Mac Mini כמרכז מערכת קולנוע ביתי
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני מניח שלא קיבלת תשובה בגלל שאין מישהו שמתמש בזה...
בגלל שמק מיני לא משווק בארץ אז הסיכוי שתמצא תשובות הוא קלוש...
בהצלחה
בגלל שמק מיני לא משווק בארץ אז הסיכוי שתמצא תשובות הוא קלוש...
בהצלחה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לנגן DVD הוא יוכל, אבל בשביל זה לא צריך מחשב ב 4000 שקל, שזה מחירו בערך, והוא כן משווק בארץ.
יש הרבה מידע ברשת על מק ומק מיני כמרכז מדיה.
יש פתרונות למק, הרבה פחות מ PC.
לניגון HD אתה צריך כרטיס שתומך בזה בחומרה, תבדוק מה אתה מקבל שם.
יש הרבה מידע ברשת על מק ומק מיני כמרכז מדיה.
יש פתרונות למק, הרבה פחות מ PC.
לניגון HD אתה צריך כרטיס שתומך בזה בחומרה, תבדוק מה אתה מקבל שם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בתור אחד שבמקרה קנה MacBook לא מזמן, אני בימים אלה בודק את הנושא של HTPC על מחשבי אפל. למחשב שלי יש מעבד אינטל C2D במהירות 2.2GHz, ג'יגה אחד של זכרון וכרטיס מסך מובנה אינטל X3100. מערכת ההפעלה היא הלאופרד החדש של אפל.
עם נגן המדיה VLC, תוכנה המגיעה עם קודקים פנימיים משלה, אני מצליח לנגן באופן מושלם, כולל כתוביות בעברית בקובץ srt, קובץ mkv x.264 של עקרות בית נואשות באיכות 720P כך שהמעבד הוא על 30-40 אחוז.
בנגינת הקובץ על קוויק-טיים בתוספת קודקים ופלאג אין שנקרא Perian, אני מצליח לנגן את הקובץ בניצול טיפה גבוה יותר של המעבד, והכתוביות בעברית מוצגות עם סימני פיסוק במיקום לא נכון.
במדיה סנטר המובנה של הלאופרד, ה-Front Row, ישנו עדיין באג בנגינת קבצים עם כתוביות, שגורמות למסך שחור בחלון הוידאו. במערכת ההפעלה הקודמת, טייגר, טוענים שהמצב יותר טוב ואין בעייה עם כתוביות.
לדעתי לא תהיה שום בעייה לנגן DVD עם המאק מיני. קבצים באיכות HD, כאמור, מתנגנים נפלא כולל כתוביות ב-VLC. לא בדקתי עדיין קבצי 1080P בביטרייט גבוה.
ישנן כמה תוכנות מדיה סנטר חליפיות לזו שמגיעה עם מערכת ההפעלה, רובן לא חינמיות בדומה ל-SageTV. טרם בדקתי את התוכנות האלה.
עם נגן המדיה VLC, תוכנה המגיעה עם קודקים פנימיים משלה, אני מצליח לנגן באופן מושלם, כולל כתוביות בעברית בקובץ srt, קובץ mkv x.264 של עקרות בית נואשות באיכות 720P כך שהמעבד הוא על 30-40 אחוז.
בנגינת הקובץ על קוויק-טיים בתוספת קודקים ופלאג אין שנקרא Perian, אני מצליח לנגן את הקובץ בניצול טיפה גבוה יותר של המעבד, והכתוביות בעברית מוצגות עם סימני פיסוק במיקום לא נכון.
במדיה סנטר המובנה של הלאופרד, ה-Front Row, ישנו עדיין באג בנגינת קבצים עם כתוביות, שגורמות למסך שחור בחלון הוידאו. במערכת ההפעלה הקודמת, טייגר, טוענים שהמצב יותר טוב ואין בעייה עם כתוביות.
