חוות דעת מומחים בבקשה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

אז ככה,

יש לי מיצובישי 2000. זה מקרן DLP 720P שהייתי מאד מרוצה ממנו.

לאחרונה היתה לי הזדמנות לשדרג למיצובישי 6000. הותקן אצלי אך לצערי אני לא מסתגל לשימוש באיריס. ה LCD בניגוד ל DLP נותן קונטרסט חלש וכאשר משתמשים בצמצם האוטומטי התאורה נחלשת כל פריים כהה. ראיתי סרט חשוך עם שחקנים שחורים וזה היה ממש קשה לראות משהו.

בקיצור, לא מתאים לי.

ראיתי באינטרנט את המקרן הזה:

JVC DLA-RS2U Reference Series Home Cinema Projector

כתוב שזה קונטרסט 30000 ללא צמצם. זה נשמע לי מדהים.

האם מישהו כאן מכיר, ראה, חווה?

למישהו רעיון אחר?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

אכן מכירים.

ראיתי גירסא טיפה שונה שלו ב-IFA. הלכתי פעמיים, יום אחרי יום בשביל לוודא שאני רואה טוב.

הבעיה של ה-RS2 היא זליגת אור בפינות ו-CONVERGENCE.

עם זאת ולמרות הכל, אני מאמין גדול בטכנולוגיה של DILA/LCOS/SXRD. אני חושב שמדובר באמת במכשיר מצויין.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

י-א,

אני חייב לציין שהטענות שלך על שחורים לא טובים עם ה HC6000, וצמצם דינמי לא שקוף, הן מאוד לא שכיחות. למעשה עד היום שמעתי רק שבחים על ה HC6000 גם מבחינת השחורים וגם מבחינת הצמצם (ואני מדבר על שבחים מאנשים שחיים עם מקרני ה DLP וה SXRD הטובים ביותר). האם לקחת בחשבון את האפשרות שאתה נמצא על מצב לא נכון עם המקרן, או שקיבלת מקרן תקול ?, האם יש לך אפשרות ללכת לראות את ה HC6000 מציג במקום אחר ?

בכל מקרה, אם בכל זאת מדובר בפעילות תקינה ומכויילת של ה HC6000, אז לפני שאתה קופץ כ"כ גבוה במחיר (אלא אם כן אין למחיר משמעות עבורך), הייתי מציע לך לבדוק את ה Epson TW2000. אומנם מדובר שוב במקרן LCD, אך משתמש בפנלים שונים ואיכותיים יותר מה- HC6000. ה On/Off Contrast הנטיבי (כלומר ללא צמצם) של ה TW2000, אמור להיות גבוה משל המיצובישי 2000 שלך.

תשאל את מנהלי האתר בפרטי כיצד ה TW2000 התמודד מבחינת קונטרסט ושחורים לעומת ה HC1100, בהשוואה שהם עשו (ה HC1100 הוא מקרן DLP טוב מאוד).

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כמדומני מרטין עשה השוואה של ה 6000 והאפסון והתרשמתי ממנו שאין לי מה לצפות מהאפסון יותר מה 6000.

לגבי ההתרשמות שלי מה 6000 - אני לא מחשיב את עצמי מומחה גדול במקרנים אבל עם 10 שנות נסיון ואחרי 6 מקרנים אני קצת מבין. לא הצלחתי להגיע איתו למצב שהיה נעים לי לראות סרט. הצמצם בהחלט גורם לתחושה כללית של שחורים חזקים אבל על חשבון הארה חלשה של שאר הפרטים בתמונה. היחס בין השחור הכי חזק שלו ולאזור כהה בתמונה נשאר. כלומר אם יש מעיל כהה בתמונה כהה, הצמצם מכהה את כל התמונה כך שבמבט ראשון אתה אומר וואוו איזה שחורים טובים אבל אז אתה מחפש פרטים במעיל והוא כולו חסר. המקרן שקיבלתי היה חדש לגמרי ולא נראה לי תקול.

