שני TWEAKS -
טוב, קראתי את השרשור הישן של מרטין "מה הTWEAK" שלך וחשבתי לחדש ולהוסיף.
בשבוע האחרון גיליתי שני טויקים חביבים ביותר
1. קיצור פלאגי אינפוט בקדם מגברים או אינגריטד- מקטין באופן משמעותי את ה CROSS TALK במכשירים מעבר למה שמקבלים כשמנתקים פיסית אינפוטים אחרים. הקיצור מקטין באופן משמעותי את RF השכיח כל כך בבתי מגורים ובמערכות עם כבלים לא מסוככים.
הנה לינק עם הוראות מפורטות בכפוך לאזהרה למטה
http://www.takefiveaudio.com/html/how_t ... plugs.html
ואני אחזור על האזהרה (המיותרת לבעלי רקע טכני אך ההכרחית לאנשים כמוני) -בשום פנים אופן לא לעשות זאת ליצאות OUTPUT (יציאת רמקולים מהגבר למשל!)- אלא אם ברצונך להרוס בדיעה צלולה ובראש טוב את הציוד שלך.
2. וברמת הקוריוז - הטויק הבא נשמע לי בתחילה מופרך לחלוטין אבל עבר את המבחן הקשה, המסובך והמאתגר ביותר הידוע בעולם האודיו. ולא, איני מתכוון להשגת עקומת הענות תדירויות שטוחה בבדיקה של ג'ון אטקינסון. הטויק הזה עבר את "מבחן האשה" המחמיר, הפוסל באופן מוחלט כל סוג של הבל ורעות רוח שאודיופילים לוקים בהם....
הקשיבו לדיסק כלשהו. אחר כך קחו ניר אלומיניום, שימו הדיסק בתוכו, לחצו קלות, הוציאו והקשיבו. כל מילה מיותרת (אבל למי יש כוח לעשות את זה כל פעם שמקשיבים- הרי בשביל זה קנינו פטיפון.....).
בשבוע האחרון גיליתי שני טויקים חביבים ביותר
1. קיצור פלאגי אינפוט בקדם מגברים או אינגריטד- מקטין באופן משמעותי את ה CROSS TALK במכשירים מעבר למה שמקבלים כשמנתקים פיסית אינפוטים אחרים. הקיצור מקטין באופן משמעותי את RF השכיח כל כך בבתי מגורים ובמערכות עם כבלים לא מסוככים.
הנה לינק עם הוראות מפורטות בכפוך לאזהרה למטה
http://www.takefiveaudio.com/html/how_t ... plugs.html
ואני אחזור על האזהרה (המיותרת לבעלי רקע טכני אך ההכרחית לאנשים כמוני) -בשום פנים אופן לא לעשות זאת ליצאות OUTPUT (יציאת רמקולים מהגבר למשל!)- אלא אם ברצונך להרוס בדיעה צלולה ובראש טוב את הציוד שלך.
2. וברמת הקוריוז - הטויק הבא נשמע לי בתחילה מופרך לחלוטין אבל עבר את המבחן הקשה, המסובך והמאתגר ביותר הידוע בעולם האודיו. ולא, איני מתכוון להשגת עקומת הענות תדירויות שטוחה בבדיקה של ג'ון אטקינסון. הטויק הזה עבר את "מבחן האשה" המחמיר, הפוסל באופן מוחלט כל סוג של הבל ורעות רוח שאודיופילים לוקים בהם....
הקשיבו לדיסק כלשהו. אחר כך קחו ניר אלומיניום, שימו הדיסק בתוכו, לחצו קלות, הוציאו והקשיבו. כל מילה מיותרת (אבל למי יש כוח לעשות את זה כל פעם שמקשיבים- הרי בשביל זה קנינו פטיפון.....).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הטויק הזה הוא מסוג הדברים המשעשעים האלה שאנו נתקלים בהם כל הזמן (ע' מטבעות וכו'). אין לי מושג מה הרעיון ומה התיאוריה, ואני חייב להגיד שזה נשמע לי מוזר . מה יכולה להיות הסיבה לכך? הרי מדובר בדיסק אופטי, אז מה יכול להיות ההבדל? אין לי מושג. זה בודאי קשור לאיזה אפקט עקיף הקשור בחשמל סטאטי (ולא באפקט ישיר על הקריאה של קרן הליזר כמובן), אבל זהו ניחוש לא מלומד, שאשמח לשמוע הפרכה שלו.
הטויק הזה הופיע בסקר שעשה סטריאופיל. ...וניסיתי. ויש הבדל, אבל האם זה באמת "שיפור"? שכל אחד ישפוט בעצמו.
הטויק הזה הופיע בסקר שעשה סטריאופיל. ...וניסיתי. ויש הבדל, אבל האם זה באמת "שיפור"? שכל אחד ישפוט בעצמו.
נועם
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
nvinyl66,
סלח לי שאני הורס שמחות, אבל אין שום היגיון בטוויק הראשון - את השני אני כלל לא מבין.
XTALK הינו מצב בו יש זליגה בין ערוצים. קיצור ערוצים לא פעילים אינו מוסיף או גורע מפרמטר זה.
RF - אם בא לו (ל - RF) להיכנס, הוא ימצא חמישים ושלוש מקומות אחרים להיכנס בהם ולא דרך
המחבר - חורי האיוורור למשל?
בחירת כניסות מתבצעת בשני אופנים - האחד הוא מתג מכני שמקצר כניסה אחת בכל מצב,
והשניה היא ע"י ממסרים. כל או כך, ברגע שכניסה אינה מחוברת, המגע שהולך אליה אינו
מחובר לשום מקום במעגל או במסלול האות. מכאן שגם אם מישהו משדר לך אלומה צרה
מאוד של RF בדיוק לתוך החור של המחבר, זה לא מגיע לשום מקום.
ואחרון חביב - מי אמר ש - RF מפריע? אם היית מגיע למצב שבו RF משבש את פעולת
המגבר ומכניס רעשים, הדבר האחרון שהיית צריך לדאוג לו זה איכות השמע.
בעוצמות כאלה הנזק הבריאותי גובל בסיכון עד כדי סירוס.
