שואל בקשר לפטיפון הנעה ישירה...
היי חברה
רציתי לשתף אתכם בהתלבטות קטנה לגבי קניית פטיפון
אני לא הכי מבין בזה, אבל אני מחפש פטיפון הנעה ישירה ולא רצועה לשימוש ביתי משום שהנעת רצועה היא טכניקה שאני לא מת עליה מפני שהבנתי מאנשים שמתעסקים שרצועה זה בעייתי כי בערך פעם בחצי שנה היא מתיישנת וכך גם משתנה הצליל שלה ובשום מקום רציני לא משתמשים עם זה יותר אלא רק הנעה ישירה, כל אולפן וכל תחנת רדיו עובדת היום עם השנעה ישירה, הצליל אף פעם לא משתנה בגלל זה.
אז רציתי שתמליצו לי על פטיפונים מהסוג הזה במחירים של עד 2000 שקל אם אפשר. כי אני לא יוכל לעבור את המחיר הזה בהרבה.
בקשר לראשים, לאיזה חברה הראשים יותר איכותיים, אורטפון או סטנטון? הבנתי שסטנטון כי בכל האולפנים הרציניים משתמשים איתם אבל אני רוצה לשמוע מכם.
תודה רבה
רציתי לשתף אתכם בהתלבטות קטנה לגבי קניית פטיפון
אני לא הכי מבין בזה, אבל אני מחפש פטיפון הנעה ישירה ולא רצועה לשימוש ביתי משום שהנעת רצועה היא טכניקה שאני לא מת עליה מפני שהבנתי מאנשים שמתעסקים שרצועה זה בעייתי כי בערך פעם בחצי שנה היא מתיישנת וכך גם משתנה הצליל שלה ובשום מקום רציני לא משתמשים עם זה יותר אלא רק הנעה ישירה, כל אולפן וכל תחנת רדיו עובדת היום עם השנעה ישירה, הצליל אף פעם לא משתנה בגלל זה.
אז רציתי שתמליצו לי על פטיפונים מהסוג הזה במחירים של עד 2000 שקל אם אפשר. כי אני לא יוכל לעבור את המחיר הזה בהרבה.
בקשר לראשים, לאיזה חברה הראשים יותר איכותיים, אורטפון או סטנטון? הבנתי שסטנטון כי בכל האולפנים הרציניים משתמשים איתם אבל אני רוצה לשמוע מכם.
תודה רבה
אתם לא חושבים שהנעה ישירה זה דבר יותר יציב מהנעת רצועה? חבר'ה אני מכיר אנשים שמתעסקים שנים והסבירו לי שהרצועה מתיישנת צ'יק צ'ק וזה משנה גם את הצליל.
הנעה ישירה עובדת על מנוע, אין רצועה שתתיישן פה, זה הכי יציב שיש. אני טועה?
בכל מקרה, תנסו להציע לי בבקשה דגמים של חברות מוכרות שיש להם הנעה ישירה במחירים עד 2000 ש"ח.. אני יכול למצוא דבר כזה?
הנעה ישירה עובדת על מנוע, אין רצועה שתתיישן פה, זה הכי יציב שיש. אני טועה?
בכל מקרה, תנסו להציע לי בבקשה דגמים של חברות מוכרות שיש להם הנעה ישירה במחירים עד 2000 ש"ח.. אני יכול למצוא דבר כזה?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
טעות בסיסית
היצרניות הכי טובות שיש בעולם כיום של פטיפונים מייצרות רק פטיפונים עם הנעת רצועה
בלבד! החל מפרוג'קט "היחסית עממית" ועד להייאנד כמו טורנס,נוטינגהםI,SME,לין, ואחרות..הנעה ישירה נשארה כיום רק נחלתם של הפטיפונים שמיועדים לעבודה מקצועית-כמו
תחנות רדיו ותקליטנים,שיכולים "להתחרע" על המכשירים,(כמו הפטיפונים של טכניקס וסטנטון)אבל להאזנה "אודיופילית" ומבחינת
איכות סאונד-הנעת הרצועה הרבה יותר טובה מהנעה ישירה.אני מניח שהדעה המוטעית שיש
לפעמים על הנעת רצועה היא בגלל התנסות עם פטיפונים זולים מפעם,שאכן היו להם בעיות
אמינות ורצועות שהיצרנים לא ממש השקיעו בהן מספיק.לפטיפונים טובים עם הנעת רצועה יש
רצועות מספיק טובות שעשויות מחומרים טובים ולא נדפקות כל כך מהר כמו שחלק מהאנשים
לפעמים חושבים.
