שדרוג יס מקס
-
NimrodKadim
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 218
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
עוד מעט תסתיים האחריות יצרן של היס מקס שלי. וחשבתי לנסות ולהגדיל את נפח הדיסק בעצמי.
אז לפני שאני פותח את הממיר ומקלקל אותו, רציתי לדעת אם מישהו החליף את הדיסק בעצמו והאם זה אפשרי.
כיום יש לי 80GB וחשבתי מה מונע ממני להחליף את הדיסק בחדש (נניח 400GB).
ולאתחל את הדיסק.
אז לפני שאני פותח את הממיר ומקלקל אותו, רציתי לדעת אם מישהו החליף את הדיסק בעצמו והאם זה אפשרי.
כיום יש לי 80GB וחשבתי מה מונע ממני להחליף את הדיסק בחדש (נניח 400GB).
ולאתחל את הדיסק.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR
אגב השיטה היא לשחק בזהירות לפני גמר האחריות ולבקש תיקון עם טעית במשחק... כך למדתי מתאור איך נפתר ZONE FREE לקורא DVD טושיבה של מחשב כשעוד חשבו שזה יחזיק מים...שווה קריאה, פשוט מצחיק...
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
אני הייתי הולך לפתרון יותר פשוט
יוצר מחבר חיצוני ל 80G
ומחליף דיסקים חיצוני - כקסטות...
מאתחל דיסק פשוט על ידי העתקת GHOST של המקורי (ללא הבנת הפורמט)
אבל אני הייתי מנסה להסתכל על הדיסק המקורי לפני מקורו ולראות מה הפורמט שלו גם בPC וגם בLINUX
יוצר מחבר חיצוני ל 80G
ומחליף דיסקים חיצוני - כקסטות...
מאתחל דיסק פשוט על ידי העתקת GHOST של המקורי (ללא הבנת הפורמט)
אבל אני הייתי מנסה להסתכל על הדיסק המקורי לפני מקורו ולראות מה הפורמט שלו גם בPC וגם בLINUX
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
-
NimrodKadim
- חבר פעיל מאוד

השאלות הקריטיות היא האם יש בדיסק מידע נוסף מלבד התכנים, והאם הוא יכול לתמוך בנפחים גדולים מאוד.
לא הייתי רוצה להתחיל להתקין חיבור חיצוני. אני מעוניין להשאיר אותו כמו שהוא אבל עם דיסק ממש גדול. ה-80G זה ממש מעט.
הבנתי שבמהלך נובמבר הולכים לעדכן גרסאות תוכנה ולהכניס בין היתר שתי תכונות מאוד חשובות: Buffering (כך שניתן יהיה תמיד להריץ אחורה תוכנית שאתה צופה בה גם אם היא לא מוקלטת) ואפשרות להקליט סדרות (לסמן הקלטה של סדרה ולא רק הקלטה לפי זמן).
כבר היום ה-80G נראה מעט מאוד, אני מניח שעם שתי התכונות הללו זה יהפוף לבעייתי יותר.
אגב, מישהו יודע אלו שיפורים נוספים צפויים?
לא הייתי רוצה להתחיל להתקין חיבור חיצוני. אני מעוניין להשאיר אותו כמו שהוא אבל עם דיסק ממש גדול. ה-80G זה ממש מעט.
הבנתי שבמהלך נובמבר הולכים לעדכן גרסאות תוכנה ולהכניס בין היתר שתי תכונות מאוד חשובות: Buffering (כך שניתן יהיה תמיד להריץ אחורה תוכנית שאתה צופה בה גם אם היא לא מוקלטת) ואפשרות להקליט סדרות (לסמן הקלטה של סדרה ולא רק הקלטה לפי זמן).
כבר היום ה-80G נראה מעט מאוד, אני מניח שעם שתי התכונות הללו זה יהפוף לבעייתי יותר.
אגב, מישהו יודע אלו שיפורים נוספים צפויים?
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR
הקלטת שתי תוכנות במקביל וצפייה בתוכנה השלישית (כך אמרו לי ב-YES).NimrodKadim כתב: אגב, מישהו יודע אלו שיפורים נוספים צפויים?...
לגבי החלפת HD – תהיה זהיר: אני יודע שב-DVR Pioneer ניסיון החלפת הדיסק מוציא את המקלט מכלל השימוש, אפשר להחזיר אותו לחיים רק עם שלט מיוחד (שיש רק במעבדה).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
אז ככה,
ממה ששמעתי:
1. גירסא א' טוענת שניתן להחליף דיסקים. חשוב לבדוק את נושא החימום (טמפרטורה), רעש, ואמינות הדיסק (AV). לא הייתי הולך על דיסק גדול מדי בגלל הבעיות הללו, הייתי מתחיל אולי עם דיסק 160G (כמו בגירסא הנוכחית של המכשיר).
2. גירסא ב' טוענת שאתחול דיסק שלא דרך יס הוא בעייתי בגירסאת התוכנה הנוכחית. שמעתי שמועה (אם כי קשה לדעת אם היא מבוססת) שלעיתים זה משבית את המכשיר. אני אישית חושב שניתן לעשות זאת ובמקרה הצורך להחזיר את הדיסק.
בכל מקרה, תתעד הכל, נשמח לקבל מידע (טוב או רע) עם תמונות וליצור מזה מאמר - שהרי רבים נוספים צפויים ללכת בדרך שאתה טווה.
ממה ששמעתי:
1. גירסא א' טוענת שניתן להחליף דיסקים. חשוב לבדוק את נושא החימום (טמפרטורה), רעש, ואמינות הדיסק (AV). לא הייתי הולך על דיסק גדול מדי בגלל הבעיות הללו, הייתי מתחיל אולי עם דיסק 160G (כמו בגירסא הנוכחית של המכשיר).
2. גירסא ב' טוענת שאתחול דיסק שלא דרך יס הוא בעייתי בגירסאת התוכנה הנוכחית. שמעתי שמועה (אם כי קשה לדעת אם היא מבוססת) שלעיתים זה משבית את המכשיר. אני אישית חושב שניתן לעשות זאת ובמקרה הצורך להחזיר את הדיסק.
בכל מקרה, תתעד הכל, נשמח לקבל מידע (טוב או רע) עם תמונות וליצור מזה מאמר - שהרי רבים נוספים צפויים ללכת בדרך שאתה טווה.
- gadgetfreak
- עוסק בתחום

