קבצי MKV - עניין הסאונד?
אוקיי אז ככה,
יש לי קובץ בפורמט Mkv, הפורמט הנ"ל מייצג Hd בחלק מהמקרים.
הסרטון באמת באיכות גבוה, אך רציתי לדעת מה בעניין הסאונד?
נראה שהוא אינו Dd5.1 ויותר נוטה לכיוון הac3 הרגיל ואפילו פחות.
אני לא מבין את העניין, אחרי הכל Hd זו לא רק איכות תמונה גבוה יותר, אני מצפה שהקבצים יתמכו לפחות גם Dd5.1 ושאיכות הסאונד תתעלה על זו של הdvd הרגיל או לפחות תשתווה לה.
מה העניין כאן?
פספסתי משהו?
בעיקרון אני רוצה לראות את הסרט ולהנות מהפיצוצים והבומים ולא רק מאיכות התמונה.
אשמח לשמוע דעות ופרשנויות לעניין.
יש לי קובץ בפורמט Mkv, הפורמט הנ"ל מייצג Hd בחלק מהמקרים.
הסרטון באמת באיכות גבוה, אך רציתי לדעת מה בעניין הסאונד?
נראה שהוא אינו Dd5.1 ויותר נוטה לכיוון הac3 הרגיל ואפילו פחות.
אני לא מבין את העניין, אחרי הכל Hd זו לא רק איכות תמונה גבוה יותר, אני מצפה שהקבצים יתמכו לפחות גם Dd5.1 ושאיכות הסאונד תתעלה על זו של הdvd הרגיל או לפחות תשתווה לה.
מה העניין כאן?
פספסתי משהו?
בעיקרון אני רוצה לראות את הסרט ולהנות מהפיצוצים והבומים ולא רק מאיכות התמונה.
אשמח לשמוע דעות ופרשנויות לעניין.
- yakirnav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 837
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
ים המלח יכול להיות משאב המלח והאשלג הגדול בעולם אך בלי משאיות ודלק מה הוא שווה?
תבדוק כבלים. שווה להשקיע בכבלים בשרניים שיעבירו את המידע כמו שצריך.
יש גם כמה אופטיים נחמדים שלא מביישים את מה שיש לתוכן להציע מבחינת סאונד, ובהחלט במחיר סביר. שווה לבדוק.
תבדוק כבלים. שווה להשקיע בכבלים בשרניים שיעבירו את המידע כמו שצריך.
יש גם כמה אופטיים נחמדים שלא מביישים את מה שיש לתוכן להציע מבחינת סאונד, ובהחלט במחיר סביר. שווה לבדוק.
Stay foolish
לפי התגובה שלך אני מבין שאתה טוען שהקובץ עצמו כן בעל איכות סאונד גבוה של 5.1DD.
זהו תוכנו של קובץ הNFO שמצורף:
לפי דבריך ישנם קבצי MKV [כנראה בניגוד לקובץ הנ"ל] בעלי איכות סאונד גבוה של 5.1DD?
איך ניתן לבדוק את העניין בוודאות?
לדוגמא, הכנסתי אל מכשיר הDVD סרט רגיל, אני שומע את הסאונד מפוצל לפעמים, הכל עובד כמו שצריך, לעומת זאת כשאני מפעיל את סרט הHD דרך המחשב הנייד [שמחובר לLCD + למגבר] אני לא מרגיש פיצול או שימוש ב5.1DD.
זהו תוכנו של קובץ הNFO שמצורף:
שאלה,Video : 5031 @ 1280x 544 ²
²±²±±°  ° ²²±°²±°°°°°°  
²²²²±°±°° ° ²²²²²±²° °°°  Audio : AC3 @ 640 Kbit/s...
לפי דבריך ישנם קבצי MKV [כנראה בניגוד לקובץ הנ"ל] בעלי איכות סאונד גבוה של 5.1DD?
איך ניתן לבדוק את העניין בוודאות?
לדוגמא, הכנסתי אל מכשיר הDVD סרט רגיל, אני שומע את הסאונד מפוצל לפעמים, הכל עובד כמו שצריך, לעומת זאת כשאני מפעיל את סרט הHD דרך המחשב הנייד [שמחובר לLCD + למגבר] אני לא מרגיש פיצול או שימוש ב5.1DD.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא רק שהוא ב 5.1 הוא ב Bitrate שלא ניתן למצוא ב DVD's.
( בערך פי 2 מהמקובל ).
חוץ מזה,
אל תסתמך על קבצי ה NFO.
תוריד את ה MediaInfo. חינמית,קטנה ונותנת את כל הנתונים על הקובץ.
http://mediainfo.sourceforge.net/he
ליאור
( בערך פי 2 מהמקובל ).
חוץ מזה,
אל תסתמך על קבצי ה NFO.
