שאלה לגבי רשתות בבית!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

קיום אני מחובר לאינטרנט 7 מגה בבזק בנלאומי דרך תשתית של הוט, יש לי שלושה מחשבים בבית שמחוברים בראוטר המוכר של אדימקס, מאז שעברתי לאינטרנט 7 מגה בתשתית של הוט יש רק בעיות,
(כנראה בהגדרות של הראוטר כי שאחד המחשבים מחובר ישירות למודם הכל פועל מצויין).
הבנתי שיש משהו שעושה את אותה עבודה של הראוטר אבל בלי תוכנה זתומרת פשוט מפצל אינטרנט בלי פיירוול או כל דבר אחר פשוט פיצול ורציתי לדעת אם הדבר הזה טוב לפני שאני קונה אותו ( זה עולה בערך 150 ש"ח ). אז אם מישהו יכול להביע דעה אשמח לשמוע!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול לתת קישור לפלא הזה ?
משה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

אתה מתכוון לחלוקת משאבי קו הרשת לכמה יעדים?
ובשליטה של נפח לכל יעד?
העם דורש..... כל מיני דברים

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

moco כתב:אתה יכול לתת קישור לפלא הזה ?
...
גם אותי מענין הפלא הזה . :?
לו הייתי רוטשילד ...

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

אתה מתכוון SWITCH?

אפשרי עם חיבור IP קבוע? :מבולבל:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #6 

שעושה את אותה עבודה של הראוטר אבל בלי תוכנה זתומרת פשוט מפצל אינטרנט בלי פיירוול או כל דבר אחר פשוט פיצול ורציתי לדעת אם הדבר הזה טוב לפני שאני קונה אותו ( זה עולה בערך 150 ש"ח ). אז אם מישהו יכול להביע דעה אשמח לשמוע!
...
אני לא יודע מי סיפר לך על הדבר הזה אב יש שתי אפשרויות:
1. אין לו צל של מושג והוא לא מבין על מה הוא מדבר.
2. הוא עובד עליך.

הדרך היחידה לחבר בין שתי רשתות היא על ידי ראוטר. נקודה. בכל האינטרנט לא תמצא חיבור אחד שלא נעשה על ידי ראוטר.
לפי העלות המתוארת, נראה כאילו המליצו לך על switch, שלא יעשה את העבודה ולא ייתן לך שום פתרון תן לינק למוצר, או שם מדוייק שלו על מנת שנבדוק שאתה לא זורק כסף סתם.

הערה אחרונה:
יכול מאוד להיות שאתה פשוט מעמיס על הראוטר יותר ממה שהוא מסוגל לסחוב. אם יש לך תוכנות P2P כאלה ואחרות רצות ברקע - סגור אותן, או צמצם להן את מספר החיבורים במקביל באופן דרסטי.
You are never fully dressed without a smile

diti05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

בהחלט אפשרי בתצורה הנוכחית ,הוט ובזקבינלאומי (בתנאי שאין חייגן ואם יש ,לדרוש חיבור ללא חייגן)
בחיבור הקיים מוקצים לך 3 כתובות IP כך שתוכל לחבר עד שלושה מחשבים במקביל דרך SWITCH
עבדתי כך תקופה ארוכה ,מניח שזה עדיין המצב
לא יעבוד בכל תצורה אחרת
השאל SWITCH מחבר ובדוק

