חיבור אקולייזר למגבר - האם כדאי?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
יש לי מגבר שאמנם הוא מיועד לקולנוע ביתי אך הוא מתפקד כרגע כמגבר סטריאו, המגבר הוא של קנווד מדגם KRF-V7030D, הוא מחובר למחשב שלי בחיבור אנלוגי ,לנגן DVD שמשמש כרגע כנגן CD גם בחיבור אנלוגי וגם לטייפ דק שאני לא ממש משתמש בו.
השאלה היא אם אני אחבר אקולייזר זה יועיל לי במשהו להעשרת הצלילים או שרק יגרע לי ויגרום לאי הנאה מהמוזיקה הנשמעת?
השאלה היא אם אני אחבר אקולייזר זה יועיל לי במשהו להעשרת הצלילים או שרק יגרע לי ויגרום לאי הנאה מהמוזיקה הנשמעת?
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום ליהלום המשוגע (אהבתי.....)
אני לא ממש הבנתי למה אנשים צריכים אקולייזר, עד שחבר מצא הציל אחד שהיה בדרך למזבלה. החלטתי לנסות לחבר סתם בשביל הקטע....... בקיצור, אני נדהמתי מההבדל ומעומק הצליל שהתקבל, מומלץ ביותר
אני לא ממש הבנתי למה אנשים צריכים אקולייזר, עד שחבר מצא הציל אחד שהיה בדרך למזבלה. החלטתי לנסות לחבר סתם בשביל הקטע....... בקיצור, אני נדהמתי מההבדל ומעומק הצליל שהתקבל, מומלץ ביותר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

הסיבה לשימוש היא שינוי הצלילים לפי אוות רצוני, אני רוצה לנסות להרגיש איך זה יהיה, אם זה לא יהיה "טוב" אז אני אוותר.
crazy diamond לקוח מתוך הדיסק של פינק פלויד WISH YOU WERE HERE
crazy diamond לקוח מתוך הדיסק של פינק פלויד WISH YOU WERE HERE
תחבר ותנסה , בתנאי שאתה יודע כיצד לחבר. אם אתה רוצה שגם הטייפ שלך ישתתף בחגיגה אז החיבורים צריכים לעבור דרכו. אגב אם תחליט לחבר טייפ ולהקליט דרך ה equ אז ההקלטות יהיו עשירות, אולי לא צליל טבעי אבל בהחלט מרשימות.
ואני בטוח שהחבר kolokito יודע מהיכן לקוח המושג
ואני בטוח שהחבר kolokito יודע מהיכן לקוח המושג
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
לשנן טוב טוב ולהפנים עמוק בתודעהאני לא רואה סיבה להשתמש בו ויותר מזה, זה לא ממש טרוויאלי לחבר אותו לרסיבר....
אתה מחפש "להעשיר" צלילים , לפני כן כדאי שתבדוק אם המקור המושמע עשיר . לפי הקונפיגורציה שציינת כלומר מחשב + CDP חיצוני סביר להניח שרוב החומר המושמע הוא הגורם לבעיה מהסיבה שהוא מושמע מהמחשב = MP3 משמע כבר קיצצנו גבוהים שלא לדבר על נמוכים שמתערבבים להם שם . איקיו נפוץ במערכות אודיו ביתיות ברוב המקרים יהיה מסוג גרפי שבו האפיקים (תחומי תדרים) יהיו קבועים מראש ולא ניתנים לשינוי למעט הגבר או הנחתה . איקיו מהסוג הזה שמיש יותר בהגברות במה ובא להתגבר על החזרים (פידבקים) שמגיעים מכמות המיקרופונים והמוניטורים שממוקמים על הבמה . שימוש נוסף באיקיו מסוג גרפי הוא להתגבר על בעיות אקוסטיות שקיימות בחלל מסויים . איקיו פרמטרי יהיה מתאים יותר אם אתה כ"כ רוצה לשלב אחד בשרשרת מהסיבה שהוא מאפשר לגעת בכל תחום תדר בהתאם לבחירה שלך כלומר קיים לכל אפיק (low , low mid, mid, hi mid, hi) בורר עוצמה + בורר תדר ספציפי שבו אתה רוצה לטפל (הפרמטרי שימושי בשלב ההקלטות, מיקסינג ,מאסטרינג) . אני הייתי בודק את מיקום הרמקולים נסה למקם אחרת , נסה להקשיב ולהבחין בהבדל בין מקורות מהמחשב ב MP3 לעומת דיסקים מקוריים , איקיו לא עושה פלאים ובשימוש לא נכון רק גורע מהמצב הקיים .השאלה היא אם אני אחבר אקולייזר זה יועיל לי במשהו להעשרת הצלילים או שרק יגרע לי ויגרום לאי הנאה מהמוזיקה הנשמעת?...
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

מכיוון שה"הנהלה" מגבילה, אני נאלץ להסתפק באקולייזר גרפי ב"מחיר מציאה" שהשגתי, המכשיר הוא של חברת ACOUSTIC CONTROL , והוא בעל 10 *2 אפיקים, עם LCD גרפי באמצע. הדגם הוא 523I, חיברתי אותו ובדקתי שמע של תקליטורים רגילים וגם MP3 מהמחשב, ואני מרגיש שיפור מסוים, כמו כן כאשר אני עולה באפיקים מעל קו ה-0 אז גם העוצמה עולה.
האם יש למכשיר EQ הגברה מסוימת?
אני אמשיך לבדוק את ההשפעה בימים הקרובים.
האם יש למכשיר EQ הגברה מסוימת?
אני אמשיך לבדוק את ההשפעה בימים הקרובים.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני אוהב איכות גבוהה מאוד, אך ההציוד שלי אינו ציוד לאודיופילים וגם התקציב שלי אינו מאפשר זאת, רוב המערכת שלי מורכבת מחלקים שנאספו מפה ומשם: המגבר קנווד KRF-V7030D שקיבלתי משומש במתנה מקרוב משפחה, ה CD הוא נגן DVD שקניתי ב 2001 בדיוטי פרי ב 200$, נגן קלטות וינטג' של סוני גם שקיבלתי במתנה ממישהו, הכרטיס קול של המחשב הוא אודיג'י 2 שהוא אמנם די איכותי אך כבר נחשב מיושן, ואתמול קיבלתי אקולייזר לבדיקה של אקוסטיק קונטרול.
בקיצור כל המערכת שלי היא סוג של פשרה מאחר ולא בחרתי אף אחד מהרכיבים.
בקיצור כל המערכת שלי היא סוג של פשרה מאחר ולא בחרתי אף אחד מהרכיבים.
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
לEQ יש הגברה....
או הנחתה
השיפור (אם בכלל) במקרה הזה יהיה יחסי ויותר עניין של טעם אישי , שיפור מבחינתו לא בהכרח יהיה שיפור לדעת אדם אחר .בגדול הוא ישפר לך אך,אחרי שתתרגל לEQ, יהיה קשה לשמוע בלי....
WTF ???אם אתה לא אדיופיל,EQ יעשה עבודה טובה....
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

דרך אגב, האם מישהו מכיר את החברה ACOUSTIC CONTROL או שמע עליה? האם המוצרים שלה נחשבים איכותיים? החברה לפי מה שהבנתי כבר לא קיימת, אז אין ממש דרך לדלות מידע עליה, למעט כמה פרטים שוליים בויקיפדיה.