תוריד את ה MediaInfo. חינמית,קטנה ונותנת את כל הנתונים על הקובץ.
http://mediainfo.sourceforge.net/he
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46363
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
Lior_M,
לגבי ההערה שלך בנושא קצב נתונים, קצב הנתונים של Track האודיו על כותר DVD יכול לנוע בין 32kbps ל 1536kbps.
רוב הכותרים בעלי קצב נתונים של 768kbps.
DeLiRiuM,
רוב הסיכויים שהבעיה טמונה בחיבור שלך בין המחשב הנייד לרסיבר ובקודקים המופעלים בעת הניגון.
לגבי ההערה שלך בנושא קצב נתונים, קצב הנתונים של Track האודיו על כותר DVD יכול לנוע בין 32kbps ל 1536kbps.
DeLiRiuM,
רוב הסיכויים שהבעיה טמונה בחיבור שלך בין המחשב הנייד לרסיבר ובקודקים המופעלים בעת הניגון.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זיו,ziv_r כתב:Lior_M,
DeLiRiuM,
רוב הסיכויים שהבעיה טמונה בחיבור שלך בין המחשב הנייד לרסיבר ובקודקים המופעלים בעת הניגון....
התיחסתי ל DD ולא ל DTS.
DD על כותר DVD מוגבל ל 448Kb. בתצורתו המלאה 640Kbit/s הוא מופיע רק על פילם בקולנוע.
DD True HD יכול להגיע ל 18Mbps אבל עדיין יחזיק AC3 Core בקצב נתונים
של 448Kbps לטובת תאימות אחורה.
בקיצור, לא מכיר DD עם קצב נתונים שציינת ובשביל להיות בטוח הלכתי ל Wiki..
[left]
The AC-3 standard allows a maximum coded bit rate of 640 kbit/s. 35 mm film prints use a fixed rate of 320 kbit/s. HD-DVD and DVD-Video discs are limited to 448 kbit/s, although many players can successfully play higher-rate bitstreams (which are non-compliant with the DVD specification). ATSC and Digital cable standards limit AC-3 to 448 kbit/s. Blu-ray Disc, the Sony PlayStation 3 and the Microsoft Xbox game console can output an AC-3 signal at a full 640 kbit/s. Some Sony PlayStation 2 console games are also capable to output AC-3 standard audio as well.
[/left]
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
AC-3 זה שם הפורמט המקורי
שמעבדות DOLBY נתנו למה שהם יצרו, אח"כ שינו את שמו ל-DD. הוא יכול להכיל בין 2 ל-8 ערוצי אודיו דיסקרטים. 5.1 זה מספר ערוצי האודיו, אפשר גם 2.0, וכו'.danlior כתב:מה ההבדל תכלס בין DD 5.1 ל-AC3?...
דודי.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

5.1 הוא מקרה פרטי של AC3.danlior כתב:מה ההבדל תכלס בין DD 5.1 ל-AC3?...
AC3 בא לציין את הפורמט שיכול להכיל בין ערוץ בודד אחד ( mono ) לעד 7 ערוצים Bitrate's שונים כשהנפוץ הוא 334Kbps, בחלק מסרטי ה DVD הוא מגיע ל 448Kbps ( זו המגבלה ל DD בפורמט DVD ) , ובקולנוע ב 640Kbps.
ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 24/12/2007 8:50, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46363
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
AC-3 הינו ראשי תיבות של האלגוריתם המשמש לכיווץ האודיו ( Arc Consistency Algorithm #3).
AC-3 לא נשמע ממש מצלצל ולכן הוציאו שם מסחרי לדבר, אשר מוכר לרוב בשם Dolby Digital.
יש להבין כי פורמט ה Dolby Digital איננו מאפיין את מספר הערוצים המקודדים אלא את צורת התקשורת. מספר הערוצים ב Dolby Digital יכול לנוע בין אחד בודד (Mono) ועד ל 6 ערוצים.
המצאת ערוצים נוספים קיים רק בפורמט Dolby Digital EX והינו עד ל 7 ערוצים בלבד סך הכל. הערוץ הנוסף נוצר על על ידי מטריצה חישובית בצד של הרסיבר. זהו לא ערוץ אשר מוקלט בנפרד.
ליאור,
אני התיחסתי לאודיו בכללותו, בלי הגבלת פורמט.
AC-3 לא נשמע ממש מצלצל ולכן הוציאו שם מסחרי לדבר, אשר מוכר לרוב בשם Dolby Digital.
יש להבין כי פורמט ה Dolby Digital איננו מאפיין את מספר הערוצים המקודדים אלא את צורת התקשורת. מספר הערוצים ב Dolby Digital יכול לנוע בין אחד בודד (Mono) ועד ל 6 ערוצים.
המצאת ערוצים נוספים קיים רק בפורמט Dolby Digital EX והינו עד ל 7 ערוצים בלבד סך הכל. הערוץ הנוסף נוצר על על ידי מטריצה חישובית בצד של הרסיבר. זהו לא ערוץ אשר מוקלט בנפרד.
ליאור,
אני התיחסתי לאודיו בכללותו, בלי הגבלת פורמט.