עצה בבחירת מקרן 720p-התלבטות בין sanyo z5 vs panaonic ax200
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אז ככה
אני לקראת רכישת מקרן בקרוב ומפאת תקציב אני הולך על 720P.
ההתלבטות שלי היא בין panasonic ax100/200 לבין sanyo plvz5
הרגלי הצפייה הם 90 אחוז דרך מחשב תכני HD ומשחקים (הרוב זה סרטים) ומעט דרך YES MAX (יש גם טלויזיה)
המקרן יהיה בסלון שניתן להחשכה אבל הקירות בהירים (צבע בז') ולכן ההתלבטות מכיוון שלפי מה שקראתי(shootout ב projectorcentral) הפאנאסוניק טוב יותר בחדרים בהירים אבל בחדרים מוחשכים הסאניו נותן תוצאה טובה יותר, השאלה מה ייתן תמונה טובה יותר בחדר עם קירות בהירים אבל מוחשך (מכיוון שבכל החנויות לא ניתן לבדוק זאת כי חדרי ההקרנה עם קירות כהים)
בנוסף המקרן צריך להיות עם התקנה פשוטה וורסטילית ולכן מלכתחילה הלכתי על הסאניו או הפאנאסוניק ולא על מיצובישי כי כנראה אני אעבור דירה בעוד פחות משנה ואני רוצה שתהיה לי אפשרות למקם את המקרן במקומות פחות מקובעים מאשר המיצובישי
אז לכל מי שיש נסיון עם המקרנים האלו אשמח לקבל עצות
תודה מראש
רועי
אני לקראת רכישת מקרן בקרוב ומפאת תקציב אני הולך על 720P.
ההתלבטות שלי היא בין panasonic ax100/200 לבין sanyo plvz5
הרגלי הצפייה הם 90 אחוז דרך מחשב תכני HD ומשחקים (הרוב זה סרטים) ומעט דרך YES MAX (יש גם טלויזיה)
המקרן יהיה בסלון שניתן להחשכה אבל הקירות בהירים (צבע בז') ולכן ההתלבטות מכיוון שלפי מה שקראתי(shootout ב projectorcentral) הפאנאסוניק טוב יותר בחדרים בהירים אבל בחדרים מוחשכים הסאניו נותן תוצאה טובה יותר, השאלה מה ייתן תמונה טובה יותר בחדר עם קירות בהירים אבל מוחשך (מכיוון שבכל החנויות לא ניתן לבדוק זאת כי חדרי ההקרנה עם קירות כהים)
בנוסף המקרן צריך להיות עם התקנה פשוטה וורסטילית ולכן מלכתחילה הלכתי על הסאניו או הפאנאסוניק ולא על מיצובישי כי כנראה אני אעבור דירה בעוד פחות משנה ואני רוצה שתהיה לי אפשרות למקם את המקרן במקומות פחות מקובעים מאשר המיצובישי
אז לכל מי שיש נסיון עם המקרנים האלו אשמח לקבל עצות
תודה מראש
רועי
נערך לאחרונה על ידי pup26 ב 14/01/2008 12:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
1. האם אתה רגיש לתופעת הקשתות ?
2. באיזה רוחב מסך אתה מעוניין, ובאיזה מרחק אתה מעוניין לשבת מהמסך ?
בכל מקרה אל תיגע ב AX100. הצמצם הדינמי שלו בעל אמינות נמוכה מאוד, וב- AX200 תוקנה הבעיה.
2. באיזה רוחב מסך אתה מעוניין, ובאיזה מרחק אתה מעוניין לשבת מהמסך ?
בכל מקרה אל תיגע ב AX100. הצמצם הדינמי שלו בעל אמינות נמוכה מאוד, וב- AX200 תוקנה הבעיה.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 02/01/2008 16:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אצלי בבית יש מקרן 720P של מיצובישי ( דגם 3100 ). מדובר במקרן DLP.
אני מאוד מרוצה ממנו.
ממליץ לך לגשת לחנות ולראות אותו. שים לב שאין לו Lens Shift. אתה מוגבל באופן ההתקנה ( רצוי תליה מהתקרה )
לגבי חדרים בהירים,
אין כזה דבר מקרן שנותן תמונה טובה בחדר מואר. פשוט אין חייה כזו.
ליאור
אני מאוד מרוצה ממנו.
