5.1 נ' 6.1 נ' 7.1 (aka x.1)
ברור לי לחלוטין שאני עושה טעות שאני שואל את זה, כי ככול שיודעים יותר רוצים יותר, אבל אני אשאל בכל אופן. אני לא מבין בשביל מה כדאי להשקיע כמה אלפי שקלים נוספים תמורת מגבר 6.1 או 7.1 שתומך בעוד כמה פורמטים (DTS ES/Neo/Ex) לעומת מגבר "קלסי", 5.1 שתומך Dolby Digital (אם אני לא טועה, המקביל ל-AC3?). האם באמת יש הבדל משמעותי?
לפני לא מעט שנים, שהתלבטתי בין מגבר Pro Logic למגבר AC3, ההבדל היה ברור. 5.1 אמיתי לעומת מסומלץ, אבל התוספת של עוד רמקול, ועוד רמקול, ועוד פורמט ועוד פורמט נראה לי כבר יותר כמו נסיון של היצרנים לשכנע אותנו לשדרג, ולא באמת תוספת אמיתית או משמעותית של יכולות.
לפני לא מעט שנים, שהתלבטתי בין מגבר Pro Logic למגבר AC3, ההבדל היה ברור. 5.1 אמיתי לעומת מסומלץ, אבל התוספת של עוד רמקול, ועוד רמקול, ועוד פורמט ועוד פורמט נראה לי כבר יותר כמו נסיון של היצרנים לשכנע אותנו לשדרג, ולא באמת תוספת אמיתית או משמעותית של יכולות.
נערך לאחרונה על ידי adimiller ב 08/10/2005 23:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
בעיקרון , אתה צודק.
אם הסט-אפ שלך כולל 5.1 רמקולים, אין לך צורך אמיתי ב רסיבר 7.1 , אלא אם כן
אתה מעוניין ב DSP שמדמה תצורה של 7.1 , וזה כבר עניין של טעם.
העניין הוא שבד"כ יש התאמה בין הפיצ'רים והחוזק של הרסיברים עם ה6.1 וה 7.1
לבין אלה של ה 5.1 ,שהם לרוב מעוטי וואטים .
אם הסט-אפ שלך כולל 5.1 רמקולים, אין לך צורך אמיתי ב רסיבר 7.1 , אלא אם כן
אתה מעוניין ב DSP שמדמה תצורה של 7.1 , וזה כבר עניין של טעם.
העניין הוא שבד"כ יש התאמה בין הפיצ'רים והחוזק של הרסיברים עם ה6.1 וה 7.1
לבין אלה של ה 5.1 ,שהם לרוב מעוטי וואטים .
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
מעוטי ואטים?
למה מעוטי ואטים? עפ"י השקפתך, בסטיראו יש הרבה פחות ואטים שכן יש פחות יציאות, ולא היא.
זו לא הנקודה, יש מגברים 5*200 ויותר, זה לא מספק?
הנקודה היא שבחדר ממוצע של עד 20 מ"ר אין הצדקה ליותר רמקולים. גם 5.1 זה לא מעט, עם יותר רמקולים יכול להגרם עירבול צלילים.
בנוסף, כמה דיסקים כבר יש בפורמטים האלה?
זו לא הנקודה, יש מגברים 5*200 ויותר, זה לא מספק?
הנקודה היא שבחדר ממוצע של עד 20 מ"ר אין הצדקה ליותר רמקולים. גם 5.1 זה לא מעט, עם יותר רמקולים יכול להגרם עירבול צלילים.
בנוסף, כמה דיסקים כבר יש בפורמטים האלה?
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
זה כבר נושא אחר לגמרי ,שתלוי גם ברמקולים ובנצילות שלהם.
קראת את המאמר על איך לבחור רסיבר ?
www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... =0&thold=0
קראת את המאמר על איך לבחור רסיבר ?
www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... =0&thold=0
we learned more from a three minute record
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי יש בפורמטים הללו צורך.
זה "עוטף" אותך יותר טוב ונותן תחושה של סראונד אמיתית יותר, אולם, למרביתנו אין את המקום לזה (החדר צריך להיות דיי גדול ואתה לא יכול לשבת קרוב מאוד לקיר האחורי).
יתרה מזו, בהנחה שהתקציב שלנו מוגבל, אני מסכים ש-5.1 מושקע יותר יהיה עדיף מ-7.1 באותו תקציב.
מניסיוני, 7.1 מסודר טוב עם רמקולים טובים נשמע הרבה יותר טוב מ-5.1 (גם אם זה בסרטים שהם במקור 5.1).
זה "עוטף" אותך יותר טוב ונותן תחושה של סראונד אמיתית יותר, אולם, למרביתנו אין את המקום לזה (החדר צריך להיות דיי גדול ואתה לא יכול לשבת קרוב מאוד לקיר האחורי).
יתרה מזו, בהנחה שהתקציב שלנו מוגבל, אני מסכים ש-5.1 מושקע יותר יהיה עדיף מ-7.1 באותו תקציב.
מניסיוני, 7.1 מסודר טוב עם רמקולים טובים נשמע הרבה יותר טוב מ-5.1 (גם אם זה בסרטים שהם במקור 5.1).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78911
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא הבנתי את שם הנושא שבחרת לשרשור, אם תוכל לערוך אותו לשם נושא יותר משמעותי - נודה לך כולנו...
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0