- תגובות: 67
- קיבל תודות: 0
אני מניח שאת הדיסק החדש יהיה צורך לאתחל (format) בצורה כלשהי.
האם יש אפשרות כזאת למשתמש הביתי?
האם יש אפשרות כזאת למשתמש הביתי?
"לוג-אין" מערכות בית חכם וחדרי ישיבות חכמים
- oferlaor
- מנהל

בעבר קראתי על שיטה שהשתמשה ב Acroins TrueImage (תוכנה שמאוד דומה לגוסט) על מנת להחליף את הכונן הקשיח.
שיטה זו נוסתה במכשיר sky+ אשר פועלת על מערכת של NDS (גם היס מקס פועל על אותה מערכת).
אולי שיטה זו תעבוד גם ביס מקס.
שיטה זו נוסתה במכשיר sky+ אשר פועלת על מערכת של NDS (גם היס מקס פועל על אותה מערכת).
אולי שיטה זו תעבוד גם ביס מקס.
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לפי מה שאני שמעתי (אני לא אקנה YES MAX), פשוט תחליף את הדיסק ודרך התפריטים ה-MAX מפרמט אותו לבד.
אם נגמרת האחריות אין לך הרבה מה להפסיד, הרי את ה לא מחליף ציפים בפנים, רק דיסק שאתה תמיד יכול להחזיר, ואני הייתי כן עושה מה שעדי המליץ על דיסק חיצוני (פוטר בעיות חימום גם
).
אם נגמרת האחריות אין לך הרבה מה להפסיד, הרי את ה לא מחליף ציפים בפנים, רק דיסק שאתה תמיד יכול להחזיר, ואני הייתי כן עושה מה שעדי המליץ על דיסק חיצוני (פוטר בעיות חימום גם
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
-
NimrodKadim
- חבר פעיל מאוד

אני אנסה את זה
אני אנסה להחליף את הדיסק ולפרמט את הדיסק החדש מהתפריטים. אני לא חושב שצריכה להיות בעיה.
בכל מקרה אני אצלם ואדווח לכם.
בכל מקרה אני אצלם ואדווח לכם.
אולי יותר פשוט לפתוח את ה USB של המקס
ולהעביר תכנים שאתה רוצה להארדיסק במחשב.
אני לא יודע איך אפשר לעשות זאת. גם לי ה 80 ג'יגה לא מספיקים לכלום!
אני לא יודע איך אפשר לעשות זאת. גם לי ה 80 ג'יגה לא מספיקים לכלום!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הצלחה (חלקית)
פתחתי את המקס והחלפתי לדיסק 300 MB, כאשר הדלקתי הוא אמר שיש בעיה בדיסק ולאחר שהכנסתי את הקוד (0000) תוך דקה המקס עובד עם 300 MB !!!
שים ךבת צריך לשים את ה JUMPER של הדיסק ל CS.
אבל... ניסיתי לשים כבל IDE ארוך כדי להחליף דיסקים חיצונית זה לא הצליח, כנראה שיש הבדל בכבל.
שים ךבת צריך לשים את ה JUMPER של הדיסק ל CS.
אבל... ניסיתי לשים כבל IDE ארוך כדי להחליף דיסקים חיצונית זה לא הצליח, כנראה שיש הבדל בכבל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

