Audiophile PC
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
חושב לשלב איזה PC עם האודיולאב 8000S ויש כמה אופציות מעניינות, מה דעתכם ?
1. SQUEEZEBOX 3 בהסתפקות עם DAC מובנה ועם מחשבה עתידית להוספת DAC
2. מחשב PC שקט + כרטיס קול USB חיצוני M-AUDIO TRANSIT
3. מחשב נייד + כרטיס קול USB חיצוני כנ"ל
בעבר בניתי מספר מחשבים והיו רעשי השראה כנראה בגלל ספק הכח האלקטרוני של המחשב, למרות שניסיתי מספר כרטיסי קול וביניהם AUDIOPHILE 96 (מה שגרם לי להוסיף כאן כאופציה מחשב נייד (מה שלא מבטיח את ביטול הרעשים).
האם מישהו מכם התנסה באם ישנם הפרעות בכרטיסי קול חיצוניים ?
אני משער שמבחינת צליל הכי נקי מרעשים אופציה מספר 1 היא האולטימטיבית, רק שהיא הכי יקרה יחסית (כ-3000 ש"ח להערכתי). אני גם לא ממש בטוח שה-SB3 יותר נקי מרעשים מאשר מחשב, רק שעצם החיבור ל DAC איכותי יוכל לעזור באיזשהוא אופן...
בנוסף, האם ישנו מקור מומלץ ומשתלם לקנות ממנו את ה SB3 ?
במקרה הכי גרוע אמשיך לפנטז על זה :
http://www.engadget.com/2007/02/01/onky ... diophiles/
(שימו לב לספק הכח הנפרד באופן ייזום למניעת הפרעות EMI)
נ.ב. ניסיתי כמה נגני מדיה מבוססי דיסק קשיח מהמזרח שאיכות הסאונד שלהם הייתה מלאה צפצופים השראתיים בלתי נסבלים. יש מצב לאיכות גבוהה יותר אולי מהמדיה גייט האלחוטי ?
אולי בכלל כדאי לחשוב על חיבור DAC ליציאה דיגיטלית ממחשב קיים שברשותי או נגן זול כלשהוא ולראות מה יהיו התוצאות ?
1. SQUEEZEBOX 3 בהסתפקות עם DAC מובנה ועם מחשבה עתידית להוספת DAC
2. מחשב PC שקט + כרטיס קול USB חיצוני M-AUDIO TRANSIT
3. מחשב נייד + כרטיס קול USB חיצוני כנ"ל
בעבר בניתי מספר מחשבים והיו רעשי השראה כנראה בגלל ספק הכח האלקטרוני של המחשב, למרות שניסיתי מספר כרטיסי קול וביניהם AUDIOPHILE 96 (מה שגרם לי להוסיף כאן כאופציה מחשב נייד (מה שלא מבטיח את ביטול הרעשים).
האם מישהו מכם התנסה באם ישנם הפרעות בכרטיסי קול חיצוניים ?
אני משער שמבחינת צליל הכי נקי מרעשים אופציה מספר 1 היא האולטימטיבית, רק שהיא הכי יקרה יחסית (כ-3000 ש"ח להערכתי). אני גם לא ממש בטוח שה-SB3 יותר נקי מרעשים מאשר מחשב, רק שעצם החיבור ל DAC איכותי יוכל לעזור באיזשהוא אופן...
בנוסף, האם ישנו מקור מומלץ ומשתלם לקנות ממנו את ה SB3 ?
במקרה הכי גרוע אמשיך לפנטז על זה :
http://www.engadget.com/2007/02/01/onky ... diophiles/
(שימו לב לספק הכח הנפרד באופן ייזום למניעת הפרעות EMI)
נ.ב. ניסיתי כמה נגני מדיה מבוססי דיסק קשיח מהמזרח שאיכות הסאונד שלהם הייתה מלאה צפצופים השראתיים בלתי נסבלים. יש מצב לאיכות גבוהה יותר אולי מהמדיה גייט האלחוטי ?
אולי בכלל כדאי לחשוב על חיבור DAC ליציאה דיגיטלית ממחשב קיים שברשותי או נגן זול כלשהוא ולראות מה יהיו התוצאות ?
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
שלום Fish72 .
יש גם אפשרות נוספת - מחשב PC + כרטיס קול פנימי . מניסיון אישי EMU1212 נשמע מעולה ולא מיצר שום רעשים והפרעות . פתרון לא יקר מאד . חשוב להקפיד על כבלים טובים ביציאות כרטיס הקול .
יש גם אפשרות נוספת - מחשב PC + כרטיס קול פנימי . מניסיון אישי EMU1212 נשמע מעולה ולא מיצר שום רעשים והפרעות . פתרון לא יקר מאד . חשוב להקפיד על כבלים טובים ביציאות כרטיס הקול .