לדעתי לא תהיה שום בעייה לנגן DVD עם המאק מיני. קבצים באיכות HD, כאמור, מתנגנים נפלא כולל כתוביות ב-VLC. לא בדקתי עדיין קבצי 1080P בביטרייט גבוה.
ישנן כמה תוכנות מדיה סנטר חליפיות לזו שמגיעה עם מערכת ההפעלה, רובן לא חינמיות בדומה ל-SageTV. טרם בדקתי את התוכנות האלה.
תודה pixies על כל האינפורמציה.
אני הולך ומשתכנע שהמק מיני זה פתרון שיתאים לי.
אין לי כוונה לשדרג לטלוויזיה 1080 (הסלון שלי קטן מידי), כך ש 720 יספק אותי בהחלט.
אני אוסיף Tuner+Encoder חיצוני כדי שאוכל להשתמש במחשב גם כ PVR (בערך 150$ בארה"ב).
שבת שלום,
בן
אני הולך ומשתכנע שהמק מיני זה פתרון שיתאים לי.
אין לי כוונה לשדרג לטלוויזיה 1080 (הסלון שלי קטן מידי), כך ש 720 יספק אותי בהחלט.
אני אוסיף Tuner+Encoder חיצוני כדי שאוכל להשתמש במחשב גם כ PVR (בערך 150$ בארה"ב).
שבת שלום,
בן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אוקיי, בדקתי כמה תוכנות, אני מדגיש, באופן שטחי, ויכול להיות שפספסתי כמה הגדרות שיכלו לשפר את המצב:
SageTV - לא הייתה אופציה של ממשק בעברית. במחיצת קבצי הוידאו התוכנה זיהתה קבצי avi בלבד ולא mkv. הסרטים, למרות שהיו עם קובץ כתוביות מצורף אליהם, נוגנו ללא כתוביות כלל.
MediaCentral - תוכנה בתשלום כמו הקודמת. גם היא מזהה קבצי avi בלבד, ומנגנת את הכתוביות בעברית בפונט לא נכון. לא הצלחתי למצוא איך להגדיר את הפונט והסקריפט בשביל זה.
iTheater - תוכנה חינמית בקוד פתוח. למרות פשטנותה, זיהתה את כל סוגי הקבצים וניגנה אותם באופן תקין עם כתוביות בעברית בעזרת קוויק טיים, עם הבעייה הידועה של סימני פיסוק במיקום לא נכון.
Front Row - התוכנה שמגיעה יחד עם מערכת ההפעלה. כפי שציינתי, בעייה קשה של חלון שחור ברגע שהכתובית הראשונה מופיעה ועד לסיום הסרט.
בנלר, לגבי התוספת שאתה רוצה לקנות בשביל הקלטות מהטלוויזיה, שים לב שאתה קונה כזה שתומך בשידת השידור PAL!!
אורן, אני לא כל כך מכיר את הסייג', אם יש לך רעיון מהיר למה הוא לא מנגן כתוביות srt בכלל אני אשמח לנסות.
SageTV - לא הייתה אופציה של ממשק בעברית. במחיצת קבצי הוידאו התוכנה זיהתה קבצי avi בלבד ולא mkv. הסרטים, למרות שהיו עם קובץ כתוביות מצורף אליהם, נוגנו ללא כתוביות כלל.
MediaCentral - תוכנה בתשלום כמו הקודמת. גם היא מזהה קבצי avi בלבד, ומנגנת את הכתוביות בעברית בפונט לא נכון. לא הצלחתי למצוא איך להגדיר את הפונט והסקריפט בשביל זה.
iTheater - תוכנה חינמית בקוד פתוח. למרות פשטנותה, זיהתה את כל סוגי הקבצים וניגנה אותם באופן תקין עם כתוביות בעברית בעזרת קוויק טיים, עם הבעייה הידועה של סימני פיסוק במיקום לא נכון.
Front Row - התוכנה שמגיעה יחד עם מערכת ההפעלה. כפי שציינתי, בעייה קשה של חלון שחור ברגע שהכתובית הראשונה מופיעה ועד לסיום הסרט.