><>
סלח לי שאני הורס שמחות, אבל אין שום היגיון בטוויק הראשון - את השני אני כלל לא מבין.
XTALK הינו מצב בו יש זליגה בין ערוצים. קיצור ערוצים לא פעילים אינו מוסיף או גורע מפרמטר זה.
RF - אם בא לו (ל - RF) להיכנס, הוא ימצא חמישים ושלוש מקומות אחרים להיכנס בהם ולא דרך
המחבר - חורי האיוורור למשל?
בחירת כניסות מתבצעת בשני אופנים - האחד הוא מתג מכני שמקצר כניסה אחת בכל מצב,
והשניה היא ע"י ממסרים. כל או כך, ברגע שכניסה אינה מחוברת, המגע שהולך אליה אינו
מחובר לשום מקום במעגל או במסלול האות. מכאן שגם אם מישהו משדר לך אלומה צרה
מאוד של RF בדיוק לתוך החור של המחבר, זה לא מגיע לשום מקום.
ואחרון חביב - מי אמר ש - RF מפריע? אם היית מגיע למצב שבו RF משבש את פעולת
המגבר ומכניס רעשים, הדבר האחרון שהיית צריך לדאוג לו זה איכות השמע.
בעוצמות כאלה הנזק הבריאותי גובל בסיכון עד כדי סירוס.
><>
נציג AQUA-AUDIO
דוחף לויתן,
תודה על התגובה המלומדה! קראתי את מה שכתבת. כפי שציינתי איני בעל רקע טכני. אני מפנה אותך לAUDIO ASYLUM' חפש שרשורים של Jon Risch.
ובנוסף לכך:
א. פני שעשיתי זאת התיעצתי עם מספר אנשים בעלי רקע טכני נכבד (כולל כאלה המתכנננים מגברים וכו')
ב. זה עובד נפלא.
ג. מה דעתך על פלגים של 75 אום ליציאות דיגיטליות? (איני מתכוון לקיצור, כמובן)
מעבר לכך, זכותך כמובן לחשוב שמדובר בשטות....
לגבי השני...כשקראתי את הרעיון צחקתי ("על מה עוד הם יחשבו"...וכו'). את ה"הסבר" שנתתי כתבתי עם הסתייגות מראש ובתקווה לשמוע דעה מלומדה לגביו. בהקשר זה אני חייב לאמר, שככל שלמדתי יותר על הסיבות לJITTER כך גדלה פליאתי מהתופעה. אני מודע לכך כי למרות ששמעתי הבדלרוב הסיכויים הם כי מדובר בסוגסטיה ותו לא.
אז בוא נשאר משועשעים מכך- או לא.
וד"א - ניסית זאת? (זה זול ולא מזיק...)
תודה על התגובה המלומדה! קראתי את מה שכתבת. כפי שציינתי איני בעל רקע טכני. אני מפנה אותך לAUDIO ASYLUM' חפש שרשורים של Jon Risch.
ובנוסף לכך:
א. פני שעשיתי זאת התיעצתי עם מספר אנשים בעלי רקע טכני נכבד (כולל כאלה המתכנננים מגברים וכו')
ב. זה עובד נפלא.
ג. מה דעתך על פלגים של 75 אום ליציאות דיגיטליות? (איני מתכוון לקיצור, כמובן)
מעבר לכך, זכותך כמובן לחשוב שמדובר בשטות....
לגבי השני...כשקראתי את הרעיון צחקתי ("על מה עוד הם יחשבו"...וכו'). את ה"הסבר" שנתתי כתבתי עם הסתייגות מראש ובתקווה לשמוע דעה מלומדה לגביו. בהקשר זה אני חייב לאמר, שככל שלמדתי יותר על הסיבות לJITTER כך גדלה פליאתי מהתופעה. אני מודע לכך כי למרות ששמעתי הבדלרוב הסיכויים הם כי מדובר בסוגסטיה ותו לא.
אז בוא נשאר משועשעים מכך- או לא.
וד"א - ניסית זאת? (זה זול ולא מזיק...)
נועם
הנה הלינק מסטריאופיל שם מצאתי אותו (וחשוב לציין, היות וזהו קוריוז- כך גם הוא מופיע שם ולא בתוך כתבה רצינית כלשהי!)
http://cgi.stereophile.com/cgi-bin/showvote.cgi?426
http://cgi.stereophile.com/cgi-bin/showvote.cgi?426
נועם
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

היי,
ברמת העיקרון שידור אותות ומידע בתדרים גבוהים מאוד מצריך טרמינציה מתאימה.
טרמינציה לא נכונה בשידור דיגיטלי תגרום במקרה הגרוע ביותר להפסקת השמע
או ניתוקים וזאת בגלל עיוות ה"0" ו - "1" לרמות שבהם לא ניתן כבר לזהות
את ההבדלים בינהם ובגלל בעיות תזמון שמתרחשות.
אם אתה לא מתכוון למשוך את הכבל ע"פ 10 מטר מעלה, כראה שקונקטור
75 אוהם לא יוסיף לך מאומה. אגב, גם לכבל יש תפקיד חשוב באורכים של
מעל 10 מטר בערך.
ואגב, הבאת לי רעיון שבעזרתו תוכל לבדוק את הטוויק שלך
חבר יציאה דיגיטלית מהנגן לכניסה אנלוגית בקדם או ברסיבר שלך - אבל אל תבחר אותה
בחר כניסה אחרת. הפעל את הנגן, האם אתה שומע משהו?
ביציאה דיגיטלית משודר אות בתדר של בערך 6 מגה-הרץ (יכול
להגיע גם ל - 10) ובעוצמה של חצי וולט בערך ואפשר להתייחס אליו
כאל סיגנל RF חזק מאוד. לידע כללי, עוצמת קרינה של RF שמסתובבת
בבית היא ברמה של ננו-ווואטים. אישתי נרדמה בסלון כך שאני לא יכול
לבדוק זאת בעצמי עכשיו
בקשר לאלולמיניום - אתה יודע ממה עשויה השכבה שעליה נמצא המידע
שעל הדיסק? ניחשת נכון
אלומיניום.
