טוב קניתי T-amp, מה עכשיו?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

על סמך שיטוטים באינטרנט בכלל, ובאתר הזה בפרט, הבנתי שה-T-Amp זה הדבר הכי טוב שהמציאו מאז המצאת הגלגלוהלחם הפרוס. מכיוון שאני אוטוטו נוסע לאמריקה, לא יכולתי להתאפק, והזמנתי אותו (ורסיה 2, מ-thinkgeek) ובעוד שבועיים אני יאסוף את זה, ועוד חודש זה יגיע ארצה.

קראתי פה שהפלא הזה טוב עם "רמקולים נצילים", וגם זה טוב שיהיה להם "עכבה נמוכה", ועוד כמה דברים שלא הבנתי. הדבר היחידי שאני מבין שצריך רמקולים :D

שאלות -

1. יש לי פלזמה 42" (panasonic), עם הרמקולים המקוריים - האם אפשר (כדאי) יהיה לחבר את המגבר הזה בין היציאת אודיו של הטלוויזיה לרמקולים?

2. מה הרמקולים האולטימטיביים (בלי לקחת משכנתא שניה?) למגבר הזה.

3. האם תוכלו להמליץ לי על רמקולים, מאד לא יקרים עד לא יקרים (שימו לב לסדר המילים במשפט הקודם), שמתאימים למגבר הזה (נגיד לחדר עבודה או למרתף)?

4. למחשב שלי כרגע יש 2+1 של מונסון (בסאב יש מגבר משולב ש"דוחף" את הרמקולים) - אני מבין שה-T-amp לא יוכל להשתלב בעסק, ואם כך, מהם רמקולי המחשב המומלצים ללכת עם המגבר הזה? או שעדיף פשוט לקנות ה-swans מ-audiomanus

5. יש לי גם 7+1 רמקולים של polk audio (לא מורכב עדיין, יהיה בסלון) שיחוברו למגבר 7+1 של marantz (ישן אבל סביר) - האם ניתן/כדאי לשלב את ה-t-amp במערכת הגדולה ?
אמיר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

0. תיקון, לא רמקולים עם "עכבה נמוכה" אלא "עכבה יציבה" ! זה הבדל לא קטן בהגדרה....
1. אפשר לנסות. בתכלס המגבר הקיים בתוך הפלזמה הוא דומה (CLASS D גם כן....).
2. מה הרכב האולטימטיבי למנוע 1.2 ליטר?
אין דבר כזה. יש הרבה רמקולים שיכולים לעבוד עם המגבר הזה, אבל הם אלו שישפיעו הכי הרבה על הגוון של הסאונד הסופי ולכן, אני חושב שזה לא נכון להתחיל עם המגבר (פלא ככל שיהיה) אלא עם הרמקולים ואז להתאים לו את המגבר הכי טוב שאתה יכול.
במקרה הזה, אתה מראש מגביל את עצמך מאוד מאוד.
תעשה חיפוש בפורומים ותראה כמה דוגמאות של בעלי TAMP ולמה הם חיברו אותם.
3. מה זה "לא יקר" בשבילך?
4. ראה סעיף 2. רמקולי מחשב הם בד"כ מוגברים מראש. אתה פשוט צריך רמקולים רגילים....
5. אפשר לחבר אותו כמגבר לקידמיים, אבל, שוב, צריך לראות שהרמקולים מתאימים ושזה באמת נותן לך ערך מוסך מעבר לשימוש ברסיבר בלבד (יש לתאם ווליומים וכאלה).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

0. תודה - מה זה עכבה בכלל?
1. תודה - לא ידעתי 8O
2. אשמח לשמוע המלצות של אנשים שמבינים (כלומר כולם פה חוץ ממני) יש להם את המגבר הזה והם מרוצים מהרמקולים שהם חיברו לו (ומהם).
3. שאלה טובה - אני מניח שזה תלוי שתמורה שאני אקבל תמורת ההשקעה :D אשמח להתחיל עם המשהו הכי מינימאלי שמתאים (מבחינת "עכבה") למגבר הזה. Sרך אחרת להסתכל על זה - הוצאתי 70$ כדי לראות מה זה "עושה" - אני לא מתכוון להוציא עוד 1000$ כדי באמת לגלות :wink:
4. איזה רמקולים "רגילים" היית משדך למחשב שיתאימו ל-T-amp
5. תודה.
אמיר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78845
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #4 

עכבה זה סוג של התנגדות - ממליץ על חיפוש בעמוד הראשי, יש מאמרים...

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

oferlaor כתב:עכבה זה סוג של התנגדות - ממליץ על חיפוש בעמוד הראשי, יש מאמרים...
...
חיפשתי - עכבה מוזכרת במאמרים ישנים (למשל הסקירה של ה-T-amp המקורי), ולא כנושא למאמר בפני עצמו (אולי פספסתי).

בכל מקרה, אני גם זוכר במעורפל שהיה דיון לאחרונה באחד השרשורים שבו נאמר שזה לא כ"כ פשוט לגלות את העכבה של רמקול, ואם היא באמת יציבה (זה בד"כ לא מפורסם). כך שגם אם אני באמת אבין מה זה עכבה יציבה (מסופקתני, בהתחשב בידע הרחב שלי באלקטרוניקה והגברה), זה לא יעזור לי לבחור רמקולים.

לכן, אחזור על שאלתי - למי יש את המגבר הזה, מרוצה מהחיבור לרמקולים שלו, ומוכן לחשוף את העובדה הזאת בפומבי :)
אמיר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

תעשה חיפוש על מאמר בנושא רמקולים, נצילות, עכבה ומה שבינהם...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

אצלי המגבר משודך ל-Tannoy Oxford - נצילות 92db.
מרוצה מהשילוב אבל הכל יחסי - כבר הרבה זמן חושב על שידרוג...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”