שידורי HD של YES:מה לגבי ה-bit rate הנמוך?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
gameboy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הבנתי שהרזולוצייה אכן תהייה 1080I.
אבל-ה-bit rate הוא 9Mbps בלבד...
ממה שאני מבין-bit rate של שידורי HD אמור להיות 20-16Mbps.

אז מה יהיה לנו?
שידורי HD באיכות של סרט dvd ממוצע? :oops:
התייחסותכם..

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

gameboy,

השבוע יצא לי לראות את יס HD על מספר מקרני 1080P. האיכות פנומנלית וכל עוד הם ישארו על 9M, אתה יכול להסיר כל חשש מליבך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

gameboy,

חחח עוד לא ראית את השידורים וכבר אתה מתלונן על איכות השידור...

אני יכול להרגיע אותך שזה ממש לא נראה כמו DVD...

בארה"ב משדרים גם בפחות (ראיתי שידורים ב-9Mbps ב-MPEG2...).

השילוב של DVBS2 ו-H264 גורמים ל-9M האלה (שככל הנראה אמורים לעלות ל-10M בהמשך) להיראות בערך כמו 15Mbps אם זה היה משודר ב-DVBS עם MPEG2 וב-60HZ... אגב, נושא ה-50HZ חוסך לחברה FIELD אחד (16% תעבורה) ביחס למה שמשודר בארה"ב ללא איבוד אפילו פרט אחד בתמונה....

צריך לזכור שמה שלא יהיה, זה לא יגיע לקרסולי Blu-ray. על גבי מסך 100" ראינו שידורי כדורגל ב-HD ולא היו ARTIFACTS... מצד שני, בסרטים ראינו טיפה ARTIFACTS, אבל כשראינו סרטים בנגן שונה שמקורם היה בארה"ב, ה-ARTIFACTS היו בולטים הרבה יותר.

במבחן התוצאה לדעתי הם בחרו בפרמטרים נכונים והתמונה עומדת בכבוד רב לצד שידורים מארה"ב.

באנגליה ובסקנדינביה יש שידורים טובים בהרבה, זה נכון. שם יש שידורים שמגיעים גם ל-25Mbps בקידוד H264 עם DVBS2. כלומר, הם כבר מגיעים למספרים שמשתווים או עוברים HD DVD ו-Blu-ray... ראיתי למשל את הסדרה TORCHWOOD באיכות יוצאת מהכלל. אבל הם היוצאי דופן, מרבית השידורים בעולם משתמשים בקצבי נתונים דומים ליס.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 19/12/2007 13:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

gameboy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

(Y) :mrgreen:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #5 

gameboy כתב:(Y) :mrgreen:
...
אתה נראה לי קרוב מתמיד להזמנה

gameboy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

קבל שלילית

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

ערכתי את ההודעה שלי - הכוונה היתה להשוות בין הממיר לבין תכני TS למשל שהוקלטו בארה"ב.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #8 

:D :D
העם דורש..... כל מיני דברים

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2129
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #9 

עופר, זה ממש לא נכון להגיד ש8-9 מגה ביט הם אופייני למדינות אחרות. ממש לא.

אפילו פולניה שמשדרת 3 ערוצי HD בחבילה סיפרה+ משדרת ב 12 מגה.

פרמיאר הגרמני משדר באיכות מקסימלית של 20 מגה ויותר.

סקאי אנגליה עם 11 ערוצים ועוד שניים PPV - ב 20 מגה ממוצע לערוץ.

קאנאל סאטאליט הצרפתי עם 4 ערוצים באותה איכות.

אלבניה בימים אלה מרימה שני ערוצים שיהיו ברמה כנראה של 12 מגה.

סקאי אטליה ברמה גבוהה.

ויש עוד..

