השחלה של כבל DVI בצינור.

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
מתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
אני מעוניין בחיבור בין מסך Dell ברזולוציה 1920*1200 60Hz. למחשב Inspiron הכולל כרטיס מסך ברזולוציה מתאימה, בכבל דיגיטלי DVI של 6 מטר.
ברצוני שהכבל יושחל בצינור חשמל שכבר התקנתי בקיר.

כרגע חיברתי עם DVI - D Single , עם 18+1 גידים ל 1.5 מטר ועובד מצויין.

בהרבה הודעות בפורום נפסלה האפשרות להלחים מחבר DVI.
במקום זה הוצעו פתרונות לממיר לכבל Cat5. פתרון זה יקר וגם לדעתי מוגזם ולא בטוח שיעביר 1080p או( 1920*1200 ב 60HZ). לחילופין הציעו לחצוב בקיר מחדש לנעביר עם המחבר.

אני מבקש להבין אם למשהו היה נסיון בהלחמה שנכשל או שזה רק בגלל ה"קושי" להלחים.

התוכנית שלי:
1. לקנות כבל בזול עד 150 ש"ח.(למשל של 10 מטר מסוג DVI ל DVI או DVI ל HTMI ).ה
2. לבדוק שהרזולוציה המכסימלית עובדת עם הכבל.
3. לחתוך אחד המחברים היצוקים, להשחיל הכבל ולקצר לאורך הרצוי.
4. להלחים מחבר DVI להלחמה - כן יש דבר כזה ואפילו בארץ ראיתי באתר פלונטר ב 29 ש"ח.

אשמח לשמוע דעות המבוססות על נסיון לגבי התוכנית שלי.

gameboy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 0

שליחה #2 

מתי כתב:שלום
אני מעוניין בחיבור בין מסך Dell ברזולוציה 1920*1200 60Hz. למחשב Inspiron הכולל כרטיס מסך ברזולוציה מתאימה, בכבל דיגיטלי DVI של 6 מטר.
ברצוני שהכבל יושחל בצינור חשמל שכבר התקנתי בקיר.

כרגע חיברתי עם DVI - D Single , עם 18+1 גידים ל 1.5 מטר ועובד מצויין.

בהרבה הודעות בפורום נפסלה האפשרות להלחים מחבר DVI.
במקום זה הוצעו פתרונות לממיר לכבל Cat5. פתרון זה יקר וגם לדעתי מוגזם ולא בטוח שיעביר 1080p או( 1920*1200 ב 60HZ). לחילופין הציעו לחצוב בקיר מחדש לנעביר עם המחבר.

אני מבקש להבין אם למשהו היה נסיון בהלחמה שנכשל או שזה רק בגלל ה"קושי" להלחים.

התוכנית שלי:
1. לקנות כבל בזול עד 150 ש"ח.(למשל של 10 מטר מסוג DVI ל DVI או DVI ל HTMI ).ה
2. לבדוק שהרזולוציה המכסימלית עובדת עם הכבל.
3. לחתוך אחד המחברים היצוקים, להשחיל הכבל ולקצר לאורך הרצוי.
4. להלחים מחבר DVI להלחמה - כן יש דבר כזה ואפילו בארץ ראיתי באתר פלונטר ב 29 ש"ח.

אשמח לשמוע דעות המבוססות על נסיון לגבי התוכנית שלי.
...
לא קיימת חיה כזו בשם "לא ניתן להלחים"..
הכל תלוי בסוג הציוד שקיים אצלך לצורך העבודה.

מתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לשאלת Gameboy:
ציוד ההלחמה שברשותי:
תחנת הלחמה של Hak 9926 המאפשרת שליטה בטמפרטורת המלחם. איני מקצועי אבל בעל נסיון מה בהלחמה ו"ידים טובות".
מספיק ?

gameboy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

זה לא רק מלחם אלא גם ציוד נוסף שבו חווט משתמש..
תנסה,מקסימום תדפוק את הכבל :wink:

מתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

gameboy כתב:זה לא רק מלחם אלא גם ציוד נוסף שבו חווט משתמש..
...
מה החשאיות Gameboy ? נשמח אם תפרט מה לידיעתך נחוץ להלחמה כזו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #6 

gameboy,

קשה עם DVI ו-HDMI.

