נחיצות מקרניי Hi-End בתנאי סביבה לא מושלמת

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

כבר זמן מה אני קורא ביקורות ורשמים ממקרני FHD (במיוחד הדור האחרון), ביניהם :
Panasonic AE-2000
Sony VW-60
Epson TW2000
Mitsubishi HC-6000
ומעוניין לקנות אחד מהם.

כל המבחנים שנעשו למקרנים נעשו בחדר חשוך לחלוטין עם קירות קהים (צבועים או מצופים בציפוי קהה), ועם מסכים יקרים מאוד - Stewart ודומיהם.

בקיצור תנאי צפיה אידאלים/אופטימליים.

השאלה היא האם בתנאים לא אידאלים - למשל חדר לא מוחשך לגמריי וחדר עם קירות +ריצפה לבנים ומסך שאינו Stewart, יש טעם לרדוף אחרי ערכיי ה Contrast שנעים בין 15K ל 35K ואפילו עד ל 50K.

האם בתנאי צפייה לא אידאלים (אפילו רק עם חדר בעל קירות לבנים), יש הבדליי איכות בין המקרנים המוזכרים למעלה?

תודה מושיק

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

שניים מתוך הרשימה שלך נבחנו דווקא בחדר בהיר לאחרונה....
מאמר סיכום בקרוב.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #3 

כמו עם שאר הדברים שאנחנו קונים, צריך למצוא פשרה ולהתאים את הקנייה לצרכים/צפיות שלך.
במכוניות אסתפק ברכב 2000 סמ"ק, כי אני יודע שלא אנצל את ה V6 3500 של אותו היצרן.
במקרנים, לא אקנה משהו שמראש מונע ממני אנסי קונטרסט טוב, ואחפש משהו שיתן לי לפחות את
הפוטנציאל לקונטרסט טוב, אם אחליט לבנות חדר יעודי, למשל.
ומסך עם שטח שחור (masks) מסביב, שטיח כהה ומרחק יפה מהתקרה הלבנה, הם תנאים לא כ"כ רעים
לקבלת קונטרסט טוב בסלון רגיל.
ויאללה, ישוחרר המאמר כבר מרטין!
:-)

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

כמו שאמרו קודמי,

הדור החדש של המקרנים מציג חידושים נוספים שיבואו לידי ביטוי גם בחדר בהיר יחסית (לדוגמא לעניין הרזולוציה אין השפעה מצבע החדר)
בנוסף הפאנלים מהדורות החדשים מספקים ערכי contrast גבוהים יותר, שיפורים בעקומות הצבע וכן מעבדי תמונה עדיפים על אלו שהיו במקרנים בדורות הקודמים.

לכן, אם ידך משגת המלצתי היא כן לרכוש מקרן מ FHD מהדור האחרון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #5 

אין ספק שהיתרונות מתבלטים בחדר הקרנה אידאלי, אבל זה לא אומר שבחדר לא אידאלי לא יהיה הבדל בין מקרן גרוע למקרן טוב...

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #6 

moshikantebi - אני כבר טוען זמן רב שבאופן כללי לא ניתן בפוסטים בפורום דגש מספיק על חשיבות סביבת ההקרנה. אני יכול להעיד מנסיוני שציפתה לי הפתעה מאוד לא נעימה מבחינת איכות התמונה שקיבלתי בסלון ביתי לעומת האיכות שראיתי בחדרי הקרנה ייעודיים עם מקרן דומה. לעניות דעתי מי שרגיש לאיכות תמונה חייב חדר הקרנה ייעודי (קירות ותקרה כהים) או מסך משכך החזרות סביבתיות (כמו ה da-lite high power) כדי ליהנות באמת מאיכות התמונה עבור כל מקרן HT מהשנים האחרונות.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #7 

israeli2k כתב: אני יכול להעיד מנסיוני שציפתה לי הפתעה מאוד לא נעימה מבחינת איכות התמונה שקיבלתי בסלון ביתי לעומת האיכות שראיתי בחדרי הקרנה ייעודיים עם מקרן דומה. .
...
באיזה מקרן מדובר?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

moshikantebi - אני כבר טוען זמן רב שבאופן כללי לא ניתן בפוסטים בפורום דגש מספיק על חשיבות סביבת ההקרנה
...
הסיבה לכך היא שרוב חברי הפורום ללא חדר הקרנה ייעודי, כך שאין ממש מה לעשות.

