מתלבט ברכישת מסך פלסמה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46372
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
נוטים כאן בפורום להמליץ על 3 מסכי פלסמה EDTV:
nec 42vr5
pioneer mve1
panasonic pw7
הבחירה שלי בין 3 המסכים הללו נבעה מקריאת ביקורות ותשבוחות מחברי האתר אשר רכשו אותם.
הצרה שלי היא שהמסכים הללו הם בני שנה-שנתיים והם בעלי קונטרסט נמוך יחסית למסכים קצת יותר חדשים.
לא ברור לי גם למה אנשים עדיין קונים את המסכים הנ"ל, מה, אין דגמים חדשים וטובים יותר?
חשבתי אולי לחכות עד לתערוכה, אולי שמה אני אראה מסכים קצת יותר חדישים.
מה אתה מציעים?
תקציב - 13K
מרחק צפיה - 3.6 מטר.
שימוש - 10% HOT
90% DVD&DIVX
nec 42vr5
pioneer mve1
panasonic pw7
הבחירה שלי בין 3 המסכים הללו נבעה מקריאת ביקורות ותשבוחות מחברי האתר אשר רכשו אותם.
הצרה שלי היא שהמסכים הללו הם בני שנה-שנתיים והם בעלי קונטרסט נמוך יחסית למסכים קצת יותר חדשים.
לא ברור לי גם למה אנשים עדיין קונים את המסכים הנ"ל, מה, אין דגמים חדשים וטובים יותר?
חשבתי אולי לחכות עד לתערוכה, אולי שמה אני אראה מסכים קצת יותר חדישים.
מה אתה מציעים?
תקציב - 13K
מרחק צפיה - 3.6 מטר.
שימוש - 10% HOT
90% DVD&DIVX
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קרא את הביקורת שכתבתי כאן באתר.
לדעתי אין מקום להשוואה ביניהם. הפיוניר לוקחת בהליכה.
עופר מתנגד לפיוניר כי הוא אומר שהפרש המחירים לא מצדיק את העדיפות בתמונה.
אני אומר:
1. הפרש המחירים לא כזה גדול
2. אתה משלם פעם אחת ונהנה מהטלויזיה מספר שנים רב אח"כ
לדעתי אין מקום להשוואה ביניהם. הפיוניר לוקחת בהליכה.
עופר מתנגד לפיוניר כי הוא אומר שהפרש המחירים לא מצדיק את העדיפות בתמונה.
אני אומר:
1. הפרש המחירים לא כזה גדול
2. אתה משלם פעם אחת ונהנה מהטלויזיה מספר שנים רב אח"כ
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

שום כלום, אפס זילץ' נאדה.
לדעתי לקנות HDTV היום זו טעות אחת גדולה, אלא אם אתה יושב כל היום ומוריד חומר HD מהאינטרנט (ואז הוא גם ככה מכווץ ומחורבן בכל מקרה).
בחצי המחיר של פלזמת HD שיכולתי לקנות לפני 4 חודשים, קניתי לי פלזמת ED מדהימה ואני נהנה מכל רגע איתה. סרטים איכותיים במיוחד (DVD) רואים בה פשוט *מדהים* ופלזמת HD לא משפרת שום דבר מעל. חומר HD גם ככה אין לי.
בעוד שנתיים (במקרה הטוב) כש-HD יהיה באמת main stream ויהיה מספיק חומר לצפות בו בטלויזיה, אני אקנה פלזמת HD בדיוק במחיר בו קניתי עכשיו את ה-ED, ואז ה-ED תלך לחדר שינה.
הרווחתי שתיים במחיר אחת
לדעתי לקנות HDTV היום זו טעות אחת גדולה, אלא אם אתה יושב כל היום ומוריד חומר HD מהאינטרנט (ואז הוא גם ככה מכווץ ומחורבן בכל מקרה).