אני מאד מאוכזב מ LCD.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כלומר אם יש מעיל כהה בתמונה כהה, הצמצם מכהה את כל התמונה כך שבמבט ראשון אתה אומר וואוו איזה שחורים טובים אבל אז אתה מחפש פרטים במעיל והוא כולו חסר
...
מה שאתה מתאר לא צריך בעיקרון להוות בעיה עבור מקרן עם צמצם דינמי טוב, מכיוון שכל עוד *כל* התמונה כהה, הצמצם אומנם ייסגר, אך כפיצוי על כך ה Gamma עולה, ולכן אתה לא אמור להבחין בירידה בפרטים. מה שאתה מתאר נשמע יותר כבעיה ב Shadow Detail. האם בדקת עם דיסק כיול כדוגמת AVIA שהמקרן מכוייל בצורה סבירה בהקשר הזה ?

אם היית מתאר מצב בו יש סצנה עם תמונה כהה, ופתאום כאשר מופיע עצם בוהק על הרקע הכהה, הרקע הכהה הופך לבהיר יותר, או העצם הבוהק מופיע בהתחלה כבוהק, אך מייד לאחר מכן הופך כהה יותר, במקרים כאלו היה קל לי להסכים שאתה מזהה תופעת לוואי של הצמצם הדינמי. אבל במצב בו אתה מתאר תמונה כהה לחלוטין, עם עצם כהה (כמו מעיל שחור), ואומר שהעצם הכהה חסר פרטים, זה פשוט נשמע כמו בעיה ב Shadow Detail. אולי זו בעיה אינהרנטית של הטמעה כושלת של מנגנון ה Gamma הדינמי של ה- HC6000 (שמשום מה מוזר שלא עלתה עד היום בשום ביקורת), או פשוט עניין של כיול.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אולי לא הסברתי מספיק טוב - אני בהחלט מדבר על תמונה כהה עם אזור קטן בהיר כאשר הבעיה היא באזורים הכהים.

כאשר יש מעבר מתמונה בהירה לכהה אז הכל ניהיה כהה יותר גם המעט פרטים הבהירים שנותרו מהתמונה הבהירה.

אם אתה מוכן לקפוץ אלי לביקור בראשל"צ אני מבטיח לארח אותך יפה... וגם להראות לך כמה דברים מענינים..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

י-א,

מה שאתה מתאר זו תופעה נפוצה - כל מי שיש לו צמצם דינמי מרגיש אותה (העניין הוא שאת רוב האנשים זה לא כ"כ מטריד), זו אחת הסיבות שרבים אוהבים את ה- SHARP 21K (ובצדק) בגלל יחס הניגודיות הגבוה שלו. לי הוא טיפה קשה בגלל נושא עייפות העין (מה לעשות, קשה לי עדיין עם DLP).

לגבי הסקירה של ה-SHOOTOUT, זה ברשימת המאמרים שצפויים לעלות, כשזה יעלה, זה יעלה. אנחנו לא הכי מהירים בעולם, אבל אנחנו יסודיים...

בכל מקרה, היתרון של ה-RS2 הוא ב-ANSI CONTRAST גבוה, רק שקח בחשבון שללא חדר מוחשך (כלומר, כזה שמונע מאור לחזור מהקירות/תקרה וכו') הניגודיות ברמות כאלה טיפה פחות אפקטיבי. תמיד תצוגה בעלת יחס ניגודיות טוב יותר יצא יותר טוב מכל תצוגה בעל ניגודיות פחות טובה, אבל ההפרשים גדלים ככל שהחדר מותאם טוב יותר לכך.

ב-SHOOTOUT שלנו השתתף מכשיר מהדור הקודם של JVC, את השאר נשאיר למאמר על ה-SHOOTOUT (לא רוצה לסרס אותו...)

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

איך מומלץ לרכוש את ה JVC? אין יבואן ככל שידוע לי.