בעיה דומה יש גם עם סאונד: גלים עומדים, החזרים ראשוניים וכו', מי באמת יכול להרשות לעצמו לטפל בזה לא בחדר ייעודי ?

moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מה שבעצם המסקנה שלי היא שבהקרנה בתנאי סביבה לא אידאלים (קירות + תיקרה לבנים)עם מקרן בעל Contrast של 2000 ושל מקרן בעל Contrast של 35,000 לא יהיה הבדל באיכות התמונה.
(כל שאר הפרמטרים של שני המקרנים זהים - בהירות, רזולוציה, מעבד ווידאו).

האם אני צודק?

מושיק

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לא, המסקנה שלך שגויה.

אתה תראה בבירור את ההבדל הגדול ב On/Off contrast, מכיוון שאין לקירות החדר הלבנים השפעה עליו.

קירות החדר הלבנים משפיעים על ה ANSI contrast של המקרן, כתוצאה מכך לא תראה בבירור את ההבדל ב ANSI contrast בין מקרן DLP עם ANSI CR של 500:1, לבין מקרן LCD עם ANSI CR של 250:1 (מכיוון שחדר עם קירות לבנים מגביל את ה ANSI CR ל 50:1, למרות שלמסך עם זווית צפייה מצומצמת, תהיה השפעה חיובית על ה ANSI CR).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

מצטרף לקודמי.
ההבדלים דרמטיים ונוכחנו לכך ב-SHOOTOUT שעשינו.
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

דרך אגב, אפשר לקבל הסבר קצר בעברית על On/off CR לעומת ANSI CR בלינק הבא:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=390

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אני חושב שההבדל היחסי בין מקרני HT בסביבת הקרנה לא אופטימלית מתגמד ביחס להבדל שסביבת ההקרנה עצמה עושה עבור אותו מקרן. אני אישית אעדיף מקרן HD-READY סביר בסביבת הקרנה ייעודית על כל מקרן יקר יותר בסלון הבית עם מסך רגיל. לדאבוני סביבת ההקרנה היא גם הרכיב היקר ביותר במערכת הק"ב (כמה עולה חדר 3x4 לפחות באיזור המרכז :wink: ).

דא"ג, למען הדיוק השפעת הסביבה גדלה ככל שה- APL של הסצנה גדול יותר. במקרה של ANSI CR מדובר ב APL של 50%. רוב הסצנות הם באיזור ה 15%-25% APL.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #14 

ללא צל של ספק שהבדל בין קונטרסט 2000 ל 3500 בחדר רגיל כן רואים את ההבדל. לא יודע לגבי קונטרסטים אמיתיים גבוהים יותר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #15 

israel2k,
ברור שזה האידיאל...
ואם אי אפשר לשפר את חדר ההקרנה (סלון ממוצע בדירה שכורה עם הנהלה שיש לה גבולות לגבי אסטתיות)?
עדיין אני רואה הבדלים בין מקרנים, גם בחדרים לא אידיאלים...

מה אתה מעדיף?
מזדה 6 בגרמניה עם האוטובאנים שלהם או פורשה 911 בישראל ? :wink:
About.me

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אנלוגיה מצויינת: אני מעדיף מאזדה 6 באוטובאן מ 911 בפקק תל אביבי. ה"ייתרון" היחיד של ה 911 במצב כזה הוא השופוני.

moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אתה תראה בבירור את ההבדל הגדול ב On/Off contrast, מכיוון שאין לקירות החדר הלבנים השפעה עליו.