בלבד! החל מפרוג'קט "היחסית עממית" ועד להייאנד כמו טורנס,נוטינגהםI,SME,לין, ואחרות..הנעה ישירה נשארה כיום רק נחלתם של הפטיפונים שמיועדים לעבודה מקצועית-כמו
תחנות רדיו ותקליטנים,שיכולים "להתחרע" על המכשירים,(כמו הפטיפונים של טכניקס וסטנטון)אבל להאזנה "אודיופילית" ומבחינת
איכות סאונד-הנעת הרצועה הרבה יותר טובה מהנעה ישירה.אני מניח שהדעה המוטעית שיש
לפעמים על הנעת רצועה היא בגלל התנסות עם פטיפונים זולים מפעם,שאכן היו להם בעיות
אמינות ורצועות שהיצרנים לא ממש השקיעו בהן מספיק.לפטיפונים טובים עם הנעת רצועה יש
רצועות מספיק טובות שעשויות מחומרים טובים ולא נדפקות כל כך מהר כמו שחלק מהאנשים
לפעמים חושבים.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 23/12/2007 1:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אמרתי "יחסית" כי הדגמים מרמת הכניסה של פרוג'קט כמו ה-DEBUT וה-EXPRESSION
הם יחסית זולים,אבל לפרוג'קט יש דגמים יותר גבוהים ויקרים הרבה יותר(שגם נראים כמו
יצירות אומנות)
http://www.project-audio.com/main.php?l ... es&lang=en
הם יחסית זולים,אבל לפרוג'קט יש דגמים יותר גבוהים ויקרים הרבה יותר(שגם נראים כמו
יצירות אומנות)
http://www.project-audio.com/main.php?l ... es&lang=en
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שיש דברים בגו.
פעם, מנועי ההנעה הישירה לא היו "שקטים" ויציבים והיו מכניסים הרבה ויבראציות לצלחת, מה שגרם לסאונד לא משהו.
כיום, מנועי DC הם יציבים מאוד, שקטים ועם מיסבים מודרניים גם אין כלל ויבראציות.
אולם, הרבה יותר פשוט וזול לקחת מנוע קטן יחסית וע"י יחס תמסורת ורצועת גומי להעביר את האנרגיה לפלטה כבדה מאוד יחסית (היא ששומרת על המהירות יחסית קבועה בגלל התנע).
זה גם כמובן, הרבה הרבה יותר סקסי, במיוחד אם יש לך שלושה מנועים עם שלוש גומיות......

פעם, מנועי ההנעה הישירה לא היו "שקטים" ויציבים והיו מכניסים הרבה ויבראציות לצלחת, מה שגרם לסאונד לא משהו.
אולם, הרבה יותר פשוט וזול לקחת מנוע קטן יחסית וע"י יחס תמסורת ורצועת גומי להעביר את האנרגיה לפלטה כבדה מאוד יחסית (היא ששומרת על המהירות יחסית קבועה בגלל התנע).
זה גם כמובן, הרבה הרבה יותר סקסי, במיוחד אם יש לך שלושה מנועים עם שלוש גומיות......

אולי, אבל לי הפטיפונים היקרים הללו נראים תמיד כמו עוגת חתונה...MartinHSabag כתב:אני חושב שיש דברים בגו.
זה גם כמובן, הרבה הרבה יותר סקסי, במיוחד אם יש לך שלושה מנועים עם שלוש גומיות........
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
נניח בתור אחד שהוא מחפש משהו לשימוש ביתי אבל עם צליל איכותי, ותשכח עכשיו את כל היבואנים שגולשים פה ואת זה שלא נעים לכם בתור חברים שלהם לדבר, מה היית קונה אם היית במקומי? פטיפון של פרוג'קט דביוט/ההוא עם הפלטה אקריליק -או- טכניקס/טורנס יד שניה?