בנלר, לגבי התוספת שאתה רוצה לקנות בשביל הקלטות מהטלוויזיה, שים לב שאתה קונה כזה שתומך בשידת השידור PAL!!
אורן, אני לא כל כך מכיר את הסייג', אם יש לך רעיון מהיר למה הוא לא מנגן כתוביות srt בכלל אני אשמח לנסות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אכן, אפשר להתקין גם windows אבל זה מבחינתי מוצא אחרון, כי כולנו יודעים שזו מערכת הפעלה לא מוצלחת במיוחד.
אני כרגע מנסה למצוא תוכנת מדיה סנטר שאפשר לקנפג לה נגן חיצוני, בדומה למדיה פורטל של הווינדוס. הנגן vlc פשוט מנגן הכל כולל כתוביות בצורה מושלמת.
אני כרגע מנסה למצוא תוכנת מדיה סנטר שאפשר לקנפג לה נגן חיצוני, בדומה למדיה פורטל של הווינדוס. הנגן vlc פשוט מנגן הכל כולל כתוביות בצורה מושלמת.
יש לי Mac Mini במרכז המערכת קולנוע ביתי שלי כבר למעלה משנה.
אני ממליץ בחום על תוכנת Chroma שניתנת להורדה בכתובת http://chromaplayer.com.
היא אמנם עולה 22$ אבל היא שווה כל שקל (בעצם דולר) וכוללת עדכונים לכל החיים.
אני מעדיף אותה על VLC בעיקר בגלל ש-VLC התקשה בניגון קבצים שנמצאים על שרת אחר בבית שלי, וכל הזמן קפץ או דילג.
אני ממליץ בחום על תוכנת Chroma שניתנת להורדה בכתובת http://chromaplayer.com.
היא אמנם עולה 22$ אבל היא שווה כל שקל (בעצם דולר) וכוללת עדכונים לכל החיים.
אני מעדיף אותה על VLC בעיקר בגלל ש-VLC התקשה בניגון קבצים שנמצאים על שרת אחר בבית שלי, וכל הזמן קפץ או דילג.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

benamar, תודה על ההמלצה, איכות התמונה מצויינת בתוכנה שהמלצת, אבל היא מנגנת כתוביות בעברית הפוך.
לגבי קרטועים ב-vlc, יש אפשרות להגדיל בו גודל buffer. נדמה לי שזה הפרמטר
Input Codecs - Access Modules - File - Caching value.
נסה להגדיל אותו ותראה אם זה עוזר לנגינת קבצים מהרשת.
ישנה עוד תוכנת מדיה סנטר שבדקתי שנקראת CenterStage, תוכנת קוד פתוח עם גרפיקה יחסית מושקעת, שבדומה ל-iTheater עובדת עם קוויק טיים ונותנת אותן תוצאות עם הכתוביות בעברית - סימני פיסוק הפוכים. בפורום שלהם הם כותבים שיש להם תוכניות לאפשר בחירת נגן חיצוני בעתיד, דוגמת ה-vlc, כך שנראה שזוהי התוכנה שהולכת להיות הכי מועדפת למשתמשים ישראליים.
לגבי קרטועים ב-vlc, יש אפשרות להגדיל בו גודל buffer. נדמה לי שזה הפרמטר
Input Codecs - Access Modules - File - Caching value.
נסה להגדיל אותו ותראה אם זה עוזר לנגינת קבצים מהרשת.
ישנה עוד תוכנת מדיה סנטר שבדקתי שנקראת CenterStage, תוכנת קוד פתוח עם גרפיקה יחסית מושקעת, שבדומה ל-iTheater עובדת עם קוויק טיים ונותנת אותן תוצאות עם הכתוביות בעברית - סימני פיסוק הפוכים. בפורום שלהם הם כותבים שיש להם תוכניות לאפשר בחירת נגן חיצוני בעתיד, דוגמת ה-vlc, כך שנראה שזוהי התוכנה שהולכת להיות הכי מועדפת למשתמשים ישראליים.