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

אני מדבר על switch ודווקא הייתי היום בחנות מחשבים ואמרו שזה טוב ולא תיהיה בעיה ( חנות אחרת ממה שאמרו לי פעם שעברה ), הדבר היחיד שיש בזה חיסרון שאי אפשר להעביר קבצים ממחשב למחשב אבל אני מוכן לוותר על זה כי כבר נמאס לי מהכאבי ראש שהראטורים האלה והאינטרנט הזה עשה לי.
אני מחובר ללא חייגן והבנתי מבזבנלאומי שאני צריך להגיד בראוטר DYNAMIC IP כי אני בלי חייגן
(אם הייתי עם חייגן אז היה צריך להגדיר PPTP) , בקיצור חיברתי עכשיו את המחשב ישירות לאינטרנט והוא פועל מצויין אז זה אומר שמשהו דפוק עם הראוטר. ומישהו יכול להגיד לי מה הקטע עם הswitch למה הוא לא טוב ולמה עבדו עלי? בשתי מקומות אמרו לי שהוא טוב ואין לו חסימות כולשהן הוא פשוט מפצל.
בקשר להעמסה שלי על האינטרנט, אני משתמש במה שהשתמשתי כל החיים אולי תוכנה אחת של P2P שרצה על מחשב אחד לפעמים מתוך כל השלושת מחשבים, חוץ מזה אולי איי סי קיו או מסינגר, אם זה משנה המחשב שלי דיי מצויין וגם שאר המחשבים כמעט באותה רמה והם דיי חדשים, אפילו פירמטתי את כולם על מנת לדעת במליארד אחוז שזאת לא בעיה של אחת המחשבים.
מישהו יכול לעזור לי?

diti05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

כמו שכבר ציינתי,תחבר SWITCH לכל המחשבים ולמודם ושכח מהראוטר
תוכל גם להעביר קבצים בין המחשבים אבל לא בצורה מוגנת (לא מומלץ)

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #10 

אני עם SHED.
Switch לא יתן לך פתרון מספק. אני הייתי מנסה קודם לבדוק את ההגדרות של הראוטר. שווה לנסות להקטין MTU (ל-1300 למשל), או לנסות לבצע CLONE MAC בהגדרות של Dynamic IP בראוטר (תעשה CLONE MAC כשאתה נכנס לממשק של הראוטר דרך המחשב שגולש תקין בחיבור ישיר). שווה גם לבדוק שאין מחשב אחר ברשת שמאט את החיבור (ע"י כיבוי של שאר המחשב חוץ משל זה שגולש תקין בחיבור ישיר). במקרה הגרוע ביותר אפשר לאפס את הראוטר.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #11 

למה אתם כאלו מעצבנים?

אנשים אומרים לכם שככה הם עובדים, למה לחפור?
HiFiMusic IL

הרקולס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

בתנאי שאין חייגן - יעבוד.

אתה גם אמור להצליח להעביר קבצים בין המחשבים.
יש לך פיקסל שרוף ממש פה ----> .

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה #13 

Switch יתן לו פתרון מצויין, וHUB אפילי יותר טוב, אל תדברו על דברים שאתם לא מבינים בהם, אתה תקבל IP לגלישה מהMPLS של HOT לפי כתובת MAC זה הסוג חיבור הכי יציב בעולם, ומה קשור פיירוול, port forwarding זה לא פיירוול ואם יש פיירוול תוריד את הV שלו, בראוטרים של אדימקס שיש פיירוול מובנה זה דופק את כל החיבור, וגם לשחק עם הMTU לא יעזור לך במיוחד תדאג שהיה מתחת 1490 זה גודל הפרקטים שאתה מקבל, אבל אם אתה בחיבור ללא חייגן עם Dynamic זה לא כזה קריטי כי הראוטר לא מגיע למאמץ.

הרקולס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

רק תיקון קטן:
Switch לא יתן פתרון טוב יותר..

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #15 

diti05 כתב:בהחלט אפשרי בתצורה הנוכחית ,הוט ובזקבינלאומי (בתנאי שאין חייגן ואם יש ,לדרוש חיבור ללא חייגן)
בחיבור הקיים מוקצים לך 3 כתובות IP כך שתוכל לחבר עד שלושה מחשבים במקביל דרך SWITCH
לא יעבוד בכל תצורה אחרת
השאל SWITCH מחבר ובדוק
...
טכנית, אם אין חייגן, התשתית של הכבלים תאפשר לחבר עד שלושה מחשבים שמחוברים ל-switch.
אבל (וזה אבל גדול מאוד) - אין הפרדת רשתות, המחשבים האלה נמצאים כולם, ללא יוצא מן הכלל בתוך הרשת של הכבלים. הם נגישים מבחוץ לכל דיכפין, וחשופים למליון ואחד תולעים שרצים ברשת הכבלים.
הנה ניסוי: נסו להתקין win xp על מחשב "נקי". חברו אותו לכבלים, ומדדו כמה זמן לוקח לו לחטוף וירוס שמנצל כשל אבטחה ב-lsass כמו בלאסטר ודומיו. הפעם האחורנה שבדקתי היתה פחות מעשר דקות.