הבעיה עם יס היא שהלווין עמוס "חנוק". הסיבה היא שיס בחרה בשנת 99 לשדר ברבע מתכולת הלווין כדי לחסוך בעלויות התשתיות בבתים. החסכון הזה באמת עשה לנו בארץ טוב כי ניתן להתקין בבית אין ספור ממירים על צלחת קטנה אחת. ואני אסביר:

LNB אוניברסלי, זה הראש שבצלחת, עובד בתחום התדר שנקרא KU-BAND. התחום הזה מחולק לארבע תתי תחומים. התחום הנמוך עד 11700 מגה הרץ והתחום הגבוה מעל 11700. כל אחד מהתחומים האלה משודר בשתי צורות, האחת אופקית והשנייה אנכית.

במצב נורמלי כפי שרוב ספקיות התוכן בלווין בעולם הם משתמשים בכל ארבעת התחומים. כאשר משתמשים בכל ארבעת התחומים אז ה LNB חייב להיות מחובר לממיר אחד בלבד. הסיבה היא שהממיר מעביר פיקוד ל LNB בצורת מתח ואותות שמעבירים את ה LNB בין ארבעת התחומים. אם רוצים לחבר באירופה יותר ממיר אחד לדירה אז יש צורך להשתמש ב LNB עם יותר יציאות וכל יציאה יורדת ישירות לכל ממיר וכך כל ממיר הוא עצמאי. כמובן שזה מוגבל כי המקסימום היום הוא LNB עם 8 יציאות. יש היום כבר חידושים נוספים שנקראים מולטיסוויץ שיודעים לחבר LNB אחד של 4 יציאות והמולטיסוויץ יכול להעביר להרבה ממירים בכל רגע נתון תחום לפי הערות שכל ממיר צופה.

העניין הוא שזה כמובן מסבך התקנות ותשתיות בבתים.

אך מצד שני המחיר של נוחות ההתקנה בבתים הוא על חשבון רוחב פס שהוא רק תחום אחד מתוך ארבעה שהלווין יכול לאפשר.

אם תסתכל על התדרים שיס משתמשים תראה שכולם באנכי (vertical) וכולם מתחת ל 11700 מגה הרץ. התדרים הגבוהים מעל 11700 בכלל לא קיימים בלווין עמוס (1 ו 2) ולא בגלל שלא אוהבים את התחום הגבוה... אלא כי יס לא יכולים להשתמש בו. את התדרים האופקיים (Horizontal) חברת הלווין מוכרת למדינות שונות באירופה.

בקיצור, לאחר כל ההסברים האלה, המצב הוא שיס מוגבלת ולמעשה אינה יכולה יותר להתרחב. ועל כן המצב ב HD הוא עצוב כפי שאתם רואים. ככל שיוסיפו עוד ערוצים כך מצב הערוצים האחרים ילך ויתפקסל...

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2129
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #10 

אה, ושכחתי להוסיף עוד דבר, גם ערוצי רשות השידור והרשות השניה בחרו את התחום של יס מהסיבה הפשוטה שיהיה אפשר להשתמש בתשתית של יס לצפייה בערוצים החופשיים עם ממיר דיגיטלי פרטי.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
יצירת קשר:

שליחה #11 

י-א,

האם המעבר לעמוס 3, אמור לפתור את הבעייה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

י-א,

זה רק בגלל שהם מתחילים. בארה"ב בזמנו גם היו שידורים מדהימים. כולם לדעתי (פרט לאנגליה) יתייצבו על מספרים דומים לשל יס, זה רק עניין של זמן.

לגבי הנושא של התחומים, דבר ראשון תודה על ההסבר - זה מסביר לי הרבה מאוד דברים שלא ממש הצלחתי להבין לגבי ההבדלים בשידורים בין ישראל לארה"ב.

מפתיע מאוד שהם למשל לא מנצלים שטח מת שקיים על ידי הוספת LNB נוסף שיוקדש ל-HD. יתכן שהם יעשו את זה מאוחר יותר (בתים עם ממירי HD פשוט יקבלו ביקור מהטכנאי שיעלה וישים עוד LNB על הצלחת).

עם התכולה הנוכחית שלהם (עמוס1+2) יש ככל להם מקום ל-6 ערוצי HD, אבל...

