http://www.dtown.co.il/forum/showpost.p ... stcount=37
המשפט מתייחס למוסיקה לקלאסית מול מוסיקת רוק, ועל כך שהקלטות של רוק לא מאתגרת כמו הקלטות אחרות במרוכבות, בבבמה, דינמיות וכו' - ושזה א-ב בתחום האודיו...
לצערי לא יכול להתאפק ביחוד לאור זה ששמעתי מערכות רבות ויש לי הכירות עמוקה עם תחום הרוק ורוק כבד.
ראשית יבואן יקר מי כתב את האלף בית הזה
ושנית למי שלא יודע מוסיקת רוק הינה מוסיקה שמבוצעת בעיקר באמצעות כלים אלקטרים
גיטרות חשמליות באס , תופים לעיתים עם דאבל ביס דראם .
שלא נדבר על החלק הווקאלי של פי רוב מחוספס .
הקצבים מטורפים , הדינמיקה ענקית את זה יכול להרגיש כל אחד שהיה אי פעם בהופעת רוק.
מה שמפליא אותי במיוחד זה שיבואן כתב את זה .
ראשית כניראה הוא מכיר להקת רוק אחת ,
מניסיוני הלא קטן רוב המערכות המושקעות לפחות שניתקלתי הצליחו לבצע סגנונות עם כלים אקוסטים ניפלא כולל גאז קלאסי אין היו מסוגלים אפילו להפיק צליל של ביס דראם .
זה לא סוד שאני חובב רוק ולכן הדגש שלי בבנית מערכת הוא כזה שהמערכת חייבת להיות מעולה בתחום הזה .
היתי אצל חבר אתר שמושקע מאוד בציוד מהשורה הראשונה , כשהכנסתי את התקליט של נחש לבן התוצאה היתה פשוט גרועה וזה בלשון המעטה , והוא אף שאל אותי האם קיימת מערכת שמסוגלת להעביר את המוסיקה הזו , הזמנתי אותו לביתי ומאחר ולא יצא לו להגיע הוא לא יוכל להבין .
חבר אחר שרכש שוב מערכת שהורסאטיליות שלו לסגנונות מוסיקה אדירה .
המערכת מבצעת כמעט כל סגנון ניפלא , אבל רוק ממש לא משהו והוא כבר קיבל תובנה בנושא .
באמת שאין לי את הכי גדול , אבל רוק כבד המערכת שלי מסוגלת להעביר באופן שלא שומעים
בכל סטאפ ולא משנה באיזה תג מחיר. (יש מספר יבואנים שבקירו בסלוני ויצאו עם הלשון בחוץ)
הרבה הרבה יותר קל להעביר מוסיקה בכלים אקוסטים באופן שניתן להאזין להם .
יתכן שע"מ לעמוד על הניואנסים של כינור באמת צריך להשיקע לא מעט דולרים אבל זה הרבה יותר פשוט מלמצא סטאפ שמסוגל להעביר רוק כבד.
שימו לב שרוב הכתבות ניכתבות על מוסיקה קלאסית , וגא'ז תו בשעה מעט מאוד כתבים
בוחנים מערכת עם נחש לבן או ספלטורה .
למה ?
כי זה לא אודיופילי , זה לא סקסי מספיק , ואולי לא אליטיסטי מספיק.
ואני חושב שקיימת עוד סיבה אחת , סופר קשה למצא מערכת שמעבירה רוק כבד כמו שצריך .
ועל פי קטגורית רוק כבד רוב המערכות כניראה היו מקבלות ציון מאוד נמוך.
היתי פשוט חייב לפרוק קיטור