לו הייתי רוטשילד ...
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה ומצטער על פרסום ההודעה כאן ולא באודיו דו ערוצי (ביקשתי להעביר).
כזכור לי עם כרטיס ה AUDIOPHILE 96 הייתה הפחתה ניכרת ברעשים אבל הצליל היה רחוק מלהיות נקי או לשביעות רצוני. ייתכן שכרטיס EMU1212 ייתן תוצאה רצויה, אבל לפני שאבדוק זאת הזמנתי מחו"ל לפני מספר שבועות מספר כרטיסי SB LIVE ואני רוצה לבדוק אותם לפני שאני נכנס להוצאה אינטנסיבית.
נ.ב. הסתכלתי במפרט של ה EMU 1212 והוא מטורף (לטובה) 120DB SNR זה משהו שלפחות על הנייר מדהים באיכותו
כזכור לי עם כרטיס ה AUDIOPHILE 96 הייתה הפחתה ניכרת ברעשים אבל הצליל היה רחוק מלהיות נקי או לשביעות רצוני. ייתכן שכרטיס EMU1212 ייתן תוצאה רצויה, אבל לפני שאבדוק זאת הזמנתי מחו"ל לפני מספר שבועות מספר כרטיסי SB LIVE ואני רוצה לבדוק אותם לפני שאני נכנס להוצאה אינטנסיבית.
נ.ב. הסתכלתי במפרט של ה EMU 1212 והוא מטורף (לטובה) 120DB SNR זה משהו שלפחות על הנייר מדהים באיכותו
קח בחשבון שהDAC של EMU1212 הוא כמו הDAC של SB3
רק שSB3 עולה בארץ 700 ש"ח (שזה הופך אותו למאוד משתלם)
וכמובן לא תצטרך לשדך אותו למחשב כמו את EMU1212
אגב זה שהוא חיצוני זה יתרון , 120DB על הנייר זה מאוד נחמד אבל הכרטיס יושב בתוך מחשב,
אני נוטה להאמין של SB3 יהיו פחות הפרעות במבט כולל.
נתתי לחבר שלי את הSB3 שלי והוא כבר במשך ימים מאזין לו מול לJULI ESI שלו ולדעתו הם כמעט באותה הרמה, אז הוא פרסם את הJULI למכירה בלוחות ומתכוון להביא את הSB3 במקומו,
חבר נוסף בפורום בשם אנטולי טוען כי הSB3 והEMU1212 נשמעים אותו הדבר (ניראה לי שהוא אמר את זה).
רק שSB3 עולה בארץ 700 ש"ח (שזה הופך אותו למאוד משתלם)
וכמובן לא תצטרך לשדך אותו למחשב כמו את EMU1212
אגב זה שהוא חיצוני זה יתרון , 120DB על הנייר זה מאוד נחמד אבל הכרטיס יושב בתוך מחשב,
אני נוטה להאמין של SB3 יהיו פחות הפרעות במבט כולל.
נתתי לחבר שלי את הSB3 שלי והוא כבר במשך ימים מאזין לו מול לJULI ESI שלו ולדעתו הם כמעט באותה הרמה, אז הוא פרסם את הJULI למכירה בלוחות ומתכוון להביא את הSB3 במקומו,
חבר נוסף בפורום בשם אנטולי טוען כי הSB3 והEMU1212 נשמעים אותו הדבר (ניראה לי שהוא אמר את זה).
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תבדקו את זה :
http://www.ipcrepublic.com/silverstone_ ... 0_624.html
נראה מבטיח.
בדיוק ניידתי את הטלפון שלי מבזק להוט, מאיפה אני משיג SB3 ב-700 שקל ?
עכשיו כשאני חושב על זה, אני מעדיף בכל זאת פתרון מבוסס מחשב לאור היכולת והנוחות לנגן גם סרטים בנוסף לאודיו, למרות שה SB3 קורץ בנוחותו ובגישה לפנדורה...
http://www.ipcrepublic.com/silverstone_ ... 0_624.html
נראה מבטיח.
בדיוק ניידתי את הטלפון שלי מבזק להוט, מאיפה אני משיג SB3 ב-700 שקל ?
עכשיו כשאני חושב על זה, אני מעדיף בכל זאת פתרון מבוסס מחשב לאור היכולת והנוחות לנגן גם סרטים בנוסף לאודיו, למרות שה SB3 קורץ בנוחותו ובגישה לפנדורה...
נערך לאחרונה על ידי Fish72 ב 30/12/2007 8:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
- nirses
- חבר ותיק

במחשב שברשותי יש לוח אם של אינטל דגם שנקרא :BONANZA והצ'יפ שלו - 875 . ספק הכח מתוצרת - HEC מהליין היותר טוב שלהם ( הספקים השחורים עם הלדים הכחולים - אם אתה מכיר ) 580 ווט .
את מפרט המערכת ניתן לראות בפרופיל האישי שלי באתר .
את מפרט המערכת ניתן לראות בפרופיל האישי שלי באתר .
נערך לאחרונה על ידי nirses ב 30/12/2007 8:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
לו הייתי רוטשילד ...
-
Fish72
- חבר מביא חבר

ראשית כל תודה.
שנית כל מכיר גם מכיר מאחר ואני עוסק בתחום המחשבים ועובד גם עם היבואן של HEC.
אני רואה שאתה מהמשקיעים בכל התחומים, גם ברכיבי המחשב וגם בכרטיס הקול....
לפחות יש לי כיוון עכשיו לקונפיגורציה שהיא שקטה לחלוטין לדברייך.....
שנית כל מכיר גם מכיר מאחר ואני עוסק בתחום המחשבים ועובד גם עם היבואן של HEC.
אני רואה שאתה מהמשקיעים בכל התחומים, גם ברכיבי המחשב וגם בכרטיס הקול....
לפחות יש לי כיוון עכשיו לקונפיגורציה שהיא שקטה לחלוטין לדברייך.....
-
Fish72
- חבר מביא חבר

בניתי היום 2 מערכות (סמפרון ודואל קור 2) שעבדו לבינתיים עד שדרוג כרטיס הקול וברגע שהחלפתי למארז HTPC זול התבאסתי מהרעש של 2 מאוררי ה-60 מ"מ שבספק כח שלו...לפחות הוא 400W...חצי נחמה, כנראה שאחליף ספק לשקט יותר כי אני לא מאמין שאמצע מאוררי 60 מ"מ חרישים מספיק...
- nirses
- חבר ותיק

מאד קשה למצוא ספקים ג'נרים שקטים ועוד למארזי HTPC ששם דרושים מאווררים קטנים שמטבעם רועשים יותר . זאת אחת הסיבות שבגללן אני מעדיף לעבוד אם מארזים גדולים ...
לו הייתי רוטשילד ...
-
Fish72
- חבר מביא חבר

יש ל"חברים" שלנו מ HEC מארז יפה עם ספק קטן 250W שקט, אבל בגלל שרוחב המארז השוכב הוא כ-36 ס"מ, אני לא יכול לשים אותו מתחת או מעל האודיולאב.
קניתי היום מארזים גדולים של צאג עליתה מורשי אינטל דגם 630 שעבדתי עמם בשנתיים האחרונות. יש להם פח עבה, ספק רגיל שקט ומקום ל-2 מאוררי 12 אינץ.....אניח אותם לצד הספריה שעליה עומדת המערכת - ושלום על ישראל. לא בא לי להשקיע כמעט 1000 שקל במארז כל עוד לא שמעתי את איכות הצליל הסופית של המערכת עם הכרטיס שאחליט לשים.
קניתי היום מארזים גדולים של צאג עליתה מורשי אינטל דגם 630 שעבדתי עמם בשנתיים האחרונות. יש להם פח עבה, ספק רגיל שקט ומקום ל-2 מאוררי 12 אינץ.....אניח אותם לצד הספריה שעליה עומדת המערכת - ושלום על ישראל. לא בא לי להשקיע כמעט 1000 שקל במארז כל עוד לא שמעתי את איכות הצליל הסופית של המערכת עם הכרטיס שאחליט לשים.
- nirses
- חבר ותיק

כתבת : 
אכן אחלה מארזים . הם הפיבוריטים שלי למחשבים שאני מרכיב בדרך כלל . רק דאג לספק אחר (HEC ? ) הספקים שמגיעים איתם מרעישים למדי .מארזים גדולים של צאג עליתה מורשי אינטל דגם 630...
לו הייתי רוטשילד ...
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אח שלו...אני אומר לך....מחלת נפש מ ת ק ד מ ת !!!
זהו, המחשב מורכב במארז העל והספק האילם. הכל עובד פיקס ומה שנותר זה להמתין לכרטיסי הלייב שיגיעו ומשם EMU 1212 או AUDIOPHILE 128.
עדכונים בהמשך.
נ.ב. נסעתי להרצליה להביא צורב כסוף בצבע של המארז, יצא בונבון
זהו, המחשב מורכב במארז העל והספק האילם. הכל עובד פיקס ומה שנותר זה להמתין לכרטיסי הלייב שיגיעו ומשם EMU 1212 או AUDIOPHILE 128.
עדכונים בהמשך.
נ.ב. נסעתי להרצליה להביא צורב כסוף בצבע של המארז, יצא בונבון