ואגב, קבל אזהרה - המידע שעל הדיסק נמצא כאמור בשכבת האלומיניום
(זה הצד שעליו נמצא הכיתוב).
אם תגרד אותה בטעות אתה יכול לדפוק את הדיסק לעולמי עד,
אז אם אתה מתכוון לשפשף עם נייר אלמיניום, אנא עשה זאת בעדינות.
אם אתה לא מאמין לי, קח את דיסק האוסף של "מקהלת הצבא האדום - המיטב"
שברשותך (או משהו אקוויולנטי) וגרד בעזרת משהו חד את השכבה שעליה
נמצא הכיתוב. אתה תראה שבמקום הזה האור יחדור דרך הדיסק ונקודה הזו
הוא יקפוץ או יפסיק לנגן לגמרי.
><>
ברמת העיקרון שידור אותות ומידע בתדרים גבוהים מאוד מצריך טרמינציה מתאימה.
טרמינציה לא נכונה בשידור דיגיטלי תגרום במקרה הגרוע ביותר להפסקת השמע
או ניתוקים וזאת בגלל עיוות ה"0" ו - "1" לרמות שבהם לא ניתן כבר לזהות
את ההבדלים בינהם ובגלל בעיות תזמון שמתרחשות.
אם אתה לא מתכוון למשוך את הכבל ע"פ 10 מטר מעלה, כראה שקונקטור
75 אוהם לא יוסיף לך מאומה. אגב, גם לכבל יש תפקיד חשוב באורכים של
מעל 10 מטר בערך.
ואגב, הבאת לי רעיון שבעזרתו תוכל לבדוק את הטוויק שלך
חבר יציאה דיגיטלית מהנגן לכניסה אנלוגית בקדם או ברסיבר שלך - אבל אל תבחר אותה
בחר כניסה אחרת. הפעל את הנגן, האם אתה שומע משהו?
ביציאה דיגיטלית משודר אות בתדר של בערך 6 מגה-הרץ (יכול
להגיע גם ל - 10) ובעוצמה של חצי וולט בערך ואפשר להתייחס אליו
כאל סיגנל RF חזק מאוד. לידע כללי, עוצמת קרינה של RF שמסתובבת
בבית היא ברמה של ננו-ווואטים. אישתי נרדמה בסלון כך שאני לא יכול
לבדוק זאת בעצמי עכשיו
בקשר לאלולמיניום - אתה יודע ממה עשויה השכבה שעליה נמצא המידע
שעל הדיסק? ניחשת נכון
ואגב, קבל אזהרה - המידע שעל הדיסק נמצא כאמור בשכבת האלומיניום
(זה הצד שעליו נמצא הכיתוב).
אם תגרד אותה בטעות אתה יכול לדפוק את הדיסק לעולמי עד,
אז אם אתה מתכוון לשפשף עם נייר אלמיניום, אנא עשה זאת בעדינות.
אם אתה לא מאמין לי, קח את דיסק האוסף של "מקהלת הצבא האדום - המיטב"
שברשותך (או משהו אקוויולנטי) וגרד בעזרת משהו חד את השכבה שעליה
נמצא הכיתוב. אתה תראה שבמקום הזה האור יחדור דרך הדיסק ונקודה הזו
הוא יקפוץ או יפסיק לנגן לגמרי.
><>
נציג AQUA-AUDIO
הי,
שוב תודה על התגובה והחשיבה הביקורתית.
לגבי האלומיניום...אני יודע זאת. אני מתעקש להתייחס לכך כאל קוריוז(מאוד!) לא רציני. ולגבי המיטב של מקהלת הצבא האדום (1945-1965, כמובן) קניתיו אך טרם הספיקותי לשמעו, כך שאני כרגע נאלץ לשפשף את "לוי אשכול, גמגומים והרהורים". ולמרות הנזק הטרמינלי לדיסק, תסכים איתי שעוגמת הנפש הנלוית אינה אפילו מתקרבת למה שמרגישים לאחר תנועה לא זהירה של המחט על התקליט...
לגבי הRF - הרבה לפני עידן הטויק הזה, שמתי לב לכך שכאשר אני בוחר, למשל, CD ומפעיל גם את הטיונר, יש בהחלט הבדל לעומת מצב שבו הטיונר אינו עובד. למרות שימוש בכבלי AC מסוככים ועוד, זה היה ברור ובולט. מהרגע שבו שיתקתי את יציאות האינפוט הלא חיוניות שלי, חל שיפור ניכר ביכולת לשמוע את ה"שחור" שבין הצלילים, למרות שעדיין הפעלה וכבוי של מכשיר משפיעה. השינוי הזה בולט וברור, הרבה מעבר ל"ואו זה נשמע הרבה יותר טוב עם RACK אדום".
לגבי ה75 אוהם- תודה רבה! באופן אישי, ולאחר שנפטרתי מהDAC שהיה לי, אני משתמש רק ביציאה האנלוגית שלי.
שוב תודה על התגובה והחשיבה הביקורתית.
לגבי האלומיניום...אני יודע זאת. אני מתעקש להתייחס לכך כאל קוריוז(מאוד!) לא רציני. ולגבי המיטב של מקהלת הצבא האדום (1945-1965, כמובן) קניתיו אך טרם הספיקותי לשמעו, כך שאני כרגע נאלץ לשפשף את "לוי אשכול, גמגומים והרהורים". ולמרות הנזק הטרמינלי לדיסק, תסכים איתי שעוגמת הנפש הנלוית אינה אפילו מתקרבת למה שמרגישים לאחר תנועה לא זהירה של המחט על התקליט...
לגבי הRF - הרבה לפני עידן הטויק הזה, שמתי לב לכך שכאשר אני בוחר, למשל, CD ומפעיל גם את הטיונר, יש בהחלט הבדל לעומת מצב שבו הטיונר אינו עובד. למרות שימוש בכבלי AC מסוככים ועוד, זה היה ברור ובולט. מהרגע שבו שיתקתי את יציאות האינפוט הלא חיוניות שלי, חל שיפור ניכר ביכולת לשמוע את ה"שחור" שבין הצלילים, למרות שעדיין הפעלה וכבוי של מכשיר משפיעה. השינוי הזה בולט וברור, הרבה מעבר ל"ואו זה נשמע הרבה יותר טוב עם RACK אדום".
