CoreAVC- Standard Vs. Professional

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
אני מבין שאין מנוס מלרכוש את המקודד CoreAVC
עכשיו השאלה היא האם אני צריך את ה- Standard או את ה- Professional
לפי מה שקראתי באתר הרשמי, ה- Professional נותן תמיכה ל- SAT TV, IPTV, DVB
אני לא צריך אף אחד מהדברים האלה, כך שזה מיותר.
מצד שני נכתב שם עוד קטע שקשה לי להבין בגלל האנגלית הדלה שלי:
For the highend video zealots CoreAVC Professional Edition even supports SMP processors like the Intel® CoreTM 2 Duo, allowing for even fast multitasking while playing back high-definition CoreAVC H.264 video.

האם מישהו מוכן להסביר את הקטע הזה, או במילים אחרות -מה הערך המוסף שאקבל, אם אקנה את ה- Professional שעולה כפליים מהראשון.

אגב, כולם כאן מזכירים את 1.6 CoreAVC , אבל באתר לא רשום שזוהי הגרסה. אז איך אני יכול לדעת מה אני רוכש???

תודה

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

תודה לאל ויש מנוס.
על ה BIT TORRENT שמעת?

אבל אם אתה בנאדם ישר אז יש מקדדים אחרים כמו של POWERDVD

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

1. גרסת ה Professional תומכת בפענוח פורמט interlaced. גרסת ה standard לא תומכת ולכן לא יכולה לפענח סרטים בפורמט 1080i .לזה מתכוונים בתמיכה ב SAT וביתר שיטות השידור המעדיפות דווקא 1080i על 720p

2. גרסת ה professional תומכת במעבדים כפולי ליבה. זאת אומרת שהיא יודעת לפרק את הפענוח למשימות נפרדות הרצות בכל ליבה במקביל. גרסת ה standard לא תומכת ולכן כל עומס הפענוח יפול על ליבה אחת בלבד.

3. שאלת המחיר היא בינך לבין הארנק שלך. אם אתה חושב ש 15$ זה יקר עבור מוצר שעושה בדיוק את מה שהוא אומר שהוא עושה - להבדיל מהרבה דברים אחרים שקנית במהלך חייך ושעלו לך הרבה יותר - זה כבר שאלה החורגת מהפורום.

4. גרסת ה 1.6 היא היחידה הנמכרת על ידי Corecodec. אתה גם יכול לראות את לוג השינויים בדף הראשי של האתר שלהם. אין לי מושג למה הם לא מציינים את מספר הגירסה בחנות המכוונת שלהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

zovirax
עכשיו הצלחת לבלבל אותי לגמרי :מבולבל:
הייתי כבר משוכנע שלפחות לגבי CoreAVC ,אין עוררין שהוא חייב להיות מותקן (בדרך זו או אחרת) לצורך פענוח H.264
זה גם מתבסס על ההנחה שאם היו תחליפים חינמיים שיודעים לבצע את הפענוח הזה (באיכות לא פחות טובה)- אזי הם אלה שהיו זוכים למרב ההמלצות :)

כמו שכבר אמרתי פעם, אני לא טלית שכולה תכלת. אבל יש דברים שאני מעדיף שיהיו חוקיים.
ואגב, כמובן ששמעתי על BIT TORRENT . ניסיתי פעם , אבל לא מצאתי שם את הידיים והרגליים. בקטע הזה אני מעדיף את אמיול, שהרבה יותר פשוט לתפעול, לדעתי לפחות...

Catskinner
מתגובתך, אני מבין שעדיף לי כבר לשלם את ה $15 עבור גרסת ה Professional. זה באמת לא הוצאה כל כך גדולה, אם אכן הוא עושה בדיוק את מה שציינת. מה גם שהמעבד שהזמנתי הוא כפול ליבה, אז כדאי לנצל את מלוא היכולות שלו...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

CoreAVC לא חייב להיות מותקן כדי לפענח H.264. אתה גם יכול לבצע את הפענוח עם ffdshow, powerDVD , nero ועוד כמה תוכנות.

ההמלצה להשתמש ב CoreAVC היא רק בגלל שמבין כל מפענחי התוכנה הוא זה שנותן את הביצועים הטובים ביותר.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

אני רכשתי ומרוצה עד השמיים ובחזרה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

Catskinner
מאחר ואני מחזיק מאוד מהבקיאות שלך בנושא, הרי שאם אתה טוען ש CoreAVC הוא זה שנותן את הביצועים הטובים ביותר- הרי שזה עבורי מספיק כדי לרכוש את המקודד בלי הרהורים נוספים. :)
אגב, האם היית מצטרף להמלצה שקיבלתי לרכוש גם את ZP (שמבצע התקנה אוטומטית של FFDSHOW ו- HAALI Media Splitter) ובכך להשלים ערכה חזקה של כל המקודדים והנגנים הדרושים (אולי גם בתוספת של POWERDVD )כדי להתמודד בצורה המיטבית ביותר עם כל הפורמטים הקיימים?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

