מספר שאלות בבחירת פלזמה
שלום חברים,
סוף סוף עוברים לבית חדש וכמו רובנו גם סחבק רוצה מסך שטוח לביתו החדש!!
ההתלבטות בין פלזמה לLCD קשה. במיוחד בגלל החוסר ידע שלי בתחום.
אשמח אם תוכלו לעזור מעט.
מדובר במרחק צפייה של כ5-6 מ'
תוכן צפייה : YES + DVD
תמיכה כלכלית: 25,000
כרגע, לאחר לבטים, שאלות והתבוננויות במסכים רבים, דעתי עומדת על פלזמה 42 אינץ HD ברזולוציה של 1024X768 יחס קונטרסט 1:10,000
נכון לעכשיו לא מצאתי דגמים רבים העומדים בדרישה.
אודה לכם אם תוכלו לחוות דעתכם וניסיונכם ולהמליץ על דגם העומד בדרישות הללו.
בנוסף, אני מצרף רשימה של מספר דגמים אשר כן עומדים בדרישה.
האם מישהו מכיר ?
אשמח לחוות דעת.
1. Toshiba 42WP48
2. Nec 42XR3
3. Philips 42PF7320A/37 - למיטב ידעתי לא נמכר בארץ
4.Philips 42PF9630A/37 למיטב ידעתי לא נמכר בארץ
5. Samsung PS42S5H - זו כרגע עומדת בראש הרשימה שלי מה אתם אומרים? האם אני צריך לחשוש שהיא מיוצרת בקוריאה??
שוב, המון תודות על העזרה.
לוייתן
סוף סוף עוברים לבית חדש וכמו רובנו גם סחבק רוצה מסך שטוח לביתו החדש!!
ההתלבטות בין פלזמה לLCD קשה. במיוחד בגלל החוסר ידע שלי בתחום.
אשמח אם תוכלו לעזור מעט.
מדובר במרחק צפייה של כ5-6 מ'
תוכן צפייה : YES + DVD
תמיכה כלכלית: 25,000
כרגע, לאחר לבטים, שאלות והתבוננויות במסכים רבים, דעתי עומדת על פלזמה 42 אינץ HD ברזולוציה של 1024X768 יחס קונטרסט 1:10,000
נכון לעכשיו לא מצאתי דגמים רבים העומדים בדרישה.
אודה לכם אם תוכלו לחוות דעתכם וניסיונכם ולהמליץ על דגם העומד בדרישות הללו.
בנוסף, אני מצרף רשימה של מספר דגמים אשר כן עומדים בדרישה.
האם מישהו מכיר ?
אשמח לחוות דעת.
1. Toshiba 42WP48
2. Nec 42XR3
3. Philips 42PF7320A/37 - למיטב ידעתי לא נמכר בארץ
4.Philips 42PF9630A/37 למיטב ידעתי לא נמכר בארץ
5. Samsung PS42S5H - זו כרגע עומדת בראש הרשימה שלי מה אתם אומרים? האם אני צריך לחשוש שהיא מיוצרת בקוריאה??
שוב, המון תודות על העזרה.
לוייתן
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
גם אני חושב שכדאי לבדוק אפשרות ל-50" ממרחק כזה (לפחות).
לגבי יחס ניגודיות 10,000:1 - זה ממש לא ראלי. המסכים היחידים בעלי יחסים כאלה הם EDTV.
כמו כן, אם אתה יושב במרחק כזה מהמסך, לא תראה הבדל גדול בין EDTV לבין HDTV (הפיקסלים ב-HDTV יהיו פשוט קטנים מדי) ולכן אם אתה הולך על 42", עדיף EDTV (זה יעלה לך הרבה הרבה פחות).
לגבי יחס ניגודיות 10,000:1 - זה ממש לא ראלי. המסכים היחידים בעלי יחסים כאלה הם EDTV.
כמו כן, אם אתה יושב במרחק כזה מהמסך, לא תראה הבדל גדול בין EDTV לבין HDTV (הפיקסלים ב-HDTV יהיו פשוט קטנים מדי) ולכן אם אתה הולך על 42", עדיף EDTV (זה יעלה לך הרבה הרבה פחות).
- oferlaor
- מנהל