לגבי ה75 אוהם- תודה רבה! באופן אישי, ולאחר שנפטרתי מהDAC שהיה לי, אני משתמש רק ביציאה האנלוגית שלי.
נועם
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

בוקר טוב,
כל עוד זה עובד בשבילך אז סבבה. ביננו, זה גם לא טוויק יקר
אמונה זה דבר חזק, אנשים נרפאו מסרטן בעזרת אמונה.
><>
כל עוד זה עובד בשבילך אז סבבה. ביננו, זה גם לא טוויק יקר
אמונה זה דבר חזק, אנשים נרפאו מסרטן בעזרת אמונה.
><>
נציג AQUA-AUDIO
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

היי משה,
כוונית היתה קצת אחרת ממה שהבנת.
עובדתית אנשים נרפאו. השאלה היא האם האמונה ריפאה אותם, או משהו אחר.
אם בוחרים להאמין שריפוי נעשה בעזרת האמונה, זה יפה מאוד, אבל אין הוכחה
לכך. זה גם מסוג הדברים שלא חוזרים על עצמם יותר מדי. תאורטית אפשר להפנט
אנשים ולגרום להם להאמין שבעזרת האמונה הם ירפו, ולכאורה כולם אמורים
להרפא. בפועל, זה לא קורה. אם האמונה עובדת רק בחלק מהמקרים, כנראה
שזה לא האמונה אלא משהו אחר.
ולעניין שלנו - אם הוא עשה פעולה מסויימת והוא חש שינוי בצליל, זה יכול להיות
אמיתי - באמת קרה משהו למערכת, וזה יכול להיות דימיון או עניין של אמונה.
בפועל יכול להיות שלחץ הדם שלו ירד מעט והשמיעה השתפרה, אבל אין באפשרותו
לדעת זאת, וזה גם לא עומד כחלק ממערכת השיקולים שלו להבנת השיפור שהוא
קיבל, ולדידו יש קשר ישיר בין הפעולה שנעשתה על ידו, ובין התוצאה.
אני מוכן לחתום שהתוצאה שהוא קיבל תיפול שוב ושוב במבחן עיוור.
><>
כוונית היתה קצת אחרת ממה שהבנת.
עובדתית אנשים נרפאו. השאלה היא האם האמונה ריפאה אותם, או משהו אחר.
אם בוחרים להאמין שריפוי נעשה בעזרת האמונה, זה יפה מאוד, אבל אין הוכחה
לכך. זה גם מסוג הדברים שלא חוזרים על עצמם יותר מדי. תאורטית אפשר להפנט
אנשים ולגרום להם להאמין שבעזרת האמונה הם ירפו, ולכאורה כולם אמורים
להרפא. בפועל, זה לא קורה. אם האמונה עובדת רק בחלק מהמקרים, כנראה
שזה לא האמונה אלא משהו אחר.
ולעניין שלנו - אם הוא עשה פעולה מסויימת והוא חש שינוי בצליל, זה יכול להיות
אמיתי - באמת קרה משהו למערכת, וזה יכול להיות דימיון או עניין של אמונה.
בפועל יכול להיות שלחץ הדם שלו ירד מעט והשמיעה השתפרה, אבל אין באפשרותו
לדעת זאת, וזה גם לא עומד כחלק ממערכת השיקולים שלו להבנת השיפור שהוא
קיבל, ולדידו יש קשר ישיר בין הפעולה שנעשתה על ידו, ובין התוצאה.
אני מוכן לחתום שהתוצאה שהוא קיבל תיפול שוב ושוב במבחן עיוור.
><>
נציג AQUA-AUDIO
טוב....הגענו לדיון עמוק יותר על אמונה....
אני הראשון שיסכים עם כוחה של אמונה לדברים שונים. ואני גם יודע שמחקרים מראים (באופן ממוצע) שאפקט פלסבו יעיל ב 30-40% מהאנשים. היות והמטרה באודיו אינה בסופו של דבר רק רפרודוקציה מדוייקת אלא גם הנאה, אני חותם בשתי ידיים על טויק שעולה 10 ש"ח ומביא לשיפור כזה משמעותי בהנאה שלי....(הרבה יותר זול מהרבה כבלים ששמעתי.....ויותר יעיל). עם זאת, אני אסכים עם ד.ל שיגיד אז כי יש בעיה בהסבר הסיבתי שנתתי לשיפור בהנאה שלי, ואקבל גם את ההסתיגות שלו מהטויק (כי באמת, חובבי אודיו מוציאים המון כסף, הדבר האחרון שצריך לעודד אותם זה להוציא את הכסף על דברים לא מבוססים).
אבל, אני גם סבור שמה שמציין דוחף לויתן גם בו יש הרבה אמונה (לעיתים תמימה) בכך שכל המכשירים בנויים באופן דומה (ולא...אני לא סבור שחוקי הפיסיקה משתנים ממכשיר למכשיר!). אולי, באופן אידיאלי, לפעולה שעשיתי לא אמור להיות כל אפקט שמיע. אבל, מה אם במכשיר שלי יש בעיה עם מיתוגים של מכשירים שונים/הפרעות RF? היות והציוד שלי הוא ברמה סבירה ומעלה, אני נוטה להניח שיש עוד מכשירים רבים העשויים להיות מושפעים מכך.
זה ברמה אחת. ברמה אחרת, רבים, טובים ונחשבים ממני (כולל כאלה הנעדרים כל אינטרס כלכלי ישיר בנושא הספציפי הזה - בדיוק בדומה לד.ל. !) אינם מסכימים עימו. כך שבניגוד למה שד.ל מבקש לטעון כאן, לא מדובר רק ברמה הבסיסית והפשוטה של אמונה, אלא גם ברמות אחרות כגון "למי אני בוחר להאמין", וגם באספקטים אחרים הקשורים לאמונותחו של ד.ל. שאינו מתיחס אליהם ("כל מכשירי האודיו בנויים באופן דומה"..."לא יתכן ש..." וכו' וכו').
