דילמות לקראת הדירה החדשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
purpleman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

בדירת סטודיו לא כ"כ גדולה יש לי מתחם קטן שאני רוצה להפוך לפינת צפייה.

יש לי טלוויזיה LCD 42 שתהייה תלויה על קיר, ספת צפייה תהייה צמודה לקיר הנגדי (במרחק 3.5 מטר) ואני עומד בדילמות לגבי איזו מערכת סאונד (רסיבר + רמקולים) לשים שם.
התקציב (הכולל) שלי לרסיבר + רמקולים הוא בסביבות ה-5000 ש"ח. (אבל גמיש)

שאלותיי הן כאלה:

1. האם יש היום רסיברים במחירים סבירים שתומכים ב-dolby truehd? האם בכלל שווה להשקיע בסטנדרט, והאם יש טעם בגודל כזה של חדר לשים מערכת 7.1 או ש-5.1 מספיק?

2. בגלל שאני לא רוצה חיווט גלוי בחדר, הגעתי למסקנה שהאופציה הכי טובה היא לחצוב תעלה בתקרה (בקירות אין לי אפשרות, רק בתקרה) ואז לתלות את כל הרמקולים מהתקרה (או לפחות את כל אלה שלא יהיו בצמוד לטלוויזה כמו הסנטר והפרונטים). האם זו באמת אפשרות מבחינה אקוסטית וכיו"ב? כלומר, האם קיים מצב שכל הרמקולים (או לפחות אלו שלא מקדימה) תלויים מהתקרה ומכוונים בזווית בהתאם למיקום הספה, ואם כן - האם זה מומלץ?

3. מאוד חשוב לי שכורסת הצפייה כן תהייה צמודה לקיר, מה שאומר שהרמקולים האחוריים יהיו לא באמת מאחורי הצופה, אלא מצדדיו. עד כמה זה באמת משנה ומהותי? האם כדאי לא בכל זאת להזיז את הספה מהקיר (דבר שלא כ"כ יפה עיצובית לחדר) ולהציב את הרמקולים מאחורה או שבהחלט אפשר להתפשר כאן?

4. באופן כללי אשמח לקבל המלצות בטווח המחירים שלי לרסיבר וסט רמקולים (7.1 או 5.1 בהתאם לתשובתכם לשאלה 1). חשוב לציין שאני לא מ"עניני הטעם" בסאונד, ממש לא פאנטי ולא מבין בזה כ"כ הרבה. אני בסה"כ רוצה משהו שיהיה "סבבה".. (ממוצע פלוס, לא הכי טוב, ולא הכי *** - שיהיה סביר לגמרי) שאני אשמע טוב, בלי הפרעות, עיוותים, וכיו"ב (ואם זה יוצא בפחות כסף ממה שאני מתכנן להוציא, בכלל טוב - זו המטרה- לצמצם עלויות). בנוסף גם אשמח שהרמקולים יהיו יפים ואלגנטיים וויזו'ואלית (במידת האפשר, כמובן).

תודה מראש והמשך יום נעים לכולם!

-איתי.

נ.ב.
לא יודע אם זה רלוונטי או לא - כל הקירות בחדר למעט קיר אחד הם מבטון. הקיר הנוסף הוא מגבס. גובה התקרה הוא נמוך יותר מהסטנדרט ועומד על 2.33 מ'.

purpleman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
קיבל תודות: 9 פעמים

וואו

שליחה #2 

חשבתי שאלו שאלות מאוד טריוויאליות למי שמבין בתחום. לאף אחד אין תשובות?

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

בתקציב שהגדת לא ניתן לרכוש גם רסיבר התומך בפורמטים החדשים וגם סט נורמאלי של רמקולים

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #4 

1) הרסיבר הזול ביותר שכרגע תומך בפורמטים החדשים הוא האונקיו 605. ניתן להשיגו הכי זול ב-3800 ש"ח.

2) 5.1 די והותר לפינת הצפיה שלך במיוחד עקב האילוצים. אין צורך ב-7.1

3) אפשר בהחלט לתלות רמקולים אחוריים משני צידי הראש בדיוק מול האוזן. מומלץ שהם יהיו כמטר מעליך כשאתה יושב.

jungle-man
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

1. אני הייתי מסתפק ברסיבר 5.1 בלבד, בתקציב שציינת אני בספק אם תוכל לקנות שבעה רמקולים ובכל אופן 5.1 יתן לך חווית SOUND בסרטים טובה מאוד.
2. מבחינת התעלות בתקרה לדעתי זה פחות ישים. אל תשכח שהSUB חייב להיות על הריצפה ושאר הרמקולים צריכים להיות בגובה האוזניים(במקרה שלך בישיבה על הספה).
3. אין שום בעיה לשים את שני רמקולי הסראונד בצידי הספה ולא מאחורה, יש מיקרים שאפילו עדיף, הכול שאלה של טעם ואקוסטיקה (בחלק מהרסיברים ניתן גם לבחור בפונקציה הנ"ל).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”