יש כמה מהלכים שמאוד ישפיעו על הנושא הזה:
1. התפוצה של יס מקס היא רחבה דייה שבעצם כבר לא כ"כ צריך את ערוצי ה-DVD BOX. אם תבדוק כמה ערוצים הם תופסים יש שם עשרות ערוצים (לדעתי 30 פלוס) שכל תפקידם בחיים הוא שלא תחכה יותר מחצי שעה לסרט שאתה מזמין. מיותר לחלוטין עם העלות הנוכחית של המקס ולדעתי ברגע שהם יעברו איזה סף וירטואלי כלשהו, כל מי שהם רואים שהזמין יותר מ 2-3 סרטים פשוט יקבל בשלב כלשהו את המקס חינם. זה יפנה להם הרבה מאוד רוחב פס. לדעתי רובו יוחזר לחברת ח.ל.ל (בכדי לחסוך עלויות תפעול לחברה), אבל חלקו בוודאי יוקדש לנושא ה-HD.

2. עמוס 3 צפוי לעלות לאוויר בקרוב - מה שאמור לשחרר סופית את פקק רוחב הסרט.

3. אגב, אם יש ערוץ HD מעניין באמת שאפשר להביא אותו לארץ (מבחינת זכויות יוצרים) שווה להעלות את שמו כאן ונבדוק מול הוט ויס, אולי הם יוכלו לשדר אותו.

gameboy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

עופר,
לאחר שקראתי את דבריו של הגורו י.א,ולאחר ששוחחתי עם ידיד שמבין היטב בתחום-הסקתי ששידורי HD העתידיים של YES הם אינם "טלית שכולה תכלת" מבחינת הביט רייט....
אני סמוך ובטוח שיהיו כאלו שיגלו זאת מהר מאד(לאחר תחילת השידורים) ואף יביעו את דעתם בעניין...

נ.ב
משום-מה זה "מסתדר" לי עם ההתחייבות ל-3 שנים שהם כופים עלינו...

tals79
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 863
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #14 

מה לגבי ערוצי ה HD של ה BBC?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

gameboy,

ממש לא אמרתי שזה טלית שכולה תכלת, רק שאנשים כאן מנסים לגמד את ההישג. יש אנשים רבים שיש להם תענוג מיוחד להגיד שהמלך הוא עירום, גם כשהוא לבוש... לא הכל במדינה דפוק, ולא כולם מנסים לדפוק את כולם...

אמרה אהובה עלי במיוחד (זכויות היוצר של מרטין) היא "לישראלים יש שני מצבי צבירה: או שהם דפקו את המערכת או שהמערכת דפקה אותם. אין באמצע"

אז גם דפקנו את המערכת (קיבלנו HD למרות שביננו, אין לזה הצדקה כלכלית כנראה), אבל במקום להגיד איזה כיף גם הוט וגם יס מכניסים משהו חדש, אז מנסים ללחוץ על הפינות ולראות מאיפה הצבע סדוק ולמה הכל חורק...

אז לא הכל חורק, רואים טוב. יראו טוב גם בהוט. נכון, זה יעלה יקר בהתחלה, כמו כל טכנולוגיה חדשה. יש אנשים שיכולים לשבת על הגדר. אני למשל לא רכשתי יס מקס יותר משנה לאחר שהוא יצא כי פשוט היה לי פיתרון טוב יותר (מקליט DVD עם דיסק קשיח) ונכנסתי לזה רק כשהטכנולגיה היתה מוכנה וכשהמחיר ירד. מי שרוצה קדמה צריך לקחת בחשבון את משולש הזהב:

שלוש צלעות למשולש: מחיר, איכות, זמן.

בשביל לקבל משהו איכותי מהר, אתה צריך לשלם הרבה. בשביל לקבל משהו איכותי בזול, אתה צריך לחכות הרבה זמן. אם לא אכפת לך נושא האיכות, אפשר לקבל את זה מהר ובזול...

בכל מקרה, אני ממליץ ל-GAMEBOY ול-HAGI שבשום אופן לא כדאי לכם לקנות את הממיר הזה. לדעתי יש מיליון פתרונות טובים יותר עבורכם. הרי בכל מקרה כל ה-HD הזה זה חרטא (זה מה שאברי גלעד אמר היום ברדיו, לא?)