בחצי המחיר של פלזמת HD שיכולתי לקנות לפני 4 חודשים, קניתי לי פלזמת ED מדהימה ואני נהנה מכל רגע איתה. סרטים איכותיים במיוחד (DVD) רואים בה פשוט *מדהים* ופלזמת HD לא משפרת שום דבר מעל. חומר HD גם ככה אין לי.
בעוד שנתיים (במקרה הטוב) כש-HD יהיה באמת main stream ויהיה מספיק חומר לצפות בו בטלויזיה, אני אקנה פלזמת HD בדיוק במחיר בו קניתי עכשיו את ה-ED, ואז ה-ED תלך לחדר שינה.
הרווחתי שתיים במחיר אחת
מוטי, אני לגמרי בראש שלך והשיקולים שלי היו זהים אבל תשים לב שבזמן המאוד קצר שעבר מאז ששנינו קנינו את המסך שלנו המצב השתנה מאוד.
עכשיו זה כבר לא מסך edtv ב-15 אלף מול הפיוניר 435 ב-30 אלף.
עכשיו אתה יכול כבר לקנות מסך hdtv טוב בתוספת לא גדולה (xr3 בפחות מ-20).
יש גם חסרונות למסך hdtv וכל השיקולים שציינת לגבי תכנים עדיין תקפים אבל בכל זאת זה קצת משנה את השיקולים ויכול מאוד להיות שגם היום הייתי מגיע לאותה מסקנה אבל זה דורש החלטה מחודשת.
ניר
עכשיו זה כבר לא מסך edtv ב-15 אלף מול הפיוניר 435 ב-30 אלף.
עכשיו אתה יכול כבר לקנות מסך hdtv טוב בתוספת לא גדולה (xr3 בפחות מ-20).
יש גם חסרונות למסך hdtv וכל השיקולים שציינת לגבי תכנים עדיין תקפים אבל בכל זאת זה קצת משנה את השיקולים ויכול מאוד להיות שגם היום הייתי מגיע לאותה מסקנה אבל זה דורש החלטה מחודשת.
ניר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

שום שינוי.
להיפך!!
אם HDTV ירד, אז אני מניח שגם EDTV ירד. ואז *עוד* יותר משתלם לקנות EDTV כי המחיר כבר לא גבוה כל כך.
תבין - זה ממש לא משנה הפרשי המחיר. מה שחשוב זה מה אתה יכול לעשות עם המוצר שאתה קונה.
אגב, אני אתן לך עוד דוגמא:
כשקניתי את הצורב שלי, NEC 2510A, הוא היה כמעט הראשון בעולם לתמוך ב-dual layer (או לפחות בין הראשונים). חברים אמרו לי לקנות את ה-2500 שהיה דור קודם. הפרש המחיר ביניהם היה משהו כמו 100 ש"ח בלבד (וזה כ-20% מהמחיר, שילמתי משהו כמו 400 ש"ח אם אני זוכר נכון). ההבדל היה רק תמיכה ב- dual layer.
אני אמרתי שאם כבר ההפרש כל כך נמוך, אני אקח את ה-DL למרות שאני יודע שאין מדיות וכו' וכו' וכו'.
נו.. ו?
שילמתי לפני שנה וחצי עוד 100 ש"ח, מיוצר לציין שלא צרבתי בחיים מדיית DL, אפילו היום כל מדיה כזו עולה יותר מ-30 ש"ח, ופשוט הכסף ירד לטמיון.
גם אם נניח שבזמן הקרוב פתאום תצוצנה מדיות DL, הרי שהצורב שלי בכלל לא מתאים להן כי הוא מסוגל לצרוב DL רק במהירות X2, שזה אומר צריבת מדיה בכמעט שעתיים... הצורבים החדשים היום מסוגלים לצרוב DL כבר ב-X8 ועוד היד נטויה.
לדעתי האנלוגיה כאן מדויקת אל עולם ה-ED/HD.
אנחנו מדברים על מוצר שהוא פשוט לא בשל מספיק, משני טעמים:
1. אין מספיק שימוש במוצר, כלומר, אין מספיק תוכן HD להציג עליו (באנלוגיה: אין מדיות DL).
