עזרה בחיבור ממיר HD של הוט

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
shaytt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
ראיתי שיש כבר כמה מחוברים חדשים ואפשר להתייעץ:
אתמול קיבלתי את הממיר החדש. לא הייתי בזמן ההתקנה בבית והתוצאות בהתאם...
לפני הכניסה לממירים בוצע פיצול של הכבל RF לשני הממירים. מממיר ה HD יצא כבל SCART ישירות ל LCD. הערוצים היחידים שנקלטו היו ערותי NBC אירופה וערוץ פרומו כלשהוא (לא VOOM ולא NGC), שניהם ממש לא נראו באיכות HD. לאחר כמה נסיונות שכללו RESET לממיר, שוחחתי עם מוקד התמיכה הטכנית פעמיים ושם הציעו לי שתי שיטות שונות לחיבור, אחת כפי שהרכיב הטכנאי והשנייה חיבור RF בין הממירים ומהרגיל לטלויזיה. במוקד טענו שהוט לא מתעסקים בכלל עם כבלים של קומפוננט או DVI אלא ב SCART בלבד (אם כך מה הטעם ב HD?). למרות כל התדריכים הטלפוניים ופרטי ה FREQUENCY, ה SYMBOL וה QAM שקיבלתי לא הצלחתי לקלוט שום דבר.
בקיצור -
צריך עזרה - איך הממירים אמורים להתחבר האחד לשני ואיך ל LCD, ובאילו כבלים? ואיך צריך לכוון את הממיר כדי לקלוט את שידורי ה HD?

תודה

שי

dudy3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

מכל מלמדיי השכלתי

shaytt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קראתי את החומר הזה, תודה. אבל אני צריך סיוע יותר מפורט - מה הולך לאן ואיך מכיילים את הממיר.

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

shaytt כתב:שלום לכולם,
ראיתי שיש כבר כמה מחוברים חדשים ואפשר להתייעץ:
אתמול קיבלתי את הממיר החדש. לא הייתי בזמן ההתקנה בבית והתוצאות בהתאם...
לפני הכניסה לממירים בוצע פיצול של הכבל RF לשני הממירים. מממיר ה HD יצא כבל SCART ישירות ל LCD. הערוצים היחידים שנקלטו היו ערותי NBC אירופה וערוץ פרומו כלשהוא (לא VOOM ולא NGC), שניהם ממש לא נראו באיכות HD. לאחר כמה נסיונות שכללו RESET לממיר, שוחחתי עם מוקד התמיכה הטכנית פעמיים ושם הציעו לי שתי שיטות שונות לחיבור, אחת כפי שהרכיב הטכנאי והשנייה חיבור RF בין הממירים ומהרגיל לטלויזיה. במוקד טענו שהוט לא מתעסקים בכלל עם כבלים של קומפוננט או DVI אלא ב SCART בלבד (אם כך מה הטעם ב HD?). למרות כל התדריכים הטלפוניים ופרטי ה FREQUENCY, ה SYMBOL וה QAM שקיבלתי לא הצלחתי לקלוט שום דבר.
בקיצור -
צריך עזרה - איך הממירים אמורים להתחבר האחד לשני ואיך ל LCD, ובאילו כבלים? ואיך צריך לכוון את הממיר כדי לקלוט את שידורי ה HD?

תודה

שי
...
shaytt,

משהו לא בסדר בכל הסיפור הזה.
כל ממיר צריך להיות מחובר בנפרד למסך, ובממיר ה-HD יציאת ה-SCART היא למסכי SDTV בלבד (מדובר ביציאת קומפוזיט נחותה!)

הממיר הישן צ"ל מחובר ב-SCART למסך שלך, ואילו ממיר ה-HD חייב להיות מחובר
בקומפוננט (חיבורי RCA כחול-ירוק-אדום) או עם כבל DVI ל-HDMI (חיבור דיגיטלי).
כל פתרון אחר לא יכול לתת לך HD !!
(בעצם יש גם יציאת RGBVH - VGA אנלוגית, המקובלת במסכי מחשב)

8O

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #5 

יש לי ממיר HD של הוט. וככה זה מחובר:
מהקיר כרגיל יוצא RF לממיר הדיגיטלי.
מהשקע השני (הטכנאי אמר שזה של האנלוגי - כי זה עובד על הפס שלו, אבל אולי בלבל במוח סתם)
יוצא RF אחר לממיר HD.
מהHD יוצא כבל DV (אצלי הוא הולך לרסיבר, אבל לצורך הענין זה למסך), וכבל אופטי של אודיו לרסיבר.
לגבי הערוצים, יש להכנס לתפריט ולשנות שם את התדרים, עשיתי את זה מול המוקד, שהדריכו אותי שלב שלב ביעילות.
אם עושים לך בעיות, תגיד שבמוקד זהב יודעים בדיוק מה צריך לעשות. בסיום עושים סריקה והוא מוצא שני ערוצים. VOOM וNational HD.
רואים מעולה.

shaytt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה רבה לכולם! פתרתי את הבעיה.
למי שמתעניין וישמש אותו: נתוני הכיול שנמסרו לי בתחילה ע"י מוקד השירות של הוט היו שגויים.
הנתונים הנכונים (שנמסרו ע"י נציגת שירות מעולה!):
Frequency: 169750
Symbol: 6890
QAM256

מכאן סריקה והכל רץ חלק.

רואים נהדר!

שי

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”