אין מרחק אידאלי,
כל אחד והעדפותיו. לדעתי פחות מ-3מ' מאפשר מסך 37", יותר מ-4 מ' רצוי 50" לפחות.
כמובן שחובבי מקרנים לא יסכימו איתי ויגידו שבמרחק של 4מ' רצוי וכדאי ללכת על 75" עד 100+"...
לגבי EDTV מול HDTV, הדבר קשור בעיקר לחדות העיניים ולמרחק צפיה. ככל שהמרחק קצר יותר, רצוי יותר רזולוציה על אותו מרווח (ככל שאתה מתרחק הפיקסלים קטנים יותר ולכן יהיה לך קשה יותר לראות פרטים ולכן חבל להשקיע במסך קטן עם פיקסלים קטנים עוד יותר).
כל אחד והעדפותיו. לדעתי פחות מ-3מ' מאפשר מסך 37", יותר מ-4 מ' רצוי 50" לפחות.
כמובן שחובבי מקרנים לא יסכימו איתי ויגידו שבמרחק של 4מ' רצוי וכדאי ללכת על 75" עד 100+"...
לגבי EDTV מול HDTV, הדבר קשור בעיקר לחדות העיניים ולמרחק צפיה. ככל שהמרחק קצר יותר, רצוי יותר רזולוציה על אותו מרווח (ככל שאתה מתרחק הפיקסלים קטנים יותר ולכן יהיה לך קשה יותר לראות פרטים ולכן חבל להשקיע במסך קטן עם פיקסלים קטנים עוד יותר).
- oferlaor
- מנהל

emordeko,
אין כאן עניין של ניסיון - אלא של העדפה אישית. כאמור, יש כאלה שבמרחק כזה יעדיפו מסך 100"...
אני אישית מעדיף במרחק של 3.5 מ' מסך 42" HDTV. ההמלצה הזו היא עבורי בלבד, ואתה לא צריך לקחת אותה בתור מקרה אופייני אלא כמקרה ספציפי בלבד.
לדעתי ההבדל בין מסך EDTV ל-HDTV במרחק כזה הוא משמעותי. יש כאלה שאינם רואים הבדלים משמעותים. יתכן שגם כאן העדפה אישית משחקת, אבל גם נראה לי שחדות עין משחקת כאן גם תפקיד מסויים. כלומר, עד כמה העיניים בפוקוס ממרחק כזה... הרי יש רבים עם ראיה פחות מ-6:6 שאינם זקוקים או משתמשים במשקפיים). אני, למשל, לפי החוק היבש יכול לעבור מבחן ראיה ללא משקפיים ויכול לנהוג (כאמור, לפי החוק היבש) ברכב ללא משקפיים.
אני כמובן, לא חושב כך. יש לי צילינדר (כלומר, חדות העיניים שלי משתנה גם לפי כמות האור המופק) ולמרות המספר הקטן, אני מקפיד להרכיב זוג משקפיים כבר כ- 20 שנה אי אני אוהב לראות באופטימום. זה אומר שאני רוצה לראות כל פרט שאמור להיות בחיים או בטלויזיה...
אין כאן עניין של ניסיון - אלא של העדפה אישית. כאמור, יש כאלה שבמרחק כזה יעדיפו מסך 100"...
אני אישית מעדיף במרחק של 3.5 מ' מסך 42" HDTV. ההמלצה הזו היא עבורי בלבד, ואתה לא צריך לקחת אותה בתור מקרה אופייני אלא כמקרה ספציפי בלבד.
לדעתי ההבדל בין מסך EDTV ל-HDTV במרחק כזה הוא משמעותי. יש כאלה שאינם רואים הבדלים משמעותים. יתכן שגם כאן העדפה אישית משחקת, אבל גם נראה לי שחדות עין משחקת כאן גם תפקיד מסויים. כלומר, עד כמה העיניים בפוקוס ממרחק כזה... הרי יש רבים עם ראיה פחות מ-6:6 שאינם זקוקים או משתמשים במשקפיים). אני, למשל, לפי החוק היבש יכול לעבור מבחן ראיה ללא משקפיים ויכול לנהוג (כאמור, לפי החוק היבש) ברכב ללא משקפיים.
אני כמובן, לא חושב כך. יש לי צילינדר (כלומר, חדות העיניים שלי משתנה גם לפי כמות האור המופק) ולמרות המספר הקטן, אני מקפיד להרכיב זוג משקפיים כבר כ- 20 שנה אי אני אוהב לראות באופטימום. זה אומר שאני רוצה לראות כל פרט שאמור להיות בחיים או בטלויזיה...
- oferlaor
- מנהל

- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים