שמתי לב לזה כבר מזמן, אבל לא הייתי בטוח - האם האיכות יורדת בתקליט ככל שזה מתקרב לקצה הפנימי?
יש לי תקליטים שמורים, ופטיפון טוב יחסית (DEBUT3), ותהיתי עם זאת בעיה איתי, או מה?

למיטב הבנתי, במערכות האנטי-סקייטינג המופעלות ע"י מגנט נייח, קפיץ הקבוע באחד מקצותיו או ע"י משקולת התלויה על חוט, דווקא משתנה רכיב הכח הניצב לזרוע עם שינוי מיקומה על גבי התקליט.chalmh כתב: כללית אין לאנטי סקייטינג אפליה בעוצמת הכוח המופעל לגבי מיקום הזרוע לחוץ או לפנים התקליט והוא דוחף כלפי חוץ בכוח שווה כל הזמן....

למיטב הבנתי לא כל הפטפונים מצוידים במערכת כמו שאתה מתאר. על פניו הטיעון שלך נשמע הגיוני. אני תמיד מוכן ללמוד דברים חדשים. לצערי לא הצלחתי למצוא באינטרנט חומר טוב המסביר את מנגנוני האנטי סקייטיג הקיימים. אם יש לך איזו קישורית מעניינת לנושא, אנא הפץ בפורום.למיטב הבנתי, במערכות האנטי-סקייטינג המופעלות ע"י מגנט נייח, קפיץ הקבוע באחד מקצותיו או ע"י משקולת התלויה על חוט, דווקא משתנה רכיב הכח הניצב לזרוע עם שינוי מיקומה על גבי התקליט....

אם תחשוב על זה, מערכת אנטי-סקייטינג בעלת כח קבוע היא מסובכת מאוד, וכלל לא נחוצה, שהרי הכח המושך את הזרוע פנימה איננו קבוע.chalmh כתב:למיטב הבנתי לא כל הפטפונים מצוידים במערכת כמו שאתה מתאר. על פניו הטיעון שלך נשמע הגיוני....
גם קפיץ הכי פשוט מפעיל כח משתנה כתלות במתיחתו, כך שהסחיבה של הזרוע איננה קבועה - ותלויה במיקום על הזרוע על גבי התקליט ( גם במחרשה כמו שלךchalmh כתב:במחרשה שלי האנטי סקייטינג הוא פשוט ביותר, קפיצי וללא מישקולות והסחיבה של הזרוע הצידה היא קבועה ואין זה משנה היכן היא נמצאת על התקליט. אבל שוב, מה שאתה טוען נשמע הגיוני בהחלט. תודה על ההערה הבונה....

אם תוכל להרחיב קצת בנושא כיוון הגיאומטרי של הראש?chalmh כתב:האנטי סקייטינג מפעיל וקטור פיזיקאלי מאונך לכיוון קשת החריצים כלפי חוץ (במילים אחרות, במקביל לציר רדיוס הפלטה והחוצה). כללית אין לאנטי סקייטינג אפליה בעוצמת הכוח המופעל לגבי מיקום הזרוע לחוץ או לפנים התקליט והוא דוחף כלפי חוץ בכוח שווה כל הזמן.
אם אתה עדיין מבחין בירידה בהענות הצליל בין תחילת וסוף התקליט, יתכן וצריך לכוון שוב את גיאומטרית הראש, הטייה בציר האופקי ובציר האנכי. לפני שאתה ניגש למלאכה, תוודא היטב את איכות השמע בעזרת תקליט שאתה מכיר היטב כדי שתבין אם בכלל ישנה בעיה כללית או ספציפית לתקליט/ים מסוימ/ים....