ברצוני לשתף אתכם בסיפור קטן

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 174
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בחודש האחרון שידרגתי חלק ממערכת הק"ב שלי

הוחלפו זוג רמקולים קידמיים מסרוין ואגה V10F לקליפש RF82
הוחלף רסיבר מארנץ SR4600 לימהה RXV-661
רמקולים אחוריים נשארו קליפש RB10
סנטר נשאר הקוודרל
מקור נשאר כרטיס קול X-FI EKITE של CREATIVE

הבחנתי בשיפור גדול מאוד בק"ב אך בסטריאו אני חייב לציין שהתאכזבתי מהימהה לדעתי פשוט לא טוב
הוצע לי כאן באתר לנסות להשתמש ב RC על מצב NATUREL ואכן המצב השתפר בעיקר בק"ב אך גם קצת בסטריאו
לאחר האזנה של כחצי שעה לסטריאו אני יכול להגיד שהאוזניים שלי כואבות גם בווליום נמוך
הבנתי למעשה שהרמקולים שלי והימהה ממש לא מתאימים בסטריאו (בק"ב המצב מצוין ביחוד עם RCׂ )

לדעתי הקליפש נוטה לצד הבהיר רמקול פתוח עם דגש על צלילים גבוהים(טויטר שופר) וגם הימהה רסיבר בהיר כך שבסטריאו קיבלתי סופר בהירות הרמקול פשוט צורח

זמן ההאזנה שלי מחולק כך
30% ק"ב
70% סטריאו

מיכיוון שרוב הזמן אני מאזין בסטריאו החלטתי לשרשר מגבר סטריאו אינטגרייטד לימהה וכך להנות משני העולמות.
רכשתי מגבר סטריאו של הרמן קארדון HK970 וחיברתי זוג RCA מיציאת סטריאו בכרטיס קול לכניסת CD במגבר ואני רוצה להגיד לכם פשוט עולם אחר.
לטעמי ההרמן הרבה יותר מתאים לרמקולים שלי מגבר חם המוסיקה השתפרה פלאים הגבוהים הרבה יותר מתונים ומעודנים הבאס הדוק וחזק המיד מאוזן פשוט חויה.

יש לי שאלה

חיברתי את הרסיבר למגבר דרך יציאות PRE OUT ובק"ב אני משתמש במגבר לשני הערוצים הקידמיים וברסיבר לסנטר ולאחוריים .

האם ישנה ירידה באיכות הק"ב בצורה הזו לעומת מצב רגיל שבו הרסיבר מגביר את כל חמשת הערוצים?

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

גם אצלי המערכת מחוברת כך (למעט המקור ) לדעתי אתה נהנה כך מ 2 העולמות ...

ולהפיך , לא אמורה להיות ירידה כלל בהנאה מהקולנוע הבייתי (לאחר כיוונון ראשוני) מה גם שעכשיו היממאה מתאמץ פחות מכייון שהגברת הרמקולים הקדמיים נעשת על יידי המגבר סטיראו.

תהנה,
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4199
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

השילוב של ימהה עים קליפש הוא
שילוב גרוע.ההרמן 970 מגבר מעולה
עושה פלאים עים רמקולים פתוחים ונצילים
כמו קליפש וסרווין.תתחדש

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

עמית יש לי שאלה אלייך מה שמוזר לי הוא שבק"ב הימהה והקליפש יחד נשמעים טוב ובסטריאו גרוע

מדוע הרמקול לא עובד טוב עם הימהה בסטריאו כמו שהוא עובד טוב בק"ב עם הימהה ?

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

כי בסטריאו הרמקול מקבל FULL RANGE, בסראונד לא.

