מידע מעניין על יס, עמוס וקצבי שידור.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
קיבלתי אתמול הרצאה קצרה מאדם שהכיר את מערך השידור של יס.
הניסויים ב- HD התחילו כבר לפני 3 שנים. באותו זמן הם החליפו חלק מה encoders שלהם כאשר חלק מהציוד מבצע reencode בזמן אמת וחלק מצבע rate shaping.
הם גם התחילו בתזוזה של ערוצים בין הטרנספונדרים.
ערוצי HD יושבים על transponder נפרד.
transponder מסוגל לתת 38MB/S
יס דוחסים בין 12 ל- 16 ערוצי SD כאשר 16 ערוצים יושבים על הציוד החדיש.
בנוסף לערוצים חייבים לשדר ECM ,EIT, מספר פסי תרגום וכו.
מידע זה לוקח בין 2 ל- 3MB/S (אין מספר מדויק, תלוי במספר הערוצים שמשודרים).
חישוב פשטני: 16/(38-3) נותן 2.2MB/S.
לא כל הערוצים מקבלים יחס זהה ולא כל ה- transponders משדרים 16 ערוצים.
אני מניח שבמקרה הטוב מגיעים ל- 3MB/S לערוץ עם priority גבוהה.
בהמשך לשיחתנו ביצעתי חיפוש קצר ומצאתי את האתר הזה שמראה את הערוצים המשודרים מעמוס:
http://www.flysat.com/amos.php
נראה שיתר החברות שמשדרות על עמוס דוחסות גם הם עד 16 ערוצים אך בדיקה מהירה על לוויינים אחרים המצב הרבה יותר טוב.
הניסויים ב- HD התחילו כבר לפני 3 שנים. באותו זמן הם החליפו חלק מה encoders שלהם כאשר חלק מהציוד מבצע reencode בזמן אמת וחלק מצבע rate shaping.
הם גם התחילו בתזוזה של ערוצים בין הטרנספונדרים.
ערוצי HD יושבים על transponder נפרד.
transponder מסוגל לתת 38MB/S
יס דוחסים בין 12 ל- 16 ערוצי SD כאשר 16 ערוצים יושבים על הציוד החדיש.
בנוסף לערוצים חייבים לשדר ECM ,EIT, מספר פסי תרגום וכו.
מידע זה לוקח בין 2 ל- 3MB/S (אין מספר מדויק, תלוי במספר הערוצים שמשודרים).
חישוב פשטני: 16/(38-3) נותן 2.2MB/S.
לא כל הערוצים מקבלים יחס זהה ולא כל ה- transponders משדרים 16 ערוצים.
אני מניח שבמקרה הטוב מגיעים ל- 3MB/S לערוץ עם priority גבוהה.
בהמשך לשיחתנו ביצעתי חיפוש קצר ומצאתי את האתר הזה שמראה את הערוצים המשודרים מעמוס:
http://www.flysat.com/amos.php
נראה שיתר החברות שמשדרות על עמוס דוחסות גם הם עד 16 ערוצים אך בדיקה מהירה על לוויינים אחרים המצב הרבה יותר טוב.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
יש גם פרטים רבים ב-lyngsat
אכן המספרים שציינת הגיוניים. חשוב לציין שזה כיווץ סטטיסטי.
נניח ויש תוכנית שיש בה המון תנועה או מידע, ה-ENCODER הסטטיסטי מוריד טיפה מאיכות שאר הערוצים ומנכס את רוחב הסרט הזה לערוץ שזקוק לו יותר. ערוצי יס מוגבלים עד 6Mbps בערוצים ה "טובים".
לא כל הערוצים בכלל משודרים ברזולוצית PAL. יש כאלה שמועברים ברזולוציות נמוכות יותר עוד משלב המקור (כלומר, מהמשדר המקורי). ערוצים כאלה עוברים UPSCALE בעצם בממיר עצמו, דבר שבד"כ נעשה לא באיכות גבוהה במיוחד, כך שיתכן שהממיר החדש של יס, שאמור לעשות UPSCALE באיכות גבוהה יותר, ישפר גם הערוצים הללו.
בערוצי HD יש הרבה פחות אפשרויות משחק לגבי הכיווץ הסטטיסטי. אני בכלל לא בטוח שהם יכולים בשלב הזה לכווץ ערוצים אלה באופן סטטיסטי.
אכן המספרים שציינת הגיוניים. חשוב לציין שזה כיווץ סטטיסטי.
נניח ויש תוכנית שיש בה המון תנועה או מידע, ה-ENCODER הסטטיסטי מוריד טיפה מאיכות שאר הערוצים ומנכס את רוחב הסרט הזה לערוץ שזקוק לו יותר. ערוצי יס מוגבלים עד 6Mbps בערוצים ה "טובים".
לא כל הערוצים בכלל משודרים ברזולוצית PAL. יש כאלה שמועברים ברזולוציות נמוכות יותר עוד משלב המקור (כלומר, מהמשדר המקורי). ערוצים כאלה עוברים UPSCALE בעצם בממיר עצמו, דבר שבד"כ נעשה לא באיכות גבוהה במיוחד, כך שיתכן שהממיר החדש של יס, שאמור לעשות UPSCALE באיכות גבוהה יותר, ישפר גם הערוצים הללו.
בערוצי HD יש הרבה פחות אפשרויות משחק לגבי הכיווץ הסטטיסטי. אני בכלל לא בטוח שהם יכולים בשלב הזה לכווץ ערוצים אלה באופן סטטיסטי.
- oferlaor
- מנהל