כן, כי אתה ממילא צריך נגן, ו ZP מומלצת
CORE זה רק מקודד שתוכנה כ ZP משתמשת כדי לנגן H264.
אני גם עובד עם השלישייה הזו, CORE, FFDSHW ו CYBERLINK, זה מכסה הכל.
בנגנים אני משתמש בשלושה גם: ZP, ב MPC, וב CYBERLINK לבלוריי/HDDVD

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

bariko, מאוד מחמיא לי מה שאתה כותב אבל אני רחוק מלהיות אורים והומים בנושא HTPC - ורק בשביל להוכיח לך את זה: אני לא יכול להמליץ לך על ZP כי מעולם לא השתמשתי בתוכנה הזאת ותאמין לי שגם יצא וייצא לי עוד להגיד הרבה שטויות

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #10 

איתי_הגיתי,
יש דרך ב-ZP לסנכרן כיתוביות ON THE FLY?

אני חייב לציין שהייתי משתמש בו הרבה, אבל גירסה 5 ששינו בה את כל התפריטים הוציאה לי את הרוח מהמפרשים יעברתי לBSPLAYER

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #11 

גיא
לא שידוע לי.
ב BSP זה אפשרי? אולי אני אעבור בשביל זה.
אני פשוט רגיל כ"כ כבר ל ZP...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

ב-BSP אפשר וגם ב-KMPLAYER

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

Catskinner
יש פה הרבה חברה שמתמצאים, רובם פשוט בעלי ניסיון (לא שאני מזלזל כמובן בכך)
אבל לפי מה ששמתי לב, אצלך זה הרבה מעבר לניסיון, אתה גם מבין לעומק את כל התהליכים הטכניים ויודע להסביר אותם. (אם כי, אני לא תמיד מצליח לקלוט הכול.. :D )
ובמה אתה משתמש כנגן?

איתי,
רגע אחד. איפה נעלם אצלך ה- HAALI Media Splitter ומה זה ה- CYBERLINK ? פעם ראשונה שאני שומע על כך. האם מדובר במקודד והאם זה תחליף ל- HAALI Media Splitter?

guyezra
האם אתה מוכן להסביר מהי הכוונה ב- סנכרון כיתוביות ON THE FLY
האם ZP לא יודע להכניס כתוביות בעברית (SRT) בצורה מושלמת?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #14 

bariko - מסכים איתך ב 100% בדבריך על Catskinner !
הוא מלך ! רמת ידע כזו אדירה שכל הודעה שלו אני לומד לפחות שתי דברים.
(f)

CYBERLINK היא החברה של POWERDVD
http://www.cyberlink.com

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

bariko,
אני מתכוון סינכרון של הכיתוביות בקליק על המקשים תוך כדי ריצה של הסרט.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

zovirax
אכן, לא קשה להבחין כשמישהו מפגין ידע ברמה כזו.
יש בפורום עוד כמה כאלה, כמו נועם וכמובן מרטין ועופר לאור (יש עוד, מתנצל בפני אלה שאותם אני לא זוכר כרגע), ובהחלט מדובר בזן נדיר!

אם כך איתי התכוון ל- POWERDVD
מה שרק לא מסתדר לי זה שהוא ציין אותו גם בין המקודדים, וגם בין הנגנים.ולמה הוא לא ציין בכלל את HAALI Media Splitter?

guyezra
האם על פי ניסיונך, קורה הרבה שצריך להשתמש באופציה הזו של סנכרון הכתוביות? (אני מתכוון לכתוביות שהם בדיוק באותה גרסה כמו הסרט)
אם התשובה היא חיובית, אזי אני צריך לחשוב יותר בכיוון של BSP , אלא אם כן תגיד לי שאפשר לסדר את עניין הסנכרון גם בדרכים אחרות.
האם גם BSP מבצע סריקה של המחשב ומתקין בעצמו את כל מה שאזדקק לו?
זו אופציה נוחה מאוד, בעיקר עבור משתמשים חדשים כמוני, שעדיין מתקשים בבחירת המקודדים המתאימים וקינפוגם. לכן כל כך מפתה אותי ללכת על ה-ZP
מצד שני, אם תהיה לי כל הזמן בעיה עם סנכרון של כתוביות, הרי שכל זה כבר לא שווה שום דבר. (מה לעשות, החיים שלי היו הרבה יותר קלים, אם בכלל לא הייתי נזקק לכתוביות :D )

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

כי haali media splitter הוא לא זה ולא זה ואילו PowerDVD הוא גם זה וגם זה :P

ברצינות עכשין. Haali הוא לא מקודד, מפענח או נגן. יש לו בסה"כ תפקיד מאוד פשוט וזה לפרק את אריזת ה MKV ןלהפנות את האודיו, ווידאו וכיתוביות לכל אחד מהמפענחים/פילטרים שאמורים לטפל בהם. בגלל זה הוא גם נקרא splitter מהמילה "מפצל" באנגלית.