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1090

שליחה #6 

נשמע שילוב מצויין. תתחדש!! (Y)

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אורי לא הבנתי את דברייך שהקידמיים בק"ב לא מקבלים FULL RANGE לי אין סאב והרסיבר מכוון להוציא לקידמיים גם את ה LFE.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לכל מגבר יש את הרמקול שלו
קליפש סרווין ופולקהאודיו לפחות הדגמים שאני
שמעתי לא התאימו לשום מגבר של ימהה הסאונד
היה צווחני וצורם והכאיב לאוזניים. אלה רמקולים
פתוחים מאד אני לא יכולתי לשמוע אף אחד מהם.
אולם עים הגברה כמו של הרמן או נאד
הרמקולים האלה מתאזנים ונירגעים בגבוהים.
אך אים תשמע ימהה עים וורפידל או קוואד או bnw
שומעים ניפלא לפחות לטעמי. הכל עניין של התאמה.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

בק"ב הרבה מידע מועבר לסנטר ונלקח מהרמקולים.
כנראה לימאהה קשה לשלוט ברמקול כ"כ נציל אבל שמבקש 150 RMS לעבודה נכונה, על כל תחום התדרים.
ההארמן הוא מגבר עם זרם מאוד גבוהה. 75 אמפר בערך, וכנראה הוא שולט ברמקול יותר בקלות.

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

עמית לדעתי אתה צודק לחלוטין בסטריאו ימהה וקליפש זה אסון לאוזניים הרמקולים צורחים ולכן הוספתי מגבר סטריאו של הארמן קארדון שהרגיע אותם אך בק"ב שניהם שילוב בכלל לא רע לכן השארתי את הרסיבר כהגברה לאחוריים ולסנטר

עמית ואורי שאלה לי אליכם

כיצד יתכן שבסטריאו השילוב גרוע ובק"ב די טוב אורי ענה לשאלתי זו שבסטריאו הרמקול מקבל FULL RANGE ובסראונד לא ואני לא בדיוק הבנתי?

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אורי עכשיו ראיתי את תגובתך האחרונה והבנתי שחלק מהמידע בק"ב מועבר לסנטר בעוד שבסטריאו הקידמיים מקבלים את מלוא המידע אך לדעתי דבר נוסף שגורם לקליפש להשמע רע עם הימהה בסטריאו מלבד חוסר התאמתם הוא שפשוט יתכן שהרסיברים של ימהה הם לא מוסיקליים מספיק ושמים דגש רב יותר על ק"ב ולכן מהוים בחירה מצוינת לאנשים שרוב השימוש שלהם הוא ק"ב

אני שמעתי בכללית שרסיברים של ימהה חלשים בסטריאו לעומת רסיברים כמו NAD /HK/ONKYO אך לא יחסתי לכך חשיבות ובכל זאת קניתי רסיבר של ימהה.
בסופו של יום התאכזבתי מהיכולות של הימהה בסטריאו והוספתי מגבר HK אך אינני יודע אם הבעיה נבעה מאי התאמה של קליפש וימהה או מכך שימהה חלשים בסטריאו או משינהם יחד

האם הבעיה אצלי היא חוסר ההתאמה בין קליפש לימהה או שימהה פשוט חלש בסטריאו ?

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

תסביר לי מזה רסיבר שהוא לא מוזיקלי ונותן יותר דגש על ק"ב
מזה המשפט הזה?
איך הוא מתבצע פיזית בתוך המגבר?
מה משפיע עליו, אני יודע את התשובה, אני מחכה לתשובה שלך.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #13 

אני תמיד מחייך שאני רואה סיפור על אנשים שקיבלו סאונד לא טוב בסטריאו מימאהה עד שהחליפו להראמן קארדון והם מרוצים עד השמיים. הסיבה שאני מחייך היא לא בגלל שיש לי מניות בהארמן או שיש לי משהו אישי נגד ימאהה. הסיבה היא שמשום מה יש מגמתיות לא לתת להארמן קארדון את הקרדיט המגיע לו בהשקעה באיכות הגברה. האיכות באה מהשקעה אישית של בעל החברה כולל העיצוב עצמו. הוא לא מאשר הוצאה של דגם עד שהוא בוחן אותו בעצמו ומרוצה ממנו. אני הראשון שיתלונן על איכות הבניה והחומרים של הארמון ואפילו על איכות הדיקודינג הלא מרהיב אך אין אף חברה מליין המותגים המובילים חוץ מהארמן המוציאים איכות הגברה העומדת בכבוד מול מגברי כח נפרדים במחיר של עד 10,000 ש"ח.