2. הפיצ'רים שלו לא מספיק בשלים, כלומר, הקונטרסט נמוך וכו' וכו' (באנלוגיה: מהירות הצריבה נמוכה מאוד).
להיפך!!
אם HDTV ירד, אז אני מניח שגם EDTV ירד. ואז *עוד* יותר משתלם לקנות EDTV כי המחיר כבר לא גבוה כל כך.
תבין - זה ממש לא משנה הפרשי המחיר. מה שחשוב זה מה אתה יכול לעשות עם המוצר שאתה קונה.
אגב, אני אתן לך עוד דוגמא:
כשקניתי את הצורב שלי, NEC 2510A, הוא היה כמעט הראשון בעולם לתמוך ב-dual layer (או לפחות בין הראשונים). חברים אמרו לי לקנות את ה-2500 שהיה דור קודם. הפרש המחיר ביניהם היה משהו כמו 100 ש"ח בלבד (וזה כ-20% מהמחיר, שילמתי משהו כמו 400 ש"ח אם אני זוכר נכון). ההבדל היה רק תמיכה ב- dual layer.
אני אמרתי שאם כבר ההפרש כל כך נמוך, אני אקח את ה-DL למרות שאני יודע שאין מדיות וכו' וכו' וכו'.
נו.. ו?
שילמתי לפני שנה וחצי עוד 100 ש"ח, מיוצר לציין שלא צרבתי בחיים מדיית DL, אפילו היום כל מדיה כזו עולה יותר מ-30 ש"ח, ופשוט הכסף ירד לטמיון.
גם אם נניח שבזמן הקרוב פתאום תצוצנה מדיות DL, הרי שהצורב שלי בכלל לא מתאים להן כי הוא מסוגל לצרוב DL רק במהירות X2, שזה אומר צריבת מדיה בכמעט שעתיים... הצורבים החדשים היום מסוגלים לצרוב DL כבר ב-X8 ועוד היד נטויה.
לדעתי האנלוגיה כאן מדויקת אל עולם ה-ED/HD.
אנחנו מדברים על מוצר שהוא פשוט לא בשל מספיק, משני טעמים:
1. אין מספיק שימוש במוצר, כלומר, אין מספיק תוכן HD להציג עליו (באנלוגיה: אין מדיות DL).
2. הפיצ'רים שלו לא מספיק בשלים, כלומר, הקונטרסט נמוך וכו' וכו' (באנלוגיה: מהירות הצריבה נמוכה מאוד).
איך אין שום שינוי ?
ממצב בו אלה שני עולמות אחרים לגמרי מבחינת טווחי מחירים (15 מול 30) הגענו לקרבה רצינית במחירים כשה-edtv לא ירד בצורה דרסטית.
או ספציפית: כשקניתי את ה-Nec VR5 שלי היא עלתה 14 אלף והמסך hdtv הכמעט יחיד של pioneer עלה כ-30 אלף (בדיוק התחילו להכנס מסכים אחרים אז אם אתה מתעקש אפשר ללכת כמה חודשים אחורה וזה היה המצב). היום הוא עולה הרבה פחות וכבר יש לא מעט אופציות באיזור של 20 ולעומת זאת המחיר של ה-vr5 כמעט לא זז, אולי ירד באלף שקל.
וזה נכון לשאר מסכי ה-edtv שירדו בכאלף שקל.
הדוגמא שלך עם הצורב היא מתאימה ברגע שאתה כופה את שאר השיקולים שעשית לגבי מסך - שאין תכנים כרגע ואין לו יתרון עבורך.
לעומת זאת יש הרבה אנשים שעבורים יש משמעות ויתרון ל-HDTV ויש משמעות מאוד גדולה לאם מדובר בסכום כסף כפול או מעט יותר יקר מ-EDTV.
ניר
ממצב בו אלה שני עולמות אחרים לגמרי מבחינת טווחי מחירים (15 מול 30) הגענו לקרבה רצינית במחירים כשה-edtv לא ירד בצורה דרסטית.