ממליץ לך לגשת לחנות ולראות אותו. שים לב שאין לו Lens Shift. אתה מוגבל באופן ההתקנה ( רצוי תליה מהתקרה )
לגבי חדרים בהירים,
אין כזה דבר מקרן שנותן תמונה טובה בחדר מואר. פשוט אין חייה כזו.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
מבחינת רגישות לתופעת הקשתות אני לא רגיש אבל לאשתי לעתיד (עוד פחות מחודשיים) יש לעתים כאבי ראש ככה שאני די מוגבל בנושא הDLP וחבל לי להסתכן בנושא
תודה על הטיפ על הAX100, הוא היה אופציה רצינית וכנראה שכבר לא
מרחק הישיבה יהיה באזור ה4 מטר ומבחינת רוחב המסך אני עוד לא סגור אבל זה יהיה בהתאם למרחק ולא המרחק יהיה בהתאם לגודל, ז"א אני לא מוגבל מבחינת הקיר אז זה יהיה גדול ככל האפשר
לגבי ההארה של ליאור ברור שבחדרים מוארים התוצאה הרבה פחות טובה אולם בחדרים מוארים קלות לפי הסקירה בprojector central הפאנאסוניק נותן תמונה לא רעה (ברור שלא מושלמת) השאלה שלי יותר ממוקדת לחדר חשוך אבל עם קירות לא כהים (מגבלות - עדיין לא באפשרותי להחזיק חדר קולנוע יעודי - חזון למועד...)
תודה על התגובות
תודה על הטיפ על הAX100, הוא היה אופציה רצינית וכנראה שכבר לא
מרחק הישיבה יהיה באזור ה4 מטר ומבחינת רוחב המסך אני עוד לא סגור אבל זה יהיה בהתאם למרחק ולא המרחק יהיה בהתאם לגודל, ז"א אני לא מוגבל מבחינת הקיר אז זה יהיה גדול ככל האפשר
לגבי ההארה של ליאור ברור שבחדרים מוארים התוצאה הרבה פחות טובה אולם בחדרים מוארים קלות לפי הסקירה בprojector central הפאנאסוניק נותן תמונה לא רעה (ברור שלא מושלמת) השאלה שלי יותר ממוקדת לחדר חשוך אבל עם קירות לא כהים (מגבלות - עדיין לא באפשרותי להחזיק חדר קולנוע יעודי - חזון למועד...)
תודה על התגובות
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
אם אתה רוצה תמונה גדולה, לך על ה AX200.
ראשית, יש לו את הבהירות לתת לך תמונה בכל גודל שיחפוץ ליבך. שנית, טכנולוגיית ה Smoothscreen שלו מבטלת כל זכר ל Screen Door, כך שהתמונה חלקה גם עבור מסך גדול (ביחס למרחק הישיבה).
ראשית, יש לו את הבהירות לתת לך תמונה בכל גודל שיחפוץ ליבך. שנית, טכנולוגיית ה Smoothscreen שלו מבטלת כל זכר ל Screen Door, כך שהתמונה חלקה גם עבור מסך גדול (ביחס למרחק הישיבה).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש גם את ה EPSON TW700
אני מאוד מאוד מרוצה ממנו.
נותן תמונה מעולה גם בלי מסך.
וגם באור חלקי... - למרות שאז התמונה לא משהו - אבל לכדורגל וכד' - די נחמד
נותן תמונה מעולה גם בלי מסך.
וגם באור חלקי... - למרות שאז התמונה לא משהו - אבל לכדורגל וכד' - די נחמד
לי היה את הפנאסוניק 100
וכיום יש לי את הפנאסוניק 200.
אם אתה חושב על חדש - לך על ה-200 כי יש בו שיפור גם בתחום המשחקים.
מעבר לזאת לגבי ה 100 אני מאוד נהניתי ממנו ולא סבלתי מבעיה מהצמצם הדינמי.
יש לו תמונה מעולה גם משידורי הכבלים/לווין (כמובן בהתחשב בטיב השידור
רואים בו טוב עם תאורה חלקית ומצויין בחדר חשוך. גם הקירות אצלי בהירים. לא קריטי.
אם אתה חושב על חדש - לך על ה-200 כי יש בו שיפור גם בתחום המשחקים.
מעבר לזאת לגבי ה 100 אני מאוד נהניתי ממנו ולא סבלתי מבעיה מהצמצם הדינמי.
יש לו תמונה מעולה גם משידורי הכבלים/לווין (כמובן בהתחשב בטיב השידור
רואים בו טוב עם תאורה חלקית ומצויין בחדר חשוך. גם הקירות אצלי בהירים. לא קריטי.