בבקשה עזרה בבחירת מקרן בין Mitsubishi HC4900 לבין 6000

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
elad65 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הכנתי בביתי חדר קולנוע .אני עכשיו רק מתלבט בין שתי המקרנים האלו.

יש לי טווח צפייה של כ5.5 מטר.
שימוש עיקרי:
אני צופה בהמון סרטים.רכשתי גם את המכשיר של DIVICO שמנגן סרטים בפורמט MKV שאני מוריד מהאינטרנט ב1080P וב720.

חוץ מזה אני מחבר אליו XBOX 36ם ומחשב..

אני בקושי רואה טלויזיה.

ההתלבטות שלי. אם זה לא בזבוז כסף לקנות את הMitsubishi HC6000
אם אני יראה כזה הבדל בינו לבין ה4900

אני מנסה כמה שיותר לחסוך.אבל אם זה כלכך משמעותי ושווה את ההשקעה אז אני אחכה עוד קצת ואקנה את ה6000

תודה על העזרה.אתם עושים עבודה מצויינת!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מאמר סיכום ל-SHOOTOUT שנערך לא מזמן ושני המקרנים הללו השתתפו בו, אמור לצאת בקרוב.
בגדול זה אותו מקרן, כאשר ל-6000 יש עיבוד תמונה (Silicon Optix) עדיף, שמתבטא בגרעיניות, צבעים וכו'.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

מרטין, לא מצאתם את ה 6000 עדיף באופן משמעותי מבחינת השחורים בהשוואה ל 4900 ?, זו הנקודה הראשונה שעלתה בכל השוואה ביניהם שקראתי עד כה.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #4 

כנראה שלא, אחרת הוא היה מציין את זה מייד אני חושב.

יש אצלי את ה 6000 מספר ימים והייתי רגיל ל DLP ללא איריס. האיריס האוטומטי הזה משגע אותי. במיוחד שיש כתוביות לבנות על סרט שמשנה בהירות מהר, הכתוביות ניהיות כהות ובהירות עם הסרט. אני לא יודע אם אתרגל לזה.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

האם אין אפשרות לשחק עם ההגדרות של הצמצם הדינמי (מהיר יותר, איטי יותר) ?

מקסימום תכבה אותו בסרטים הכוללים תרגום. הקונטרסט הנטיבי של ה HC6000 לא רע עבור מקרני LCD.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מה הוא?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

1850:1 במצב הלא מכוייל ל D65 (ואני מניח שלא כיילת אותו).

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

ממש קונטרסט מדכא..

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

הקונטרסט של פילם בקולנוע הוא 1000:1, כך שזה לא נורא כ"כ.

להשוואה, הקונטרסט הנטיבי של ה HC4900 (שהשוו אותו פה ל HC6000) הוא 700:1.

המצב שלך לא כ"כ גרוע.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #10 

זו ההנחה הרווחת לגבי פילם. מצד שני קשה לי להבין איך מסך כמו הקורו עם כ- 3500:1 ANSI CR מדיד נראה הרבה יותר טוב ממסכים עם סדר גודל של 1000:1 (למשל הפאנא). המקור היה אמור ליהיות צוואר הבקבוק, לא?!

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

זו ההנחה הרווחת לגבי פילם. מצד שני קשה לי להבין איך מסך כמו הקורו עם כ- 3500:1 ANSI CR מדיד נראה הרבה יותר טוב ממסכים עם סדר גודל של 1000:1 (למשל הפאנא). המקור היה אמור ליהיות צוואר הבקבוק, לא?!
...
הקורו זה מסך או מקרן ?, אתה מדבר על ANSI CR או On/Off CR, או שעשית פה עירבוב ?, לא הבנתי את ההערה על "המקור", אתה מדבר על החדר ?

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ההרגשה שלי לגבי ה 6000 שהיה לי טוב יותר עם ה HC2000 - האם זה מוטעה להרגיש כך?