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
יצירת קשר:

שליחה #16 

oferlaor,

עופר, אנחנו טוחנים כאן מים, גם אם היו נותנים הכל ובחינם, אז היו מתלוננים, למה רק X ערוצים. הגעתי להבנה, שחבל על הזמן, יש חברה שפשוט נהנים רק להתלונן. למי ש 39 שקל (מנה שוארמה + שתייה)זה יקר, שיחכה. אנחנו ה"שפנים", ננסה ונהנה.

gameboy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

בוטל.
נערך לאחרונה על ידי gameboy ב 20/12/2007 11:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #18 

עופר ,
אני לא יודע מה לגבי GAMEBOY , אבל אני חושב שזה כבר לא סוד שאני לא אקנה את הממיר הזה .
מקסימום שאני יכול לעשות עבור יס זה להסכים לקבל אותו בחינם , וכשזה יהיה בחינם הם ימצאו אותי או שאני אדע איפה להשיג אותם .

לגבי המשולש של מחיר , איכות זמן - כמו שבעבר היה ניתן לקבל איכות מעולה בתכנים שונים ומגוונים בזמן מהיר ביותר ובעלות אפס , אני מניח שזה יקרה , דרך אותם המקורות כמו בעבר , גם אחרי השקת YES-HD .

oferlaor כתב:gameboy,
בכל מקרה, אני ממליץ ל-GAMEBOY ול-HAGI שבשום אופן לא כדאי לכם לקנות את הממיר הזה. לדעתי יש מיליון פתרונות טובים יותר עבורכם. הרי בכל מקרה כל ה-HD הזה זה חרטא (זה מה שאברי גלעד אמר היום ברדיו, לא?)
...

פילפלון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

די להתלונן...

שליחה #19 

עופר, אנחנו טוחנים כאן מים, גם אם היו נותנים הכל ובחינם, אז היו מתלוננים, למה רק X ערוצים. הגעתי להבנה, שחבל על הזמן, יש חברה שפשוט נהנים רק להתלונן. למי ש 39 שקל (מנה שוארמה + שתייה)זה יקר, שיחכה. אנחנו ה"שפנים", ננסה ונהנה.
...
אם רק הייתם יודעים כמה דם ירקה יס עד שהקימה את 4 ערוצי HD,האלה(מערכת דחיסה ל6 ערוצים)
הייתם מבינים שזאת כניסה של יס לתחום ה HD בצעדים גדולים,ולא בטפטוף כמו שHOT עשתה.
רק לפני רגע לא היה בנמצא שום ערוץ HD ,וכבר על ההתחלה יש 4.
אז מה אתם מתלוננים.
תפסיקו להשוות אותנו לחו"ל,שם כמות הלקוחות פר חברת לווין מתבטא במליונים.
ופה מה יש ליס סה"כ כמעט 500,000 לקוחות.
אז 39 ש"ח זה לא הרבה לחודש בתור מחיר התחלתי.
ו 9 מגה רוחב סרט פר ערוץ זה הרבה.
רבים מכם לא צפו בשידורי HD של יס,לאחר שתצפו ,תוכלו לאמר אם 9 מגה מספיקים,
או לא.

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

חו"ל ? שם חברות שעושות הרבה יותר כסף ? בוא נראה ... שם יש יותר תושבים . לחברות האלה יש גם הרבה יותר סניפים מאשר ליס ומכאן שיש גם הרבה יותר הוצאות ולא רק הכנסות , כך שהמצב של יס לא כל כך רע .
בינינו , בניגוד לארץ , בחו"ל , מעדיפים צלחות פרטיות . כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא .
אני לא אוכל לשפוט את האיכות של YES-HD עד שלא אראה השידורים בעצמי , אבל יכול כבר להגיד שצפיתי כבר בתכנים רבים שהורדתי מאינטרנט בצבים של 15 , 20 , 30 ו-40 מגה , כך שאני לא האדם שאתרגש משידור ב-9 מגה .
אם פה מתרגשים משידור של יס בקצב של 9 מגה מה יגידו האמריקאים שצופים בשידורי NBC ב-40 מגה ? הם בודאי יגידו - "גם זו התחלה !"

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”