י-א,
כתבתי סטטיסטי = STATISTICAL.
כלומר, הוא אוסף נתונים על ערוץ מסויים ומנסה להקצות באופן דינמי את הרוחב סרט לאותו ערוץ שזקוק לו יותר. סכום כל הקצבים של הערוצים דרך הטרנספונדר נשארים קבוע במקרה כזה.
כתבתי סטטיסטי = STATISTICAL.
כלומר, הוא אוסף נתונים על ערוץ מסויים ומנסה להקצות באופן דינמי את הרוחב סרט לאותו ערוץ שזקוק לו יותר. סכום כל הקצבים של הערוצים דרך הטרנספונדר נשארים קבוע במקרה כזה.
- oferlaor
- מנהל

-
yaronkle
- חבר במועדון HT

האיכות אכן נראית כמו 2mb/s ורחוק מאיכות DVD.
השידורים האנלוגיים של hot כבר יותר טובים בחלק מהמקרים. לפחות שם אין כיווץ.
אין סיבה שאיכות השידורים יראו בינוני מינוס ואפילו רע על רוב מסכי ה- LCD.
לא מבין למה אנשים שותקים.
לא מבין למה אנשים שותקים.
מאוד לא מדויק...
יס משדרת כל ערוץ בביטרייט אחר, יש ערוצים שמשודרים ב-1.5 MBPS ואחרים בכ-5 MBPS.yaronkle כתב:האיכות אכן נראית כמו 2mb/s ורחוק מאיכות DVD.
לא מבין למה אנשים שותקים....
וכן, יס יכולה לומר שהיא משדרת באיכות של DVD לפחות חלק מהזמן וזה כידוע מקובל בפרסום.
למי שלא יודע, DVD דחוס בקצב משתנה (VBR) בין 4 ל-9 MBPS. כאשר רוב הזמן הוא 4-5 MBPS. לכן אם יס משדרת סרט בכ-4 MBPS זה מאוד קרוב ל-DVD.
לצערי אני נכיר את רמת השידורים של HOT מצפיה בלבד ולעניות דעתי יס עדיין טובה יותר למרות שהפער בזמן האחרון צומצם משמעותית. כל זמן ש-HOT ימשיכו לשדר מקלטות ולא TAPELESS הם לא יצליחו לסגור את הפער.
דודי.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