ולגבי המבחן העיוור- עשיתי בבית משהו דומה כשמישהו אחר מנתק ומחבר ואני איני יודע מה קורה. בכל פעם זיהיתי את ההבדל. אני אומנם (מתוקף היותי יחיד) איני מהווה מדגם מיצג אך גם זה משהו (וד"א קיים גם הטיעון השכיח שמבחני אודיו עיוורים מסוגלים לכל היותר לזהות הבדלים ביכולת השמיעה של אנשים).
אני הראשון שיסכים עם כוחה של אמונה לדברים שונים. ואני גם יודע שמחקרים מראים (באופן ממוצע) שאפקט פלסבו יעיל ב 30-40% מהאנשים. היות והמטרה באודיו אינה בסופו של דבר רק רפרודוקציה מדוייקת אלא גם הנאה, אני חותם בשתי ידיים על טויק שעולה 10 ש"ח ומביא לשיפור כזה משמעותי בהנאה שלי....(הרבה יותר זול מהרבה כבלים ששמעתי.....ויותר יעיל). עם זאת, אני אסכים עם ד.ל שיגיד אז כי יש בעיה בהסבר הסיבתי שנתתי לשיפור בהנאה שלי, ואקבל גם את ההסתיגות שלו מהטויק (כי באמת, חובבי אודיו מוציאים המון כסף, הדבר האחרון שצריך לעודד אותם זה להוציא את הכסף על דברים לא מבוססים).
אבל, אני גם סבור שמה שמציין דוחף לויתן גם בו יש הרבה אמונה (לעיתים תמימה) בכך שכל המכשירים בנויים באופן דומה (ולא...אני לא סבור שחוקי הפיסיקה משתנים ממכשיר למכשיר!). אולי, באופן אידיאלי, לפעולה שעשיתי לא אמור להיות כל אפקט שמיע. אבל, מה אם במכשיר שלי יש בעיה עם מיתוגים של מכשירים שונים/הפרעות RF? היות והציוד שלי הוא ברמה סבירה ומעלה, אני נוטה להניח שיש עוד מכשירים רבים העשויים להיות מושפעים מכך.
זה ברמה אחת. ברמה אחרת, רבים, טובים ונחשבים ממני (כולל כאלה הנעדרים כל אינטרס כלכלי ישיר בנושא הספציפי הזה - בדיוק בדומה לד.ל. !) אינם מסכימים עימו. כך שבניגוד למה שד.ל מבקש לטעון כאן, לא מדובר רק ברמה הבסיסית והפשוטה של אמונה, אלא גם ברמות אחרות כגון "למי אני בוחר להאמין", וגם באספקטים אחרים הקשורים לאמונותחו של ד.ל. שאינו מתיחס אליהם ("כל מכשירי האודיו בנויים באופן דומה"..."לא יתכן ש..." וכו' וכו').
ולגבי המבחן העיוור- עשיתי בבית משהו דומה כשמישהו אחר מנתק ומחבר ואני איני יודע מה קורה. בכל פעם זיהיתי את ההבדל. אני אומנם (מתוקף היותי יחיד) איני מהווה מדגם מיצג אך גם זה משהו (וד"א קיים גם הטיעון השכיח שמבחני אודיו עיוורים מסוגלים לכל היותר לזהות הבדלים ביכולת השמיעה של אנשים).
נועם
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

נתחיל שלב שלב
פלסיבו - אפקט הפלסיבו אכן מוכח, אך מוגבל למקרים של כאבי-ראש ותופעות דומות.
אני לא מכיר מחקר שבדק את אפקט הפלסיבו על חולי סרטן למשל.
בניית מכשירים - מיתוג בין כניסות בציוד שמע איכותי מתבצע בדיוק כמו שהבאתי בפניך.
בציוד פחות איכותי משתמשים במתגים אלקטרוניים שאינם מייצרים נתק מלא בין הכניסות
השונות. אם במקרה (ולצער כולם) זה המקרה אצלך, הרי ששילמת הרבה מאוד כסף על
מכשיר שבהגדרה לא איכותי במיוחד.
מבחן עיוור - חולשתה של כל תיאוריה היא שמספיק מקרה אחד (במקרה זה אתה ) שסותר
את התיאוריה, ואפשר לזרוק אותה לפח. חולשותו של כל מבחן היא הדרך שבה הוא
נעשה, ואם המבחן לא נעשה נכון, הוא ייצג כלום. אני כותב זאת ברמת העקרון ולא
כהתרסה נגדך או משהו.
><>
פלסיבו - אפקט הפלסיבו אכן מוכח, אך מוגבל למקרים של כאבי-ראש ותופעות דומות.
אני לא מכיר מחקר שבדק את אפקט הפלסיבו על חולי סרטן למשל.
בניית מכשירים - מיתוג בין כניסות בציוד שמע איכותי מתבצע בדיוק כמו שהבאתי בפניך.
בציוד פחות איכותי משתמשים במתגים אלקטרוניים שאינם מייצרים נתק מלא בין הכניסות
השונות. אם במקרה (ולצער כולם) זה המקרה אצלך, הרי ששילמת הרבה מאוד כסף על
מכשיר שבהגדרה לא איכותי במיוחד.
מבחן עיוור - חולשתה של כל תיאוריה היא שמספיק מקרה אחד (במקרה זה אתה ) שסותר
את התיאוריה, ואפשר לזרוק אותה לפח. חולשותו של כל מבחן היא הדרך שבה הוא
נעשה, ואם המבחן לא נעשה נכון, הוא ייצג כלום. אני כותב זאת ברמת העקרון ולא
כהתרסה נגדך או משהו.
><>
נציג AQUA-AUDIO
אני לא מקבל את דבריך כהתרסה- זה ויכוח מלומד.
אתיחס לטענותיך דבר דבר
לגבי פלסבו בחולי סרטן- קשה לבצע ניסוי כזה. אבל בהרבה הפרעות רפואיות אחרות יש אפקט פלסבו מוכח (אם תרצה לדון בכך - אין בעיה, אשמח לשלוח לך בהזדמנות).
המבחן העיוור שעשיתי - אפשר וצריך לזרוק אותו לפח אם כוונתנו להשמתש בו כדוגמא למאמץ מדעי!
