המלצה חמה לבעלי מסך עם כניסת HDMI אחת
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
כבר הרבה זמן אני מחפש פתרון לכך שיש לי מסך LCD בעל כניסת HDMI אחת ולפחות שני מכשירים (במקרה שלי 4100 וממיר יס HD) מה יקרה שארצה לחבר את המחשב ב-HDMI שלא לדבר על PS3, WII וכו'
ובכן ניסיתי כמה פתרונות לרבות את הרסיבר אונקיו 605 ובכולם התמונה שיצאה אחרי הניתוב נפלה באיכותה מאשר המקור (חיבור ישיר למסך), במקרה של האונקיו התמונה הוחשכה מעט כאילו הסיגנל איבד מעוצמתו.
בהמשך חיפושי החלטתי לישם את העיקרון Less is more והפעם הלכתי על קופסת מיתוג פשוטה, ידנית אך איכותית. את הפיתרון הבא הזמנתי דרך EBAY וכולל משלוח עלה לי $35 ביד. תוך פחות משבועיים מיום התשלום השליח דפק לי בדלת.
מדובר בקופסא קטנה אך בנויה היטב, מתכתית כבדה עם כפתורים שעושים קליק חזק וסקסי (כמו בימים הטובים). מכיוון שלא מדובר בשום עיבוד של האות אלא רק בניתוב ואין כל מעגל חשמלי, הסיגנל מועבר כמו שהוא.
לפני שכתבתי רציתי לוודא שני דברים: ראשית שהסיגנל אכן מועבר כמו שהוא ואין איבוד איכות - ובכן לפי ראות עיניי - התמונה זהה לזאת שאני רואה עם חיבור ישיר למסך.
דבר שני רציתי לבדוק שלא תהיה בעיה עם הצפנת השידורים ביס HD. (אף על פי שכתוב בבירור שהוא תומך ב-HDCP) ובכן, אני כבר שעה מחובר דרכו עם יס HD וצופה בערוצי ה-HD וללא אף הודעת שגיאה.
זהו הלינק של המוצר, אין לי כל עניין מסחרי בו. רק באמת חשבתי שהרבה ישמחו בכזה מוצר בכזו עלות:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... mot_widget
במידה והמכירה תסתיים הריצו חיפוש תחת:
3x1 HDMI Multiple HD Switching,Selector,Switch,Switcher
ובכן ניסיתי כמה פתרונות לרבות את הרסיבר אונקיו 605 ובכולם התמונה שיצאה אחרי הניתוב נפלה באיכותה מאשר המקור (חיבור ישיר למסך), במקרה של האונקיו התמונה הוחשכה מעט כאילו הסיגנל איבד מעוצמתו.
בהמשך חיפושי החלטתי לישם את העיקרון Less is more והפעם הלכתי על קופסת מיתוג פשוטה, ידנית אך איכותית. את הפיתרון הבא הזמנתי דרך EBAY וכולל משלוח עלה לי $35 ביד. תוך פחות משבועיים מיום התשלום השליח דפק לי בדלת.
מדובר בקופסא קטנה אך בנויה היטב, מתכתית כבדה עם כפתורים שעושים קליק חזק וסקסי (כמו בימים הטובים). מכיוון שלא מדובר בשום עיבוד של האות אלא רק בניתוב ואין כל מעגל חשמלי, הסיגנל מועבר כמו שהוא.
לפני שכתבתי רציתי לוודא שני דברים: ראשית שהסיגנל אכן מועבר כמו שהוא ואין איבוד איכות - ובכן לפי ראות עיניי - התמונה זהה לזאת שאני רואה עם חיבור ישיר למסך.
דבר שני רציתי לבדוק שלא תהיה בעיה עם הצפנת השידורים ביס HD. (אף על פי שכתוב בבירור שהוא תומך ב-HDCP) ובכן, אני כבר שעה מחובר דרכו עם יס HD וצופה בערוצי ה-HD וללא אף הודעת שגיאה.
זהו הלינק של המוצר, אין לי כל עניין מסחרי בו. רק באמת חשבתי שהרבה ישמחו בכזה מוצר בכזו עלות:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... mot_widget
במידה והמכירה תסתיים הריצו חיפוש תחת:
3x1 HDMI Multiple HD Switching,Selector,Switch,Switcher
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46376
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
ייתכן וברסיבר נבחרה רזולוציית יציאה שונה מזאת שנכנסה בכניסת ה HDMI (כלומר שבוצע Downscale)?
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
זיו, ממש לא. הסיגנל אמור היה לעבור כ-pass through ללא שום המרה. אך היתה נפילה ברורה באיכות. הנפילה באיכות היתה קטנה מאוד והרבה פחות מאשר הנפילה של חיבור ממקור COMPONENT ויציאה דרך HDMI, אך עדיין מורגשת, במיוחד אצלי כאחד האוהב תמונה חדה עם ברק.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אולי הבעיה בכבל הנוסף ששימש אותך כאשר העברת את הסיגנל דרך הרסיבר?
בהחלט מוזר. כל עוד הסיגנל נשאר במסלול הדיגיטלי הייתי מצפה כי לא יחול עליו שום שינוי. ניסית לבדוק עם מקורות אחרים? אולי אצל מישהו עם רסיבר דומה? שווה גם לבדוק בפורומים של ONKYO.
אומנם לא מוצר זול כמו שרכשת, אך עבור Couch potato שכמותי, רק פתרון אלחוטי יספק:
Belkin HDMI 2-to-1 Video Switch
בהחלט מוזר. כל עוד הסיגנל נשאר במסלול הדיגיטלי הייתי מצפה כי לא יחול עליו שום שינוי. ניסית לבדוק עם מקורות אחרים? אולי אצל מישהו עם רסיבר דומה? שווה גם לבדוק בפורומים של ONKYO.
אומנם לא מוצר זול כמו שרכשת, אך עבור Couch potato שכמותי, רק פתרון אלחוטי יספק:
Belkin HDMI 2-to-1 Video Switch
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag