מזרימי-מדיה מול extenders

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני מקווה שזה הפורום הנכון (התלבטתי בין זה לבין HDTV טכנולוגיה מקורות אם טעיתי, תעבירו)

יש לי מחשב די חדש (מעבד סביר, 2GB זכרון) שמריץ vista ultimate (ורסיה אמריקאית).

המחשב לא מחובר כרגע (וכנראה שגם לא בעתיד הקרוב) לממיר yes (הוא בחדר עבודה שלי).

בבית שלי יש רשת חוטית שמגיעה גם לכל הטלוויזיות (האח הידד לי על זה שחשבתי על זה בזמן השיפוץ :D ). יש לי yes max אחד (ליד אחת הפלזמות), והוא כרגע אחראי על פונקציית ה-DVR.
(ממיר נוסף הוא 3100V, אולי בעתיד יהיה עוד yes-max).

אין לי כרגע תכני HD, אך סביר להניח שכולם יהיו על דיסק קשיח חיצוני (אני מניח שרובם יהיו בפורמט MKV).

יש לי שתי שאלות, אחת לגבי בחירה בין פתרון מזרימדיה ל-extender, והשני לגבי איזה סוג inteface כדאי שיהיה לדיסק הקשיח החיצוני שאני אקנה - USB2 או cat5

.1 כמו שאני מבין, יש לי שתי אפשרויות איך להביא את התכנים (סרטים/מוזיקה לטלוויזיות/מערכת)
א- לקנות מזרימדיה (כפי שתככננתי) או ה-4100, או ה-6500 ולשים אותו ליד הטלוויזיה, עם חיבור קווי למחשב. אני מבין שבשתי האפשרויות האילו אני אוכל להזרים את התוכן (שישב על הדיסק הקשיח שיחובר או למחשב או על הרשת) למזרימדיה.
ב- לקנות אחד מה- exender החדשים, ולהזרים באמצעותו את התכנים לטלוויזיה.

2. על איזה interface לכונן ללכת - usb2 או cat5

אשמח ללמוד נימוקים בעד ונגד שתי האופציות (או המלצה גורפת אם זה שאלה קלה), לשימושים שתיארתי (בעיקר צפייה בסרטי HD).
אמיר.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

יש לך לינק ל-extender?

בעיקרון אני הייתי הולך על מזרימדיה 6500 או אחד המקבילים אליו.

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

guyezra כתב:יש לך לינק ל-extender?

בעיקרון אני הייתי הולך על מזרימדיה 6500 או אחד המקבילים אליו.
...
היית פה בדיוק כתבה על המפגש של המדיה סנטר (הימצתי אותו :( ), וראיתי שהיו שם שקפים של איזשהוא מוצר של linksys, אחד של d-link, ועוד אחד של חברה שלא שמעתי עליה. המפגש הזה (והשקפים שהוצמדו לכתבה) זו הסיבה ששאלתי בשרשור הזהף בתקווה שמישהו מהמוחים ל-HTPC, או ליתר דיוק extenders יאיר את עיני...

אני אחפש link ואצרף
אמיר.

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 763
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

extender נועד להרחיב את יכולות ה Media Center לחדרים אחרים בבית, כך שאם אתה לא משתמש ב Media Center כPVR תחסר לך היכולת הזו בextender - לנגן הקלטות.
ל extender יש ממשק זהה לMedia Center + שליטה מהשלט.
There is no spoon

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

בוא נניח שאני "רק" רוצה את היכולת לראות סרטיDIvX / HD (שמאוכסנים על איזשהוא כונן) על טלוויזיה דרך חיבור HDMI. מה הפתרון הכי זול/פשוט למימוש/איכותי ?

נחדד את השאלה - מכיוון שמזרימדיה (נגיד 6500) עולה לא פחות מ-extender מה היתרונות שהוא נותן ?

עוד שאלה - תחת ההנחה שאני לא אשים full blown HTPC ליד הפלזמות, אלא רק extender או מזרימדיה, ובהנתן שהממירים של yes הם לא ליד המחשב (אלא ליד הטלוויזיות), האם אני אוכל לקבל פונקציית DVR מהמזרימדיה או מה-extrender?
אמיר.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #6 

אם אין שום ממיר ליד מחשב - אין פונקצית DVR / PVR מהמחשב או האקסטנדרים.
לשאלתך: אם שמים בצד את פונקצית ה-PVR (פונקציה שלטעמי זו טעות לוותר עליה) הרי שאני אישית לא רואה הבדל גדול בין סטרימר לאקסטנדר.
בסך הכל זו אותה גברת בשינוי אדרת, במקרה אחד העסק מבוסס חלונות ובמקרה שני מערכת הפעלה אחרת (לינוקס?)
You are never fully dressed without a smile

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Shed כתב:אם אין שום ממיר ליד מחשב - אין פונקצית DVR / PVR מהמחשב או האקסטנדרים.
לשאלתך: אם שמים בצד את פונקצית ה-PVR (פונקציה שלטעמי זו טעות לוותר עליה) הרי שאני אישית לא רואה הבדל גדול בין סטרימר לאקסטנדר.
בסך הכל זו אותה גברת בשינוי אדרת, במקרה אחד העסק מבוסס חלונות ובמקרה שני מערכת הפעלה אחרת (לינוקס?)
...
אין הבדלים אחרים ?