עד כאן לגבי הקוריוזים בדיון, ולעצם העניין...
שמחתי לגלות שלמעשה, כמעט מבלי משים, חזרת בך מהפסקנות של תחילת השרשור וכי אתה מודה, שיתכן ולטויק שהצעתי יש בסיס מדעי ורציני לגבי חלק (ולמעשה רוב!) המכשירים ב"עולם האמיתי" ! הנחת היסוד שלך, ש "מיתוג בין כניסות בציוד שמע איכותי מתבצע בדיוק כמו שהבאתי בפניך". ממה שלמדתי על הפשרות שיצרני אודיו (כולל יצרני הי אנד רציניים בהרבה מדנון ושות,) עושים, הנחת היסוד הזו היא לפעמים, איך לאמר,לא מאוד מדוייקת. לכן, הטויק שהצעתי יש לו בסיס מדעי ורציני ויכולה להיות לו השפעה על הצליל של מערכות רבות.
לגבי הרכיבים במערכת שלי- בהחלט יכול להיות שלא כולם האיכותיים ביותר וששילמתי יותר מדי (לצערי, אין חכם כבעל נסיון...) אבל הטענה שלי (בלי לדרדר את הויכוח המעניין הזה לרמת ה "שלי יותר גדול"....או לנסות ולהוכיח ש "לא יצאתי פראייר".....) היא, שהמערכת איכותית מספיק בשביל להיות מיצגת לגבי מה שיש ל חלק גדול מהאנשים שכותבים בפורום. לכן מה שכתבתי מאוד רלוונטי להרבה אנשים, למרות ש "בתיאוריה" צריך להשתמש בממתגים מסוג מסויים...
אתיחס לטענותיך דבר דבר
לגבי פלסבו בחולי סרטן- קשה לבצע ניסוי כזה. אבל בהרבה הפרעות רפואיות אחרות יש אפקט פלסבו מוכח (אם תרצה לדון בכך - אין בעיה, אשמח לשלוח לך בהזדמנות).
המבחן העיוור שעשיתי - אפשר וצריך לזרוק אותו לפח אם כוונתנו להשמתש בו כדוגמא למאמץ מדעי!
עד כאן לגבי הקוריוזים בדיון, ולעצם העניין...
שמחתי לגלות שלמעשה, כמעט מבלי משים, חזרת בך מהפסקנות של תחילת השרשור וכי אתה מודה, שיתכן ולטויק שהצעתי יש בסיס מדעי ורציני לגבי חלק (ולמעשה רוב!) המכשירים ב"עולם האמיתי" ! הנחת היסוד שלך, ש "מיתוג בין כניסות בציוד שמע איכותי מתבצע בדיוק כמו שהבאתי בפניך". ממה שלמדתי על הפשרות שיצרני אודיו (כולל יצרני הי אנד רציניים בהרבה מדנון ושות,) עושים, הנחת היסוד הזו היא לפעמים, איך לאמר,לא מאוד מדוייקת. לכן, הטויק שהצעתי יש לו בסיס מדעי ורציני ויכולה להיות לו השפעה על הצליל של מערכות רבות.
לגבי הרכיבים במערכת שלי- בהחלט יכול להיות שלא כולם האיכותיים ביותר וששילמתי יותר מדי (לצערי, אין חכם כבעל נסיון...) אבל הטענה שלי (בלי לדרדר את הויכוח המעניין הזה לרמת ה "שלי יותר גדול"....או לנסות ולהוכיח ש "לא יצאתי פראייר".....) היא, שהמערכת איכותית מספיק בשביל להיות מיצגת לגבי מה שיש ל חלק גדול מהאנשים שכותבים בפורום. לכן מה שכתבתי מאוד רלוונטי להרבה אנשים, למרות ש "בתיאוריה" צריך להשתמש בממתגים מסוג מסויים...
נועם
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

תשמע, כשאני מדבר על העולם האמיתי אני לא מתכוון למערכת ב - 200$ שכוללת
גם נגן, גם מגבר וגם רמקולים, ואני בספק אם זו המערכת שיש ברשותך.
אגב, עכשיו עשיתי את הבדיקה שהצעתי לך אתמול עם רסיבר של HK.
לא שמעתי שום הבדלים.
><>
גם נגן, גם מגבר וגם רמקולים, ואני בספק אם זו המערכת שיש ברשותך.
אגב, עכשיו עשיתי את הבדיקה שהצעתי לך אתמול עם רסיבר של HK.
לא שמעתי שום הבדלים.
><>
נציג AQUA-AUDIO
דוחף לויתן,
אני סבור שיש הפתעות רבות במכשירי אודיו, ולא כולן נעימות. אלא אם תשלם סכומי עתק בכל מכשיר נעשות פשרות רבות. אחת הפשרות שיצרני פרה עושים והקשורה לשירשור הנוכחי היא יצור מכשירים עם הרבה ומעט אינפוטים (אני משוכנע שהדילמה הזו ברורה לך). במיקרה שלי, הם בחרו בהרבה FEATURES . אין לי ספק שיש לכך השפעה.
...והבדיקה של רסיבר HK אחד גם היא לא מלמדת דבר (מה שהוגן הוגן.....) . אז נראה לי שכ"א מאיתנו ידבק באמונתו (...).
שוב, כמו שאמרתי, גיליתי מלכתחילה יחס שונה לטויק האלומיניום ולקיצור הפלגים, אליו אני ממשיך להתיחס במלוא הרצינות, אבל
WHATEVER GETS YOU THROUGH THE NIGH.
אני סבור שיש הפתעות רבות במכשירי אודיו, ולא כולן נעימות. אלא אם תשלם סכומי עתק בכל מכשיר נעשות פשרות רבות. אחת הפשרות שיצרני פרה עושים והקשורה לשירשור הנוכחי היא יצור מכשירים עם הרבה ומעט אינפוטים (אני משוכנע שהדילמה הזו ברורה לך). במיקרה שלי, הם בחרו בהרבה FEATURES . אין לי ספק שיש לכך השפעה.
...והבדיקה של רסיבר HK אחד גם היא לא מלמדת דבר (מה שהוגן הוגן.....) . אז נראה לי שכ"א מאיתנו ידבק באמונתו (...).