קירות החדר הלבנים משפיעים על ה ANSI contrast של המקרן, כתוצאה מכך לא תראה בבירור את ההבדל ב ANSI contrast בין מקרן DLP עם ANSI CR של 500:1, לבין מקרן LCD עם ANSI CR של 250:1 (מכיוון שחדר עם קירות לבנים מגביל את ה ANSI CR ל 50:1, למרות שלמסך עם זווית צפייה מצומצמת, תהיה השפעה חיובית על ה
...
ANSI CR).[[/quote]

Noam23 קראתי גם את המאמר המסביר את החשיבות של הקונטרסט on/off לעומת ה ANSI CR.

שני סוגי מדידות הקונטרס באים לתת איזו שהיא נקודת ייחוס להשוואה בין מכשירים שונים.
בפועל אם התמונה לא בהירה כולה או כהה מאד הרי שהיא בעצם מורכבת מאיזה שהוא Pattern של ANSI CR (אומנם לא ריבועי שחור לבן אבל איזו קומבינציה של מקטעים של היר וכהה על המסך).

עכשיו אם מה שאומרים שקירות/תיקרה לבנים מגבילים את ה ANSI CR ל 50 עד ל 100 וכמו שהבהרתי קודם Fram של תמונה מסרט הוא שילוב של מקטעים בהירים וקהים, אז בפועל גם אם החדר חשוך אז יש Limiter ל CR שהוא 100 ולא חשוב שיש למקרן CR של 16,000 עדיין בהצגת תמונה סטנדרטית נוגבל בגלל ההחזרות מהקירות.

Contrast On/Off זה דבר נחמד ותאורטית אבל הוא לא משקף את הקונטרסט אמיתי שיש בתמונה אמיתית שמוקרנת (שבמקרה שלנו מוגבלת ע"י הקירות).

מושיק

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #18 

Contrast On/Off הוא לא רק תיאורטי כי הוא הולך יד ביד עם קיומם של שחורים עמוקים. שחורים עמוקים ללא כל ספק מוסיפים המון לתמונה כהה, ויש הרבה סצנות כאלו.
בנוסף, הקירות מפריעים בסצנות מעורבות, אבל מפריעים הרבה פחות בסצנות חשוכות ושם כשיש ANSI גבוה זה יתבטא ביכולות ההפרדה בין רמות כהות שונות. ההנחה היא שANSI גבוה שנמדד על משבצות שחמט, הולך ביחד עם קונטרסט גבוה גם כשה"משבצות" הם ברמות שונות של אפור כהה.

בכל מקרה, במציאות, מקרנים עם קונטרסט גבוה נותנים תמונה עמוקה יותר גם בסצנות בהירות כאשר ההקרנה בחדר עם קירות לבנים.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 26/12/2007 13:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

moshikantebi- בהמשך למה שמוקו אמר: ANSI CR הוא נקודת מדידה אחת (50% APL). לעומת זאת ON/OFF הוא נקודת מדידה אחרת (היחס בין 0APL ל 100IRE). ה CR התוך-תמונתי האמיתי, תחת APL כלשהו, ניתן להערכה על ידי 2 הנתונים האלו. כמו כן, ניתן לבצע מדידות פרטניות בנק' APL שונות באמצעות TEST PATTERNS מתאימים כדי לקבל נתונים מדוייקים יותר, אלא שכמעט אף גוף לא משחרר נתונים כאלה. בקיצור, קשה לבוא עם מספר אחד שייתן תמונה מספיק טובה לגבי הניגודיות האמיתית, רצוי להסתכל לפחות על שני מספרים (ON/OFF ו ANSI), או הכי טוב להסתכל על עקומת ניגודיות ביחס ל APL, אם תצליח למצוא כזו עבור המכשיר שמעניין אותך.
יש שרשור שלם ארוך ומאוד טכני בנושא ב AVS (אם זה מעניין אותך): http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=852467

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”