גם לדעתי הוט פחות טובה.
יס לא משדרת 5mb/s ולא 4mb/s.
איך שלא תשחק עם המספרים כאשר דוחסים כל כך הרבה ערוצים, גם אם חלק משודרים ב- 1.5 אתה אולי מתקרב ל- 3mb/s.
לפי האתר הנ"ל yes stars, ספורט 5+, ספורט, ערוץ 10... בסה"כ 13 ערוצים כולם על 12L.
http://www.satellites.co.uk/satellite/y ... os-4w.html
לא בטוח עד כמה האתר מדויק אך לא צריך ציוד מתקדם להבחין בזה, מספיק מסך דק.
יס לא משדרת 5mb/s ולא 4mb/s.
איך שלא תשחק עם המספרים כאשר דוחסים כל כך הרבה ערוצים, גם אם חלק משודרים ב- 1.5 אתה אולי מתקרב ל- 3mb/s.
לפי האתר הנ"ל yes stars, ספורט 5+, ספורט, ערוץ 10... בסה"כ 13 ערוצים כולם על 12L.
http://www.satellites.co.uk/satellite/y ... os-4w.html
לא בטוח עד כמה האתר מדויק אך לא צריך ציוד מתקדם להבחין בזה, מספיק מסך דק.
נתוני קצב ביטים של ערוצים אירופיים ב HD - נתונים עדכניים
להלן נתונים שנתקבלו בבדיקות שנערכו בשבוע שעבר למספר ערוצים ב HD באירופה המשדרים באמצעות לווינים:
לווין : Atlantic Bird 3
ARTE HD - Mpeg4 - 10Mb/s
לווין : Astra 1 -19.2
Cinecinema Premier HD - Mpeg4 - 5.910Mb/s
13eme Rue HD - Mpeg4 - 8.410Mb/s
Disney Cinemagic HD - Mpeg4 - 9.710Mb/s
M6 HD - Mpeg4 - 10.610Mb/s
כל מילה מיותרת...
לווין : Atlantic Bird 3
ARTE HD - Mpeg4 - 10Mb/s
לווין : Astra 1 -19.2
Cinecinema Premier HD - Mpeg4 - 5.910Mb/s
13eme Rue HD - Mpeg4 - 8.410Mb/s
Disney Cinemagic HD - Mpeg4 - 9.710Mb/s
M6 HD - Mpeg4 - 10.610Mb/s
כל מילה מיותרת...
- oferlaor
- מנהל

יש מישהו שמשדר ב-5.9M ?
אאוץ'
לפי מה ששמעתי, אגב, יס טוענים שכשהם יעלו לשידור הקצבים אמורים להיות כמעט 10M. אין לי דרך לבדוק את זה לצערי...
אאוץ'
לפי מה ששמעתי, אגב, יס טוענים שכשהם יעלו לשידור הקצבים אמורים להיות כמעט 10M. אין לי דרך לבדוק את זה לצערי...
- oferlaor
- מנהל

הקטע הכי מעניין הוא שאם אתה רואה תכנים ב-MKV אז עדיין רואים לא רע בכלל. שם הכיווץ הוא H264 ובד"כ בקצב של 3-3.5Mbps...
העניין הוא כמה מהר האלגוריתם מתסגל לרזולוציה הגבוהה - ומספק מספיק פרטים. הנקודות שבה MKV נופל זה במעברים בסצינות ובחדות תוך כדי תנועה.
אני מבחין בהבדל בין MKV לבין מקור TS שהוא פי 3 בקצב הנתונים ויותר. האם כולם יכולים להבחין בזה? אני כלל לא בטוח.
העניין הוא כמה מהר האלגוריתם מתסגל לרזולוציה הגבוהה - ומספק מספיק פרטים. הנקודות שבה MKV נופל זה במעברים בסצינות ובחדות תוך כדי תנועה.
אני מבחין בהבדל בין MKV לבין מקור TS שהוא פי 3 בקצב הנתונים ויותר. האם כולם יכולים להבחין בזה? אני כלל לא בטוח.
זו כבר שאלה אחרת. האם קצב כזה או אחר טוב מספיק או לא. הדעה האישית שלי היא כל אחד והעיניים שלו. אני רק אזכיר את המונדיאל האחרון אשר שודר ב HD. אני קלטתי את שידורי המונדיאל בשלושה ערוצים. ערוץ ספורט של פרמיאר ששידר ב 20 מגה ממוצע, ערוץ EURO1080 וערוץ ספורט של ART שפתחו ערוץ HD מיוחד. ההבדלים היו עצומים. הצפייה במשחק בערוץ פרמיאר היתה מדהימה, ממש כמו לשבת במגרש. יכולת לראות את הפרצופים של הצופים. זה היה חד בצורה מדהימה גם בצפייה במקרן 720P. אבל בערוצים האחרים ששידרו בביט רייט נמוך יחסית זה היה נחות מאד.