שוב, כמו שאמרתי, גיליתי מלכתחילה יחס שונה לטויק האלומיניום ולקיצור הפלגים, אליו אני ממשיך להתיחס במלוא הרצינות, אבל
WHATEVER GETS YOU THROUGH THE NIGH.
נועם
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

אני חושב שנכחת קצת יותר מדי בהרצאות של אנשי שיווק וסוחרים.
פשרות? זו מילת הקסם שכנראה קונה אנשים. אם היצרן של הציוד
שלך חוסך עליך 15$ זו כבר לא פשרה, זו ניבזות.
><>
פשרות? זו מילת הקסם שכנראה קונה אנשים. אם היצרן של הציוד
שלך חוסך עליך 15$ זו כבר לא פשרה, זו ניבזות.
><>
נציג AQUA-AUDIO
יש לי הרגשה שהשרשור הפך להיות פחות עינייני. אנו רשאים לא להסכים, אבל מכאן ועד לניתוחים "מלומדים" לסיבה שבעטיה איני מסכים איתך הדרך ארוכה. יש מספיק עדויות בכתובים, שלמרות דעתך המלומדה (ובעניין זה ללא מרכאות!!) יש בסיס למה שכתבתי. אם אינך מרוצה מכך - בסדר. אבל בוא נשאיר את השיחה מעל המותניים, ואם אפשר - בגובה הראש. היו לך יותר מכמה הערות צייניות במהלך השרשור, והשתדלתי להגיב עיניינית. גם הפעם (זה היה פשוט מאוד לכתוב תגובה לדבריך באותו סגנון בו כתבת אותם). אשמח אם בעתיד, בשרשורים עתידיים, נוכל להימנע מססמאות קצרות ולא מבוססות.
ולנושא 15 הדולר- היות ואני יודע שיצרנים יקנו קבל זול ב20 סנט במקום קבל אחר, אין לי ספק שהסכום שציינת הוא סכום ריאלי בהחלט במסגרת הפשרות שיצרנים עושים. דוגמא- CJ מכרו מגברים ב 1600 דולר עם כבל AC של 18 AWG מקובע. כמה עולה IEC מאיכות גרועה אפילו? 10 דולר?
ולנושא 15 הדולר- היות ואני יודע שיצרנים יקנו קבל זול ב20 סנט במקום קבל אחר, אין לי ספק שהסכום שציינת הוא סכום ריאלי בהחלט במסגרת הפשרות שיצרנים עושים. דוגמא- CJ מכרו מגברים ב 1600 דולר עם כבל AC של 18 AWG מקובע. כמה עולה IEC מאיכות גרועה אפילו? 10 דולר?
נועם
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

אהלן,
שמע, הקביעות שלי מבוססות. האמן לי שאני לא כותב דברים שאני לא מבין בהם
או דברים שאין ביכולתי להוכיח בצורה הדירה - והוכחתי זאת לא פעם בפורום השכן.
יש סטנדרטים שלפיהם בונים ציוד אלקטרוני וטופולוגיות שמתאימות לאפליקציות נבחרות.
מה שתיארתי לך לגבי המיתוג אינו נתון לדימיונו של המתכנן. כמו שמנוע בנזין נבנה בצורה מסויימת
והיצרנים השונים ישמשו באותו עיקרון, כך גם במקרה הזה. אתה כמובן רשאי לטעון שלמשל במקרה
של מנוע בנזין היצרן לא משתמש בבוכנות, ואילו מישהו אחר יטען שבכל מנוע בנזין יש בוכנות,
ועדיין לא תקבל זאת ותסתגר בעמדתך בטענה שהוא לא מכיר את כל מנועי הבנזין בעולם,
אבל זה לא יוביל אותנו לשום מקום. אם היית מביא בסיס לטיעון שלך ומספק דוגמא אחת
הרי שהיית צודק.
רצוי וחובה עליך לקחת בערבון מוגבל דברים שאומרים וכותבים לך - כמו למשל את דברי,
אך אם אתה רוצה להיות שלם עם עצמך, עליך להיות בעל כלים מתאימים שבעזרתם תוכל
להגיע להחלטה - במקרה הזה מדובר על ידע וניסיון ביצור ופיתוח. היות שאין לך את שניהם
(כך אני מניח - וסלח לי אם אני טועה), תאלץ לסמוך על דברי אחרים שמתיימרים לפחות
לדעת על מה הם מדברים.
אני כמובן לא אומר לך לבחור בדיעה שלי, רק אתה תוכל להחליט למי להאמין בהתאם
למערכת השיקולים שלך, רק קח בחשבון שזה לא חכם להתווכח על דברים שאתה לא
מבין מהם. כמובן שעם תחושות אף אחד לא מתווכח.
אם אתה בוחר במודע שלא לבחון את האמונות שלך (ע"ע חיבור דיגיטלי לתוך כניסה אנלוגית
כפי שאני עשיתי) הרי שזו אמונה עיוורת או סתם פחד (מובן לחלוטין) לגלות דברים על עצמך.
לגבי הדוגמא של הכבל - יכול להיות שהיצרן מאמין שלשים כבל מקובע לא גורע מאיכות
המגבר?
><>
שמע, הקביעות שלי מבוססות. האמן לי שאני לא כותב דברים שאני לא מבין בהם
או דברים שאין ביכולתי להוכיח בצורה הדירה - והוכחתי זאת לא פעם בפורום השכן.
יש סטנדרטים שלפיהם בונים ציוד אלקטרוני וטופולוגיות שמתאימות לאפליקציות נבחרות.
מה שתיארתי לך לגבי המיתוג אינו נתון לדימיונו של המתכנן. כמו שמנוע בנזין נבנה בצורה מסויימת
והיצרנים השונים ישמשו באותו עיקרון, כך גם במקרה הזה. אתה כמובן רשאי לטעון שלמשל במקרה
של מנוע בנזין היצרן לא משתמש בבוכנות, ואילו מישהו אחר יטען שבכל מנוע בנזין יש בוכנות,
ועדיין לא תקבל זאת ותסתגר בעמדתך בטענה שהוא לא מכיר את כל מנועי הבנזין בעולם,
אבל זה לא יוביל אותנו לשום מקום. אם היית מביא בסיס לטיעון שלך ומספק דוגמא אחת
הרי שהיית צודק.
