קניית פטיפון בתקציב נמוך

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי בבית אוסף מכובד של תקליטים, אך את הפטיפון שהיה ברשותנו העברנו למישהו במתנה מזמן. התקליטים שמורים במצב טוב.
לאחרונה התחלתי לחשוב על לעשות בהם שימוש ולקנות פטיפון חדש, שיתחבר למערכת בסלון. המערכת בסלון שלנו היא ממוצעת אבל נשמעת טוב לדעתי, ומורכבת מקומפקט דיסק של Sherwood, מגבר Yamaha ורמקולים שקועים בקיר (לא יודע של איזו חברה).
כלומר אני מחפש פטיפון עם תמורה טובה למחיר, שיתאים לרמה של המערכת שהיא די ממוצעת.
אני לא יודע אילו דגמים מומלצים לצרכים שכאלו ובאיזה טווח מחירים מדובר, ולכן אשמח לקבל עזרה מכם.
כרגע התקציב הוא עד כ-1000 ש"ח, אלא אם תהיה סיבה להגדיל אותו.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #2 

קודם כל, מה הדגם של הרסיבר שלך? יכול להיות שתצטרך מגבר PHONO אם אין לך חיבור PHONO ברסיבר (כדאי לבדוק) - זה כבר מייקר את העניין...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

ב-1000 שקל אי אפשר להשיג פטיפון חדש, למעט דגם אחד זבלי של שרווד שלא כדאי לגעת בו ועוד אחד עוד יותר גרוע שנמכר תחת כמה שמות, בעיקר dynavox.
עצתי לך - חפש פטיפון משומש, איכותי ושמור של טכניקס - זה דורש זמן וסבלנות, אבל ייתן תוצאה עדיפה מהחדשים הגרועים וגם יעלה פחות מ-1000.

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

Ozen כתב:קודם כל, מה הדגם של הרסיבר שלך? יכול להיות שתצטרך מגבר PHONO אם אין לך חיבור PHONO ברסיבר (כדאי לבדוק) - זה כבר מייקר את העניין...
...
AX-396,יש שם חיבור PHONO

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

dragon כתב:ב-1000 שקל אי אפשר להשיג פטיפון חדש, למעט דגם אחד זבלי של שרווד שלא כדאי לגעת בו ועוד אחד עוד יותר גרוע שנמכר תחת כמה שמות, בעיקר dynavox.
עצתי לך - חפש פטיפון משומש, איכותי ושמור של טכניקס - זה דורש זמן וסבלנות, אבל ייתן תוצאה עדיפה מהחדשים הגרועים וגם יעלה פחות מ-1000.
...
עד לאיזה מחיר אתה חושב שכדאי לי למתוח את התקציב כדי לקנות פטיפון חדש סביר?

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #6 

הפטיפון הטוב ביותר למחיר יחסית נמוך עולה בסביבות ה1800-2000 ש"ח, חדש (הפרוג'קט דביוט 3).

לי יש אותו והוא מצויין, אבל לא חובה, אתה יכול גם למצוא כל מיני טורנס יד שנייה במחיר לא יקר, אבל צריך לבדוק את התקינות של מה שאתה רוצה לקנות.

azart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Ozen כתב:הפטיפון הטוב ביותר למחיר יחסית נמוך עולה בסביבות ה1800-2000 ש"ח, חדש (הפרוג'קט דביוט 3).

לי יש אותו והוא מצויין, אבל לא חובה, אתה יכול גם למצוא כל מיני טורנס יד שנייה במחיר לא יקר, אבל צריך לבדוק את התקינות של מה שאתה רוצה לקנות.
...
אני אבדוק את הדביוט 3.
הבעיה הכי גדולה שלי היא שבגלל שאני כזה בור בתחום, אני לא יכול לדעת אם פטיפון תקין או לא.
נדמה לי ששמעתי פעם שהפטיפונים של טורנס דורשים תחזוקה רבה יותר לעומת פטיפונים אחרים, זה נכון?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

בעיניי, Pro-ject debut 3 רחוק מלהיות טוב ולא שווה את הכסף שרוצים עבורו: סאונד עמום עם אימג'נג גרוע (אלא אם תחליט להשקיע בראש עוד כ-500 ש"ח). אם אתה מתעקש על פטפון חדש, נסה למתוח את התקציב ל-NAD C-555. את שני הפטפונים (Pro-ject ו-NAD ) תוכל לשמוע ב"פיוז", רק תצטרך לתאם את ההדגמה בטלפון מראש .
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 22/12/2007 22:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
ויטלי

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

גם אני מציע לך לחפש טורנס או טכניקס ביד שניה,רק אל תשכח לבדוק את תקינותם ולהשיג להם ראש סביר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

azart כתב: אני אבדוק את הדביוט 3.
הבעיה הכי גדולה שלי היא שבגלל שאני כזה בור בתחום, אני לא יכול לדעת אם פטיפון תקין או לא.
נדמה לי ששמעתי פעם שהפטיפונים של טורנס דורשים תחזוקה רבה יותר לעומת פטיפונים אחרים, זה נכון?
...
לא ידוע לי שטורנסים דורשים יותר תחזוקה מאחרים, יתכן שמקור השמועה הוא בעובדה שהטורנסים המסתובבים בשוק היד השניה בארץ הם מאד ישנים (דגמי שנות ה-70), ורובם מכוסחים למדי וכבר עברו הרבה ידיים. יש גם טורנסים חדשים מהשנים האחרונות, אבל הם מאד יקרים (בשנות ה-80 וה-90 היתה הפסקה ארוכת שנים ביבוא).
לגבי חדש, הדביו (זה, אגב, ההיגוי הנכון של המלה, ולא "דביוט") הוא אכן ברירת המחדל המקובלת בתקציב של 2000 שקל, אם כי הוא רחוק מלהיות מושלם.
יש גם פטיפון חדש שנמכר תחת השם מרנץ (אם כי הוא למעשה דואל), נדמה לי דגם TT42, שעולה 1500 שקל והוא אמנם פשוט אבל הייתי מציע לך לשמוע אותו. תוכל לעשות זאת גם בפיוז כמדומני. זה לא יצירת פאר, אבל הוא מבוסס על תכנון ידוע ומוכר של דואל מאז שנות ה-90, ועשוי לספק אותך.

skook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

בס"ד

הכי מתאים זה לחפש ביד שניה
עד 1000 ש"ח יש דברים מעולים !!
בהצלחה