תקלה בכל שינוי רזולוציה ב-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
chewbacca פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, אני שונא להתחיל הכירות בפורום חדש עם תקלות, הייתי מעדיף להתחיל עם לעזור לאנשים אחרים אבל נתקעתי עם שני מחשבי HTPC שונים ואני כבר תולש שערות.

תקלה ראשונה
מחשב HTPC עם Vista Ultimate, לוח עם של Asus הכולל מעבד 64bit של AMD וכרטיס מסך שך ATI מסדרת X1200, אותו אני מחבר למסך LCD 40 של סוני עם כבל HDMI דרך רסיבר של סוני (אבל גם ניסיתי לחבר אותו בלי רסיבר וגם לחבר אותו למקרן Full HD של Epson). בעבר הכרטיס הזה והמחשב הזה הוציאו למסך הזה תמונה מדהימה ב1080P אבל משום מה באיזשהו שלב הוא נתקע על רזולוציה של 720*576 והוא לא מוכן לצאת ממנה. בכל פעם שאני מנסה לעשות שינוי רזולוציה, או דרך הממש הרגיל של Vista, או דרך הMedia Center או דרך התוכנה של ATI המסך פשוט מחשיך (המחשב עצמו קופא) ואין ברירה למעט לכבות אותו ולהדליק אותו (ואז הוא חוזר לרזולוציה של 720*576) לא משנה איזו רזולוציה ואיזה Refresh Rate אני בוחר
התקנתי דרייברים של ATI, פחות או יותר את כולם (עד Catalyst 7.11), החלפתי כבלים ומסכים, התקנתי מחדש מערכת הפעלה, נתתי לה לזהות חומרה לבד פעם אחת, ובפעמים אחרות התקנתי דרייברים ידנית והתוצאה לא משתנה :-(. בין היתר ניסיתי גם להתקין מערכת הפעלה 32bit ולבצע שם את המשחקים עם הדרייברים וגם זה לא עזר.
אפילו שיניתי הגדרות ב-BIOS, הפעלתי וביטלתי והפעלתי מחדש את ה-HDMI, ניסיתי לשחק בין PAL ל-NTSC ועוד ועוד ועוד...

Please Help

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

הראשונה נשמעת כמו בעיית דרייברים\כרטיס מסך, ניסית לעדכן דרייברים?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

chewbacca פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

כן, כמה וכמה פעמים לכמה גרסאות של דרייברים...

שליחה #3 

לגבי הבעיה השניה, מצאתי פה בנתיים בחיפוש משהו שעשוי לעזור אז לא פירטתי אותה, אם אני לא אצליח אני אוסיף אותה.

תודה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

לא הבנתי האם המחשב פשוט נתקע או שהמסך שלך פשוט הופך לשחור אבל המחשב ממשיך לעבוד
אני מבין שהכרטיס מסך הוא OnBoard איזה דגם של לוח-אם יש לך ?

chewbacca פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

דגם לוח אם

שליחה #5 

אני יודע שהוא של ASUS, והוא כבר הוציא לי בעבר איכות של 1080P אני חושב שהדגם הוא:
ASUS M2A VM HDMI ACPI
(או שאני לא יודע איך להוציא את הדגם של לוח האם) בכל מקרה, הוא מזהה לי כרטיס מסך של ATI X1200
לגבי הבעיה, התוצאה המיידית היא שהמסך מוחשך, אבל בניגוד לבעיות תצוגה אחרות הוא לא מבצע את הספירה לאחור ומחזיר את התצוגה אלא משאיר אותי במצב שהאפשרות היחידה היא ביצוע restart.
כשניסיתי לעשות את זה תוך השמעת קובץ קול, ההשמעה הפסיקה, אבל אני חושב שהמחשב לא מפסיק לעבוד לחלוטין

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #6 

אותו הלוח-אם מסוג ASUS M2A VM HDMI עשה לי בעיות בעבר בשידור 1080p ובסוף אחרי ניסיונות רבים קניתי כרטיס מסך נפרד והבעיה שלי נפתרה.
אבל לי לא הייתה תופעה כזאת כמו שאתה מתאר שהתמונה הולכת לאיבוד לגמרי,
אכן נשמע כמו בעיית חומרה או בעיית דרייברים, מכיוון שהתקנת הכל מהתחלה ועדיין זה לא פתר היית מהמר על תקלת חומרה בכרטיס המסך
אם המחשב עדיין באחריות הייתי ממליץ להחליף לך לוח-אם

chewbacca פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הבעיה נפתרה

שליחה #7 

למחשב שלי יש גם יציאת DVI, ברגע שחיברתי את המחשב דרך ה-DVI הצלחתי לשנות רזולוציה בלי בעיה, הרזולוציה נשמרה גם כשעברתי בחזרה ל-HDMI (ואני לא רוצה לנסות לשנות אותה שוב)

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295

שליחה #8 

קרתה לי הבעיה הראשונה - הרי כשמשנים רזולוציה יש 15 שניות ללחוץ YES על מנת להשאר ברזולוציה הזו, אבל הDEFAULT הוא NO למקרה שלא רואים כלום ובחלוף 15 שניות הוא אמור להבחר אוטומטית כך שהתמונה הקודמת תחזור.
אבל, בבעיה שלנו זה משום מה לא קורה והמסך לא מצליח לחזור לרזולוציה המקורית... אני לא הבנתי למה זה קרה, וגם אצלי הפתרון היחיד היה כיבוי.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”