל עובר כשורה, פיקסל מסויים עלול להיות בעוצמה 81, אבל אם יש הפרעות או עומס בתקשורת, אז יתכן שהמודם יעביר רק ערך 80 (כלומר, יאבד ביט אחד בדרך...). התיקונים הם קטנים מאוד ומתוקנים מיד בפריים הבא, ואם משווים את ה-BER הם בסדר גודל יותר מדוייקים מהטעויות שהכיווץ במקור (כולל מקור Blu-ray) מייצר, כך שזה לא ניתן להבחנה בעין.
5. התקן הוא עצמאי, אני חושב שהם עובדים בשיתוף עם יצרני צ'יפים 802.11N. לא יודע אם הם מימשו PHYSICAL LAYER משלהם, לפי מה שאני מבין התשובה היא כן.
הרעיון הוא בכל מקרה להפוך לבסיס תקן חדש (WHDI) והאמת שזה נראה שכך באמת יהיה. ב-CES למשל הוזמנו לישיבה של חברות הקונצורטיום WHDI החדש, אז אלא אם כן יש שני תקנים שרוצים להיקרא WHDI, זה סימן ממש טוב לאמימון...
מה שכן, אני חייב לומר שלקח לנו זמן מה להרגע מהסיפור הזה. אנחנו רגילים שעם כבלים אנחנו בקושי מצליחים לעשות 15 מ' ואנשים מוציאים מאות דולרים בשביל להשחיל בקירות HDMI ו-DVI. בחו"ל משתמשים המון בפייבר אופטי ובממירים ל-CAT5 (בד"כ זוג כבלי CAT5...) שהעלות שלהם לעיתים מגרד את ה-1000 דולר... כאן מדובר על פיתרון אלגנטי, פשוט, יפה, וכזה שעובד!
הייתי מת לכזה ARRAY בבית שיפתור בעיית העברת HD מקומה לקומה למשל.
Shed,
לפי מה שהבנתי יש כאן כמה אלמנטים:
1. הם אכן משתמשים ב-BEAM FORMING ובטכנולוגיות MIMO אחרות.
2. הם אכן מכפילים פי 4 את הקיבולת של ערוץ 802.11N
3. הם אכן מעבירים וידאו פרוס (שים לב להדגמת ה-A-B, אם היה כיווץ מעורב שם אז אחד מהשניים היה מתעכב אחרי השני בשניה או שתיים מינימום...)
4. יש להם כמה טכנולוגיות מעניינות, בין היתר שיטת ההעברה של הנתונים שהיא LOSSY, אבל ללא COMPRESSION! כלומר, היא מסוגלת להעביר רמות שונות של מידע כאשר ככל שהמידע פחות חשוב, כך יש סיכוי גדול יותר שהוא יאבד בדרך. כלומר, אם הכל עובר כשורה, פיקסל מסויים עלול להיות בעוצמה 81, אבל אם יש הפרעות או עומס בתקשורת, אז יתכן שהמודם יעביר רק ערך 80 (כלומר, יאבד ביט אחד בדרך...). התיקונים הם קטנים מאוד ומתוקנים מיד בפריים הבא, ואם משווים את ה-BER הם בסדר גודל יותר מדוייקים מהטעויות שהכיווץ במקור (כולל מקור Blu-ray) מייצר, כך שזה לא ניתן להבחנה בעין.
5. התקן הוא עצמאי, אני חושב שהם עובדים בשיתוף עם יצרני צ'יפים 802.11N. לא יודע אם הם מימשו PHYSICAL LAYER משלהם, לפי מה שאני מבין התשובה היא כן.
הרעיון הוא בכל מקרה להפוך לבסיס תקן חדש (WHDI) והאמת שזה נראה שכך באמת יהיה. ב-CES למשל הוזמנו לישיבה של חברות הקונצורטיום WHDI החדש, אז אלא אם כן יש שני תקנים שרוצים להיקרא WHDI, זה סימן ממש טוב לאמימון...
מה שכן, אני חייב לומר שלקח לנו זמן מה להרגע מהסיפור הזה. אנחנו רגילים שעם כבלים אנחנו בקושי מצליחים לעשות 15 מ' ואנשים מוציאים מאות דולרים בשביל להשחיל בקירות HDMI ו-DVI. בחו"ל משתמשים המון בפייבר אופטי ובממירים ל-CAT5 (בד"כ זוג כבלי CAT5...) שהעלות שלהם לעיתים מגרד את ה-1000 דולר... כאן מדובר על פיתרון אלגנטי, פשוט, יפה, וכזה שעובד!
הייתי מת לכזה ARRAY בבית שיפתור בעיית העברת HD מקומה לקומה למשל.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

עפר - האם אתה יודע באיזה קונסטלציה הם עובדים? 64QAM? 256QAM? ומה הדרישות שלהם מהתווך (קרי רגישות קליטה ו-SNR)?
תשובה לשאלה הזו תבהיר בדיוק האם מדובר ב-PHY חדש או לא.
opv - אין כאן קשר ל-FCC. אני העברתי יותר ממוצר אחד אישורי FCC, חלקם בתדרי unlicensed (כולל כמה ב-5.
וחלקם בתדרי licensed. הבדיקות שנעשות על ידי FCC מותאמות לרוחב סרט השידור של המוצר. לצורך העניין ב-5.8 יש 125MHz שניתנים לשימוש ללא רשיון, מוצרים שונים יכולים לשדר ברוחבי סרט שונים בתחום הזה.
לדוגמא: אחד המוצרים שהעברתי יכל לשדר ברוחבי סרט של 5, 10 או 20MHz.
תשובה לשאלה הזו תבהיר בדיוק האם מדובר ב-PHY חדש או לא.
opv - אין כאן קשר ל-FCC. אני העברתי יותר ממוצר אחד אישורי FCC, חלקם בתדרי unlicensed (כולל כמה ב-5.
לדוגמא: אחד המוצרים שהעברתי יכל לשדר ברוחבי סרט של 5, 10 או 20MHz.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אור,
לא היה ברור כלל איך הכבל עובד, סביר להניח שזה לא סתם כבל אלא כבל אופטי.
Shed,
לא, הם לא גילו פרטים בתחום הזה...
לא היה ברור כלל איך הכבל עובד, סביר להניח שזה לא סתם כבל אלא כבל אופטי.
Shed,
לא, הם לא גילו פרטים בתחום הזה...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- opv
- חבר מביא חבר