או ספציפית: כשקניתי את ה-Nec VR5 שלי היא עלתה 14 אלף והמסך hdtv הכמעט יחיד של pioneer עלה כ-30 אלף (בדיוק התחילו להכנס מסכים אחרים אז אם אתה מתעקש אפשר ללכת כמה חודשים אחורה וזה היה המצב). היום הוא עולה הרבה פחות וכבר יש לא מעט אופציות באיזור של 20 ולעומת זאת המחיר של ה-vr5 כמעט לא זז, אולי ירד באלף שקל.
וזה נכון לשאר מסכי ה-edtv שירדו בכאלף שקל.
הדוגמא שלך עם הצורב היא מתאימה ברגע שאתה כופה את שאר השיקולים שעשית לגבי מסך - שאין תכנים כרגע ואין לו יתרון עבורך.
לעומת זאת יש הרבה אנשים שעבורים יש משמעות ויתרון ל-HDTV ויש משמעות מאוד גדולה לאם מדובר בסכום כסף כפול או מעט יותר יקר מ-EDTV.
ניר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

פלזמת HDTV עולה 20,000 ש"ח.
EDTV עולה 12000 (ה-VR5 שלך).
זה עדיין קרוב לחצי מחיר!! וזה גם הרבה מאוד כסף בהפרש.
מעניין אותי באמת לשמוע ממישהו שקנה HDTV ומנצל אותו לטובת חומר HD איכותי.
עד היום לא פגשתי אחד כזה, למרות שאני מניח שיש כמה משוגעים לדבר שאכן מנצלים את היכולת הזו.
לדעתי 90% מהרוכשים סתם קנו HDTV כי בלבלו להם את המוח והם לא מנצלים את המסך לכלום.
אגב, אישית אני מעדיף את התמונה של הפיוניר שלי על ה-XR3 של NEC (ראיתי אותן בחומר ED כמובן, ברור לי שב-HD ה-NEC עדיפה לחלוטין).
EDTV עולה 12000 (ה-VR5 שלך).
זה עדיין קרוב לחצי מחיר!! וזה גם הרבה מאוד כסף בהפרש.
מעניין אותי באמת לשמוע ממישהו שקנה HDTV ומנצל אותו לטובת חומר HD איכותי.
עד היום לא פגשתי אחד כזה, למרות שאני מניח שיש כמה משוגעים לדבר שאכן מנצלים את היכולת הזו.
לדעתי 90% מהרוכשים סתם קנו HDTV כי בלבלו להם את המוח והם לא מנצלים את המסך לכלום.
אגב, אישית אני מעדיף את התמונה של הפיוניר שלי על ה-XR3 של NEC (ראיתי אותן בחומר ED כמובן, ברור לי שב-HD ה-NEC עדיפה לחלוטין).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כבר דיברנו על זה בעבר.
NEWSGROUPS זה התירוץ הכי ביזארי. בוא נעשה סקר ונשאל כמה אנשים יודעים בכלל מה זה NG. אח"כ נסנן מהם כמה באמת משתמשים בזה ונשאר עם לא יותר מ-20 אנשים במקרה הטוב. וזה עוד כאן, באתר הזה שהוא מקצועי. לך תשאל בחנויות בארץ, אנשים שקונים HDTV...
המכסימום שאיש-מן-הישוב יודע לעשות הוא להוריד סרטים מהאינטרנט ב-EMULE וכו', ושם החומר כמעט תמיד מכווץ. גם ההיצע בעייתי מאוד, כי בד"כ מדובר בסדרות טלויזיה אמריקאיות, ללא תרגום. אין סרטים ואין שום חומר מעניין אחר. אם בא לך לראות "כולם אוהבים את ריימונד" באיכות מעולה, ולשלם בשביל זה מחיר כמעט כפול על טלויזיה, אז תפתדל. לדעתי זו טעות קטסטרופלית.
