ביום ראשון האחרון בשעה 16:00 נסעתי להנאתי הלא רבה לקורס הכנה לבחינות לשכת עו"ד. בדרכי לשם, שמעתי את התחנה המועדפת עלי 88 FM.
במסגרת התוכנית ששודרה, התארח ישראל אהרוני שבתחום התמחותו אין צורך להרחיב בדיבור, אך בתחום ההתמחות החדש/ישן שלו נתגלה לי פן חדש ומופלא על האיש.
מסתבר שמקצועו הראשון, עוד בטרם נכנס לתחום הגסטרונומיה, היה DJ וניגן במועדון שנקרא המאה ועשרים. בתחילת התוכנית סיפר אהרוני איך פעם השתמשו רק בשני פטיפונים ללא מיקסר וציוד עזר נוסף ובסיום שיר אחד היו עוברים לשיר אחר. מהמעט שהספקתי לשמוע בתוכנית גילה אהרוני ידע נרחב ועומק במוסיקה אשר לדעתי לא נופל בהרבה מהידע בתחום עיסוקו המרכזי.
במקביל לכתיבת הודעה זו ערכתי חיפוש באינטרנט ומצאתי ראיון עם אהרוני שמתפרסם באתר BIN:
http://www.bin.co.il/article.php?article_ID=1346
הנה כמה מילים ממנו:
אנשים מכירים את השם אהרוני מעולם הבישול והגסטרונומיה. איך קרה פתאום שנכנסת אל תוך עולם המוסיקה? "
האמת שזה לא כל כך פתאום. אני אוהב מוסיקה משחר נעוריי, העבודה הראשונה שלי אחרי שהשתחררתי מהצבא בשנת 71' הייתה בתור תקליטן במועדון שנקרא ה'מאה עשרים', מועדון שהיה בזמנו הכי גדול ומפואר. באותה תקופה לא היו לנו מיקסרים ופירוטכניקה, היו לנו 2 פטפונים והרים של תקליטים והמושג די.ג'יי עדין לא היה קיים אז. מאז שנות ה-60 המאוחרות אני מעודכן בכל מה שקשור למוסיקה אבל בתקופה האחרונה הנושא הזה קיבל פומביות ותפנית".
קראתי בעבר שארחת את פול אוקנפולד וליטל לואי וגה לארוחת ערב על טהרת המוסיקה, שם גם הבנתי שהמוסיקה אצלך היא תחביב. איך זה קרה שמתחביב ביתי מצאת את עצמך מאחורי העמדה במועדונים גדולים?
"קודם כל כדאי שתדע שאוקנפולד היה פעם שף, אז מצאתי את עצמי מבשל איתו ביחד. אמא שלו דאגה קודם כל שיהיו לו מקצוע לפני שהוא יהיה די.ג'יי. האמת שזה קרה במקרה, ההתחלה הייתה כשאדי ארליך מבר ה"ברסה" עשה לפני כ-4 שנים קונספט של מסיבות בהם הוזמנו 4 שפים שונים שגם בישלו את הארוחה וגם ניגנו מוסיקה במהלך אותו הערב. אני הייתי אחד מהארבעה. מאוד נהניתי ומסתבר שגם אדי, שביקש ממני להמשיך לנגן במקום פעם בחודש. לאט לאט מצאתי את עצמי נסחף לתוך זה וביום ההולדת ה-53 שהיה לפני 3 וחצי שנים, אשתי רשמה אותי לקורס דיג'ייז בבית ספר למוסיקה. מאז פשוט נסחפתי עם האהבה שלי לזה".
מאיפה בא הרעיון של להוציא אלבום?
"הרעיון הגיע דרך הסוכן שלי אודי אפלבויים, שמאוד אוהב איך שאני מנגן. יום אחד הוא פשוט העלה את הרעיון שנוציא דיסק, משם זה התחיל להתפתח. כשהוא אמר 'דיסק' אני חשבתי להוציא אותו במתכונת שטרם נראתה בארץ, כגימיק שיוסיף משהו למטבח בארץ הן מבחינת התפריט והן מבחינת המוסיקה, מן מימד חדש שכזה לתחום הבישול בארץ".
גם כשאתה מארח בבית לארוחת ערב או בכלל, אתה חושב שמוסיקה היא חלק בלתי נפרד מהארוחה?
"במשך כל החיים שלי המוסיקה היא חלק בלתי נפרד. כשאני הולך ברחוב, כשאני נוסע על הקורקינט שלי, בבית זה מוסיקה כמעט 24 שעות ביממה, בטח ובטח כשאני מבשל וכמובן שגם כשמגיעים אורחים אז המוסיקה היא חלק בלתי נפרד מהארוחה ומהתכנון שלה".
-------------------------------
לתוכנית הביא אהרוני מעל עשרים שירים של זמרות שהראשונה שבהן היא Jill Scott זמרת בעלת קול מדהים שלא הכרתי לפני כן, ואחר כך השמיע את summertime בביצוע נחמד של זמרת ששכחתי את שמה, בשילוב עם maxi jazz. לאחר מכן השמיע את הביצוע המקורי של janis jolin.
לצערי לאחר הביצוע המדהים של joplin (ששמעתי אלפי פעמים והתרגשתי כל פעם מחדש) הגעתי ליעדי והייתי חייב לצאת מהרכב.
בכל מקרה למי ששמע את התוכנית, אשמח אם יציין שירים נוספים שהומלצו ע"י אהרוני (סתם מתוך סקרנות).
ומי שלא שמע, לא נורא, אולי יכול להסתפק בעתיד בדיסק של אהרוני...
ערב טוב.
עוז