הפרעות בתמונה בנגינת סרטים מהמחשב
שלום לכולם,
המחשב מחובר למסך LCD בגודל "19 בחיסבור DVI ולפלזמה "42 עם כבל DVI ל HDMI באורך 15 מטר. כאשר אני מנגן סרט (HD) בסצנות מהירות מופיע מין פס לרוחב המסך שכאילו מחלק אותו לשניים עם מין קפיצות קטנות כאלו שבקושי ניתן להרגיש אך ככל שהסצנה מהירה יותר כך התופעה נהיית חמורה, אם התמונה זזה באיטיות אז בקושי ניתן להבחין וכאשר התמונה סטטית אין שום בעיה.
הפס עולה מלמטה למעלה באיטיות עד שמגיע לקצה העליון ומתחיל מחדש.
התופעה קיימת רק בפלזמה, ב LCD אין בעיה.
אנשים שראו אצלי סרט לא הבחינו בדבר עד שהערתי את תשומת ליבם ואז כולם הבינו למה אני לחוץ.
מישהו יודע במה מדובר?
המחשב מחובר למסך LCD בגודל "19 בחיסבור DVI ולפלזמה "42 עם כבל DVI ל HDMI באורך 15 מטר. כאשר אני מנגן סרט (HD) בסצנות מהירות מופיע מין פס לרוחב המסך שכאילו מחלק אותו לשניים עם מין קפיצות קטנות כאלו שבקושי ניתן להרגיש אך ככל שהסצנה מהירה יותר כך התופעה נהיית חמורה, אם התמונה זזה באיטיות אז בקושי ניתן להבחין וכאשר התמונה סטטית אין שום בעיה.
הפס עולה מלמטה למעלה באיטיות עד שמגיע לקצה העליון ומתחיל מחדש.
התופעה קיימת רק בפלזמה, ב LCD אין בעיה.
אנשים שראו אצלי סרט לא הבחינו בדבר עד שהערתי את תשומת ליבם ואז כולם הבינו למה אני לחוץ.
מישהו יודע במה מדובר?
ראיתי תופעה דומה בעבר, שנגרמה בגלל כבל ארוך מדי. 15מ' נחשב ארוך, במיוחד עם מדובר בכבלים באיכות סטנדרטית. בכל מקרה, לא זוכר שראיתי כבל ארוך מ-10מ' מנגן ב-1080p.
נסה כבל קצר יותר (3-4מ') כדי לשלול/לאשש.
אגב, לא ציינת את הפורמט של הסרט/סרטים שאתה מנגן, ואת נתוני ה-PC שלך. HD דורש לא מעט כח עיבוד.
נסה כבל קצר יותר (3-4מ') כדי לשלול/לאשש.
אגב, לא ציינת את הפורמט של הסרט/סרטים שאתה מנגן, ואת נתוני ה-PC שלך. HD דורש לא מעט כח עיבוד.
אני מנגן קבצי HD בעיקר אבל התופעה קיימת בכל הסרטים, גם בסרטי Xvid פשוטים של 700MB כל הסרט.
המחשב שלי:
מעבד: Q6600, לוח: Gigabyte GA-P35-DS3P זכרון: 2048MB DDR2 800 X 2 סה"כ:4GB,
כרטיס מסך: GeForce 8800 GTS 512 MB G92, שני מערכי RAID שמורכבים מ 4 דיסקים קשיחים 500GB כל אחד מדגם: WD5000AAKS.
מחשב חדש ומספיק תותח בשביל לנגן סרטים.
אתה בטוח שזה בגלל הכבל?
המחשב שלי:
כרטיס מסך: GeForce 8800 GTS 512 MB G92, שני מערכי RAID שמורכבים מ 4 דיסקים קשיחים 500GB כל אחד מדגם: WD5000AAKS.
אתה בטוח שזה בגלל הכבל?
סבלתי מהתופעה הזו דווקא במשחקים דרך המחשב, ולא בסרטים, אבל שווה לנסות.
תכנס להגדרות3D של הכרטיס מסך, שם תבחר use the advanced 3D settings
תרד למטה ל - vertical sync, תעביר אותו ל- force on ותראה אם התופעה נעלמת, במידה ולא, תנסה force off.
תרד למטה ל - vertical sync, תעביר אותו ל- force on ותראה אם התופעה נעלמת, במידה ולא, תנסה force off.
ניסיתי את את שתי האופציות force off /on וזה לא עזר, נראה לי שהגדרות ה 3D אמורים להשפיע על משחקים בלבד ולא על סרטים?creed כתב:סבלתי מהתופעה הזו דווקא במשחקים דרך המחשב, ולא בסרטים, אבל שווה לנסות.
תרד למטה ל - vertical sync, תעביר אותו ל- force on ותראה אם התופעה נעלמת, במידה ולא, תנסה force off....
אני צריך לארגן מחר כבל HDMI-DVI קצר ולשים את המחשב ליד המסך ואז לבדוק כדי לדעת בוודאות אם זה בעיה של כבל או משהו אחר.
בכל אופן אם מישהו מכיר את התופעה ויכול להגיד מנסיון ממה זה נובע אז אשמח לשמוע.
הPC חזק מספיקkfirkb כתב: המחשב שלי:
אתה בטוח שזה בגלל הכבל?...
OK, לאחר החלפת כבל ובדיקות רבות שעשיתי כלום לא עזר.
גילתי שהבעיה היא ביציאה מהכרטיס מסך, החלפתי בין היציאות כך שאת הפלזמה חיברתי ל DVI הראשי ואז
התופעה נעלמה מהפלזמה ועברה ל LCD של המחשב.
עכשיו מה עלי לעשות כדי לתקן את זה כך שהפלזמה תיהיה מחוברת ל DVI המשני ללא התופעה?
גילתי שהבעיה היא ביציאה מהכרטיס מסך, החלפתי בין היציאות כך שאת הפלזמה חיברתי ל DVI הראשי ואז
התופעה נעלמה מהפלזמה ועברה ל LCD של המחשב.
עכשיו מה עלי לעשות כדי לתקן את זה כך שהפלזמה תיהיה מחוברת ל DVI המשני ללא התופעה?
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
כמו ש- creed אמר, כנראה שזו בעיית tearing או vertical sync.
לא מוצא את מקום ההגדרה ב- nvidia control panel.
מצאתי את הלינק הזה שבו הבחור הפעיל YV12 colorspace.
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=33691
באיזה codec אתה משתמש כשיש את הtearing?
ב- ffdshow ההגדרה נמצאת לקראת הסוף תחת סעיף output.
ב- ffdshow ההגדרה נמצאת לקראת הסוף תחת סעיף output.
זה לא זה כי כפי שרשמתי כבר ניסיתי לבטל את זה וזה לא עזר.yaronkle כתב:כמו ש- creed אמר, כנראה שזו בעיית tearing או vertical sync.
ב- ffdshow ההגדרה נמצאת לקראת הסוף תחת סעיף output....
בכל אופן ביציאת הראשית של הכרטיס מסך אין הפרעות מה רק במשנית.