כשאני אומר ש-HDTV זה בזבוז כסף משווע, אני לא מדבר על מקצוענים שיודעים בדיוק מה הם רוצים. באותה מידה אני יכול גם לומר לך שהייתי נהנה מאוד לגלוש באינטרנט על הפלזמה שלי, וה-ED לא נותנת לי מספיק רזולוציה. נו, אז מה, כמה אנשים באמת יגלשו באינטרנט בסלון??
תחשוב על האדם הממוצע מרטין.
אנשים מתפתים לקנות ג'יפ, וכל מה שהם רוצים זה לנסוע למכולת ובחזרה.
והכי גרוע - אפילו דאווין לא יוצא להם מזה, כי בניגוד לג'יפ, ה-HDTV נראית בדיוק אותו דבר כמו ה-EDTV
NEWSGROUPS זה התירוץ הכי ביזארי. בוא נעשה סקר ונשאל כמה אנשים יודעים בכלל מה זה NG. אח"כ נסנן מהם כמה באמת משתמשים בזה ונשאר עם לא יותר מ-20 אנשים במקרה הטוב. וזה עוד כאן, באתר הזה שהוא מקצועי. לך תשאל בחנויות בארץ, אנשים שקונים HDTV...
המכסימום שאיש-מן-הישוב יודע לעשות הוא להוריד סרטים מהאינטרנט ב-EMULE וכו', ושם החומר כמעט תמיד מכווץ. גם ההיצע בעייתי מאוד, כי בד"כ מדובר בסדרות טלויזיה אמריקאיות, ללא תרגום. אין סרטים ואין שום חומר מעניין אחר. אם בא לך לראות "כולם אוהבים את ריימונד" באיכות מעולה, ולשלם בשביל זה מחיר כמעט כפול על טלויזיה, אז תפתדל. לדעתי זו טעות קטסטרופלית.
כשאני אומר ש-HDTV זה בזבוז כסף משווע, אני לא מדבר על מקצוענים שיודעים בדיוק מה הם רוצים. באותה מידה אני יכול גם לומר לך שהייתי נהנה מאוד לגלוש באינטרנט על הפלזמה שלי, וה-ED לא נותנת לי מספיק רזולוציה. נו, אז מה, כמה אנשים באמת יגלשו באינטרנט בסלון??
תחשוב על האדם הממוצע מרטין.
אנשים מתפתים לקנות ג'יפ, וכל מה שהם רוצים זה לנסוע למכולת ובחזרה.
והכי גרוע - אפילו דאווין לא יוצא להם מזה, כי בניגוד לג'יפ, ה-HDTV נראית בדיוק אותו דבר כמו ה-EDTV
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני בדעה של moti_r, הוא ניסח בדיוק מה שאני חושב על HDTV.oferlaor כתב:זיו,
מה תוכניות ה-HDTV שלך לשנה/שנתיים הקרובות?...
לכן אני מעדיף לקנות עכשיו מסך EDTV.
שאלה אחת נותרה לי ללא מענה - למה רוב ההמלצות בפורום מתייחסות למסכי EDTV מלפני שנה\שנתיים? לא יצאו מסכי EDTV טובים יותר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
מוטי,
אל תשכח ש-PAL כולל יותר רזולוציה מ-480 שורות של EDTV.
אני רואה סרטי DVD PAL (שר הטבעות) וההבדל משמעותי בין מסך EDTV ל-HDTV.
ברור שיש רבים שלא יראו הבדל גדול - ולהם הייתי ממליץ לרכוש EDTV.
זיו,
שנה שנתיים? כל המודלים האלה בני כשנה - צפוי גל חדש בקרוב (בד"כ כל שנה יש סבב חדש של מודלים). ה-PWD8 בדרכם לארץ, ה-436 יהיו כנראה בתחילת השנה. לגבי מודלים חדשים של EDTV מ-NEC ומפיוניר, עדיין לא ראיתי הכרזה.
אל תשכח ש-PAL כולל יותר רזולוציה מ-480 שורות של EDTV.