רצוי וחובה עליך לקחת בערבון מוגבל דברים שאומרים וכותבים לך - כמו למשל את דברי,
אך אם אתה רוצה להיות שלם עם עצמך, עליך להיות בעל כלים מתאימים שבעזרתם תוכל
להגיע להחלטה - במקרה הזה מדובר על ידע וניסיון ביצור ופיתוח. היות שאין לך את שניהם
(כך אני מניח - וסלח לי אם אני טועה), תאלץ לסמוך על דברי אחרים שמתיימרים לפחות
לדעת על מה הם מדברים.
אני כמובן לא אומר לך לבחור בדיעה שלי, רק אתה תוכל להחליט למי להאמין בהתאם
למערכת השיקולים שלך, רק קח בחשבון שזה לא חכם להתווכח על דברים שאתה לא
מבין מהם. כמובן שעם תחושות אף אחד לא מתווכח.
אם אתה בוחר במודע שלא לבחון את האמונות שלך (ע"ע חיבור דיגיטלי לתוך כניסה אנלוגית
כפי שאני עשיתי) הרי שזו אמונה עיוורת או סתם פחד (מובן לחלוטין) לגלות דברים על עצמך.
לגבי הדוגמא של הכבל - יכול להיות שהיצרן מאמין שלשים כבל מקובע לא גורע מאיכות
המגבר?
><>
נציג AQUA-AUDIO
ובכן.... אופן הטיעונים שלך מחייב אותי לענות לך מעט ברמה האישית. איך לאמר את זה....הרווחת את זה.
1. ראשית על הסגנון. כתבתי לך מכתב זהיר ומנומס לגביו. אני מבין שזה לא הגיע למטרתו, וכעת אנו נאלצים לדון באינטלגנציה שלי.... מה זה אומר על שלך?
2. אופן ויכוח פסול (להזכירך את השרשור שלך.....די אירוני לא?) מבין את הויכוח בין שני אנשים לרמה האישית. אתה בהחלט הדגמת זאת יותר מפעם אחת במהלך השרשור הזה. אני עניתי לך באופן עינייניי.
3. במהלך סוף השבוע ניסיתי את הכניסה הדיגיטלית לפרה שלי - והיה הבדל.
4. לא מאוד התרשמתי מרמת הטיעונים שלך. אני סבור שאם אתה עומד מולי וטוען שיצרנים לא עושים פשרות בסכומים שעולים להם מעט ולקונה הרבה- אני מרשה לעצמי לפקפק במומחה בשורות שמעלי. הנסיון שצברתי באודיו מלמד אותי בדיוק ההיפך ממה שאתה כותב.
5. בדעת מומחה היא תמיד מוגבלת להסתכלות הצרה שלו. לא..אני לא סומך על מומחים בעיניים עצומות ואני כן מקבל החלטה בשיקול דעת לאחר שאני מקשיב לכמה. במקרה הזה, הקשבתי לכמה ובהחלט גם לך (ואני ממשיך להקשיב). עד כה, דבריך, הפסקנות שלך, האופן בו סתרת את עצמך (כמו בביטול ההשוואה שעשיתי ובתכתובת הבאה מתן עדות מ HK שלך...) היו הרבה פחות ממרשימים. אני מניח שיש לך נסיון נרחב במעגלים לוגיים- תנסה לישם משהו בכל הנוגע ללוגיקה של הטיעונים שלך.
6. במהלך השרשור לקחת לך חרות לעשות שימוש בפסיכולוגיה בגרוש. היות ובפסיכולוגיה אני מבין, אני יודע גם מהי פסכולוגיה בגרוש. עצה שלי - תיפטר מזה....זה נשמע עמוק כמו הפיולוספיה בשירים של קט סטיבנס.
1. ראשית על הסגנון. כתבתי לך מכתב זהיר ומנומס לגביו. אני מבין שזה לא הגיע למטרתו, וכעת אנו נאלצים לדון באינטלגנציה שלי.... מה זה אומר על שלך?
2. אופן ויכוח פסול (להזכירך את השרשור שלך.....די אירוני לא?) מבין את הויכוח בין שני אנשים לרמה האישית. אתה בהחלט הדגמת זאת יותר מפעם אחת במהלך השרשור הזה. אני עניתי לך באופן עינייניי.
3. במהלך סוף השבוע ניסיתי את הכניסה הדיגיטלית לפרה שלי - והיה הבדל.
4. לא מאוד התרשמתי מרמת הטיעונים שלך. אני סבור שאם אתה עומד מולי וטוען שיצרנים לא עושים פשרות בסכומים שעולים להם מעט ולקונה הרבה- אני מרשה לעצמי לפקפק במומחה בשורות שמעלי. הנסיון שצברתי באודיו מלמד אותי בדיוק ההיפך ממה שאתה כותב.
5. בדעת מומחה היא תמיד מוגבלת להסתכלות הצרה שלו. לא..אני לא סומך על מומחים בעיניים עצומות ואני כן מקבל החלטה בשיקול דעת לאחר שאני מקשיב לכמה. במקרה הזה, הקשבתי לכמה ובהחלט גם לך (ואני ממשיך להקשיב). עד כה, דבריך, הפסקנות שלך, האופן בו סתרת את עצמך (כמו בביטול ההשוואה שעשיתי ובתכתובת הבאה מתן עדות מ HK שלך...) היו הרבה פחות ממרשימים. אני מניח שיש לך נסיון נרחב במעגלים לוגיים- תנסה לישם משהו בכל הנוגע ללוגיקה של הטיעונים שלך.
6. במהלך השרשור לקחת לך חרות לעשות שימוש בפסיכולוגיה בגרוש. היות ובפסיכולוגיה אני מבין, אני יודע גם מהי פסכולוגיה בגרוש. עצה שלי - תיפטר מזה....זה נשמע עמוק כמו הפיולוספיה בשירים של קט סטיבנס.
נערך לאחרונה על ידי nvinyl66 ב 16/10/2005 9:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
נועם