HUB בשום פנים ואופן לא טוב יותר מסוויטץ'. HUB לעולם לא יגיע לקצבי העברה של סווטיץ' בגלל בעיות collision. בHUB רק התקן אחד יכול לשדר בכל רגע נתון. ב-סוויטץ יותר מאחד.

בכל מקרה, לפותח השרשור: אני חוזר על מה שאמרתי קודם: מי שהמליץ לך לחבר מחשבים לרשת הכבלים עם סוויטץ פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.
ההחלטה מה לעשות היא שלך.

לאלוני - לא חופר. יש הרבה אנשים שנוסעים מתל אביב לאילת דרך חיפה. זה עובד והם מגיעים בסוף. בכל זאת, כשאני רואה מישהו ששואל "מה הדרך הכי טובה להגיע לאילת" - אני עונה לו, גם אם יש כאלה שעושים את זה עקום.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #16 

Shed כתב:

טכנית, אם אין חייגן, התשתית של הכבלים תאפשר לחבר עד שלושה מחשבים שמחוברים ל-switch.
אבל (וזה אבל גדול מאוד) - אין הפרדת רשתות, המחשבים האלה נמצאים כולם, ללא יוצא מן הכלל בתוך הרשת של הכבלים. הם נגישים מבחוץ לכל דיכפין, וחשופים למליון ואחד תולעים שרצים ברשת הכבלים.
הנה ניסוי: נסו להתקין win xp על מחשב "נקי". חברו אותו לכבלים, ומדדו כמה זמן לוקח לו לחטוף וירוס שמנצל כשל אבטחה ב-lsass כמו בלאסטר ודומיו. הפעם האחורנה שבדקתי היתה פחות מעשר דקות.
...
חבילות הגנה כאלה למחשב כמו קספרסקי וסקיוריטי של NOD32 לא יגן על המחשב בצורה טובה?
כמובן שעדיף עוד גיבוי את הפיירוואל הראוטר.

אבל מי שמחובר למשל דרך חיגן רגיל ובלי שום הגנה, לא יקבל איזה וירוס?

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה #17 

Shed כתב:
diti05 כתב:בהחלט אפשרי בתצורה הנוכחית ,הוט ובזקבינלאומי (בתנאי שאין חייגן ואם יש ,לדרוש חיבור ללא חייגן)
לא יעבוד בכל תצורה אחרת
השאל SWITCH מחבר ובדוק
...

HUB בשום פנים ואופן לא טוב יותר מסוויטץ'. HUB לעולם לא יגיע לקצבי העברה של סווטיץ' בגלל בעיות collision. בHUB רק התקן אחד יכול לשדר בכל רגע נתון. ב-סוויטץ יותר מאחד.

בכל מקרה, לפותח השרשור: אני חוזר על מה שאמרתי קודם: מי שהמליץ לך לחבר מחשבים לרשת הכבלים עם סוויטץ פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.
ההחלטה מה לעשות היא שלך.