ל PowerDVD לעומת זאת יש שאיפות הרבה יותר גדולות בחיים. הוא רוצה להיות הכל ולטפל בכל שלבי ההטיפול במדיה. זה נתחיל בזה שיש לו מפצל משלו - שעובד על mp4 אבל לא על mkv (אשמח אם מישהו יתקן אותי כאן)+מפענח ל mpeg2 ול mpeg4 ASP ול mpeg4 AVC ועוד תוכנת נגן שדרכה כל העסק מתבצע. ניתן להשתמש במפענחים שלו גם דרך נגנים אחרים - זה בעצם בדיוק מה שה media center עושה.

בעיות של סנכרון כיתוביות הם בד"כ בגלל חוסר התאמה בין מקצב NTSC ל PAL או שימוש בכיתוביות שהותאמו לגירסה אחרת של הווידאו. זה לא כזה אסון כי תמיד אפשר לבצע את ההתאמה לפני שצופים בסרט.

lebovitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

גם אני חדש בעסק...

שליחה #18 

bariko

גם אני חדש בעסק של MEDIA CENTER. אבל יש לי ניסיון עם מחשבים (רק לא בתחום הוידאו).

ניסיתי להתקין די הרבה חבילות מקודדים. ביניהן את CCCP, ולא הצלחתי לראות סרטים שמקודדים ב-H.264. הרבה מה-CODEC האחרים שהיו לי הפריעו.

רק בסוף כשהתקנתי את ZP (עם FFDSHOW ו-Haali Media Splitter), הצלחתי לראות במכה ראשונה סרטים כאלו. ZP נותן שליטה טובה על אילו מקודדים יעבדו וכו'.

יתכן שעם CoreAVC ה-HD ירוץ חלק יותר. אני בהחלט אנסה את זה.

רציתי לדעת אם מישהו פה משתמש ב-Media Portal בנגן חיצוני?
אם כן, באיזה?

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

MP ונגן חיצוני

שליחה #19 

lebovitz כתב:bariko

גם אני חדש בעסק של MEDIA CENTER. אבל יש לי ניסיון עם מחשבים (רק לא בתחום הוידאו).

ניסיתי להתקין די הרבה חבילות מקודדים. ביניהן את CCCP, ולא הצלחתי לראות סרטים שמקודדים ב-H.264. הרבה מה-CODEC האחרים שהיו לי הפריעו.

רק בסוף כשהתקנתי את ZP (עם FFDSHOW ו-Haali Media Splitter), הצלחתי לראות במכה ראשונה סרטים כאלו. ZP נותן שליטה טובה על אילו מקודדים יעבדו וכו'.

יתכן שעם CoreAVC ה-HD ירוץ חלק יותר. אני בהחלט אנסה את זה.

רציתי לדעת אם מישהו פה משתמש ב-Media Portal בנגן חיצוני?
אם כן, באיזה?
...
אני משתמש ב-MP ועד לפני זמן קצר גם ב-ZP בתור נגן חיצוני בעיקר משום שלא היכרתי מספיק את הנגן של MP וגם היו בעיות לMP לנגן H.264 על מסך מלא דרך HDMI. מאחר ובגרסה האחרונה של CoreAVC תיקנו את הבעיה חזרתי ל-MP. הוא יותר נוח מבחינת העובדה שהשלט של MCE נותן את כל הפונציות של שליטה על הסרט. ב-ZP השתמשתי כדי לקנפג את הפילטרים השונים וגם כדי לוודא שעולים הפילטרים שרציתי שיעלו.

בקיצור, אני לא רואה שום סיבה להשתמש ב-MP בנגן חיצוני, אלא אם מישהו אחר יוכל לתת יתרונות שלא חשבתי עליהם.
דודי.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #20 

סינכרון הכיתוביות בזמן ריצה.
לגבי סרטים, לא מומלץ לעשות את זה בזמן ריצה, כי אם מדובר בסרט NTSC וכיתוביות PAL (או להיפך) צריך לעשות את זה כל הזמן וכמו ש-Catskinner ציין, עושים את זה בפעולה פשוטה ביותר בתוכנה לעריכת כיתוביות כמו SUBTITLE WORKSHOP.

לגבי סדרות הסיפור שונה.
אם התרגום סונכרן לגירסה אחרת, אז פה דווקא כן נוח עניין הסינכרון תוך כדי ריצה, כי סינכרון מראש ייקח הרבה זמן - צריך לאתר את כל החזרות מהפירסומות ולסנכרן כל קטע בנפרד (HEROES היה ממש עבודת נמלים עם איזה 5-6 הפסקות) וככה בקליק שניים תוך כדי הסרט מסדרים את העניין.

בד"כ אין סינכרונים מסודרים לגירסאות ה-HD.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”