נחמד!
הבעיה העקרונית שם היא של חימום (המכשיר חם אימים) + של רעש (הדיסק המקורי טיפה נוטה לצרצר מדי לטעמי).
הבעיה העקרונית שם היא של חימום (המכשיר חם אימים) + של רעש (הדיסק המקורי טיפה נוטה לצרצר מדי לטעמי).
-
NimrodKadim
- חבר פעיל מאוד

סוף סוף באיחור מה החלפתי את הדיסק של ה-Yes Max לאחר שה-Feature של הקלטת סדרות פוצץ לי את הדיסק (80GB) תוך שהנהלת הבית מסרבת בתוקף למחוק סדרות/סרטים מהסוג שיועד למין היפה בלבד.
אני מודע לזה שאני מקפיץ הודעה מלפני למעלה משנתיים, אבל חשבתי שבכל זאת יכול להיות שזה מעניין מישהו.
בעיקרון ההחלפה לדיסק של 160GB לא הייתה מסובכת כלל ואפילו צילמתי למקרה שיש עניין כאן למישהו (אם כן, אשמח להעמיס על האתר כמה תמונות).
כמה דברים ששמתי לב אליהם בתהליך השדרוג:
1. המקס עובד עם Fat32 files system מה שמטיל בספק את היעילות בשימוש בדיסקים גדולים (מעל 160GB) - או שהוא מתעלם מחלק מהדיסק או שהוא עובד מאוד לאט בגלל זה.
2. לא הצלחתי להעתיק את הקבצים שבדיסק הישן - נכון יותר לאמר שלא הצלחתי להעתיק קבצים בשם STREAM שגודלם מעיד ככל הנראה על כך שהם המדיה עצמה, כך שלא ניתן להעביר את התוכניות המוקלטות לדיסק החדש.
3. לא מצאתי מקום להרחבה ל-Ethernet (יש לי מקס ישן) כך שככל הנראה הוא לא תומך ב-IPTV (אלא אם כן תיתכן הרחבה ל-Ethernet ע"י ניתוק המודם וחיבור כרטיס Ethernet במקום.
4. המאוורר היחיד שיש במקס הוא על הדיסק, הוא קטן, והוא הוא שעושה את כל הרעש. אבל אחרי שנתיים וחצי של עבודה רצופה, אני סלחן. ניקיתי אותו, שימנתי אותו, והוא עכשיו ממש שקט. למי שיש מאוורר שקט יותר שמתאים, ודאי יוכל להחליף אותו (משהו של זלמן?!).
מכל מקום הכול עובד סבבה.
אגב, מישהו יודע כיצד אני יכול לדעת מה נפח הדיסק בשימוש, כמה פנוי ו/או כמה תפוס?
אני מודע לזה שאני מקפיץ הודעה מלפני למעלה משנתיים, אבל חשבתי שבכל זאת יכול להיות שזה מעניין מישהו.
בעיקרון ההחלפה לדיסק של 160GB לא הייתה מסובכת כלל ואפילו צילמתי למקרה שיש עניין כאן למישהו (אם כן, אשמח להעמיס על האתר כמה תמונות).
כמה דברים ששמתי לב אליהם בתהליך השדרוג:
1. המקס עובד עם Fat32 files system מה שמטיל בספק את היעילות בשימוש בדיסקים גדולים (מעל 160GB) - או שהוא מתעלם מחלק מהדיסק או שהוא עובד מאוד לאט בגלל זה.
2. לא הצלחתי להעתיק את הקבצים שבדיסק הישן - נכון יותר לאמר שלא הצלחתי להעתיק קבצים בשם STREAM שגודלם מעיד ככל הנראה על כך שהם המדיה עצמה, כך שלא ניתן להעביר את התוכניות המוקלטות לדיסק החדש.
3. לא מצאתי מקום להרחבה ל-Ethernet (יש לי מקס ישן) כך שככל הנראה הוא לא תומך ב-IPTV (אלא אם כן תיתכן הרחבה ל-Ethernet ע"י ניתוק המודם וחיבור כרטיס Ethernet במקום.
4. המאוורר היחיד שיש במקס הוא על הדיסק, הוא קטן, והוא הוא שעושה את כל הרעש. אבל אחרי שנתיים וחצי של עבודה רצופה, אני סלחן. ניקיתי אותו, שימנתי אותו, והוא עכשיו ממש שקט. למי שיש מאוורר שקט יותר שמתאים, ודאי יוכל להחליף אותו (משהו של זלמן?!).
מכל מקום הכול עובד סבבה.
אגב, מישהו יודע כיצד אני יכול לדעת מה נפח הדיסק בשימוש, כמה פנוי ו/או כמה תפוס?