ממליץ בחום לנסות ליצור קשר עם קרמר אלקטרוניקה בירושליים (חיים אלעלוף).

צריך לחפש כבל שמגיע צד אחד מחובר וצד שני עם הכנה להלחמה (אני יודע שהם תכננו כבל כזה).

gameboy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מתי כתב:
gameboy כתב:זה לא רק מלחם אלא גם ציוד נוסף שבו חווט משתמש..
...
מה החשאיות Gameboy ? נשמח אם תפרט מה לידיעתך נחוץ להלחמה כזו.
...
מה פתאם חשאיות?
לחווטים יש ערכה שכוללת מס' סוגים של פליירים,פינצטות,קטרים ואף אמצעי דפינה(מלחציים) ייעודיים.כמובן שזכוכית מגדלת מעבדתית יכולה לעזור.
יכול להיות שעבודת חיווט זו לא הכי קלה-אבל ניתנת לביצוע עם הציוד המתאים.

מתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה על התגובות עד עתה.

שוחחתי עם ישי מקרמר שהוא איש הכבלים של החברה.
לא היה ידוע לו על כבלי DVI עם מחברים לא יצוקים.

אחכה לעוד תגובות בפורום.

אם לא ירפו את ידי ואשיג מחבר להלחמה אני חושב שאנסה לבצע.
אז כמובן אדווח פה על התוצאות.

plonter
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 83
קיבל תודות: 1 פעם

בהמשך לשיחתנו....

שליחה #9 

יש דבר כזה מסתבר אצלנו וגם אצל היבואן
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CODVI29M

הבעייה היא שהם בספירות מלאי עד יום רביעי אז אין להם יותר מהתשובה "יש במלאי" ונדבר על המחיר וכל השאר שנסיים.

יריב

מתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון כבל DVI להשחלה

שליחה #10 

לכל המעונינים בהשחלת DVI בצינור:
מתברר שחברת SUPRA השבדית מייצרת כבל עם מחברים מולחמים. הם מציינים שהכבל מתאים לפרוק והלחמה לצורך השחלה בקיר.

הנציג בארץ ALRON STEREO SYSTEMS LTD.
#168 Jabotinsky St., Bnei-Brak 51360
TEL: +972-3-5704949
FAX: +972-3-6197934

אמר שהמחיר ל 8 מטר הוא 1460 ש"ח. אמנם חברה ידועה בטיבה אבל מחיר שאיני מתכוון לשלם. לדעתי מוגזם מאד. אני עדיין מתכוון לקנות כבל ב 200 ש"ח ומחבר להלחמה ב 28 ש"ח. הלחמה הרי לא נחסכת בקניית ה SUPRA . אבל לידיעת המעוניינים

מתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אני מבקש לעדכן שהשבוע הוצאתי לפועל את תוכניתי מלפני שנתיים. עברו רק שנתיים קלות ומייד נגשתי למלאכה.

השחלתי כבל HDMI דרך צינור הכנה בקיר (לאחר שחתכתי לו את אחד המחברים).
לאחר מכן הלחמתי מחבר הלחמה מסוג DVI בקצה הצינור.

העבודה לגמרי לא קלה. ודורשת "ידים טובות" מכשיר הלחמה טוב וכלים נוספים להורדת הבידוד מהחוטים, לחיתוך פינצטות ומד מתח לבדיקת רציפות החוטים. יש צורך בהתמדה ובנכונות לשרוף כ 5 שעות עבודה - אבל, ניתן לעשות.
.
המחיר הישיר: 100 ש"ח בעבור הכבל HDMI ל DVI באורך 7.5 מטר באיכות HDMI 1.3.
5 ש"ח למחבר DVI להלחמה.

תוצאות:
הכבל מחבר בין מחשב נייד לבין מסך " DELL 24 בעל רזולוציה של 1950 על 1200 פיקסלים.
התמונה בשימוש במחשב מושלמת. עד עכשו בדקתי רק וידאו אחד ברזולוציה 1050P שהורדתי מ YouTube. לדעתי ללא כל בעיה.

אם תהיה התעניינות בפרטים אוכל לפרט את דרך הביצוע.
הכל צפוי? והרשות נתונה?