אני רואה סרטי DVD PAL (שר הטבעות) וההבדל משמעותי בין מסך EDTV ל-HDTV.
ברור שיש רבים שלא יראו הבדל גדול - ולהם הייתי ממליץ לרכוש EDTV.
זיו,
שנה שנתיים? כל המודלים האלה בני כשנה - צפוי גל חדש בקרוב (בד"כ כל שנה יש סבב חדש של מודלים). ה-PWD8 בדרכם לארץ, ה-436 יהיו כנראה בתחילת השנה. לגבי מודלים חדשים של EDTV מ-NEC ומפיוניר, עדיין לא ראיתי הכרזה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מוטי,
אני רוצה להאמין שמי שנכנס לאתר הזה הוא לא"אדם מן הישוב" אלא אכפת לו איך הוא רואה.
NG הוא לא "תירוץ", ראה כמה אנשים יש פה שכן מנויים וכן צופים בחומר כזה.
אני לא אומר לו לקנות HDTV בגלל שיש חומר כזה, אלא מחזק את השאלה של עפר
כלומר, אם אין לו תוכניות לצפות בחומר HD (מכל מקור שלא יהיה - צלחת פרטית, NG או קלטות D-THEATER ) אז באמת אין לו צורך, אולם הפסילה שלך (הגורפת יש לאמר) היא לא במקום, לפחות לא באתר שלנו, שמתימר להיות עם CUTTING EDGE מעבר למה שה"אדם הממוצע" רואה.
אני רוצה להאמין שמי שנכנס לאתר הזה הוא לא"אדם מן הישוב" אלא אכפת לו איך הוא רואה.
NG הוא לא "תירוץ", ראה כמה אנשים יש פה שכן מנויים וכן צופים בחומר כזה.
אני לא אומר לו לקנות HDTV בגלל שיש חומר כזה, אלא מחזק את השאלה של עפר
כלומר, אם אין לו תוכניות לצפות בחומר HD (מכל מקור שלא יהיה - צלחת פרטית, NG או קלטות D-THEATER ) אז באמת אין לו צורך, אולם הפסילה שלך (הגורפת יש לאמר) היא לא במקום, לפחות לא באתר שלנו, שמתימר להיות עם CUTTING EDGE מעבר למה שה"אדם הממוצע" רואה.
מוטי מוטי, איפה נתחיל...
דבר ראשון, מה שאתה מדבר עליו זה לא "HDTV מכווץ" - זה בכלל לא HD כי הורידו את הרזולוציה!
חומר HDTV אמיתי קיים כמעט רק ב-NG, ושם הוא כמובן בדיוק כמו שהוא שודר בטלויזיה.
(שזה כמובן גם כן מכווץ, זה הרי MPEG-2)
לגבי ה"לקנות עוד פלזמה HD בעוד שנתיים" - יש משהו במה שאתה אומר.
רק מה, בעוד פחות משנה SKY יחלו בשידורי HD.
כבר היום בסקנדינביה ערוץ C More HD (של קאנאל) משדר המון חומר ב-HD באיכות פנטסטית.
בקיצור, יש סיכוי שבעוד שנה יהיה חומר משובח ב-HD שיהיה ניתן לצפות בו.
האם אז ניתן יהיה לקנות פלזמה HD בהפרש המחיר שבין ED ל-HD היום?
אולי, אולי לא (כנראה לא)
וכמו שנכתב כאן - PAL נראה על מסך HD טוב יותר מאשר על ED.
בקיצור, יש שיקולים לכאן ולכאן, ולא צריך להיות כל כך נחרץ.
דבר ראשון, מה שאתה מדבר עליו זה לא "HDTV מכווץ" - זה בכלל לא HD כי הורידו את הרזולוציה!
חומר HDTV אמיתי קיים כמעט רק ב-NG, ושם הוא כמובן בדיוק כמו שהוא שודר בטלויזיה.
