רכישת טייפ סלילים
-
badigard
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם,
רציתי לקבל מספר חוות דעת בעניין רכישת טייפ סלילים.
מצד אחד, ישנם ברשותי מספר סלילים ישנים, שהייתי מעוניין לנסות לעשות איזושהי פעולת שחזור לרמה טובה ככל האפשר ע"מ לשמר את המידע הקיים על מחשב.
מצד שני, חשבתי לנסות להיכנס שוב לעולם האנלוגי. (בפעם שעברה שניסיתי, נשברתי כאשר הייתי צריך להחליף צד בתקליט כל 20 דקות)
בכל מקרה, אשמח קצת למידע בנושאים הבאים:
1. שחזור מידע מסלילים ישנים.
2. מודלים \ חברות של טייפים שנחשבים לאיכותיים מאד, "חדשים" ככל האפשר.
תודה.
רציתי לקבל מספר חוות דעת בעניין רכישת טייפ סלילים.
מצד אחד, ישנם ברשותי מספר סלילים ישנים, שהייתי מעוניין לנסות לעשות איזושהי פעולת שחזור לרמה טובה ככל האפשר ע"מ לשמר את המידע הקיים על מחשב.
מצד שני, חשבתי לנסות להיכנס שוב לעולם האנלוגי. (בפעם שעברה שניסיתי, נשברתי כאשר הייתי צריך להחליף צד בתקליט כל 20 דקות)
בכל מקרה, אשמח קצת למידע בנושאים הבאים:
תודה.
יש חדשים לגמרי אולפניים רק יקרים מאוד:
למשל:
TASCAM BR-20
STUDER A80
NAGRA
ועוד...
http://www.reel-2-reel.com/
למשל:
TASCAM BR-20
STUDER A80
NAGRA
ועוד...
http://www.reel-2-reel.com/
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לגבי שחזור מידע: אתה פשוט צריך טייפ שינגן את הסלילים שלך, ולחבר אותו לאיזשהו מגבר (או למחשב) שדרכו תקליט את המידע על המדיום הרצוי לך (קסטה, CD, דיסק קשיח וכו').badigard כתב: בכל מקרה, אשמח קצת למידע בנושאים הבאים:
תודה....
בקשר לחברות, הטייפים של TANDBERG, AKAI ו- TEAC נחשבו לאיכותיים ביותר (אה, כן, וגם REVOX) והם גם יוצרו עד שנות ה-90 (היום כבר לא) ויש מסחר ער שלהם ושל חלקים שונים שלהם ב-ebay. בארץ לא נראה לי שתוכל להשיג בכלל טייפ כזה באיכות טובה ובמצב טוב.
-
badigard
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שחזור מידע
תודה על האינפורמציה. ראיתי שמוכרים REVOX ביד 2 במחיר של 2000 שח ומעלה. והבנתי שאלה מכשירים שמיועדים לאולפן יותר מאשר לצרכים ביתיים. אני מניח שאני מכוון יותר לשוק של AKAI, SONY, שנמכרים במכירים שפויים יותר (לטעמי). רק אני עדיין לא סגור על איזה מודל.
יש לי עוד 2 שאלות נוספות:
- הסלילים מוקלטים במהירות של 7/8&1 מונו. לדעתכם, אני חייב למצוא מכשיר שמנגן במהירות הזו, או שישנה דרך להמיר אותם במחשב? ואם זה מכשיר, על איזה דגם מומלץ?
- אולי ישנה דרך יעילה להעלות את איכות ההקלטה - אם בשלב הסליל, כמו למרוח חומר ניקוי עליו לפני ההרצה (אלכוהול?), או כאשר בשלב שהמידע הוקלט למחשב - כמו תוכנה שעושה שעושה סוג של ניקוי רעשים, ומעלה איכשהו את האיכות של ההקלטות?
תודה.
יש לי עוד 2 שאלות נוספות:
- הסלילים מוקלטים במהירות של 7/8&1 מונו. לדעתכם, אני חייב למצוא מכשיר שמנגן במהירות הזו, או שישנה דרך להמיר אותם במחשב? ואם זה מכשיר, על איזה דגם מומלץ?
- אולי ישנה דרך יעילה להעלות את איכות ההקלטה - אם בשלב הסליל, כמו למרוח חומר ניקוי עליו לפני ההרצה (אלכוהול?), או כאשר בשלב שהמידע הוקלט למחשב - כמו תוכנה שעושה שעושה סוג של ניקוי רעשים, ומעלה איכשהו את האיכות של ההקלטות?
תודה.
אל תיגע בסליל עים אלכוהול תריץ את הסליל מיספר פעמים שיפיל את השיירים ועים עדיין יש שיירים תריץ אותו בן 2 קיסמי אוזניים...