אריה1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה #12 

נפלת לי מין השמיים... גם לי יש בדיוק את אותה הבעיה של השחלה כבל DVI-HDMI בקיר!
גם אני חשבתי לחתוך את הכבל אבל חשבתי להלחים גיד-גיד (כולל שרוול בידוד על כל אחד וסיכוך חיצוני). שמחתי לראות שיש פתרון עדיף בצורת מחבר DVI להלחמה. איפה אפשר להשיג מחבר כזה? בזאפ לא ראיתי.

מתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

שלום אריה, אתה מתכוונן לעבודה לא קלה.

קל יותר להלחים גיד גיד. אלא שלדעתי הלחמת גיד גיד תתן תוצאה פחות איכותית. כלומר הכבל יתחיל לפשל כאשר יידרש לרזולוציה וקצב גבוה.

חומרים
1. מחבר הלחמה ל DVI קניתי ב TFL http://www.tfl.co.il/AboutUs.asp ליד קניון איילון טלפון 6165655.

2. כבל 7.5 מטר HDMI ל HDMI קניתי ב Express TV http://exp.shopy.co.il/products/153193.
הכבל חייב להיות דק מספיק בכדי להכנס לפתח של המחבר (שאינו רחב). לא כל כבל יתאים.

3. קניתי גם מעבר HDMI נקבה ל DVI זכר. הוא היה נחוץ לי לזהוי הגידים. (ראה למטה).

הערות לעבודה:
1. מעל 5 מטר חשוב מאד סוג הכבל. בקצב העברה גבוה שדרוש לרזולוציה גבוהה הרבה כבלים כושלים. זה סיפור ארוך שבו הרבה בורים טוענים שהיות והסיגנל דיגיטלי הכבל לא חשוב. בקיצור, זה שטויות. באורכים מעל 5 מטר קשה מאד להגיע להעברה של 1080P בתדירות מעל 25 Hz .
לכן ראשית בדוק את הכבל שקנית וודא שאתה רואה ללא הפרעה ממחשב קליף ברזולוציה1080P למשל מ Youtube . אצלי ראיתי מצויין ב 7.5 מטר. אין טעם להמשיך אם התמונה לא טובה.

2. הכבל מורכב מ:
ארבעה כבלים קואכסייליים מסוככים. כל אחד מהם מכיל שני גידים מבודדים וגיד סיכוך לא מבודד. ביחד 12 גידים. כולם להלחמה למחבר. יש לבודד חוטי ההארקה בכדי שלא יגעו זה בזה.
שבעה גידים בודדים. מהם חמישה גידים להלחמה למחבר.
ביחד להלחמה ל 17 פינים מתוך המחבר בעל 24 + 1 פינים.
בנוסף, גיד אחד של סיכוך חיצוני שיש בכבל יש להלחים לגוף המתכת של המחבר.

3. תהיה לך בעיה של זהוי החוטים שיש להלחים לפינים של המחבר. הכבל שלי היה HDMI לDVI . חתכתי לו את ראש הDVI בערך 10 סמ מהקצה. התאמנתי עליו בגילוי וגילוף הגידים לפני שהתחלתי על הכבל האמיתי וזיהיתי את הפינים המולחמים של המחבר הנ"ל עם הגידים בשימוש במד התנגדות פשוט).
לוידוי של ההתאמות בהלחמות חיברתי לקצה ה HDMI את המעבר ל DVI (לשם כך קניתי אותו) ובדקתי פין פין בינו ובין המחבר המולחם.

4. להלחמה עצמה
לשם נוחיות התמרון גלף כ 4 ס"מ מהגומי של הבידוד החיצונישל הכבל וגלה כל החוטים. לאחר מכן תחתוך כ 2 ס"מ מהם וישארו רק 2 ס"מ גידים. הזהר כאשר אתה מגלף את הבידוד החיצוני שלא לחתוך את גיד ההארקה הראשי (שיולחם בסוף לגוף המחבר המולחם)
קבע את המחבר לשולחן העבודה וגם את הכבל בשיטה כל שהיא. אני השתמשתי בקלמרות.
למחבר 3 שורות של 8 מגעים להלחמה. החל להלחים מהשורה האמצעית, אחרת הגידים בשורות האחרות יסתירו אותו.
לגילוף הגידים הבודדים כדאי לקנות מכשיר המיועד ספציפית לכך כי הגידים עדינים. יש לקצר כל גיד לאורך הרצוי (כ 2 ס"מ) ולגלף פחות מ 2 ממ.

