שאלה לגבי רשתות בבית!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

Shed כתב:
כן נכון, אבל בגלל שאנחנו כבר לא בשנת 1998 והגענו לשנת 2007 שאין לשום HUB בעיית
collision ואיבוד פאקטים יותר, כל חיבר אחראי על גילוי collision, בכל מקרה המשתמש לא מרגיש את זה בכלל, אין הבדל, ההבדל היחיד זה במחיר, עדיף לקנות HUB ב80 שקל במקום לקנות switch ב200 שקל.
...
לא הבנתי מה הקשר לתאריך. משנת 98 ועד היום לא השתנה כלום במנגנון הפעולה של HUB או בפרוטוקול ethernet. אם תיקח HUB, תחבר אליו ארבעה פורטים של smart bit ותעביר מידע מכולם בו זמנית - כלום לא יעבור.
קח את אותו HUB, חבר אליו ארבעה מחשבים, תנסה להעביר קבצים בין ארבעת המחשבים בו זמנית - הקצב האפקטיבי שלך יהיה בערך רבע מהיכולת של ethernet.
תחליף את ה-HUB ב-switch בכל אחד מהמקרים שהזכרתי -ואתה לא מאבד שום קצב, אפילו לא ביט אחד.

אתה פשוט טועה ומטעה - HUB, כשמו כן הוא - לא ממתג כלום. כל שימוש ב-hub יגרור coliisions ו-retransmittions. בגלל ש-ethernet הוא CSMA/CD ולא CSMA/CA הרי שהתקני ethernet לא יודעים למנוע את ההתנגשות לפני שהיא מתרחשת, אלא רק לזהות שהיתה התנגשות ולשדר את המידע שוב פעם.
התוצאה הישירה: איבוד קיבולת ערוץ.
...
אני לא טועה ולא מטעה נכון ש switch עובד יותר טוב ככל שהרשת יותר גדולה, כמו שאמרתה "בערך רבע מהיכולת של ethernet"
וכמה אחוז קו של אינטרנט מנצל בחיבור של ethernet? כן!!! זה אומר שהוא לא מרגיש את זה,
בדיוק מה שאמרתי, למה שיבזבז עכשיו 200 שקל?

הרקולס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 270
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

noy84 כתב:
Shed כתב:
כן נכון, אבל בגלל שאנחנו כבר לא בשנת 1998 והגענו לשנת 2007 שאין לשום HUB בעיית
collision ואיבוד פאקטים יותר, כל חיבר אחראי על גילוי collision, בכל מקרה המשתמש לא מרגיש את זה בכלל, אין הבדל, ההבדל היחיד זה במחיר, עדיף לקנות HUB ב80 שקל במקום לקנות switch ב200 שקל.
...
לא הבנתי מה הקשר לתאריך. משנת 98 ועד היום לא השתנה כלום במנגנון הפעולה של HUB או בפרוטוקול ethernet. אם תיקח HUB, תחבר אליו ארבעה פורטים של smart bit ותעביר מידע מכולם בו זמנית - כלום לא יעבור.
קח את אותו HUB, חבר אליו ארבעה מחשבים, תנסה להעביר קבצים בין ארבעת המחשבים בו זמנית - הקצב האפקטיבי שלך יהיה בערך רבע מהיכולת של ethernet.
תחליף את ה-HUB ב-switch בכל אחד מהמקרים שהזכרתי -ואתה לא מאבד שום קצב, אפילו לא ביט אחד.

אתה פשוט טועה ומטעה - HUB, כשמו כן הוא - לא ממתג כלום. כל שימוש ב-hub יגרור coliisions ו-retransmittions. בגלל ש-ethernet הוא CSMA/CD ולא CSMA/CA הרי שהתקני ethernet לא יודעים למנוע את ההתנגשות לפני שהיא מתרחשת, אלא רק לזהות שהיתה התנגשות ולשדר את המידע שוב פעם.
התוצאה הישירה: איבוד קיבולת ערוץ.
...
אני לא טועה ולא מטעה נכון ש switch עובד יותר טוב ככל שהרשת יותר גדולה, כמו שאמרתה "בערך רבע מהיכולת של ethernet"
וכמה אחוז קו של אינטרנט מנצל בחיבור של ethernet? כן!!! זה אומר שהוא לא מרגיש את זה,
בדיוק מה שאמרתי, למה שיבזבז עכשיו 200 שקל?
...
כדי לא לבזבז אח"כ עוד 200 שקל בשביל Switch (למרות שהם עולים פחות מ 200 בימינו וחבל לטרוח על HUB) בזמן שהוא מעביר קבצים בין מחשבים..
יש לך פיקסל שרוף ממש פה ----> .