אחר כך תנגן אותו לפחות פעם אחת בטייפ תחזיר אותו אחורה, תנקה את הראשים של הטיים ואת מובילי הסרט ותתחיל להמיר...
את התוצאה תנקה בפילטרים של התוכנה.. ממליץ מאוד אל SOUNDFORGE ואים יש לך קצת יותר ידע אז כמובן PROTOOLS....
הכל על אחריותך אים אתה לא מבין והחומר נדיר ויקר פנה ל יואב שדמה או לאולפי למאיר אשל...
http://www.joavshdema.com/
http://www.eshelstudios.co.il/
אחר כך תנגן אותו לפחות פעם אחת בטייפ תחזיר אותו אחורה, תנקה את הראשים של הטיים ואת מובילי הסרט ותתחיל להמיר...
את התוצאה תנקה בפילטרים של התוכנה.. ממליץ מאוד אל SOUNDFORGE ואים יש לך קצת יותר ידע אז כמובן PROTOOLS....
הכל על אחריותך אים אתה לא מבין והחומר נדיר ויקר פנה ל יואב שדמה או לאולפי למאיר אשל...
http://www.joavshdema.com/
http://www.eshelstudios.co.il/
רב סרן-רועי קליין.
הדרך הטובה ביותר לנגן ולהעביר סרטים אנלוגיים הוא לנגן אותם במהירות הנכונה ורצוי על סוג הנגן המקורי עליו הוקלטו הסרטים. יש קשר ישיר בין ביצועי המכונה מבחינת איזון תדרים ובין מהירות הנסיעה של הסרט. לדוגמא, התגובה לנמוכים עולה ככל שמהירות הסרט איטית יותר. במכשירי הקלטה האנלוגים יש מערכות תיקון ואיזון תדרים לאנומליית הקשר שבין ראש לסרט )וגם בין מהירות הסעת הסרט וסוג מרווח ראש ההקלטה/השמעה).
אם איכות אינה חשובה אפשר לנגן אל המחשב במהירות כפולה של 3.75 ואז להוריד את המהירות לחצי בתוכנת ההקלטה. בדרך זו אמנם המהירות תהיה נכונה אבל התכולה שהועברה לא תהיה נכונה ונאמנה למקור בכל 100 האחוזים.
מקומות כמו אלו שהומלצו על ידי גולשים מעלי מומלצים אם יש חשיבות לנאמנות למקור. יואב שדמה בע"מ נחשבים לטובים ביותר בתחום זה www.joavshdema.com
הם גם יבואני הסרטים האנלוגיים היחידים כיום לישראל ומתמחים בכל מה שקשור לטייפים אנלוגיים ולשחזור אודיו מהמדיום הזה. לי באופן אישי היה נסיון מאד מוצלח עמם שכלל שיחה טלפונית (בדיעבד התברר לי שהשיחה הראשונה היתה עם שדמה בעצמו) שחסכה לי די הרבה כסף, לא ניסו לדחוף לי מוצרים וכיוונו אותי למסלול הנכון באופן כללי בכל הנוגע לאודיו אנלוגי. אני קונה מהם סרטי הקלטה מדי פעם... לדעתי היו להם גם טייפים למכירה אבל באותו הזמן זה לא עניין אותי. תבדוק.
אם איכות אינה חשובה אפשר לנגן אל המחשב במהירות כפולה של 3.75 ואז להוריד את המהירות לחצי בתוכנת ההקלטה. בדרך זו אמנם המהירות תהיה נכונה אבל התכולה שהועברה לא תהיה נכונה ונאמנה למקור בכל 100 האחוזים.
מקומות כמו אלו שהומלצו על ידי גולשים מעלי מומלצים אם יש חשיבות לנאמנות למקור. יואב שדמה בע"מ נחשבים לטובים ביותר בתחום זה www.joavshdema.com
הם גם יבואני הסרטים האנלוגיים היחידים כיום לישראל ומתמחים בכל מה שקשור לטייפים אנלוגיים ולשחזור אודיו מהמדיום הזה. לי באופן אישי היה נסיון מאד מוצלח עמם שכלל שיחה טלפונית (בדיעבד התברר לי שהשיחה הראשונה היתה עם שדמה בעצמו) שחסכה לי די הרבה כסף, לא ניסו לדחוף לי מוצרים וכיוונו אותי למסלול הנכון באופן כללי בכל הנוגע לאודיו אנלוגי. אני קונה מהם סרטי הקלטה מדי פעם... לדעתי היו להם גם טייפים למכירה אבל באותו הזמן זה לא עניין אותי. תבדוק.