אני יודע שהמזרימדיה יכול לעבוד גם כשהמחשב מכובה או עסוק במשהו אחרץ מה לגבי extendrs?

בנוסף, האם ה-extenders יתמכו בניגון dvix ו-mkv?

עכשיו כשאני חושב על ה-dvr יש לי עוד שאלות -

1. אם אני יכול לשים מחשב אחד במרתף ליד יציאת כבלים, האם אז אני יוכל בעזרת extenders לעשות streaming לטלוויזיות האחרות דרך הרשת ?
2. האם זה יעבוד עם יותר מextender אחד במקביל?
3. האם המחשב חייב להיות חייתי כדי לתמוך ב-extenders?
4. האם האיכות מקבילה למה שמקבלים מה-yes max
5. האם נוחות השימוש (EPG, תפריטים, pause, skip) דומה ל-yes-max, (הבת שלי תוכל להפעיל את זה) או שצריך דוקטורט במדעי המחשב.
6. בהנחה שאני יכול לקנות תוכנות של Mucrosoft בזול (vista), ובהנחה שיש לי מחשב מספיק חזק, כמה בערך צריך לעלות כרטיס לכידה מתאים?

אני יודע שזה המון שאלות - תודה מראש :משתחווה:
אמיר.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #8 

1. אם אני יכול לשים מחשב אחד במרתף ליד יציאת כבלים, האם אז אני יוכל בעזרת extenders לעשות streaming לטלוויזיות האחרות דרך הרשת
2. האם זה יעבוד עם יותר מextender אחד במקביל?
3. האם המחשב חייב להיות חייתי כדי לתמוך ב-extenders?
4. האם האיכות מקבילה למה שמקבלים מה-yes max
5. האם נוחות השימוש (EPG, תפריטים, pause, skip) דומה ל-yes-max, (הבת שלי תוכל להפעיל את זה) או שצריך דוקטורט במדעי המחשב.
6. בהנחה שאני יכול לקנות תוכנות של Mucrosoft בזול (vista), ובהנחה שיש לי מחשב מספיק חזק, כמה בערך צריך לעלות כרטיס לכידה מתאים?
...
1. כן.
2. יעבוד עם יותר מאקסטנדר אחד במקביל, אבל תוכל לראות live tv רק אצל אחד בכל רגע נתון (בהנחה ויש לך כרטיס לכידה וממיר אחד). אקסטנדרים שונים יוכלו לצפות בו זמנית מתכנים על הדיסק הקשיח (קרי הקלטות).
3. לעניות דעתי לא. יחד עם זאת, מכיוון שאתה הולך לעבוד עם ויסטה - ראוי להתייעץ עם מומחים גדולים ממני.
4. לא. תהיה לך ירידת איכות שנובעת מההמרה לאנלוגי וקידוד מחדש. אני לא מכיר את ה-VMC מספיק טוב כדי להגיד לך עד כמה זה יהיה משמעותי ואיזה twicks קיימים על מנת לשפר. אני כן יודע להגיד שעם חומרה זהה ותוכנות אחרות אפשר להגיע לאיבוד איכות מינימליסטי בהחלט.
5. הבת שלך תוכל להפעיל הכל. הנקודה היחידה שטעונה בדיקה היא תמיכה של האקסטנדרים בעברית (קרי EPG וכו').
6. כרטיס לכידה כדוגמת PVR150 עולה באיזור ב-400-500 שקלים.
[/b]
You are never fully dressed without a smile

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #9 

EXTENDER מאפשר גישה לתכני ה-PVR (כולל LIVE) וכולל תכנים שהם מוגנים DRM.

STREAMER לא יכול.

מצד שני STREAMER בד"כ יתמוך בפורמטים מחוץ למסגרת הפשוטה של MPEG2/WMV/DIVX

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

oferlaor כתב:EXTENDER מאפשר גישה לתכני ה-PVR (כולל LIVE) וכולל תכנים שהם מוגנים DRM.

STREAMER לא יכול.

מצד שני STREAMER בד"כ יתמוך בפורמטים מחוץ למסגרת הפשוטה של MPEG2/WMV/DIVX
...
מה זה תכנים מוגני DRM (אני יודע מה זה DRM, אני לא מבין מאיפה התכנים האילו יגיעו למחשב שלי)?

האם הextenders החדשים לא מנגנים MKV או את הפורמטים הלא דחוסים. מה לגבי DD וDTS?
אמיר.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

התכנים האלה יגיעו לדוגמא משידורי הטלוייה
כל אקסטנדר תומך בצורה שונה , רובם מוצאים DD ו DTS
Microsoft Regional Director- Windows Media Center