(שזה כמובן גם כן מכווץ, זה הרי MPEG-2)
לגבי ה"לקנות עוד פלזמה HD בעוד שנתיים" - יש משהו במה שאתה אומר.
רק מה, בעוד פחות משנה SKY יחלו בשידורי HD.
כבר היום בסקנדינביה ערוץ C More HD (של קאנאל) משדר המון חומר ב-HD באיכות פנטסטית.
בקיצור, יש סיכוי שבעוד שנה יהיה חומר משובח ב-HD שיהיה ניתן לצפות בו.
האם אז ניתן יהיה לקנות פלזמה HD בהפרש המחיר שבין ED ל-HD היום?
אולי, אולי לא (כנראה לא)
וכמו שנכתב כאן - PAL נראה על מסך HD טוב יותר מאשר על ED.
בקיצור, יש שיקולים לכאן ולכאן, ולא צריך להיות כל כך נחרץ.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

MartinHSabag,
אין לי כוונה לשלם על מנוי לערוץ HDTV.
אני לא מוריד תכני HDTV ואין לי גם כוונה כזאת.
אם אני רואה TV, אז אני רואה מספר סדרות בודדות ב HOT ורוב הזמן (90% ממנו) אני צופה ב divx.
oferlaor,
לא ידעתי באמת שיש הבדל כזה כזה משמעותי בצפיה בתוכן PAL בין מסך HDTV לבין EDTV.
אני ישים לב לזה כאשר אני יבחן מסכים.
אין לי כוונה לשלם על מנוי לערוץ HDTV.
אני לא מוריד תכני HDTV ואין לי גם כוונה כזאת.
אם אני רואה TV, אז אני רואה מספר סדרות בודדות ב HOT ורוב הזמן (90% ממנו) אני צופה ב divx.
oferlaor,
לא ידעתי באמת שיש הבדל כזה כזה משמעותי בצפיה בתוכן PAL בין מסך HDTV לבין EDTV.
אני ישים לב לזה כאשר אני יבחן מסכים.
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
מה שאומר שאין אמת אחידה,
מטורפים לעניין יקנו תמיד HD כי יש את ה"אופציה" ואף חלקם ינצלו זאת (הן באמצעות NG והן באמצעות רכישת צלחת וקליטת HD ישירות).
לדעתי השיקול העיקרי הוא כסף, בדוק אם היום בסרטים שאתה אוהב (קח איתך כמה) ושם ב-EDTV וב-HDTV, אם אתה רואה הבדל ששווה ערך להפרש הכסף, קנה אם לא, בדוק אולי EDTV גדולה יותר במחיר HD קטנה יותר (לי חשוב מאד! גודל).
בכל מקרה שנה טובה וגמר חתימה טובה וספר לנו מה בחרת
.
מטורפים לעניין יקנו תמיד HD כי יש את ה"אופציה" ואף חלקם ינצלו זאת (הן באמצעות NG והן באמצעות רכישת צלחת וקליטת HD ישירות).
לדעתי השיקול העיקרי הוא כסף, בדוק אם היום בסרטים שאתה אוהב (קח איתך כמה) ושם ב-EDTV וב-HDTV, אם אתה רואה הבדל ששווה ערך להפרש הכסף, קנה אם לא, בדוק אולי EDTV גדולה יותר במחיר HD קטנה יותר (לי חשוב מאד! גודל).
בכל מקרה שנה טובה וגמר חתימה טובה וספר לנו מה בחרת
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
moti_r,
אני חייב לציין שזו הפעם הראשונה שאני קורא כל כך הרבה המצאות בשרשור אחד.
מה זאת אומרת אנשים קונים מה שדוחפים להם?
מי אתה שתקבע מה כל אחד קונה ולמה?
שאני קניתי את ה 435 שלי לא זכור לי שראיתי מישהו יושב בכניסה לחנות ושואל אותי מה הולך לראות עליה (שזה HD כמובן).
אני רוצה לדעת מאיפה אתה כל כך סמוך ובטוח שזה לא משתלם, ולמה אתה חושב שאנשים מן הישוב לא קונים את זה?