מה ההבדל בין ה RS2 ל HD100 של JVC?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מה שאתה מתאר זו תופעה נפוצה - כל מי שיש לו צמצם דינמי מרגיש אותה (העניין הוא שאת רוב האנשים זה לא כ"כ מטריד), זו אחת הסיבות שרבים אוהבים את ה- SHARP 21K (ובצדק) בגלל יחס הניגודיות הגבוה שלו. לי הוא טיפה קשה בגלל נושא עייפות העין (מה לעשות, קשה לי עדיין עם DLP).
...
לפי כל מה שקראתי (וראיתי בעצמי), בכל המקרנים של הדור האחרון, הרוב המוחלט של האנשים מזהים את הפעילות של הצמצם הדינמי לעיתים נדירות, אם בכלל. רק במקרים נדירים מאוד קוראים על מישהו שפעולת הצמצם אינה שקופה לו. בוא נגיד שאני קורא הרבה יותר על אנשים שלא יכולים לחיות עם מקרני DLP חדשים בגלל קשתות (שגם זו לא תופעה נפוצה).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

noam23,

כבר דיברנו בעבר על ההכללות שלך שמתבססות על קריאה בלבד. כשמזמינים אותך לבוא לראות בעצמך (ע"ע שני ה-SHOOTOUTS האחרונים), אתה מתחמק באלגנטיות וממשיך להתבסס על טקסט שלאו בהכרח מייצג.

ראיתי הרבה מאוד מקרנים , היחידים שממש הצליחו להסתיר את פעולת הצמצם היו סוני. גם בהם עדיין אפשר היה לראות את זה, רואים את זה בעיקר בשוליים. הרי רוב הסרטים כיום הם עם פסים מעל ומתחת ובפסים הללו (אלא אם כן אפשר לעשות MASKING) רואים את פעולת הצמצם בקלות רבה.

תמיד עדיף תצוגה עם יחס ניגודיות גבוה באופן טבעי. זו הסיבה גם שאני עדיין מעדיף פלזמה על פני LCD.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

נכון מאד.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

כבר דיברנו בעבר על ההכללות שלך שמתבססות על קריאה בלבד.
...

אני מחזיר אותך לטקסט שכתבתי, עם הדגשה:
לפי כל מה שקראתי (וראיתי בעצמי).
...
בשלב הזה אפשר כבר להגיד שיש לי נסיון אישי עשיר עם צמצם דינמי, אך למרות שאני אישית רואה את פעולתו רק לעיתים נדירות (עם זאת, אני עם Masking), לא הייתי מעז להכליל אם לא הייתי שומע דעות של עוד מספר מאות אנשים. גם אם הייתי רואה את תופעות הלוואי שלו לעיתים קרובות, עדיין הייתי מכליל ואומר כי הרוב המוחלט של האנשים, לא רואה.

אם כבר מדברים על הכללות לא מבוססות, הייתי מאוד מעוניין לדעת על סמך אילו נתונים הגעת למסקנה הנחרצת הבאה:
מה שאתה מתאר זו תופעה נפוצה - כל מי שיש לו צמצם דינמי מרגיש אותה
...
מזל שאני כעת יודע כיצד אני צריך להרגיש.
כשמזמינים אותך לבוא לראות בעצמך (ע"ע שני ה-SHOOTOUTS האחרונים), אתה מתחמק באלגנטיות וממשיך להתבסס על טקסט שלאו בהכרח מייצג.
...