בהתחלה זה נראה לי שאין סיכוי שאצליח אבל בסופו של דבר זה עובד כמו שעון
דווח מה קורה ואם יש עוד שאלות - שאל ואם אדע אענה.

בהצלחה
מתי

מתי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

רציתי להביא לידיעתך ולידיעת המתעניינים האחרים באתר שבמסגרת שיחותי עם הספקים בהכנה להלחמה נודע לי שיש לכאורה גם פתרונות שחוסכים את עבודת ההלחמה..

1. הבחור מ Express TV מוכר כבל HDMI - HDMI עם ראש פריק 350 ש"ח ל 10 מטר. כלומר העטיפה מהפלסטיק מסביב למחבר מתפרקת ונשאר הראש המולחם בלבד לעבור בצינור. לטענתו החלק לאחר הפרוק עובר בצינור בקוטר 16 מ"מ. הצינור שלי כ 19 מ"מ ולכאורה זה היה פתרון. אבל, 10 מטר היה משאיר לי זנב של 4 מטר משתרך מיותר מהקיר וגם הוא לא הסכים לקבל חזרה את הכבל אם לא יעבור לי בצינור (בגלל התעקלות הצינור למשל). כך שהייתי גם מסכן 350 ש"ח. לכן החלטתי על לנסות להלחים קודם.

2. איש המכירות ב TFL סיפר לי שהם (אוטוטו, שבועיים שלושה בערך) ייבאו כבל HDMI - HDMI בעל ראש שמתחבר "בלחיצה". פרטים לא ידע וגם הוא אמר שההגעה של הפלא הזה כבר מתעכבת לזכרוני מספר חודשים ואין תמחור. אני בספק באשר לפרטים שמסר: ראשית לא שמעתי על מחבר שיכול להרביץ בלחיצה 17 גידים במכה אחת. כמי שמכיר כמה קשה לעשות בלחיצה במכשיר ביתי 6 גידים של מחבר RJ-45 אני תוהה אם זו הכונה. גם היה לי רושם שמתוך ההשתהויות שלהם אפשר להזדקן עד שיגיע פתרון הזה אבל יכול להיות שאני טועה בשני הדברים וכדאי לבדוק אתו בעוד שבועיים שלושה.

3. קיים כמובן כבל עם מחבר HDMI קטן יותר מסוג מיני, גם הוא לתקן הטוב של 1.3 . לא ראיתי שמשהו בארץ מוכר כבל ארוך עם המחבר הזה אבל נדמה לי שנתקלתי בו באתרי מכירות בחו"ל ואולי ב EBAY. לדעתי יעבור ביתר קלות בצינור 16 מ"מ סטנדרטי. שווה לנסות לייבא באופן אישי.

4. בקיץ האחרון (2009) התקבע פורמט חדש של HDMI 1.4 שעולה אפילו בפרמטרים שלו בהעברת נתונים על 1.3 . הוא מאפשר אפילו חיבור המחשב ברשת דרכו בנוסף לכל היתר. מה שמעניין אותנו שנקבע ביחד אתו סטנדרט לראש micro עוד יותר קטן מראש המיני. עד היום רוב היבואנים עוד לא שמעו עליו וב TFL אמרו ששמעו עליו אבל עדיין לא מייבאים "כי אין דרישה עדיין". לא ברור לי אם כל כבל HDMI 1.4 יגיע עם ראש מיקרו כזה אבל מהמפרט נראה שהראש ממש קטן (אולי 8 או 9 מ"מ קוטר סה"כ). אשמח אם משהו ייקח על עצמו לחקור את הפתרון הזה ולדווח כאן. נראה אידאלי.