לאלוני - לא חופר. יש הרבה אנשים שנוסעים מתל אביב לאילת דרך חיפה. זה עובד והם מגיעים בסוף. בכל זאת, כשאני רואה מישהו ששואל "מה הדרך הכי טובה להגיע לאילת" - אני עונה לו, גם אם יש כאלה שעושים את זה עקום.
...
כן נכון, אבל בגלל שאנחנו כבר לא בשנת 1998 והגענו לשנת 2007 שאין לשום HUB בעיית
collision ואיבוד פאקטים יותר, כל חיבר אחראי על גילוי collision, בכל מקרה המשתמש לא מרגיש את זה בכלל, אין הבדל, ההבדל היחיד זה במחיר, עדיף לקנות HUB ב80 שקל במקום לקנות switch ב200 שקל.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #18 

כן נכון, אבל בגלל שאנחנו כבר לא בשנת 1998 והגענו לשנת 2007 שאין לשום HUB בעיית
collision ואיבוד פאקטים יותר, כל חיבר אחראי על גילוי collision, בכל מקרה המשתמש לא מרגיש את זה בכלל, אין הבדל, ההבדל היחיד זה במחיר, עדיף לקנות HUB ב80 שקל במקום לקנות switch ב200 שקל.
...
לא הבנתי מה הקשר לתאריך. משנת 98 ועד היום לא השתנה כלום במנגנון הפעולה של HUB או בפרוטוקול ethernet. אם תיקח HUB, תחבר אליו ארבעה פורטים של smart bit ותעביר מידע מכולם בו זמנית - כלום לא יעבור.
קח את אותו HUB, חבר אליו ארבעה מחשבים, תנסה להעביר קבצים בין ארבעת המחשבים בו זמנית - הקצב האפקטיבי שלך יהיה בערך רבע מהיכולת של ethernet.
תחליף את ה-HUB ב-switch בכל אחד מהמקרים שהזכרתי -ואתה לא מאבד שום קצב, אפילו לא ביט אחד.

אתה פשוט טועה ומטעה - HUB, כשמו כן הוא - לא ממתג כלום. כל שימוש ב-hub יגרור coliisions ו-retransmittions. בגלל ש-ethernet הוא CSMA/CD ולא CSMA/CA הרי שהתקני ethernet לא יודעים למנוע את ההתנגשות לפני שהיא מתרחשת, אלא רק לזהות שהיתה התנגשות ולשדר את המידע שוב פעם.
התוצאה הישירה: איבוד קיבולת ערוץ.

הרקולס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

מחזק את Shed... במיוחד שמדובר ב 4 התקנים שעומדים להיות מחוברים ל Switch.

וחיבור ישיר לרשת אינו מגרעה באם המחשב מוגן כפי שצריך, אתה מקבל כתובת מהכבלים ואין לך צורך ב NAT או באיזה Port Forwarding..
אין לך הגבלה של חיבור מאותה כתובת IP למרות שמדובר במחשבים אחרים..

אני אישית מחובר ככה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #20 

חבילות הגנה כאלה למחשב כמו קספרסקי וסקיוריטי של NOD32 לא יגן על המחשב בצורה טובה?
כמובן שעדיף עוד גיבוי את הפיירוואל הראוטר.

אבל מי שמחובר למשל דרך חיגן רגיל ובלי שום הגנה, לא יקבל איזה וירוס?
...
יש הבדל עצום בין מי שמחובר לכבלים עם חיגן לבין מי שמחובר ללא חיגן (ויכול לחבר עד שלושה מחשבים לרשת של הכבלים).

בחיבור עם חייגן, המחשב אינו חלק מרשת הכבלים, קרי, הודעות mutlcast ו-broadcast שרצות על התווך הזה חופשי לא מגיעות ל-tcp stack של מערכת ההפעלה, הן נופלות לפני.

בחיבור ללא חייגן, המחשב הוא חלק מהרשת הזו של הכבלים, ולכן חשוף הרבה יותר. למה הדבר דומה? לחיבור מחשב ל-HUB (רשת הכבלים היא broadcast domain אחד, בניגוד ל-DSL למשל).

אני מקווה שברור לכולם מה ההבדל בין הגנה מפני גורמים המחוברים ב-L2 למחשב, לבין הגנה מפני גורמים המחוברים ב-L3. הרבה יותר קל לתקוף ולפרוץ מחשב שמחובר אלי ב-L2, גם אם יהיו עליו כל האנטיוירוסים וה-FW שרק תירצו. MITM זה עניין של שניות. ומשם - הכל פתוח.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”