עופר, ב Shootout הקודם התקשרתי למרטין לברר מתי הוא יתבצע, וזה היה כבר מאוחר מדי (הוא התרחש באותו הרגע, ולא הייתה לי אפשרות להגיע). תאמין לי שרציתי לראות את ה shootout הנוכחי, אבל ידעתי בדיוק מה יקרה אם אראה אותו, ואני לא מוכן לזה כלכלית כרגע.
ראיתי הרבה מאוד מקרנים , היחידים שממש הצליחו להסתיר את פעולת הצמצם היו סוני. גם בהם עדיין אפשר היה לראות את זה, רואים את זה בעיקר בשוליים. הרי רוב הסרטים כיום הם עם פסים מעל ומתחת ובפסים הללו (אלא אם כן אפשר לעשות MASKING) רואים את פעולת הצמצם בקלות רבה.
...

אולי העניין הוא שאתה יודע היכן לחפש, ומחפש. רוב האנשים אינם יודעים היכן לחפש, ואינם מחפשים.
תמיד עדיף תצוגה עם יחס ניגודיות גבוה באופן טבעי. זו הסיבה גם שאני עדיין מעדיף פלזמה על פני LCD.
...
זה ברור.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

י-א,

לגבי ה RS2, אני מקווה שאינך רגיש ל Oversaturated Primaries כמו שאתה רגיש לפעילות הצמצם הדינמי. שמעתי על יותר אנשים שהחזירו את ה RS1 בגלל עיוות הצבעים הנ"ל (ולפי הבנתי גם ה RS2 לוקה בה) מאשר אנשים שהחזירו מקרני LCD בגלל תופעת הצמצם.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

זו אכן שאלה טובה. בגלל זה קשה לי לקנות מקרן בלי בדיקה עם העיניים שלי בתנאים טובים.

האם יש מקרן טוב יותר בסביבות המחיר הזה?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לא תצליח למצוא מקרן מושלם. לכל מקרן שקיים היום בשוק יש חסרונות בגינם חלק מהאנשים לא יכולים לחיות איתו.

סה"כ אתה אומר שהיית מאוד מרוצה ממקרן ה DLP הקודם שלך. מדוע לא תלך על מקרן 1080p DLP ?

אזרה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

י-א כתב:כמדומני מרטין עשה השוואה של ה 6000 והאפסון והתרשמתי ממנו שאין לי מה לצפות מהאפסון יותר מה 6000.

לגבי ההתרשמות שלי מה 6000 - אני לא מחשיב את עצמי מומחה גדול במקרנים אבל עם 10 שנות נסיון ואחרי 6 מקרנים אני קצת מבין. לא הצלחתי להגיע איתו למצב שהיה נעים לי לראות סרט. הצמצם בהחלט גורם לתחושה כללית של שחורים חזקים אבל על חשבון הארה חלשה של שאר הפרטים בתמונה. היחס בין השחור הכי חזק שלו ולאזור כהה בתמונה נשאר. כלומר אם יש מעיל כהה בתמונה כהה, הצמצם מכהה את כל התמונה כך שבמבט ראשון אתה אומר וואוו איזה שחורים טובים אבל אז אתה מחפש פרטים במעיל והוא כולו חסר. המקרן שקיבלתי היה חדש לגמרי ולא נראה לי תקול.

אני מאד מאוכזב מ LCD.
...

אתה מדבר על מקורות sd או hd?

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

גם וגם.

כמובן שזה יותר מודגש כאשר יש פסים שחורים מתכנים שלא ממלאים את כל המסך.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

י-א,

מבחור כמוך שנראה שלא מוכן להתפשר על איכות התמונה, הייתי מצפה למיגור הפסים השחורים מהמסך (בסרטי 2.35:1), בין אם ע"י עדשה אנמורפית איכותית, או לחלופין ע"י מנגנון Masking חשמלי.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

גם אני הייתי מצפה אבל זה לא היה פותר לי את הרגישות לצמצם. נהייתי ממש רגיש לזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

noam23,

אין משמעות יותר מדי גדולה לעדשה כזו במקרן 1080P.

כלומר, יש לזה יתרון אחד בלבד - שימוש בכל הפיקסלים במקרן (כלומר, המקרן מוציא יותר אור).

אכן, מנגנון MASKING בהחלט יפחית משמעותית את הבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”