ועד היום, מהתרשמות אישית שלי. כמו שהראמן קארדון נותנים הגברה מעל ההממוצע, ימאהה דווקא נותנת רמה הנמוכה מהממוצע.

והספירה לאחור לתגובה של VARON החלה......

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אורי אינני בקיא בהיבטים הטכניים של הרכיבים ברסיברים

לי היה בשנתיים האחרונות רסיבר של מארנץ שבק"ב פשוט היה עייף לא הדגיש את האפקטים חלש בבאס אך במוסיקה הוא היה לא רע אם כי גם שם התחום הנמוך היה לקויו לכן החלטתי להחליפו

בימהה נוכחתי להבדל עצום לטובת הק"ב מבחינת אפקטים עוצמה איכות פשוט חויה אך בסטריאו הימהה נישמע לי פחות טוב מהרסיבר מארנץ הקודם שהיה לי לכן הוספתי מגבר סטריאו יעודי למוסיקה והמצב השתפר פלאים
לטעמי בק"ב הימהה מעולה ובסטריאו קצת חלש יכול להיות שזה ענין של אי התאמה של הימהה לקליפש אך מצד שני בק"ב הוא כן משתלב איתם לכן טענתי טענה ששמעתי גם מאנשים נוספים והיא שימהה מתמחה בק"ב ופחות בסטריאו

אני שואל לדעתך האם השילוב של קליפש ורסיבר ימהה הוא שפוגע ביכולת הסטריאו (לא מתאימים)או שאין קשר לרמקולים ושפשוט ימהה לפחות בסדרות הללו קצת חלש בסטריאו?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

Vingi,
מדוע הרמקול לא עובד טוב עם הימהה בסטריאו כמו שהוא עובד טוב בק"ב עם הימהה
...
כל מה שאורי אמר זה נכון אך הרשה לי הוסיף עוד כמה דברים:

1) כשאתה שומע במוד של ק"ב אתה נהנה מהרבה דברים מעבר לאיכות הסאונד, אתה נהנה מאפקטים, מהמטריקס של הסאונד סטייג' ומתחושה שהצליל בא מכל כיוון. התחושה הזאת מבחינה פסיכולוגית מפצה מעט על החסר באיכות.

2) כשהצליל משותף לכל חמשת הרמקולים האיכות תמיד תרד כי בהכרח רמתם של הסנטר והאחוריים נופלת מאיכותם של הקדמיים (אצל רובנו) ולכן הרמה הממוצעת של הרמקולים ביחד יורדת מאשר במוד של סטריאו. וכשהרמה נופלת, צוואר הבקבוק יכול להיות באיכות הרמקולים ולא באיכות ההגברה.

3) איכות החומר לקולנוע ביתי ירודה מזו של חומר לסטריאו (לפחות עד הפורמטים החדשים) DD או אפילו DTS לא יכול להתחרות מול PCM איכותי מ-DAC איכותי.

4) ואחרי כל מה שאמרתי אני יכול לומר לך בביטחון שגם הקולנוע הביתי או מוסיקה במוד של 5.1 ישמעו טוב יותר אם תשדרג את כל ההגברה. לי יש את ההארמן קארדון AVR7000 ולעמים אני שומע קטעים מוסיקלים ב-SACD או אפילו ב-DTS שאני פשוט לא מאמין לאיכות ובמקום להנות מהקטע אני מתחיל לפחד מה יהיה שאצטרך לשדרג.

אז בגדול, מה שהתכוונתי לומר הוא שאין דבר כזה מגבר הטוב לק"ב ביתי אך לא לסטריאו אלא "מגבר הטוב מספיק לק"ב ופחות לסטריאו"
תהנה!