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #23 

moy84,

הרי בעצמך כתבת לפני כמה הודעות:
אין לשום HUB בעיית collision ואיבוד פאקטים יותר
...
.

אתמול כתבת:
Switch יתן לו פתרון מצויין, וHUB אפילי יותר טוב, אל תדברו על דברים שאתם לא מבינים בהם
...
שתי הטענות האלה פשוט לא נכונות. בהודעה האחרונה שלך אפילו הסכמת איתי:
נכון ש switch עובד יותר טוב ככל שהרשת יותר גדולה
...
רק לשם הערה: הדוגמא שהבאתי עם 4 מחשבים היא ממש לא דוגמא לרשת גדולה. וגם ברשת כזו רואים הבדל ביצועים של עשרות אחוזים בין switch ל-hub. נסה לגלוש באינטרנט עם אחד המחשבים שמחוברים ל-hub כאשר מחשב אחר מבצע הזרמת מדיה ברשת למחשב שלישי (או סתם העתקת קבצים). נסה לצפות במדיה זורמת מהרשת בשני מחשבים שונים שמחוברים ל-hub, או לבצע שיחות voice. ההתנגשויות ב-hub יגרמו ל-jitter (גם בוידאו וגם voice התעבורה מסתמכת על זה שפאקטים יגיעו בקצב קבוע, ללא קשר ל-bit rate).
You are never fully dressed without a smile

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה #24 

Shed כתב:moy84,

הרי בעצמך כתבת לפני כמה הודעות:
אין לשום HUB בעיית collision ואיבוד פאקטים יותר
...
.

אתמול כתבת:
Switch יתן לו פתרון מצויין, וHUB אפילי יותר טוב, אל תדברו על דברים שאתם לא מבינים בהם
...
שתי הטענות האלה פשוט לא נכונות. בהודעה האחרונה שלך אפילו הסכמת איתי:
נכון ש switch עובד יותר טוב ככל שהרשת יותר גדולה
...
רק לשם הערה: הדוגמא שהבאתי עם 4 מחשבים היא ממש לא דוגמא לרשת גדולה. וגם ברשת כזו רואים הבדל ביצועים של עשרות אחוזים בין switch ל-hub. נסה לגלוש באינטרנט עם אחד המחשבים שמחוברים ל-hub כאשר מחשב אחר מבצע הזרמת מדיה ברשת למחשב שלישי (או סתם העתקת קבצים). נסה לצפות במדיה זורמת מהרשת בשני מחשבים שונים שמחוברים ל-hub, או לבצע שיחות voice. ההתנגשויות ב-hub יגרמו ל-jitter (גם בוידאו וגם voice התעבורה מסתמכת על זה שפאקטים יגיעו בקצב קבוע, ללא קשר ל-bit rate).
...
עשיתי את זה במשך שנים כי היה לי HUB 4 PORT עם 2 מחשבים ולא הרגשתי בשום הבדל אחרי שהחלפתי וחיברתי ראוטר אלחוטי, התכוונתי שHUB יתן לו פתרון יותר טוב מבחינה כספית, עולה חצי מswitch.

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295

שליחה #25 

אם הייתם מתרכזים בלחשוב במקום להתווכח מה "יותר טוב" מתג או רכזת (לא יודע למה לקנות רכזת - המחירים אותו דבר בימינו) הייתם מגיעים למסקנה שהוא לא צריך לקנות כלום כי כבר יש לו מתג ביד... בראוטר שלו.
רק שיבטל את ה DHCP וזהו.

עכשיו בנוגע לחיבור לאינטרנט ע"י כבלים בלי חייגן - זה לא קטע של יותר טוב ראוטר או סוויטש, זה קטע של העדפה....
גם אני תמיד אהיה בעד ראוטר מהסיבות הברורות, אבל אם השימוש האישי של הבן אדם זה תוכנות הורדות, ואין לו שום צורך בשיתוף קבצים פנימי, אז שילך בכיף על הפתרון של המיתוג במקום הניתוב.

אני עברתי מאדימקס ללינקסיס בשביל לצרוב DD-WRT ולהגיע לכמות חיבורים מדהימה ב P2P, אבל אם לא הייתה לי האפשרות הזאת הייתי ללא ספק עובר לתצורה של מיתוג ופשוט מוסיף שרת VPN על אחד ממחשבי ה XP על מנת להשאיר את היכולת של שיתוף קבצים.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #26 

בלי קשר, SHED נתן פה שיעור בתקשורת בחינם (Y)
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”