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מאיזו בחינה אתה מדבר ?, רק העניין של הכתוביות והצמצם הדינמי ?

ניסית לכבות את הצמצם הדינמי ולראות איך ההרגשה ?

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

מהבחינה של עומק השחור.

יש שם הגדרה לגבי ה HDMI שהיתה במצב אוטומטי, העברתי ל enhanced ששיפר את בהירות התמונה. אבל עדיין אם אני מבטל את הצמצם אז השחורים ממש לא משהו לעומת מה שזכור לי מה 2000. (ה 2000 לא אצלי כרגע).

מאד יכול להיות שזה עכב חוסר כיול טוב. אבל הייתי מאד שמח אם אדם מקצועי עם נסיון מוכח היה רואה את ה 6000 ונותן חוות דעת לעומת המיצובישי 2000.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #15 

noam23 כתב:
...
הקורו זה מסך או מקרן ?, אתה מדבר על ANSI CR או On/Off CR, או שעשית פה עירבוב ?, לא הבנתי את ההערה על "המקור", אתה מדבר על החדר ?
...
מצטער על הנצל"ש - אפשר לפצל אם זה מפריע למישהו.

הקורו זו פלזמה. זה לא משנה לצורך התהייה (בניסוח קצת שונה): בבואנו להעריך איכות תמונה יש את המבחנים הסינטטים (TEST PATTERNS) ויש התרשמות סובייקטיבית מצפיה בתוכן. ה REFERENCE הוא בד"כ סרט, נניח ממקור BD. הסרט עצמו בד"כ צולם בפילם. אם זה סרט בן כמה שנים אז גם ה MASTERING שלו נעשה בפילם. כלומר המקור מכיל CR של 1000:1. אם כך מדוע בכל זאת יש הבדלי איכות בין מסך עם קונטרסט אנסי מדיד של 1000:1 לבין כזה עם 3500:1 (נניח)? הייתי מצפה שהמקור יהווה צוואר בקבוק ולא המסך.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אם זה סרט בן כמה שנים אז גם ה MASTERING שלו נעשה בפילם. כלומר המקור מכיל CR של 1000:1. אם כך מדוע בכל זאת יש הבדלי איכות בין מסך עם קונטרסט אנסי מדיד של 1000:1 לבין כזה עם 3500:1 (נניח)? הייתי מצפה שהמקור יהווה צוואר בקבוק ולא המסך.
...
אני לא יודע את התשובה בוודאות, אבל נראה לי ע"פ ההגיון שכאשר הסרט עובר המרה מפילם למדיה דיגיטלית, הקונטרסט עובר מ 1000:1, למצב האידיאלי (כלומר קונטרסט אינסופי). לדוגמא, כאשר יש בסרט פריים שחור לחלוטין, על מסך הקולנוע התמונה עדיין נראית אפורה, אבל, כאשר אותו פריים מומר למדיה דיגיטלית, הוא מקבל ערך של IRE=0, ולכן יוצג כשחור אמיתי ע"י אמצעי תצוגה ביתי המסוגל לבצע זאת.

sergeyb
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

גם אני ראיתי שברשת מסתובב מספר קונטרסט של פילם 1000:1, לא מבין מאיפה זה בא.
הנתון לשם עצמו פשות לא נכון. נגטיב של הסרט בעל קונטרסט גבוה בהרבה.
אך נכון שבקולנוע רואים תמונה בעלת קונטרסט נמוך. הסיבה לכך היא שהעותקים שאותם מקרנים בבתי קולנוע הם בעלי קונטרסת נמוך וזאת מסיבות טכנולוגיות ותקציביות. לדוגמה שיכפול העותקים לרוב נעשה מעותק אלקטרוני שנוצר ממכונת telecine. ומכונות אלו הן בעלות קונטרסת נמוך מאוד.
לגבי מסכי וידאו או מקרנים, אין יחס ישיר בין קונטרסט שלהם לזה של המקור מכיוון שפרמטר הזה הוא יחסי ולא אבסולוטי.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”