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

danlior הרכישה של רסיבר הימהה עדיין טריה אצלי ויש באפשרותי להחליף רסיבר בחנות ממנה רכשתי אותו אך מיכיוון שהוספתי מגבר סטריאו השארתי את הימהה רק לק"ב.

בחנות הזו מחזיקים NAD T744 מחירו קרוב לימהה שקניתי האם לדעתך בק"ב הוא יותר איכותי מימהה?

אני חייב לציין של NAD אין RC ושהוא רק5.1 ערוצים הרבה פחות פיצרים מימהה ללא HDMI ורק 5X50 WATT R.M.S

תודה (Y)

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

vingi
ה-661 זה סידרה בינונית של ימהה
יש סדרות גבוהות יותר של ימהה שנותנות
איכות מצויינת בסטריאו.קליפש זה רמקול
של הרקדות אני באופן אישי לא יכול לשמוע אותו
עים שום מגבר.כן גם הפולקהאודיו שגרוע יותר.
לעומת זאת אים תשדך לרסיבר שלך רמקולים מדפיים
איכותיים של וורפידל או קוואד או bnw כמו ששמעתי אצל כמה
חברים פה אתה תופתע מהביצועים של הימהה.מבטיח לך.
ימהה אוהב רמקולים מאוזנים לא צרחניים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

Vingi,

אין לי ספק שההגברה של NAD משובחת וטובה יותר מהימאהה אך השאלה היא האם הפרוססינג של האודיו שלו יהיה איכותי לפחות כמו זה של הימאהה ובזה אני לא משוכנע. ימאהה מאוד איכותיים בדיקודינג ופרוססוינג ו-NAD באים ממקום אחר. מעולם לא בחנתי ברצינות רסיבר של NAD ברמה של פרוססינג אז לא אוכל לומר. בקש שיתנו לך לבדיקה ותחליט בעצמך.

האם אין בפניך אופציות נוספות? רק NAD וימאהה? מה התקציב?

amitbak,
קליפש זה רמקול של הרקדות אני באופן אישי לא יכול לשמוע אותו עים שום מגבר.כן גם הפולקהאודיו שגרוע יותר.
...
וואו, איזו הסחפות שלא לדבר על בטחון עצמי מדהים. אני מ-1984 שומע דגמים רבים של קליפש ופולק אודיו ומזיע מהאיכות שלהם. ישנם שנים מוצלחות יותר ומוצלחות פחות אך מעולם לא שמעתי רמקול של פולק אודיו הנשמע "גרוע". ולגבי קליפש - הרקדות? אני חושב שאתה מבלבל אותו עם חברה אחרת - מדובר ברמקול אכן נציל מאוד עם במת סאונד רחבה והרבה באס אך עדיין מדובר בסאונד מאוד איכותי ואפילו מדויק. בהחלט אפשר לשים אותו בליין אחד עם כל החברות המובילות בטווח המחירים שלו לכל טעם.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

danlior
אים לפולק של היום היה משהו קטן מהפולק
של אז שנות ה80 עד סוף שנות ה90 לא הייתי אומר עליו כלום וכנ"ל הקליפש
שמעתי אותם לא פעם ולא פעמיים עים הגברה איכותית ביותר
ושמעו כמו סרווין ווגה.והיה לי סרווין הרבה שנים.
כמו שאתה יודע אני מאד אוהב הרמן קרדון במיוחד את המגבר
שלך שהוא באמת מדהים ,יותר טוב מהסדרות של היום.
אים ייצא לך לקפוץ פעם לפיוז ותשמע מגבר סטריאו של ימהה עים רמקולים
של bnw ואת אותו רמקול לשמוע עים מגבר סטריאו של הרמן קרדון ההבדל עצום לטובת הימהה.פשוט לכל רמקול יש את המגבר שלו.
ניסיתי כבר הכל תאמין לי.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

בוא אליי ותשמע את הסנטר B&W שלי עם ה-AVR7000 של הארמן קארדון. אני לפעמים צובט את עצמי. יותר טוב מסקס. (אולי הגזמתי)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”