Shed אולי לא הבהרתי את עצמי
כוונתי באיזכור FCC, היתה שאלו תדרים שכבר מותרים לשימוש ברוב מדינות העולם ובעצם את המלחמה על פתיחת התדרים האלו וההרחבה מ20 ל40 עושים תקני הWLAN (צדיקים מלאכתם, או מלחמתם, נעשית בידי אחרים).
לכן נוח מאוד לחברות כמו אמימון להתלבש על תדרים כאלו.
מה גם שמודלי ערוץ לתדרים האלו נטחנו בלי סוף בתקני הWLAN וגם זה חוסך זמן פיתוח.
לכן נוח מאוד לחברות כמו אמימון להתלבש על תדרים כאלו.
מה גם שמודלי ערוץ לתדרים האלו נטחנו בלי סוף בתקני הWLAN וגם זה חוסך זמן פיתוח.
Amimon MAC + PHY
חברת אמימון מפתחת בעצמה את ה PHY וה MAC, וזאת תוך גישה ייחודית ושונה ממודמים אחרים שקיימים בשוק- ויוצרת Video Aware modem,
כך שמידע הוידאו הפרוס (בקצב 1.5Gbps) עובר לפי תנאי הערוץ,
בערוץ טוב כל המידע יועבר ללא איבוד,
בערוץ פחות טוב יאבד מידע הוידאו הפחות משמעותי, באופן שאינו נראה לעין (Visually lossless),
בכתבת הוידאו וציין 802.11n ,בהתייחסות לרכיבי ה RF הזהים,( ובכל מקרה לאמימון יש גם צי'פ של RFIC עבור תמיכה ב MIMO עם צי'פ RF יחיד.)
רון (אמימון)
בערוץ פחות טוב יאבד מידע הוידאו הפחות משמעותי, באופן שאינו נראה לעין (Visually lossless),
בכתבת הוידאו וציין 802.11n ,בהתייחסות לרכיבי ה RF הזהים,( ובכל מקרה לאמימון יש גם צי'פ של RFIC עבור תמיכה ב MIMO עם צי'פ RF יחיד.)
רון (אמימון)
Re: Amimon MAC + PHY
ronyo כתב:חברת אמימון מפתחת בעצמה את ה PHY וה MAC, וזאת תוך גישה ייחודית ושונה ממודמים אחרים שקיימים בשוק- ויוצרת Video Aware modem,
רון (אמימון)...
תודה על התשובה... יפה, פיתוח phy+mac זו בהחלט משימה קשה ומורכבת.
כאיש רדיו היה מעניין אותי מאוד לדעת באיזה קונסטלציה אתם עובדים, וקצת על רגישויות קליטה.
כמו כן, האם מערך האנטנות משמש ל-MIMO או ל-beam forming כזה או אחר? מתוך מה שאני הבנתי, המערך משמש ל-mimo אשר (כנראה) מבצע הכפלת קיבולות (קרי שידור מידע שונה מאנטנות שונות לאותה נקודת קצה באותו זמן, כאשר יש אורתוגונליות בין האנטנות).
באם התשובה היא שלילית, והמערך משתמש ל-beam forming (מה שמביא לערוץ אופטימלי, והעלמת רעשים), איך אתם מתמודדים עם multicast?
- opv
- חבר מביא חבר

Shed למה הגדלת הקיבול מתנגשת עם BEAMFORMING ?
שימוש בBEAMFORMING מאפשר להגיע לאותם ביצועי RATE רק בשימוש עם מקלט פשוט יותר. מפענח הMIMO מתמודד עם מטריצות פשוטות יותר .
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מדהים ומרתק. שרפתי עכשיו חצי שעה באתר שלהם וקראתי את המסמכים הטכנים שיש שם.
עשה לי חשק עז לעזוב את מקום העבודה הנוכחי ולהציע את עצמי להם
פשוט מדהים מה שהם עושים, והפוטנציאל העיסקי ענק.
חברה מרתקת ומודל עסקי מצוין.
עשה לי חשק עז לעזוב את מקום העבודה הנוכחי ולהציע את עצמי להם
חברה מרתקת ומודל עסקי מצוין.
Re: Amimon MAC + PHY
רמז : AMIMONShed כתב:ronyo כתב:...![]()
תודה על התשובה... יפה, פיתוח phy+mac זו בהחלט משימה קשה ומורכבת.
כאיש רדיו היה מעניין אותי מאוד לדעת באיזה קונסטלציה אתם עובדים, וקצת על רגישויות קליטה.
כמו כן, האם מערך האנטנות משמש ל-MIMO או ל-beam forming כזה או אחר? מתוך מה שאני הבנתי, המערך משמש ל-mimo אשר (כנראה) מבצע הכפלת קיבולות (קרי שידור מידע שונה מאנטנות שונות לאותה נקודת קצה באותו זמן, כאשר יש אורתוגונליות בין האנטנות).
באם התשובה היא שלילית, והמערך משתמש ל-beam forming (מה שמביא לערוץ אופטימלי, והעלמת רעשים), איך אתם מתמודדים עם multicast?...