5. הערה מסכמת לתיקון טעות שאני נתקל חזור והתקל בפורומים. יש חשיבות גדולה מאד לאיכות הכבל ולאיכות המחבר. כל הקישקושים כאילו בגלל ש"הסיגנל דיגיטלי וזה או שעובר או שלא" היא בורות רצינית. הבעיה היא בקצב הרצחני של הפולסים (שאכן יוצאים מהמחשב דיגיטליים). ברזולוציה גבוהה של 1080P, בעומק צבע הגון של 24 ביט, ובקצב תמונות של לפחות 25 תמונות בשניה הקצב של הפולסים הוא הגבוה ביותר בכל מערכת המחשב. יותר מהר מאשר בין המעבד ובין לוח האם. פולסים בקצב כזה שרצים לאורך הכבל נמרחים מתעכבים והופכים מאות מרובע דיגיטלי יפה למשהו מעוות. זה בגלל הקיבולית וההשראות האינהרנטיים לכבל. הפולסים גם "מוחזרים" בנקודת הקצה של החיבור למסך אם אין שם תאום עכבות (ואין) ונוצר "צל" של סיגנל שרץ בכיוון ההפוך בחזרה אל המחשב שמוסיף עוד רעש למערכת. הבעיה מחמירה ככל שהכבל ארוך יותר. נחוץ כבל איכותי למרחק מעל 5 מטר לפורמטים הצפופים הנוכחיים. אין היום לידיעתי כבל באורך מעל 5 מטר שלא נכשל בפורמטים הצפופים העתידיים (1440P למשל). יש אתרים רציניים בחו"ל שאכן בודקים כבלים ומפרסמים תוצאות. אגב אם דואגים למעגל נוסף שנקרא equalization אז יכולת ההעברה של הכבל כנראה משתפר פלאים. להבנתי הוא עושה משהו כמו תאום עכבות בכניסה למסך. לא חקרתי את התוספת הזו ואשמח לשמוע ממשהו שיודע.
הכל צפוי? והרשות נתונה?

אריה1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה #15 

תודה לכל המגיבים!
חיברתי גיד לגיד ואת הסיכוכים בסבלנות רבה. האמת, זו עבודה סיזיפית של מספר שעות. את הLCD אתלה על הקיר רק בשבוע הבא ואז גם אחבר את המחשב. רק אז נראה אם העסק יעבוד.
האמת, השתדלתי לעשות עבודה מקצועית (יש לי ניסיון בהלחמות) אבל הפחדתם אותי עם בעיות הקיבוליות, תיאום עכבות ובידוד בין הסיכוכים הפנימיים.
במקרה הכי גרוע, אקנה כבל חדש, אצבע אותו בצבע הקיר ואחבר אותו חיצונית על הקיר (זה לא יהיה נורא כל כך כי החלק הגלוי יהיה רק בפינת החדר לאורך של כמטר אחד).
אעדכן בשבוע הבא אם הצלחתי.

yoelgal
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה #16 

מאז תחילת שרשור זה עברו למעלה משנתיים, והנה (כמו שאמר קוהלת) אין חדש תחת השמש,
ואני עומד כיום בפני אותה בעיה.. השחלת כבל HDMI בצנור 16.
האם יש כיום פתרונות טובים יותר? איזו שהיא פריצת דרך? משהו? מישהו?
תודה
יואל

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

yoelgal כתב:מאז תחילת שרשור זה עברו למעלה משנתיים, והנה (כמו שאמר קוהלת) אין חדש תחת השמש,
ואני עומד כיום בפני אותה בעיה.. השחלת כבל HDMI בצנור 16.
האם יש כיום פתרונות טובים יותר? איזו שהיא פריצת דרך? משהו? מישהו?
תודה
יואל
...
אכן פתרון קיים... ניתן לרכוש כבל בעל ראש פריק או לרכוש ממיר HDMI על גבי CAT5 בודד...

אומנם כבל ראש פריק עולה זול יחסית (כ200 ש"ח לכבל של 10 מטר) אך הכלי הלחיצה שלו עולה כ300 ש"ח...
אם תעזר באיש מקצוע זה פחות או יותר יצא מחיר השחלת הכבל...
פתרון של ממיר על גבי CAT5E אומנם עולה כ450 ש"ח, כבל רשת ומחברים יעלו לך עוד 50...

תלוי בתקציב שלך ועד כמה אתה רוצה לעשות את זה או לתת לאיש מקצוע העוסק בתחום...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”