בוא נעשה לך קצת סדר בדברים כי נראה לי שאתה לא נותן לעובדות לבלבל לך את התיאוריה.
HD זה העתיד, והוא כבר כאן.
זה שאתה בוחר להישאר בעבר זה בחירה שלך, הסיבה היחידה שמישהו היום יעדיף לקנות פלסמת EDTV חדשה ולא פלסמת HD היא אך ורק תקציב.
אז אנא ממך תחסוך מאיתנו את כל נושא התאוריה שלך על הורדת תכנים, הרי זה ברור שמעולם לא ראית או הורדת תוכן שכזה, אחרת הייתי מדבר אחרת לגמרי.
אני מחזק את דבריו של מרטין,האתר הזה כפי שאני התרשמתי הוא אתר של חובבי אודיו וידאו שלא מוכנים להתפשר על איכות ועל פלסמות במבצעי שקם אלקטריק לדגומא, אלא כאלה שכן נמצאים עם רגל אחת בתוך העתיד(HD) או שהם בדרך לשם.
ככה שכל המסקנות הפרטיות שלך לא באמת במקום.
HD זה חוויה מעולם אחר, זה שאתה לא מבין א זה זו כבר הבעיה הראשונה.
וזה שאתה משווה את זה לצורב DL זו בעיה שניה.
תחשוב קצת על הנאמר פה ואתה גם מוזמן לחפש קצת באתר (פורום HTPC) ולראות כמה אנשים מורידם תכנים דרך NG ובאיזה גדלים, זה אולי יענה לך על הסקר שעוד לפני שעשית אותו היית בטוח בתוצאותיו.
אני חייב לציין שזו הפעם הראשונה שאני קורא כל כך הרבה המצאות בשרשור אחד.
מה זאת אומרת אנשים קונים מה שדוחפים להם?
מי אתה שתקבע מה כל אחד קונה ולמה?
שאני קניתי את ה 435 שלי לא זכור לי שראיתי מישהו יושב בכניסה לחנות ושואל אותי מה הולך לראות עליה (שזה HD כמובן).
אני רוצה לדעת מאיפה אתה כל כך סמוך ובטוח שזה לא משתלם, ולמה אתה חושב שאנשים מן הישוב לא קונים את זה?
בוא נעשה לך קצת סדר בדברים כי נראה לי שאתה לא נותן לעובדות לבלבל לך את התיאוריה.
HD זה העתיד, והוא כבר כאן.
זה שאתה בוחר להישאר בעבר זה בחירה שלך, הסיבה היחידה שמישהו היום יעדיף לקנות פלסמת EDTV חדשה ולא פלסמת HD היא אך ורק תקציב.
אז אנא ממך תחסוך מאיתנו את כל נושא התאוריה שלך על הורדת תכנים, הרי זה ברור שמעולם לא ראית או הורדת תוכן שכזה, אחרת הייתי מדבר אחרת לגמרי.
אני מחזק את דבריו של מרטין,האתר הזה כפי שאני התרשמתי הוא אתר של חובבי אודיו וידאו שלא מוכנים להתפשר על איכות ועל פלסמות במבצעי שקם אלקטריק לדגומא, אלא כאלה שכן נמצאים עם רגל אחת בתוך העתיד(HD) או שהם בדרך לשם.
ככה שכל המסקנות הפרטיות שלך לא באמת במקום.
HD זה חוויה מעולם אחר, זה שאתה לא מבין א זה זו כבר הבעיה הראשונה.
וזה שאתה משווה את זה לצורב DL זו בעיה שניה.
תחשוב קצת על הנאמר פה ואתה גם מוזמן לחפש קצת באתר (פורום HTPC) ולראות כמה אנשים מורידם תכנים דרך NG ובאיזה גדלים, זה אולי יענה לך על הסקר שעוד לפני שעשית אותו היית בטוח בתוצאותיו.
נערך לאחרונה על ידי crusader ב 12/10/2005 8:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money